Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

Απάντηση: Re: Το νέο μου dac ;;

περί μεταφοράς....συμφωνώ

Nαι γιατί σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο!

Επίσης πάνω που με πείσατε ο φίλος tmjuju είπε:

"Επίσης ανοιχτήκαν νομίζω πολλά μέτωπα και πιθανά να αφήσαμε και κάποιες ανακρίβειες στην συζήτηση.
Λ.χ. το κλασικό ότι η εξωτερική κάρτα παίζει καλύτερα… οι απόψεις διίστανται, παρά τη σαφή θεωρητική βάση του επιχειρήματος. Οι επαγγελματικές εσωτερικές κάρτες δεν υποφέρουν δα. Ακούγοντας μερικές από αυτές… μου έφυγε προσωπικά το ‛κόμπλεξ’ του εξωτερική = καλύτερη. "

:hanged:

Re: Απάντηση: Re: Το νέο μου dac ;;

Λ.χ. το κλασικό ότι η εξωτερική κάρτα παίζει καλύτερα… οι απόψεις διίστανται, παρά τη σαφή θεωρητική βάση του επιχειρήματος. Οι επαγγελματικές εσωτερικές κάρτες δεν υποφέρουν δα. Ακούγοντας μερικές από αυτές… μου έφυγε προσωπικά το ‛κόμπλεξ’ του εξωτερική = καλύτερη. "

:hanged:

γενικά το απομακρυσμένο παίζει καλύτερα διότι δεν παρενοχλείται όμως υποφέρει από κάποιο καλώδιο-τρόπο μετάδοσης δεδομένων σήματος.

Αντίστοιχα το εντός έχει ένα ελάχιστο μήκος μετάδοσης καθώς παίρνει απ ευθείας από τον δίαυλο αλλά είναι μέσα στο μάτι του κυκλώνα...

Επίσης επιτρέψτε μου, μετά από τόσο καιρό και συμβίωση και με benchmark, δεν είδα και καμιά φοβερή κυκλωματική σχεδίαση ή υλικά σε σχέση με φτηνότερες ανατολικές υλοποιήσεις.

Re: Απάντηση: Re: Το νέο μου dac ;;

Επίσης επιτρέψτε μου, μετά από τόσο καιρό και συμβίωση και με benchmark, δεν είδα και καμιά φοβερή κυκλωματική σχεδίαση ή υλικά σε σχέση με φτηνότερες ανατολικές υλοποιήσεις.

Εγώ το benchmark το εκτιμώ για άλλους λόγους…
μικρό στιβαρό (μεταφέρσιμο και δε με νοιάζει και να φάει και καμία τούμπα)
με ότι συνδέσεις θές
διάφορες επιλογές για τον έλεγχο έντασης
δύο έξοδοι για ακουστικά κ.ο.κ
jumperakia για να απενεργοποιήσεις τα κουμπιά της πρόσοψης (καλά αυτό είναι απαραίτητο σε περιβάλλον club λ.χ. που ο DJ θα πειράξει όλα μα όλα τα κουμπάκια που βρίσκει μπροστά του). Ακόμα πιο απαραίτητο σε επαγγελματικά rack που έχουν συγκεκριμένο σκοπό.
Το έχω κουβαλήσει στην πλάτη πολλές φορές. Είναι εργαλείο. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω τη ‛μαστοριά’ να φτιάξω κάτι το αντίστοιχο.
Ακόμα και το stereophile με αυτό τον τρόπο (για όλα τα παραπάνω) το καταχωρεί στα class-a .
Τέλος, λόγω της διάδοσης του, είναι ένα reference-point. Ένας κοινός παρονομαστής για να καταλαβαίνουμε όλοι τι συζητάμε. Θυμάμαι ακόμα και κατασκευαστές ακουστικών να το χρησιμοποιούν για να επιδείξουν τα νέα τους μοντέλα.

συμφωνώ σε όλα αυτά.
Καθαρά επαγγελματικό, και αυτό σημαίνει επαγγελματικό.
Όμως ως σχεδίαση σίγουρα έχει ξεπεραστεί.
Αν σήμερα ένας κινέζος θέλει να φτιάξει κάτι τέτοιο το φτιάχνει με 150 δολάρια.

