Γενική συζήτηση για Nova

fotis246

Moderator
Staff member
26 October 2012
2,868
Καλημέρα σε όλους / ες,

Το νήμα αυτό εξυπηρετεί τον σκοπό της ανταλλαγής απόψεων και της εύκολης συζήτησης γύρω από οποιοδήποτε θέμα αφορά την Nova.

Δημιουργείται με σκοπό να αποσυμφορηθούν υπάρχοντα νήματα, τα οποία εξυπηρετούν πιο συγκεκριμένες συζητήσεις (Προσθήκες Καναλιών, Νέα, κτλ.).

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Καλησπέρα αντιμετωπίζει κάποιος άλλος θέμα ενεργοποίησης ιντερνετική eon από προχθές ; Δεν μπορώ να κάνω ενεργοποίηση της τηλεόρασης μου είπαν και καλά για τεχνικό εσωτερικό ζήτημα δεν επιτρέπεται να βάλω κωδικό ενεργοποίησης αυτόν που δείχνει η tv για να μπορέσω να παρακολουθήσω και μόλις παρέλαβα το μποξ έχει τύχει ξανά και αν ναι πότε επιλύθηκε πόσο διάστημα πήρε ;

• Wow
Καλησπέρα αντιμετωπίζει κάποιος άλλος θέμα ενεργοποίησης ιντερνετική eon από προχθές ; Δεν μπορώ να κάνω ενεργοποίηση της τηλεόρασης μου είπαν και καλά για τεχνικό εσωτερικό ζήτημα δεν επιτρέπεται να βάλω κωδικό ενεργοποίησης αυτόν που δείχνει η tv για να μπορέσω να παρακολουθήσω και μόλις παρέλαβα το μποξ έχει τύχει ξανά και αν ναι πότε επιλύθηκε πόσο διάστημα πήρε ;
Έχω και εγώ το ίδιο θέμα από χθες κάποια στιγμή μου έβγαλε το μήνυμα ότι συνδέθηκε η tv αλλά εν τέλει δεν έγινε τίποτα. Από το τσατ είπαν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και αναμένουν επίλυση.

• Wow
To ματς της εθνικης χθες δεν το εδειξε γτ δεν παραχωρησε ματς στον αλφα?σωστα?

Έχει το 50% του αλφα πλέον η nova οπότε το έκανε έτσι απ' ότι κατάλαβα
περιεργη επιλογη παντως.Να δειχνεις οτι περιθωριακο ματς υπαρχει και να μην δειχνεις την εθνικη και να αναγκαζομαστε να το δουμε απο αλφα που χει χαλια εικονα

O Alpha έχει τα δικαιώματα αποκλειστικής ζωντανής μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας.

Σε προηγούμενα ματς, παραχωρούσε αγώνες από τα υπόλοιπα ματς η Nova, με αντάλλαγμα να παίρνει από τον Alpha το δικαίωμα να μεταδίδει και αυτή live τα ματς της Εθνικής.

Σε αυτό το παράθυρο, ο Alpha έκρινε πως δεν υπάρχει κάποιο ανταγωνιστικό ματς για να μεταδώσει, ενώ ξεκίνησε και το νέο πρόγραμμά του για τη νέα χρονιά.

Βάλε δορυφορικό eon sat..κατάλληλο για κανάλια live εδώ κ 25 χρόνια.
Ουδέν πρόβλημα!!!
Το ίντερνετ είναι ακόμη πίσω...,σε live κανάλια.!!!!
Σε on demand εκεί ποντάρει το ίντερνετ.
Ακόμη κ το netflix live μεταδόσεις πάτωσε... φαντάσου δηλ.
Φιλε αυριο έρχεται τεχνικος να μ το βάλει σε ταρατσα..τελειο 100% σήμα κ ποιότητα.. μόνο δορυφορικό ξεκάθαρα ουτε καθυστέρηση ουτε τιποτα, "εισαι μεσα στα γηπεδα"!!!

Μπράβο.....να ξέρεις το πιάτο πρέπει νοτιοανατολική σκόπευση
Αν είσαι σε άλλη πίσω πλευρά... μπαλκονιού..τοτες ταράτσα!!...κ περνάει το καλώδιο σε εσένα πολλά μέτρα η κοντά σού.

Στην χειρότερη περίπτωση να μην γίνετε.
Πολλά μέτρα κ αδυναμία.
12 μετρα καλώδιο απο ταράτσα μεχρι μπαλκόνι, μενω πρωτο οροφο αλλα ολα γκουντ μονο δορυφορικο ξέρουμε εμεις τι σημαινει να βλεπεις χωρις καθυστέρηση 😉

" χωριϛ καθυστερηση ", αν εννοειϛ... σε σεσχη με το OTT... ναι.
Σε σεσχη με το real time... οχι.
Καλη σου μερα, εδω κανεις λαθος, το δορυφορικο ακριβως για αυτον τον λογο ειναι επειδη δν εχεις καθυστερηση απο το real time στα γηπεδα κ γενικα στα καναλια, δν ειναι μονο σε σχεση με το OTT. γιατι αμα ηταν μονο για διαφορα με το OTT, τοτε γιατι ειναι το δορυφορικο για να πηγαινεις πισω απο το real time? Δεν πηγαινει καθολου πισω απο το real time για αυτο κ απο τοσα χρονια υπαρχει το πιατο ετσι ωστε να μην εχεις καθυστερηση σε σχεση με το OTT κ ουτε με το real time.

