Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Re: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

αλλα δε μπορεις να λες οτι θες.... δεν γινεται να χειριστεις ενα μεγαλο κινητο με το ενα χερι.
Αυτο δεν αμφισβητειται (εκτος αν εχεις χερια κουπια!)".
Τι μας λες ρε Γιάννη....

Οπως έχω ξαναπει, δοκιμασα το HTC One και δεν με προβληματισε καθόλου η οθόνη (και δεν έχω και μεγάλο χέρι btw).

Εξήγησα και εργονομικά γιατί (grip) αλλά ακόμα κι οταν πήγα να το δειξω live στον Τακη, μου τράβαγε το κινητό από το χέρι (κυριολεκτώ όμως!) μπας και φανει μπροστά στα μάτια του η παπατζα με τις 4''.

Προφανως υπάρχει όριο αλλά σιγουρα, πρακτικά και θεωρητικά αποδεδειγμένα, αυτό δεν ειναι οι 4 - 4,3'' αλλά, κατ' ελάχιστον, οι 5''.

Την καλύτερη πολιτική σε θέμα μεγέθους οθόνης την εχει η Samsung με το galaxy και το galaxy mini.. Αν έχεις μικρά χέρια όπως πχ οι γυναίκες ή θέλεις (και καλα να το χρησιμοποιείς με ένα χέρι) θα προτιμήσεις το mini. Αν θέλεις μεγαλύτερη οθόνη πας για το μεγάλο galaxy.

Δυστυχώς η apple ΔΕΝ σου δίνει την επιλογή αυτή, για να επιλεξεις...και έτσι τα οποιαδήποτε iboys υποστηρίζουν την πολιτική που ειναι υπέρ της εταιρίας (λόγω του οτι εχει το ίδιο σασι για 2 χρόνια και άρα μεγαλύτερα κέρδος) και όχι την δυνατότητα επιλογής που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν για να διαλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Τα νήματα της απλ έχουν καταντήσει λίγο κουραστικά πάντως... Εντελώς οπαδικο πνεύμα και διάθεση.
Η πικρή αλήθεια ειναι ότι μετά το 4αρι δεν έχει βγει κινητό απλ που να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα. Σήμερα σε μια δουλειά ήμασταν 4 με iPhone και όλοι με το 4αρι.
Ο επαγγελματίας γύρισε την πλατη στο 5αρι και αν δεν επανέλθει η καινοτομία στην απλ ο αντικαταστάτης θα ειναι σαμσουνγκ η κάτι άλλο.

Τα νήματα της απλ έχουν καταντήσει λίγο κουραστικά πάντως... Εντελώς οπαδικο πνεύμα και διάθεση.
Η πικρή αλήθεια ειναι ότι μετά το 4αρι δεν έχει βγει κινητό απλ που να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα. Σήμερα σε μια δουλειά ήμασταν 4 με iPhone και όλοι με το 4αρι.
Ο επαγγελματίας γύρισε την πλατη στο 5αρι και αν δεν επανέλθει η καινοτομία στην απλ ο αντικαταστάτης θα ειναι σαμσουνγκ η κάτι άλλο.
Οπως τα λες.

Μονο που η Samsung σιγουρα δεν εχει οχι καν την εμπνευση / νοοτροπια αλλά ούτε καν το γούστο για κάτι καινοτόμο.

Τωρα, αν υπάξει κάποιος άλλος, μακαρι...

Αλλα για καιρό ακόμα η Apple θα ναι μπροστά σε πολλά θεματα.

ο καθενας κανει οτι γουσταρει... συμφωνω!

αλλα δε μπορεις να λες οτι θες.... δεν γινεται να χειριστεις ενα μεγαλο κινητο με το ενα χερι.
Αυτο δεν αμφισβητειται (εκτος αν εχεις χερια κουπια!)".

το αν εσενα σου ειναι αδιαφορο , ειναι αλλουνου παππα ... η εργονομια εχει κανονες .

