Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Έ..δέν είναι τό ίδιο...Στήν μία περίπτωση αποκτάς μιά νέα συνήθεια (σχετικά ανώδυνο), ενώ στήν άλλη κόβεις μιά συνήθεια (πρακτικά δύσκολο)

Τέτοιου είδους πολιτικές πάντως ελπίζω νά λειτουργούν αποτελεσματικότερα στίς νεαρές ηλικίες, αποτρεπτικά εννοώ, ώστε νά μήν αρχίσουν ποτέ τό γ....ένο τό τσιγάρο..:furious3:

Όσο γιά μένα...δέν μπορώ ούτε νά μέ φανταστώ άκαπνο..

Αυτό μην το λες...
Κι εγω δεν μπορούσα να με φανταστώ άκαπνο και προχτες εκλεισα 5 χρόνια άκαπνος! (Ειπα να ανάψω ενα τσιγαράκι για να το γιορτάσω, αλλά συγκρατήθηκα, ο πρωην καπνιστής ειναι σαν τον αλκοολικό, ενα να πάρει το ξανάρχισε!).
Ως και αυτός που δεν μπορούσα ποτε να φανταστω ακαπνο εκλεισε πριν λίγες μερες ενα χρόνο άκαπνος (ο κουμπάρος μου που κάπνιζε επι 32 χρόνια Ασσο φιλτρο κασετίνα...δεν ειχε αλλάξει ποτέ του μάρκα!)

Το θέμα πέρα από την πλάκα είναι αρκετά σύνθετο και μεγάλο.
Για να μη πλατιάσω εδώ, θα το αναπτύξω κάποια στιγμή σε ανάρτησή μου στο blog μου και θα ενημερώσω εδώ ξανά όταν το κάνω.

Σχετικά με τη νέα λύση του "Ηλεκτρονικού Τσιγάρου" πάντως, το έψαξα και έχουν ήδη υπάρξει διάφορες λύσεις και στην Ελλάδα παρακαλώ!
Υπάρχει και σχετικό φόρουμ! Το e-kapnisma! Εκεί, αν και σχετικά καινούριο, υπάρχουν ήδη αρκετές πληροφορίες σχετικά!

Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

ο πρωην καπνιστής ειναι σαν τον αλκοολικό, ενα να πάρει το ξανάρχισε!

Μεγάλη αλήθεια.
Γι' αυτό, ούτε ένα, ούτε για την παρέα, ούτε για πλάκα!
Ποτέ ξανά.

(για 'μενα μιλάω)

Χάνουμε;Τι ακριβώς;Την απόλαυση που δίνει ένα τσιγάρο στους γευστικούς αδένες μετά το φαγητό(λαδερό...)

Το εκπληκτικό ταίριασμα του τσιγάρου με τον καφέ...

Την συντροφιά που νιώθει κάποιος όταν είναι μόνος του;

Τη συνοδεία καπνού-ενδιαφέρουσας συζήτησης...

Τους μαυρισμένους πνεύμονες;

Τα λεφτά για θάνατο;Πληρώνεις για τον θάνατο σου...καλό!

Τη μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης άσθματος στα παιδιά σου;

Το βούλωμα των αρτηριών;

Το γεγονός ότι πίσω από κάθε σοβαρή ασθένεια κρύβεται το τσιγάρο;

Θα πεθάνουμε, να πεθάνουμε τουλάχιστον όσο καλύτερα γίνεται...

Περα απο σκοπιμοτητες και εισπρακτικες πρακτικες του παρελθοντος οσοι δεν αναγνωριζουν οτι το μετρο εστω και μεμονωμενο κινειται στην σωστη κατευθυνση για την υγεια του πλυθησμου απλα εθελοτυφλουν.

καλλιο αργα παρα ποτε.

λυπάμαι τους καπνοπαραγωγούς και το εισόδημα που θα χάσει μια πραγματικά φτωχή τάξη συνανθρώπων μου, αλλά νυσάφι πια! άιντε να το απαγορέψουν να μπορώ να πάω με τη γυναίκα μου σε κανα μπουζουξίδικο ή κανα μπαράκι χωρίς να βρωμοκοπάνε τα ρούχα μας όταν γυρίσουμε σπίτι!

Mε τους καπνοπαραγωγούς δεν υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείτε. Οι περισσότεροι καλλιεργούσαν άλλες ποικιλίες, κι όχι βιρτζίνια. Από το 2006 οι περισσότεορι μπήκαν στο ευρωπαικό πρόγραμμα με το οποίο παίρνουν επιδότηση μέχρι το 2012 για να ΜΗΝ καλλιεργούν καπνό. Συγκεκριμένα παίρνουν λίγο περισσότερα από εκείνα που παρήγαγαν μέχρι τώρα. Επίσης δεν έγινε έλεγχος σε τυχόν υπερβάσεις στη δήλωση καλλιεργούμενων στρεμμάτων και απόδοσης.

Το πρόβλημα θα εμφανιστεί μετά το 2012, οπότε και θα πρέπει μετά από έξι (6) χρόνια να ξαναπάνε στο χωράφι. Φυσικά όσοι ήθελαν συνεχίσουν και καλλιεργούν ό,τι θέλουν εκτός από καπνό.

Τι χάνουμε Βασίλη;
τίποτε δεν χάνεται ρε παιδιά ( εκτός την απόλαυση ) χιούμορ είναι
δεν συνιστώ σε κανένα και πότε να αρχίσει το κάπνισμα .
άλλα από την άλλη δεν με έχει πείσει κανένας και ποτέ ότι είναι η αιτία όλων των κακών , 100 χρόνια χρήσης τσιγάρου δείχνουν άλλα ...
όσο για την απαγόρευση στα μαγαζιά θεωρώ τόσο φασιστικό το μέτρο όσο να σε υποχρεώνω να καπνίζεις ενώ εσύ δεν !
( και μην μου ΑΡΧΙΣΕΤΕ για το πρίγκιπα του παραμυθιού που πέθανε απο παθητικό κάπνισμα :grinning-smiley-043 ι )

δεν με έχει πείσει κανένας και ποτέ ότι είναι η αιτία όλων των κακών , 100 χρόνια χρήσης τσιγάρου δείχνουν άλλα ...

Αιτία όλων των κακών φυσικά και δεν είναι.
Αιτία όμως συγκεκριμένων κακών είναι και οι καπνίζοντες αυξάνουν τις πιθανότητες να ''γευτούν'' αυτά τα κακά.
Αν δεν έχεις πειστεί γι'αυτό αγαπητέ...

ναι ασφαλώς όπως βλάπτει και η χοληστερίνη .... και όσο καλό κάνουν τα μεταλλαγμένα χημικά τερατουργήματα σκευάσματα με τις πολυβιταμίνες

ναι ασφαλώς όπως βλάπτει και η χοληστερίνη .... και όσο καλό κάνουν τα μεταλλαγμένα χημικά τερατουργήματα σκευάσματα με τις πολυβιταμίνες

Ολα αυτα ειναι δικαιολογιες Βασιλη.

Οταν μιλαμε για τσιγαρο δεν χρειαζονται ολα τα αλλα προβληματα στον αντιποδα για να δικαιολογησουμε οτι " κι αλλο ενα ,τι εγινε??"

ΔΕΝ βλάπτει παρά κάτι πιο λίγο από μια βόλτα στην αττική οδό με μποτιλιάρισμα , ρουφώντας κατάλοιπα από λάστιχα και βενζίνες
και πρόβλημα βλέπουν οι μη καπνιστές ... εκεί είναι το παράδοξο

ΔΕΝ βλάπτει παρά κάτι πιο λίγο από μια βόλτα στην αττική οδό με μποτιλιάρισμα , ρουφώντας κατάλοιπα από λάστιχα και βενζίνες
και πρόβλημα βλέπουν οι μη καπνιστές ... εκεί είναι το παράδοξο

Αυτο θα μου επιτρεψεις αλλα ειναι αυθαιρετο και υπερβολικο συμπερασμα.....και σε καμμια περιπτωση δεν ισχυει.

Εκτος αν εχεις διαβασει καποια ιατρικη ερευνα .....

οσο για το οτι το βλεπουν μονο οι μη καπνιστες λογικο ειναι....

Ποσα τζανκι δεν εχεις δει να αρνουνται οτι υπαρχει προβλημα με το αντικειμενο της εξαρτησης τους ?

Προσωπικά ξανάνοιξα το θέμα για να δείξω τήν απόλυτη υποκρισία τών Δυτικών ,πού επιτρέπουν τούς μπάφους αλλά χωρίς καπνό μέσα...
Μιλάμε γιά την υψίστη γελοιότητα .
Απ´εκεί και πέρα τίς ξέρουμε τίς βλαβερές συνέπειες τού καπνού..
Υπ´όψιν βέβαια πώς ορισμένοι γελοίοι και απάνθρωποι ´επιστήμονες´θέτουν ζητήματα να μήν νοσηλευονται παχύσαρκοι ,καπνιστές και γενικά ´κακά´παιδιά γιατί επιβαρύνεται η δημόσια Υγεία,δήθεν..
Σημειώνω ότι οι καπνιστές έχουν πληρώσει φόρο με την αγορά των τσιγάρων πού υπερκαλύπτει τίς ανάγκες τής δημόσιας υγείας.
Αν αυτό δεν είναι υποκριτικό ενδιαφέρον τών Κρατών γιά τήν Υγεία τότε τί είναι??

Ρε Kosh, έλεος. Τι σχέση έχουν τα τζάνκια με αυτούς που καπνίζουν?

η αποψη μου ως μη καπνιστη ειναι οτι ολοι σχεδον οι καπνιστες ειναι εξαρτημενοι.

Βιολογικα,ψυχολογικα δεν το εξεταζω.
Ειναι ομως.

Και οταν αναφερω τα τζανκι εννοω πασης φυσεως εξαρτηση.....απο τσιγαρο,πρεζα, αλκοολ, ιντερνετ....ολα μεσα.

Αναρωτιέμαι γιατί μέχρι το 2010 στην Ελλάδα;Υπάρχει κάτι το κρυφό πίσω από αυτό;Είναι μέτρο που χρειάζεται χρόνο;