• Haha
Reactions: sdragon28
Καλη σου μερα, εδω κανεις λαθος, το δορυφορικο ακριβως για αυτον τον λογο ειναι επειδη δν εχεις καθυστερηση απο το real time στα γηπεδα κ γενικα στα καναλια, δν ειναι μονο σε σχεση με το OTT. γιατι αμα ηταν μονο για διαφορα με το OTT, τοτε γιατι ειναι το δορυφορικο για να πηγαινεις πισω απο το real time? Δεν πηγαινει καθολου πισω απο το real time για αυτο κ απο τοσα χρονια υπαρχει το πιατο ετσι ωστε να μην εχεις καθυστερηση σε σχεση με το OTT κ ουτε με το real time.
Έχει καθυστέρηση τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα από την πραγματικότητα.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καθ' αρχάς, ξεκαθαρίζω πως δεν είμαι ειδικός και δεν είναι γνώστης της συγκεκριμένης πληροφορίας...
Τώρα, με όσα διάφορα ξέρω... δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη δορυφορική μετάδοση.

Έψαξα, λίγο, στο Google... αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό...
Κι αποφάσισα να ρωτήσω το Grok...
Κι απάντησε το εξής...
Η καθυστέρηση σε μια ζωντανή δορυφορική μετάδοση, όπως σε έναν αγώνα, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η απόσταση του δορυφόρου, η επεξεργασία του σήματος και η μετάδοση μέσω του δικτύου. Συνήθως, η καθυστέρηση κυμαίνεται από 2 έως 7 δευτερόλεπτα σε σχέση με το πραγματικό χρόνο.
Αναλυτικά::
1. Καθυστέρηση δορυφόρου: Το σήμα ταξιδεύει από τη Γη σε έναν γεωστατικό δορυφόρο (σε απόσταση ~36.000 χλμ.) και πίσω, που προσθέτει καθυστέρηση περίπου 240-280 χιλιοστά του δευτερολέπτου (λόγω της ταχύτητας του φωτός).
2. Επεξεργασία σήματος: Η κωδικοποίηση, αποκωδικοποίηση και συμπίεση του βίντεο (π.χ., MPEG) προσθέτει επιπλέον 1-3 δευτερόλεπτα.
3. Μετάδοση δικτύου: Η διανομή του σήματος μέσω επίγειων δικτύων (ίνες, διακομιστές) μπορεί να προσθέσει άλλα 0,5-2 δευτερόλεπτα.
4. Τεχνολογία μετάδοσης: Σε σύγχρονες μεταδόσεις μέσω διαδικτύου (streaming) ή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (π.χ., Starlink), η καθυστέρηση μπορεί να μειωθεί, αλλά σπάνια πέφτει κάτω από 1-2 δευτερόλεπτα.
Παράδειγμα:
Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αν ένα γκολ συμβεί στις 20:00:00, οι θεατές μέσω δορυφορικής μετάδοσης μπορεί να το δουν στις 20:00:03 έως 20:00:07, ανάλογα με το σύστημα.Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες (π.χ., για συγκεκριμένο δορυφόρο ή δίκτυο), πες μου!

• Like
Reactions: Psilos2003
Καθ' αρχάς, ξεκαθαρίζω πως δεν είμαι ειδικός και δεν είναι γνώστης της συγκεκριμένης πληροφορίας...
Τώρα, με όσα διάφορα ξέρω... δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη δορυφορική μετάδοση.

Έψαξα, λίγο, στο Google... αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό...
Κι αποφάσισα να ρωτήσω το Grok...
Κι απάντησε το εξής...
Η καθυστέρηση σε μια ζωντανή δορυφορική μετάδοση, όπως σε έναν αγώνα, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η απόσταση του δορυφόρου, η επεξεργασία του σήματος και η μετάδοση μέσω του δικτύου. Συνήθως, η καθυστέρηση κυμαίνεται από 2 έως 7 δευτερόλεπτα σε σχέση με το πραγματικό χρόνο.
Αναλυτικά::
1. Καθυστέρηση δορυφόρου: Το σήμα ταξιδεύει από τη Γη σε έναν γεωστατικό δορυφόρο (σε απόσταση ~36.000 χλμ.) και πίσω, που προσθέτει καθυστέρηση περίπου 240-280 χιλιοστά του δευτερολέπτου (λόγω της ταχύτητας του φωτός).
2. Επεξεργασία σήματος: Η κωδικοποίηση, αποκωδικοποίηση και συμπίεση του βίντεο (π.χ., MPEG) προσθέτει επιπλέον 1-3 δευτερόλεπτα.
3. Μετάδοση δικτύου: Η διανομή του σήματος μέσω επίγειων δικτύων (ίνες, διακομιστές) μπορεί να προσθέσει άλλα 0,5-2 δευτερόλεπτα.
4. Τεχνολογία μετάδοσης: Σε σύγχρονες μεταδόσεις μέσω διαδικτύου (streaming) ή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (π.χ., Starlink), η καθυστέρηση μπορεί να μειωθεί, αλλά σπάνια πέφτει κάτω από 1-2 δευτερόλεπτα.
Παράδειγμα:
Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αν ένα γκολ συμβεί στις 20:00:00, οι θεατές μέσω δορυφορικής μετάδοσης μπορεί να το δουν στις 20:00:03 έως 20:00:07, ανάλογα με το σύστημα.Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες (π.χ., για συγκεκριμένο δορυφόρο ή δίκτυο), πες μου!
Καταλαβαινω τι λες αλλα εγω σ λεω με βαση αυτο που μου εχουν πει οι ανθρωποι της νοβα κ τ οτε, προφανως το δορυφορικο ειναι απευθειας μεταδοση σ ολα τα καναλια κ για αυτον τον λογο λεγεται δορυφορικο διοτι δν εχεις καθολου καθυστερηση κ απτο οττ κ απτα γηπεδα-δορυφορο. αλλιως δν θα βγαζανε τα πιατα απο παλια. Καλο σ μεσημερι φιλε μου.

Καταλαβαινω τι λες αλλα εγω σ λεω με βαση αυτο που μου εχουν πει οι ανθρωποι της νοβα κ τ οτε, προφανως το δορυφορικο ειναι απευθειας μεταδοση σ ολα τα καναλια κ για αυτον τον λογο λεγεται δορυφορικο διοτι δν εχεις καθολου καθυστερηση κ απτο οττ κ απτα γηπεδα-δορυφορο. αλλιως δν θα βγαζανε τα πιατα απο παλια. Καλο σ μεσημερι φιλε μου.
Είναι πολύ απλό. Βάλε να δεις το ίδιο κανάλι από κεραία τηλεόρασης και από τον δορυφορικό δέκτη. Φυσικά και υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση (ούτε καν από κεραία δεν είναι σε πραγματικό χρόνο).

Εμείς εδώ μπορούμε "να λέμε ό,τι θέλουμε". Αυτό όμως που θα δεις με τα μάτια σου θα το πιστέψεις.

• Like
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει καθυστέρηση! Το ζωντανό μάτι βλέπει ακαριαία το γεγονός. Η κάμερα καταγράφει το γεγονός, το στέλνει για κωδικοποίηση, μετά την κωδικοποίηση φεύγει στον δορυφόρο, ο δορυφόρος το στέλνει στην κεραία του σπιτιού με τον αποκωδικοποιητή, ο αποκωδικοποιητής το αναλύει και το προβάλει στην τηλεόραση, το μάτι του θεατή βλέπει από την τηλεόραση.
Λογικό να υπάρχει καθυστέρηση, έστω 1-2 δευτερόλεπτα.
Δεν είναι όμως καμμιά σχέση με το (λογικό) αισχος που υπάρχει στην OTT. Η ΟΤΤ είναι μόνο για on demand περιεχόμενο.
Κατά την γνώμη μου, σε ζωντανή μετάδοση κάνεις συμβιβασμό.

• Like
Είναι πολύ απλό. Βάλε να δεις το ίδιο κανάλι από κεραία τηλεόρασης και από τον δορυφορικό δέκτη. Φυσικά και υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση (ούτε καν από κεραία δεν είναι σε πραγματικό χρόνο).

Εμείς εδώ μπορούμε "να λέμε ό,τι θέλουμε". Αυτό όμως που θα δεις με τα μάτια σου θα το πιστέψεις.
Ναι ο καθενας φιλε μου μπορει να λεει ο,τι θέλει προφανώς αλλα οταν μ λενε τεχνικοι της νοβα οτι δν υπαρχει καμια καθυστέρηση ουτε απτο γηπεδο μαλλον ξερουν κάτι παραπάνω απο μας, δν διαβάζουμε παντα την φυσική, οι τεχνικοί είναι αυτοι που γνωριζουν.

Sorry, αλλα εγω εμπιστευομαι πιο πολυ τον κοινο νου... απο την πιθανη " παπατζα " του οποιου τεχνικου.
Παπατζα και να εχει επιβεβαιώσει οτι οντως δν υπαρχει καθυστέρηση κ απτο γήπεδο λιγο δυσκολο, για αυτο ειναι το δορυφορικο αλλιως θα δν το έβγαζαν τοσα χρονια θα το εκοβαν.