Η εργονομία ειναι σχετική με το τι θέλεις να κάνεις, πως θέλεις , και τι θυσίες εισαι διατεθειμένος να κάνεις για αυτά που θέλεις.
Εχω ενα iphone 3gs, που και που παιρνω το iphone 4 της γυναίκας μου και εχω και το Note 2.
Σε πληροφορώ οτι με το Note 2 μπορω να κάνω ολα τα βασικά (κλησεις ,μηνυματα,φωτογραφίες) άνετα με το ένα χέρι (εχει customization η samsung για αυτό).
Η μεγάλη του οθόνη ομως ,όπως και το πενάκι, με βολεύει απίστευτα στο autocad ws το οποίο που προσφέρει ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ καλύτερη εμπειρία και δυνατότητα χρήσης απο οποιοδήποτε iphone (και άλλα κινητα μικρού μεγέθους).
Ολα ειναι σχετικά λοιπόν , και ισχύει και για την εργονομία αυτό.
Σαφέστατα και ενα κινητό 4-4.3 ειναι πιο "ευκολο" , αλλα οτιδήποτε άλλο είναι μεγαλύτερο , δεν σημαίνει οτι δεν χειρίζεται, ή οτι είναι άχρηστο ή παντόφλα η whatever ...

δεν ειπα οτι ειναι αχρηστο... αλλα δυσχρηστο.
Ειχα για καιρο το HTC ONE και δεν με βολεψε χειριστικα... τι να κανουμε?
Δεν βολευουν επισης τις περισσοτερες γυναικες και παιδια .

Συμφωνω οτι θα ηταν καλο στο μελλον να βγαλει κατι σε 2 μεγεθη και ο καθενας να επιλεγει αυτο που θελει.
αυτο γινεται και τωρα εν μερη, αφου υπαχρει ακομη το 4S που εχει μικροτερη οθονη.

Αλλα νομιζω πολυ το κουρασαμε με το μεγεθος.
Τα υπολοιπα ειναι απειρως πιο σημαντικα κι εκει η apple δεν εχει ακομη αντιπαλο.

5" κινητο δεν το χειριζεσαι με το ενα χερι, οτι και να λες Συριε.
Μη λεμε κι οτι θεμε τωρα!

Τι μας λες ρε Γιάννη....

Οπως έχω ξαναπει, δοκιμασα το HTC One και δεν με προβληματισε καθόλου η οθόνη (και δεν έχω και μεγάλο χέρι btw).

Εξήγησα και εργονομικά γιατί (grip) αλλά ακόμα κι οταν πήγα να το δειξω live στον Τακη, μου τράβαγε το κινητό από το χέρι (κυριολεκτώ όμως!) μπας και φανει μπροστά στα μάτια του η παπατζα με τις 4''.

Προφανως υπάρχει όριο αλλά σιγουρα, πρακτικά και θεωρητικά αποδεδειγμένα, αυτό δεν ειναι οι 4 - 4,3'' αλλά, κατ' ελάχιστον, οι 5''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

Α, βλέπω κι εσυ τωρα έθεσες όριο τις 5''.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, δεν ηθελες να ακουσεις για πάνω απο 4''.

Έτσι, να μετακινείστε σιγά σιγά, για να μη χτυπήσει άσχημα όταν του χρονου πάρετε το 6αρι :p

ΥΓ Παπάτζες και Παπαγαλάκια foreva, dear! :p

Δεν διαβασες τι έγραψα:

Για εμενα που θέλω φορητοτητα και χρηση με το ενα χέρι, οι 4 ιντσες ειναι πολυ κοντα στο οριο, τα εχουμε ξαναπεί.
Εγώ, εαν το 6 είναι στις πέντε μονο ιντσες θα μεινω με το 5s. Αν εχει δυο εκδόσεις (μια 5 και μια 4 ίντσες) θα παρω την μικροτερη.

Δηλαδη τις 4 ιντσες.

