CosmosKGR
AVClub Enthusiast
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους
Προφανώς εδώ είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις που απλά δεν βιώνεις άμεσα από δικές σου επιλογές. Και πολύ καλά κάνεις βέβαια για τις επιλογές σου αυτές. Όμως η υπεραπλοποίηση όσων δεν έχεις γνωρίσει, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Τί σχέση έχει επιτέλους, το αν κάποιος αποφάσισε ή έστω παρασύρθηκε σε μια κακή / επιβλαβή σειρά κινήσεων κάποια περίοδο της ζωής του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μαι κακή συνήθεια / εθισμό, με το αν γενικότερα προσέχει τον εαυτό του ή και το κοινωνικό σύνολο γύρω του;! Και μόνο που αυτές τις δύο ανεξάρτητες καταστάσεις τις θεωρείς τόσο απόλυτα κοινές μεταξύ τους είναι σαν να "κραυγάζεις" την προκατάληψή σου προς όλους τους καπνιστές ανεξαιρέτως, δίχως δηλαδή να εξετάζεις και τις υπόλοιπες συνήθειες τους, τις αξίες τους και τον τρόπο ζωής τους.
Προφανώς και δεν κάνω καθόλου μα καθόλου πλάκα!Προφανώς κάνεις πλάκα!!!
Αμ έλα που είναι!Δεν είναι όλα τα πράγματα πολυεπίπεδα και με πάμπολλες προεκτάσεις.
Προφανώς εδώ είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις που απλά δεν βιώνεις άμεσα από δικές σου επιλογές. Και πολύ καλά κάνεις βέβαια για τις επιλογές σου αυτές. Όμως η υπεραπλοποίηση όσων δεν έχεις γνωρίσει, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Συμφωνώ απόλυτα και στα 2 αυτά "δεδομένα"! Και δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς σώφρον άνθρωπος.Δεδομένο 1ο: ο καπνίζων έχει σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσει προβλήματα υγείας σε συγκεκριμένα συστήματα του οργανισμού.
Δεδομένο 2ο: ο καπνίζων παρά την ισχύ του 1ου Δεδομένου εξακολουθεί και καπνίζει.
Και μόνο με αυτό που λες εδώ, ενισχύεις τις τάσεις μου να χαρακτηρίσω τις απόψεις σου αυτές, προϊόν έντονης προκατάληψης. Μα ούτε καν την προσπάθεια να μη δέχεσαι;!Όποιος προσπαθήσει να με πείσει ότι ,παρά τα δύο δεδομένα ,ο καπνίζων ενδιαφέρεται και προσέχει τον εαυτό του νομίζω ότι προσκρούω σε τοίχο παραλογισμού.
Τί σχέση έχει επιτέλους, το αν κάποιος αποφάσισε ή έστω παρασύρθηκε σε μια κακή / επιβλαβή σειρά κινήσεων κάποια περίοδο της ζωής του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μαι κακή συνήθεια / εθισμό, με το αν γενικότερα προσέχει τον εαυτό του ή και το κοινωνικό σύνολο γύρω του;! Και μόνο που αυτές τις δύο ανεξάρτητες καταστάσεις τις θεωρείς τόσο απόλυτα κοινές μεταξύ τους είναι σαν να "κραυγάζεις" την προκατάληψή σου προς όλους τους καπνιστές ανεξαιρέτως, δίχως δηλαδή να εξετάζεις και τις υπόλοιπες συνήθειες τους, τις αξίες τους και τον τρόπο ζωής τους.
Όσο γι αυτό καμία ένσταση! Από παλιά έτσι ήταν!Επιτέλους ένα και ένα κάνουν δύο.
Πιθανώς και να έχεις δίκιο σε αυτό με την ανυπαρξία "κοινού τόπου συζήτησης" αλλά πίστεψε με, όχι από τα δικά μου... "βαφτίσια"!Αν την παραπάνω προσέγγιση την βαφτίζεις προκατάληψη νομίζω ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης.