Δεν μου πολυαρέσει το offtopic αλλά έχω μια μεγάλη απορία..πως προσδιορίζεται κάποιος ως πατριώτης ειδικά σε καιρούς Ειρήνης..?
Με το "όλοι μας" πους εννοείς?
Δεν μου πολυαρέσει το offtopic αλλά έχω μια μεγάλη απορία..πως προσδιορίζεται κάποιος ως πατριώτης ειδικά σε καιρούς Ειρήνης..?
Η ''εθνικοφροσυνη'' ειναι βαθύτατα συγκεκαλυμένη ιδεολογια ,οταν κάποιος ντρέπεται να δηλώσει τι πιστεύει καί εχει συγκεκριμένο πρόσημο.
Η ''ιδιωτεια''(δηλαδή η μη συμμετοχή, το ''κλεισιμο στην ατομικοτητα'') δεν εχει σχέση με την ''ουδετερότητα''..Μια χαρά μπορεί ενας ''ουδέτερος'' να κρύβεται ενώ εχει ιδεολογια επισης..Αλλως τε επι Χούντας έλεγαν πώς δέν επιθυμούν πολιτικές συζητήσεις ενώ η Χούντα ήταν απολύτως πολιτική.
Το να πει καποιος ειμαι δεξιος ,σοσιαλδημοκρατης,αριστερός αυτο ειναι ιδεολογια και ειναι σεβαστό.Αλλά κάποιοι φαίνεται ντρεπονται να δηλώνουν τι πιστεύουν και το καλύπτουν πισω απο άλλους ορους.
Το πώς αγαπάει ο καθενας τον τόπο του εξαρτάται απο το πώς ορίζει τον τόπο του και αν τον θεωρεί ''ανώτερο'' απο άλλους τόπους..
Οι ριζες εχουν προσωπική σημασια για τον καθένα ,αλλα δεν καθίστανται ανώτερες άλλων ριζών..
Τα ρητά και τα υπολοιπα επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών,οποτε χρησιμοποιούνται υποκειμενικά και δεν εχουν αντικειμενική αξιολόγηση.
Πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα ειναι αυτη. Δεν ανοιγετε ενα νεο νημα ?
Δεν μπορουμε να συζηταμε παντα σε αυτο το υφος?
Εδω χαιρομουν που δεν συντονιζεις το φωτογραφικο φορουμ γιατι μπορει και να μου ελεγες οτι τα περιστερια που φωτογραφιζω μοιαζουν με απογονους των ναζιστικων ταχυδρομικων.
Ένας Γερμανός που ζει στην Ελλάδα, έχει κάνει παιδιά και τα παιδιά του έχουν κάνει εγγόνια, υπάρχει περίπτωση να αγαπά την Ελλάδα εξίσου με εσένα Χιώτη???
Ο μπαμπ στο λεξικό του έχει 2 ορισμούς ....
κατά μπαμπινιώτη
εθνικόφρων
1.αυτός που έχει εθνικά φρονήματα, που πιστεύει στην ιδέα του έθνους, την υποστηρίζει και την προβάλλει
2. ο φανατικά προσηλωμένος στο έθνος, στα εθνικά ιδεώδη και συμφέροντα, και συγχρόνως ιδεολογικά και πολιτικά συντηρητικός
επίσης
πατριώτης
1.πρόσωπο που έχει την ίδια πατρίδα με κάποιον άλλον
2.πρόσωπο που αγαπά την πατρίδα του και αγωνίζεται για αυτήν , που τιμά ό,τι συνδέεται με την ιστορία, την παράδοση, την γλώσσα της κλπ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.