Και φυσικά αν δεν χρειάζεσαι όλα αυτά που δίνει άμεσα (πχ δυό εξόδους ακουστικών - κρίσιμες σε ένα στούντιο) πληρώνεις πράγματα που δεν χρησιμοποιείς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο μου dac ;;

Εγώ το benchmark το εκτιμώ για άλλους λόγους…
μικρό στιβαρό (μεταφέρσιμο και δε με νοιάζει και να φάει και καμία τούμπα)
με ότι συνδέσεις θές
διάφορες επιλογές για τον έλεγχο έντασης
δύο έξοδοι για ακουστικά κ.ο.κ
jumperakia για να απενεργοποιήσεις τα κουμπιά της πρόσοψης (καλά αυτό είναι απαραίτητο σε περιβάλλον club λ.χ. που ο DJ θα πειράξει όλα μα όλα τα κουμπάκια που βρίσκει μπροστά του). Ακόμα πιο απαραίτητο σε επαγγελματικά rack που έχουν συγκεκριμένο σκοπό.
Το έχω κουβαλήσει στην πλάτη πολλές φορές. Είναι εργαλείο. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω τη ‛μαστοριά’ να φτιάξω κάτι το αντίστοιχο.
Ακόμα και το stereophile με αυτό τον τρόπο (για όλα τα παραπάνω) το καταχωρεί στα class-a .
Τέλος, λόγω της διάδοσης του, είναι ένα reference-point. Ένας κοινός παρονομαστής για να καταλαβαίνουμε όλοι τι συζητάμε. Θυμάμαι ακόμα και κατασκευαστές ακουστικών να το χρησιμοποιούν για να επιδείξουν τα νέα τους μοντέλα.

Kάνει όμως υποχρεωτική υπερδειγματοληψία....

:smile:

Κωνσταντίνε, η juli@ εμένα με βόλεψε. Και για μετρήσεις (που ο υπόλοιπος εξοπλισμός μου έτσι και αλλιώς είναι χαμηλότερης ποιότητας) και για Transport 24/192 spdif/i2s. Δηλαδή γενικά για εργαλείο την πήρα και αυτή. Να πω την αλήθεια αυτό που θα ήθελα είναι περισσότερους εισόδους εξόδους, καθώς είναι αυστηρά δικάναλη. Θα με βόλευε να έχω 4 ή 6 ψηφιακά κανάλια. Αλλά 6 κανάλια 24/192 βγάζουν μόνο κάποιες επαγγελματικές που κοστίζουν πολλά περισσότερα.

Γι' αυτό λέω Τάσο, θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον μια σύγκριση: Κάρτα σκέτη εναντίον spdif από την κάρτα σε dac.

ειδικά αν σκεφτώ και πόσο κάνει, είναι μεγάλο κελεπούρι..

Nα τι ομολογεί ένας reviewer για την 1212m:

Subjective impressions - Audio

"The E-MU 1212M does a superb job of PCM stereo playback, with audio quality that rivals all but the most expensive high end players. It's strength is effortness and natural rendition of high frequencies, and in this respect I feel it is even better than my Sony SCD-XA777ES playing CDs (which has the very slight tendency to exhibit ringing and other high frequency artefacts). Dynamics (macro and micro) are also extremely good, and perhaps only one or two notches below perfection. Finally, low level detail is superb, and the 1212M is capable of extracting even tiny nuances of timbre or sounds on the threshold of audibility.
Weaknesses are few, perhaps it lacks the presence or the soundstage of the best of the best, and the bass could do with a bit more authority and confidence."

Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

Γι' αυτό λέω Τάσο, θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον μια σύγκριση: Κάρτα σκέτη εναντίον spdif από την κάρτα σε dac.

ειδικά αν σκεφτώ και πόσο κάνει, είναι μεγάλο κελεπούρι..

Μπα, ΙΜΗΟ η Julia από την αναλογική της ‛χάνει’ από το dac-1 (Julia as spdif transport) αλλά χρυσά αυτιά δεν έχω μάνα μου… οπότε μη το δέσετε…

Re: Απάντηση: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

Nα τι ομολογεί ένας reviewer για την 1212m:

Subjective impressions - Audio

"The E-MU 1212M does a superb job of PCM stereo playback, with audio quality that rivals all but the most expensive high end players. It's strength is effortness and natural rendition of high frequencies, and in this respect I feel it is even better than my Sony SCD-XA777ES playing CDs (which has the very slight tendency to exhibit ringing and other high frequency artefacts). Dynamics (macro and micro) are also extremely good, and perhaps only one or two notches below perfection. Finally, low level detail is superb, and the 1212M is capable of extracting even tiny nuances of timbre or sounds on the threshold of audibility.
Weaknesses are few, perhaps it lacks the presence or the soundstage of the best of the best, and the bass could do with a bit more authority and confidence."

Hellenic Vanagon δε κάνουμε δημοσκόπηση, υπάρχουν πολλά Posts ανά το Internet….
Εγώ στο ξανα-λέω άκουσε τες! Πειραματίσου, και μη βασίζεσαι στις γνώμες των υπολοίπων και σε ‛random posts’*

* πολλές φορές έχω ζητήσει να βάζουμε την πηγή.. source όταν κάνουμε quote.

helenic vanagon εγω παντως δεν εχω ακουση καρτα ακομα να παιζη εστω και

κοντα στο zero dac.

οσο για τους τυπους που κανουν review καρτες πολλες φορες χρησιμοποιουν

συστηματα για γελια.

Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

helenic vanagon εγω παντως δεν εχω ακουση καρτα ακομα να παιζη εστω και

κοντα στο zero dac.

οσο για τους τυπους που κανουν review καρτες πολλες φορες χρησιμοποιουν

συστηματα για γελια.

Για την συγκεκριμένη, (emu 1212m), μήπως έχεις άποψη;

Re: Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

Πάντως απ' ότι διαβάζω, η 1212m είναι ένα κλικ καλύτερη.

αμα ειναι μονο για ενα κλικ δεν κανης τιποτα.

η δικια μου παντως (maudio) δε λεει τιποτα απο την αναλογικη.

λογικο βεβαια με την τροφοδοσια που παιρνουν απο το pc.

παντως αν δεν βρεις καποιον να την εχει μην περιμενης να βγαλης ακρη με

τα spec.

μαλλον τις μετρανε εξω απο το pc.

Επειδή τυχαίνει να έχω ακούσει πολλές κάρτες και dac στο σύστημα μου νομίζω ότι μπορώ να πω και εγώ τη γνώμη μου.
Για να μπορέσει μια εσωτερική κάρτα ήχου να στηθεί σε ένα αξιοπρεπές σύστημα πρέπει να είναι μέσα σε ένα τρομερά καλοστημένο pc και να είναι μια πολύ καλή επαγγελματική κάρτα.
Μονό έτσι δεν θα έχει όλους αυτούς τους θορύβους που ακούμε κατά καιρούς από τις εσωτερικές κάρτες.
Η 1212 σίγουρα είναι καλύτερη ή ίδια από το καλύτερο και ακριβότερο dac που μπορεί να συνδεθεί πάνω σε pc. Είναι και λογικό αφού η τεχνολογία που περιέχει (στο ψηφιακό μέρος) είναι πολλά χρόνια μπροστά από τα dac του εμπορίου. Όμως θέλει και το ανάλογο περιβάλλον. Την έχω ακούσει με εξωτερικό τροφοδοτικό (αναλογικό) και αλλαγμένο αναλογικό μέρος, λαμπάτο έξω από το pc προφανώς και ήταν άντε για. Μέσα και μαμά δεν έλεγε τίποτα (όπως και κανένα dac μαμά)
Ακόμη καλύτερη όμως είναι η 0404 η οποία είναι ότι καλύτερο μετά την 1616.(και οι δυο μετά από ανάλογες βελτιώσεις).
Και όταν λέω ότι καλύτερο εννοώ ότι δεν έχω ακούσει κάτι καλύτερο ανεξαρτήτου τιμής και κατηγορίας(εξαιρούνται τα βινιλια γιατί τα ρημάδια ακόμα είναι καλυτέρα)

Απάντηση: Re: Γενική συζήτηση - pc sound cards & dacs

Ακόμη καλύτερη όμως είναι η 0404 η οποία είναι ότι καλύτερο μετά την 1616.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Ωστόσο να πω και εγώ τα εξής:

1)1820m, 1616m, και 1212m είναι με την ίδια "μητρική" ,την 1010 pci και άρα δεν μπορεί η 1616 να είναι καλύτερη από την 1212!
2)Το σημείο συζήτησης και υπεροχής της κάρτας είναι ακριβώς το dac της! Άρα εάν δεν το αξιολογείς ως εξαιρετικό σημαίνει ότι δεν αξίζει όσο φαίνεται από τις προδιαγραφές!
3)Η 404 παντού αναφέρεται ως ελάχιστα μεν σαφώς δε κατώτερη έχοντας και κατώτερο dac!
4)Mην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σύνδεση μέσω USB αποδείχτηκε πολύ τζιτερική! (Έως και 8.000 ps!)