Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα.

Τυχόν προσωπικοί χαρακτηρισμοί / τσακωμοί / νεύρα / κτλ. θα οδηγούν σε απροειδοποίητες διαγραφές μηνυμάτων το λιγότερο !

Πάντως να πω την αλήθεια εμένα κάτι μου βρομάει στην όλη υπόθεση.

Το 5S είναι ένα iPhone αρκετά βελτιωμένο για τα δεδομένα της ενδιάμεσης έκδοσης (μετάξύ 5 και 6), και η υψηλή του τιμή το δικαιολογεί αυτό. Είναι πάνω κάτω αυτό που θα περιμέναμε από την Apple σαν διάδοχο του 5. To 5C από την άλλη που το περιμέναμε ως το φτηνό iPhone που θα κατακτήσει τις ασιατικές αγορές μόνο φτηνό δεν είναι. Θα έλεγα αναλογικά με το τι προσφέρει μάλλον είναι ακριβότερο από το 5S, καθώς στα χαρακτηριστικά δεν βλέπω κάποια ουσιαστική βελτίωση από το απερχόμενο μοντέλο. Εκεί που το 5S θεωρήται ακριβό δεν βλέπω γιατί το 5C να θεωρείται φτηνό. Από την άλλη εκεί που το 5C θεωρείται προσιτό το 5S δεν απέχει πολύ από το να θεωρήται και αυτό προσιτό.

Αυτό που βλέπω είναι πως μάλλον δεν έχει σκοπό η Apple να κλέψει πωλήσεις από τα φτηνά smart phones. Ουσιαστικά το 5C το βλεπω σαν το iPhone5 με καλυτερο marketing, με χρώματα και με των αέρα του δήθεν νέου μοντέλου.

Αυτό που υποψιάζομαι είναι πως πιθανώς η πραγματική του αξία να είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτήν που διατήθεται στην αγορά και η Apple να έχει κάνει κρυφές συμφωνίες με τους παρόχους ώστε να το διαθέτει πολύ φτηνότερα μεσα από συμβόλαια. Έτσι ο αγορατής που δεν στοχέυει στην premium κατηγορία, βλέποντας την αρχική αρκετά υψηλή τιμή, να του φάινεται το συμβόλαιο πολύ ελκυστικό και να το προτιμάει άπο άλλα κινητά αντίσοιχης συμβολαιακής τιμής νομίζοντας πως πέρνει κάτι premium σε χαμηλή τιμή. Ισως να είναι αυτό το κόλπο της Apple για να κατακτήσει τις κινέζικες αγορές. Το αν θα πίασει δεν το ξέρω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

To NFC ειναι περιττό απο την στιγμη που υποστηριζει Bluetooth I-Beacon.
Για περισσοτερα, διαβασε εδώ: http://gigaom.com/2013/09/10/with-i...mp-on-nfc-and-embrace-the-internet-of-things/

LOL , μου θυμίζει το gay application σε ενα επεισοδιο του Californication που βάραγε οταν τα μέλη βρισκόντουσαν κοντά...
Ωραίο ειναι ρε Τάκη , αλλα δεν νομιζω οτι ειναι παρεμφερές.

Καλά μιλάμε για την εταιρία που έβγαλε άχρηστο και πεθαμένο το bluray εδώ και 5 χρόνια..

Μπορεί να μην είναι πεθαμένο (ακόμα) το bluray αλλά εδώ και 5 χρόνια σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να φτάσει την επιτυχία του DVD και του VHS. Και μάλλον καλά έκανε η Apple και το σνόμπαρε γιατί το νταβαντζιλίκι της Sony για την χρήση των τεχνολογιών της ήταν πάντα πολύ μεγάλο και δεν ήταν λίγες οι φορές που οδήγησε στην αποτυχία (βλέπε Minidisc, betamax, DAT κλπ.). Εμένα πάντως ακόμα δεν μου έχει δημιουργειθεί η ανάγκη για bluray player.

