Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

ναι, τα ψηφιακά μου φταίνε. έπρεπε να είναι απλό, δυο κλικ και να είσαι έτοιμος, όχι να πρέπει να ξοδεύεις ώρες στο φόρουμ για κάθε αναβάθμιση.
Οταν μπλεκεις με custom ιστοριες και πατεντες με opensource kai freeware λογισμικα ,πρεπει να εχεις και μια αντιστοιχη εξοικιωση με αυτα. Δεν φταιει το οτι ειναι ψηφιακα.
Αν πχ παω εγω που τωρα εμαθα να βαζω μια κεφαλη να συναρμολογησω πικαπ μονος μου ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα παιδευτω πολυ, ασχετα αν προσωπικα την βρισκω με την διαδικασια. Σε καθε περιπτωση ομως δεν μπορω να κατηγορω θα αναλογικα γενικως ας αγοραζα ενα ετοιμο πικαπ να εκανα 2 συνδεσεις και να επαιζε. Το ιδιο και στα ψηφιακα. Καλη τυχη με το rpi και με υπομονη μπορει να σε ανταμοιψει.;)

Οταν μπλεκεις με custom ιστοριες και πατεντες με opensource kai freeware λογισμικα ,πρεπει να εχεις και μια αντιστοιχη εξοικιωση με αυτα. Δεν φταιει το οτι ειναι ψηφιακα.
Αν πχ παω εγω που τωρα εμαθα να βαζω μια κεφαλη να συναρμολογησω πικαπ μονος μου ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα παιδευτω πολυ, ασχετα αν προσωπικα την βρισκω με την διαδικασια. Σε καθε περιπτωση ομως δεν μπορω να κατηγορω θα αναλογικα γενικως ας αγοραζα ενα ετοιμο πικαπ να εκανα 2 συνδεσεις και να επαιζε. Το ιδιο και στα ψηφιακα. Καλη τυχη με το rpi και με υπομονη μπορει να σε ανταμοιψει.;)
To κατάφερα να το φορτώσω στο rpi τελικά. φόρτωσα την 9.0 σε καινούρια κάρτα, αλλά δεν τη βλέπει το bubble/upnp στο κινητό μου, οπότε μου είναι άχρηστη. Ξαναφόρτωσα την παλιά καρτα μνημης με την εκδοση 8.80 και παίζει όπως παλιά.

• Like
Reactions: VlassisK
Πιθανόν να πρέπει να ενεργοποιήσεις το upnp ή κάτι ανάλογο;
Το έκανα κι αυτό, δεν... βασικά, πήρα screenshot από τις ρυθμίσεις της έκδοσης 8.80, μετέφερα ακριβώς τις ίδιες στην 9.0 χωρίς αποτέλεσμα.

Από ότι βλέπω από τις αναβαθμίσεις, το gentoo έκανε upgrade την Java και προφανώς άλλαξε το default JRE.
Αυτό σημαίνει ότι τραβάει και άλλα dependencies, βιβλιοθήκες που κάποια μπορεί να σκάει.

Θέλεις να ρωτήσεις το chatgpt, να σου πει τι πρέπει να κοιτάξεις μέσα από το CLI γιατί αν συνεχίσω να γράφω τέτοια παίζει εγώ να φάω ban και εσύ να βάλεις το πικάπ να ακούσεις μουσική; 😂

• Haha
Reactions: VlassisK
Μπορείς να του στείλεις ένα email, είμαι σίγουρος ότι θα απαντήσει πολύ γρήγορα.
Εμένα συνήθως δεν περνάει μία ώρα και έχει απαντήσει με οδηγίες. :)

σορυ αλλά είχα λίγο καιρό να μπω...

σε εμένα έγινε το update σε 9.0 και στα δύο rpi που έχω χωρίς θέμα
Πάντα μετά από αναβάθμιση gp-update, δεν το ξεχνάτε ε;
Λειτουργεί πολύ καλά έκτοτε -δοκίμασα αρκετές επιλογές αναπαραγωγής: APlayer, APrender, MPD, GMedia render κλπ- εκτός από ένα θέμα που μου έβγαλε με την Squeezelite η οποία έβγαζε θόρυβο αντί για ήχο... το έλυσα με reinstall στην Squeezelite... τώρα μου κάνει το ίδιο και με την R2 που το reinstall δεν το έλυσε ... ακόμα δεν έχω απευθυνθεί στον Philippo!
Συνήθως γράφω στο νήμα του audiophilestyle και έχω άμεση ανταπόκριση

Άκουσες κάποια διαφορά που να άξιζε τον κόπο;
διαφορά όχι... δεν μπήκα στην διαδικασία σύγκρισης να σου πω.. αλλά καλό είναι να γίνονται τα updates κατά τον dev γιατί οι παλιές εκδόσεις σβήνονται και ίσως να έχεις θέμα με τα update των scripts κλπ

σορυ αλλά είχα λίγο καιρό να μπω...

σε εμένα έγινε το update σε 9.0 και στα δύο rpi που έχω χωρίς θέμα
Πάντα μετά από αναβάθμιση gp-update, δεν το ξεχνάτε ε;
Λειτουργεί πολύ καλά έκτοτε -δοκίμασα αρκετές επιλογές αναπαραγωγής: APlayer, APrender, MPD, GMedia render κλπ- εκτός από ένα θέμα που μου έβγαλε με την Squeezelite η οποία έβγαζε θόρυβο αντί για ήχο... το έλυσα με reinstall στην Squeezelite... τώρα μου κάνει το ίδιο και με την R2 που το reinstall δεν το έλυσε ... ακόμα δεν έχω απευθυνθεί στον Philippo!
Συνήθως γράφω στο νήμα του audiophilestyle και έχω άμεση ανταπόκριση
τώρα είδα πως έχει κάνει update στην S/liteR2 που λύνει το θέμα .. μέσω s.ware manager γίνεται
στο System Info Software έχει όλα τα Sw που πιοθανώς να θέλουν update και για αυτό να μην λειτουργούν σωστά

Δηλαδή κάνεις full update και μετά upgrade απευθείας στο καινούργιο;
Χωρίς να χρειάζεται κατέβασμα από την αρχή;

Δηλαδή κάνεις full update και μετά upgrade απευθείας στο καινούργιο;
Χωρίς να χρειάζεται κατέβασμα από την αρχή;
μιλάω για τα updates του software που τρέχουν στο GP
LMS, Squeezelite, MPD κλπ

αλλά και η αναβάθμιση στο 9.0 έγινε χωρίς κατέβασμα από την αρχή

σε κάθε περίπτωση gp-update όταν χρειάζεται πρέπει να γίνεται.. στα News φάινεται αν θέλει

• Like
Reactions: Tzimisce
η SqueezeliteR2 μετά το update αλλά και reinstall λειτουργεί ΟΚ
εγώ την R2 την χρησιμοποιώ μόνο μαζί με το plugin: C-3PO (είναι του ίδιου dev) όταν θέλω να πειραματιστώ με upsampling
για "κανονική" ακρόαση παίζω με την "κανονική" Squeezelite

• Like
Reactions: Tzimisce
είδα κι απόειδα και φόρτωσα την έκδοση 8.80 σε άλλη, πιο μεγάλη κάρτα μνήμης, και ξεκίνησα αναβάθμιση σε 8.90 για αρχή. Έχει κολλήσει εδώ και καμία ώρα στο emerging mpd. Άντε να δουμε...

είδα κι απόειδα και φόρτωσα την έκδοση 8.80 σε άλλη, πιο μεγάλη κάρτα μνήμης, και ξεκίνησα αναβάθμιση σε 8.90 για αρχή. Έχει κολλήσει εδώ και καμία ώρα στο emerging mpd. Άντε να δουμε...
Update δε γίνεται, το ξεχνάμε, κολλάει σε μια φάση και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Κατέβασα ξανά το img, αυτή τη φορά το απλό για raspberry pi3 χωρίς φρου φρου κι αρώματα, και δούλεψε. Αλλά δεν είναι δουλειά αυτή...

Στην περίπτωση μου όποτε υπήρχε update που δεν ζητούσε καθαρή εγκατάσταση εκ των προτέρων δεν είχα ποτέ πρόβλημα .. από 8.80 σε .90 και πλέον σε 9.0 οι αναβαθμίσεις έγιναν μια χαρά!
Δεν ξέρω αν ίσως στο rpi3 είναι πιο δύσκολο..

Στην περίπτωση μου όποτε υπήρχε update που δεν ζητούσε καθαρή εγκατάσταση εκ των προτέρων δεν είχα ποτέ πρόβλημα .. από 8.80 σε .90 και πλέον σε 9.0 οι αναβαθμίσεις έγιναν μια χαρά!
Δεν ξέρω αν ίσως στο rpi3 είναι πιο δύσκολο..
Ίσως να φταίει που άργησα να αναβαθμίσω σε 8.90. Το λέει και ο ίδιος ο Ιταλός, ότι μόλις βγαίνει η πιο πρόσφατη έκδοση αποσύρεται η προηγούμενη.

Ίσως να φταίει που άργησα να αναβαθμίσω σε 8.90. Το λέει και ο ίδιος ο Ιταλός, ότι μόλις βγαίνει η πιο πρόσφατη έκδοση αποσύρεται η προηγούμενη.
ακριβώς ... κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνονται τα updates asap

η SqueezeliteR2 μετά το update αλλά και reinstall λειτουργεί ΟΚ
εγώ την R2 την χρησιμοποιώ μόνο μαζί με το plugin: C-3PO (είναι του ίδιου dev) όταν θέλω να πειραματιστώ με upsampling
για "κανονική" ακρόαση παίζω με την "κανονική" Squeezelite
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γιατί δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα και μπορεί να έχω παρανοήσει.

Οι εκδόσεις του Squeezelite & του SqueezeliteR2 player που χρησιμοποιεί το Gentoo, διαφέρουν από τις «κανονικές» ?

Ρωτώ γιατί ο κώδικας του SqueezeliteR2 έχει ενσωματωθεί στο «κανονικό» Squeezelite, εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση του δημιουργού του εδώ.