:p

Last edited by a moderator:

το χειρίζεσαι, το χειρίζεσαι...

κάνε υπομονή 1-2 χρόνια και θα δεις, θα το χειρίζεσαι και εσύ... θα είναι το ιδανικό μέγεθος...

το χειρίζεσαι, το χειρίζεσαι...

κάνε υπομονή 1-2 χρόνια και θα δεις, θα το χειρίζεσαι και εσύ... θα είναι το ιδανικό μέγεθος...

Θα υπάρχει η ειδική σούπερ λειτουργία του iOS 8...

Αλήθεια το Siri δεν ήταν υποτίθεται για να μην χρειάζεσαι χέρια στον χειρισμό;

Απάντηση: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

Σήμερα σε μια δουλειά ήμασταν 4 με iPhone και όλοι με το 4αρι.

Έχω ακόμα το 4-άρι μου και είμαι μιά χαρά... Υπ´όψιν οτι μιλάμε για τηλέφωνο και σαν τηλέφωνο το χρησιμοποιώ. Αυτό που με χαλάει είναι η άθλια - σχετικά με άλλα κινητά - φωτογραφία του.
Το 5 δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι, ποτέ δεν μου άρεσε. Συγκρινόμενο βέβαια με ένα Galaxy δεν το συζητάω, είναι κούκλα.
Δεν τόχει ρε παιδιά η Samsung, τι να λέμε τώρα;

Απάντηση: Re: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

Η εργονομία ειναι σχετική με το τι θέλεις να κάνεις, πως θέλεις , και τι θυσίες εισαι διατεθειμένος να κάνεις για αυτά που θέλεις.
Εχω ενα iphone 3gs, που και που παιρνω το iphone 4 της γυναίκας μου και εχω και το Note 2.
Σε πληροφορώ οτι με το Note 2 μπορω να κάνω ολα τα βασικά (κλησεις ,μηνυματα,φωτογραφίες) άνετα με το ένα χέρι (εχει customization η samsung για αυτό).
Η μεγάλη του οθόνη ομως ,όπως και το πενάκι, με βολεύει απίστευτα στο autocad ws το οποίο που προσφέρει ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ καλύτερη εμπειρία και δυνατότητα χρήσης απο οποιοδήποτε iphone (και άλλα κινητα μικρού μεγέθους).
Ολα ειναι σχετικά λοιπόν , και ισχύει και για την εργονομία αυτό.
Σαφέστατα και ενα κινητό 4-4.3 ειναι πιο "ευκολο" , αλλα οτιδήποτε άλλο είναι μεγαλύτερο , δεν σημαίνει οτι δεν χειρίζεται, ή οτι είναι άχρηστο ή παντόφλα η whatever ...

Σε γενικες γραμμες συμφωνώ. Ο καθενας μας επιλεγει βασει των αναγκών του. Μικροτερες ιντσες= καλυτερη φορητότητα & χρήση με το ενα χέρι
Μεγσλυτερες: Μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας ειδικα για εφαρμογες τυπου autocad.
Και περαν της πλακας, ολα έχουν το αγοραστικο τους κοινό.

Οτι κανω στο iPhone 4S με το ένα χέρι, δοκιμασα και το εκανα μια χαρα και HTC One.

Για web browsing πχ φυσικα και γυρνας landscape και πιανεις με τα 2 - αυτό κανω και στο 4S άλλωστε.

Αλλα, εχεις δικιο, μη λεμε ότι θεμε - να λεμε ότι μόνο ότι μας έχει ταίσει η μαμά Apple.

Re: Απάντηση: Re: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

Σε γενικες γραμμες συμφωνώ. Ο καθενας μας επιλεγει βασει των αναγκών του. Μικροτερες ιντσες= καλυτερη φορητότητα & χρήση με το ενα χέρι
Μεγσλυτερες: Μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας ειδικα για εφαρμογες τυπου autocad.
Και περαν της πλακας, ολα έχουν το αγοραστικο τους κοινό.

Ποιος εισαι εσυ και που ειναι ο Τάκης που ξέρω ? :p

vaderGR Δε το έχω δουλέψει το autocad ws, αλλά βασικός λόγος που ακόμα συντηρώ μια παλιά Celeron XP tablet, είναι το κανονικό autocad και η γραφίδα.
Τα έχει φάει τα ψωμιά του, αλλά έχει autolisp :p

Γενικά ευχάριστα τα νέα της ανανέωσης – πάντα χρειάζεται και για αυτό η apple συνεχίζει τα τακτικά ραντεβού της με το καταναλωτικό κοινό.

Και εμένα μικρή μου ακούγετε η διαφορά τιμής μεταξύ του ακριβού και φθηνού. Δηλαδή εάν όντος βιομετρικά + νέος επεξεργαστής + αλουμίνια του S , κοστίζουν μόνο τόσο λίγο παραπάνω… εικάζω ότι το φθηνό έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το ακριβό. Ενώ θεωρώ τουλάχιστο για τα ελληνικά δεδομένα ότι όποιος έχει τα λεφτά για το C πιθανότατα έχει και τα λεφτά για το S και άρα θα πάει προς τα εκεί.

Ευχάριστη και η επιλογή για βιομετρία – αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν είναι Must have. Ούτε καν nice to have, μάλλον αδιάφορο το have , αλλά trendy και hype λόγο του ότι έστω και αργά η apple έκανε μια πρώτη δειλή κίνηση σε αυτό τον τομέα. Όπως όλα τα βιομετρικά έχει θετικά και αρνητικά. Σίγουρα θα έχει και false positives και false negatives, και ανάλογα και με το εάν έχετε άμμους στα δάχτυλα ή μόνιμα ιδρωμένα χέρια, θα έχει και κάτι περισσότερο false negatives, ενώ το ξεχνάμε με γάντια. Αποκάλυψη δεν είναι ούτε key selling point Πάντως ένα από τα μικρά checkboxes ΙΜΗΟ. Όπως και τόσο καιρό δεν ήταν η χρήση βιομετρικών key selling point για laptops κ.ο.κ.

Στον software τομέα, ευχάριστο που έγινε η μετάβαση στα 64bit. Άποψη μου, καλό ήταν που βγήκε από σήμερα, ώστε σταδιακά να γίνουν και άλλα Optimizations. Για την ώρα βεβαία δεν έχουν >4Gb RAM για να πούμε ότι ήταν απαραίτητο ενώ δεν κερδίζει κάτι άμεσα ο χρήστης. Στο μέλλον ναι, και σε επόμενες υλοποιήσεις. Λ.χ. δε θα μου έκανε εντύπωση να δούμε ταμπλέτα με 8GB RAM+vram του χρόνου από την apple.

Χειριστηκες ανετα με το ενα χερι αυτο το κινητο (που ειχα κι εγω )?
http://www.htc.com/www/smartphones/htc-one-x/

Αν ναι , τοτε εχεις χερια κουπια! :flipout:

Οτι κανω στο iPhone 4S με το ένα χέρι, δοκιμασα και το εκανα μια χαρα και HTC One.

Για web browsing πχ φυσικα και γυρνας landscape και πιανεις με τα 2 - αυτό κανω και στο 4S άλλωστε.

Αλλα, εχεις δικιο, μη λεμε ότι θεμε - να λεμε ότι μόνο ότι μας έχει ταίσει η μαμά Apple.

Re: Απάντηση: Apple event 10/09/2013 : new iPhones ?

Μολις περασα την IOS 7, κούκλα!
Εμεις τα μη fanboys πρεπει να περιμενουμε μια βδομαδα, ε;

Αδικια ρε φιλος, αδικια....

:p

Ρε παιδια, με τα iPad και το Mac OS X το νεο, τί έγινε;

Έχουμε κανα update αν / τι / πότε;