H apple δεν υποστηριξε το bluray διοτι ήταν ανταγωνιστικο στο δικο της itunes store και τις ταινιες που νοικιάζει/πουλαει. Παντως, οντως το μελλον ειναι ψηφιακα downloads και streaming.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

LOL , μου θυμίζει το gay application σε ενα επεισοδιο του Californication που βάραγε οταν τα μέλη βρισκόντουσαν κοντά...
Ωραίο ειναι ρε Τάκη , αλλα δεν νομιζω οτι ειναι παρεμφερές.

Τελειως παρεμφερές ειναι και μαλιστα με πολυ καλυτερο range. Τα γραφει αναλυτικα το άρθρο.

Εγώ πάλι bluray έχω (και απολαμβάνω αβέρτα) εδώ και περίπου 5 χρόνια. Και μάλιστα στην Ελλάδα, της χαμηλής και αργής διείσδυσης. Εδώ στην Αμερική είναι γεμάτα μέχρι και τα supermarket, με ό,τι απίθανη ταινία μπορείς να φανταστείς, και σε τιμές χώμα. Επειδή η Apple τσιγκουνευόταν (σα "φτωχή" που είναι) να πληρώσει δικαιώματα στη Sony, είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε και ότι "επαναστάτησε" (τη στιγμή που η ίδια μέσω iTunes κάνει αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο τρελά νταβατζιλίκια στον πλανήτη, στο χώρο των δικαιωμάτων.

Αλλά το κόβω γιατί βγήκαμε εκτός.

64-bit εφαρμογές για πρώτη φορά, ψηλότερα ρολόγια , καλύτερο IPC
θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δουμε πως θα το πάει στα benchmarks
ο Α7 σε σχέση με τα τετραπύρηνα android.

Ωραίο πολύ ωραίο feature το 720p60.
Όποιος έχει όρεξη μπορεί να φτιάξει πολύ ωραία πραγματάκια.

Επειδή είδα μερικούς να μιλάνε για την οθόνη,
αν η οθόνη γίνει σαν το galaxy s4 δεν θα ξαναπάρω iphone.

Πάντως από οτι θυμάμαι, είναι πρώτη φορά που γίνεται παρουσίαση iphone
και τα πράγματα δεν πάνε καλά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα..

Apple Inc.(NASDAQ:AAPL)

Αυτό που βλέπω είναι πως μάλλον δεν έχει σκοπό η Apple να κλέψει πωλήσεις από τα φτηνά smart phones. Ουσιαστικά το 5C το βλεπω σαν το iPhone5 με καλυτερο marketing, με χρώματα και με των αέρα του δήθεν νέου μοντέλου.
Αυτό ακριβώς κάνει .
Το είχα αναφέρει πρόσφατα πως δεν γίνεται να πλασάρει περσινά μοντέλα στην προσπάθεια δημιουργίας γκάμας.
Χρειάζεται ο αέρας του καινούργιου ακόμα και αν πρόκειται για το ιδιο περσινό μοντέλο .
Δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα ράφια των καταστημάτων .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Τελειως παρεμφερές ειναι και μαλιστα με πολυ καλυτερο range. Τα γραφει αναλυτικα το άρθρο.

Συμπληρωματικά θα τα έλεγα. Καθένα έχει το λόγο ύπαρξης του.
Πάντως χαίρομαι να ακούω Bluetooth και apple, γιατί και εκεί έχουμε θέματα.
Ενώ το iBeakon αν είναι τελικά κλειστό μόνο για apple θα είναι εφήμερο.

Αυτό ακριβώς κάνει .
Το είχα αναφέρει πρόσφατα πως δεν γίνεται να πλασάρει περσινά μοντέλα στην προσπάθεια δημιουργίας γκάμας.
Χρειάζεται ο αέρας του καινούργιου ακόμα και αν πρόκειται για το ιδιο περσινό μοντέλο .
Δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα ράφια των καταστημάτων .

Και καλά κάνει. Όντος είναι θέμα να αγοράζει κάποιος εν γνώσει του περσινό προ περσινό κινητό.

Τι πίνουν και δεν μας δίνουν! :flipout::drummer:

"It looks smaller, and slim, lighter than the old one..." :afro:

iphon.jpg

...καλά από λήψη σήματος δεν το συζητάμε τώρα :Banane0:

Last edited: