Για 2η φορά.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Ο Ζέλικο σε ποια κατηγορία μεταναστών ανήκει?

Στην αποδεκτή ή σ αυτή που θέλετε να στείλετε στο πυρ το εξώτερον?

Κανείς δεν θέλει να στείλει κανένα πουθενά . Απλώς να κλείσει η πόρτα να μην μπούν άλλοι. Αυτοί που μπήκαν, μπήκαν. Ας μείνουμε σ' αυτούς...

Κι αν η ευμάρεια της χώρας ανθίσει, τότε το ξανασκεφτόμαστε και ξανανοίγουμε (με μέτρο όμως) τις πόρτες. Το θέμα είναι να μην αναγκαστούμε να βγούμε εμείς για να μπούν κάποιοι άλλοι επειδή δεν θα χωράμε όλοι....

Η αναφορά μου (τρίτη κατα σειρά που δεν έτυχε κάποιου ενδιαφέροντος ή ευγενικής απάντησης) είχε να κάνει στο διαχωρισμό καλού και κακού μεταναστη.
Αν τώρα τα στοιχεία που έχεις λάβει περί ποσόστοσης ανδρών - γυναικών, φυλής, σκοπού εισόδου στην χώρα κλπ δεν σου αρκούν μπορείς πάντα να περάσεις μια βόλτα απο τα κομματικά γραφεία και να κάνεις τις προτάσεις σου.
Σεβάσου όμως ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη και μερικοί που δεν ασπάζονται, αν όχι ρατσιστικές τουλάχιστον άλλες μη ανθρωπιστικές αξίες.

Να μην εκλειφθεί ώς προσωπικό το μήνυμά μου. Σκοπός του είναι να προβληματίσει και όχι να προσβάλει ή προκαλέσει ...

Last edited:
δες τη στατιστική. Η στατιστική μετρά αλλοδαπούς και όχι μόνο μετανάστες ή πρόσφυγες και δίνει και χώρα προέλευσης. Εγώ βλέπω Αυστραλία 8700, Γαλλία 5300, Γερμανία 11.500, Βρετανία 13200, ΗΠΑ 18500, Ελβετία 1200, Καναδάς 6000, Κύπρος 17500 !!!! Σουηδία 2200 κοκ. Αν τα αθροίσεις δίνει σημαντικό ποσοστό στο 761.000.

Μα ήδη σου έγραψα οτι ΔΕΝ πιστεύω σε αυτή τη στατιστική, ίδίως όταν η γυναίκα μου είναι Αγγλίδα, έχω θεία Γερμανίδα που δίδασκε στην Ελληνογερμανική σχολή και συναδέλφους Αμερικανούς που τα παιδιά τους πάνε στα αντίστοιχα διεθνή σχολεία !

Εκτός κι αν μετράγανε τους τουρίστες !!!!!

Φίλιππος

ΥΓ: Δεν έχω τίποτε να μοιράσω με σένα Βλάση, εναντίον των αριθμών καταφέρομαι ...

Να μην εκλειφθεί ώς προσωπικό το μήνυμά μου. Σκοπός του είναι να προβληματίσει και όχι να προσβάλει ή προκαλέσει ...

Δηλαδή να υποθέσω οτι το έγραφες έτσι γενικά ... να σου βρίσκεται ένα πράμα ...

Τα περί κομματικών γραφείων όμως γιατί τα έβαλες ? Με περισσή ευκολία κατατάσσεις τους ανθρώπους !

Αν εσένα ο ανθρωπισμός σου δε σου έχει ληστέψει την όποια περιουσία σου, έχει καλώς και μιλάς εκ του ασφαλούς. Επειδή όμως κάποιων τους τη λήστεψε, θα ήταν τουλάχιστον φρόνιμο να μην χαρακτηρίζεις έτσι αβίαστα....

Η απογραφή διεξήχθη Μάρτιο.

Δόξα τω Θεώ, τουρισμό έχουμε όλο το χρόνο Βλάση ! Λιγότερο ασφαλώς το Μάρτιο απο ότι το καλοκαίρι, αλλά πάντως έχουμε !

Και ομογενείς έχουμε που έρχονται στην Ελλάδα και έχουν και περιουσίες (σπίτια κα) εδώ... Κλασσικό παράδειγμα οι γονείς φίλου μου Ελληνοκαναδού που για να ξεφύγουν απο το πολικό κρύο του Vancouver, επισκέπτονται την Ελλάδα για 3-4 μήνες και φεύγουν πρίν το Πάσχα ....

Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και Ελληνοαμερικανοί πολίτες και είναι ουκ ολίγοι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Δηλαδή να υποθέσω οτι το έγραφες έτσι γενικά ... να σου βρίσκεται ένα πράμα ...

Λανθασμένα υποθέτεις. Εξήγησα επαρκώς. Αλλο πράγμα αν δε θές να καταλάβεις.

Τα περί κομματικών γραφείων όμως γιατί τα έβαλες ? Με περισσή ευκολία κατατάσσεις τους ανθρώπους !

Δεν σε κατέταξα πουθενά. Σου πρότεινα κάτι, όπως επίσης να σέβεσαι λίγο περισσότερο τις διαφορετικές απόψεις.

Αν εσένα ο ανθρωπισμός σου δε σου έχει ληστέψει την όποια περιουσία σου, έχει καλώς και μιλάς εκ του ασφαλούς. Επειδή όμως κάποιων τους τη λήστεψε, θα ήταν τουλάχιστον φρόνιμο να μην χαρακτηρίζεις έτσι αβίαστα....

Έχω αναφερθεί σε άλλο post μου ότι έχουν ληστέψει και έμενα... και μάλιστα όχι απλώς χρήματα αλλά οικογενεικό κειμήλιο ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Λιγότερο βέβαια ανεκτίμητης από την πείνα του ληστή μετανάστη!
Μάλλον εσύ γράφεις αβίαστα ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Έχω αναφερθεί σε άλλο post μου ότι έχουν ληστέψει και έμενα... και μάλιστα όχι απλώς χρήματα αλλά οικογενεικό κειμήλιο ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Λιγότερο βέβαια ανεκτίμητης από την πείνα του ληστή μετανάστη!
Μάλλον εσύ γράφεις αβίαστα ...

Αρα πρέπει να είσαι απόλυτα ευτυχής που το οικογενειακό κειμήλιο που σου έκλεψαν, τάϊσε την πείνα αυτού του δύστυχου !

Οσο δε για την πρόταση που έκανες, θα τη λάβω υπ' όψιν μου ίδίως αν μου πείς σε ποιά κομματικά γραφεία θα ήθελες να απευθυνθώ. Θα ήθελα όμως να ξέρεις οτι δεν εκφράζω ασέβεια για τις απόψεις των άλλων. Δέχομαι τη διαφορετικότητα τους απο τη δική μου και την επικροτώ ως τέτοια. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ανέχομαι την διακωμώδηση αμφότερων !

Και το σχόλιό σου περι Ομπράντοβιτς μόνο ώς διακωμώδηση της συζήτησης μπορεί να εκληφθεί ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Αρα πρέπει να είσαι απόλυτα ευτυχής που το οικογενειακό κειμήλιο που σου έκλεψαν, τάϊσε την πείνα αυτού του δύστυχου !

Πιό ευτυχής από το να προτείνω την περίφραξη της χώρας, την μη προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που πνίγονται και τον διαχωρισμό τους σε καλούς και κακούς.

Οσο δε για την πρόταση που έκανες, θα τη λάβω υπ' όψιν μου ίδίως αν μου πείς σε ποιά κομματικά γραφεία θα ήθελες να απευθυνθώ.

Να απευθυνθείς μαζί με όλους όσοι ψηφίζετε στα κομματικά γραφεία αυτών που απέσπασαν την ψήφο σας. Όσοι βέβαια δεν διακωμωδήσατε το δικαίωμα του "εκλέγειν" δίνοντας την ψήφο σας σε κηνυγούς και άλλα σχετικά.

Θα ήθελα όμως να ξέρεις οτι δεν εκφράζω ασέβεια για τις απόψεις των άλλων. Δέχομαι τη διαφορετικότητα τους απο τη δική μου και την επικροτώ ως τέτοια. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ανέχομαι την διακωμώδηση αμφότερων !
Και το σχόλιό σου περι Ομπράντοβιτς μόνο ώς διακωμώδηση της συζήτησης μπορεί να εκληφθεί ...

Στα παραπάνω θα συμφωνήσουμε εφόσον είναι ειλικρηνή.
Και οι δύο για καποια στιγμή πιστέψαμε (κακώς) ότι μασ διακωμωδούνε.
Όσον αφορά το Ζέλικο κρίνω την επιλογή μου απόλυτα επιτυχημένη αφού κατόπιν αυτής καταδέχτηκες να συνομιλήσεις...

:ernaehrung004:

Κι εγώ προβληματίζομαι για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί. Και βλέπω ότι υπάρχει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων (τέτοιοι είναι οι περισσότεροι) από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που θέλει να έλθει στην Ευρώπη κι όχι απαραίτητα στην Ελλάδα. Απλώς η Ελλάδα είναι η αρχή της Ευρώπης.

Κι εγώ πιστεύω ότι δύσκολα μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 2.000.000 πρόσφυγες τα αμέσως επόμενα χρόνια, αν και αμφιβάλλω σφόδρα για το υπό διαμόρφωση νούμερο.

Όμως δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί μόνη της, επαναλαμβάνω μόνη της, να φυλάξει τη μισή ακτογραμμή της Ευρώπης, ειδικά όταν υπάρχουν και διεθνή ύδατα στη μέση του Αιγαίου. Ούτε και με βοήθεια από την ΕΕ πιστεύω ότι μπορεί να λυθεί το θέμα. Δυστυχώς όσο θα υφίσταται αυτή η δυστυχία και απελπισία στον μουσουλμανικό κόσμο κι αυτή η αστάθεια, τόσο άνθρωποι απελπισμένοι θα αναζητηθούν ένα καλύτερο αύριο προς τα μέρη μας. Οικογένειες θα πουλούν τα χωράφια τους για να στέιλουν ένα νέο άνδρα κάπου μακριά να δουλέψει και να στέλνει για μια ζωή πίσω όλα όσα κερδίζει προκειμένου να συντηρηθεί η οικογένεια και να μην πουληθούν σε κάπο9ιο σύγχρονο δουλέμπορο, αφού πλέον δεν έχουν δική τους γη. Η προοπτική της άναυλης επιστροφής των μεταναστών αυτών στη χώρα προέλευσης (π.χ. πακιστάν ) σημαίνει την καταστροφή αυτών των οικογενειών και το ατίμασμα αυτού που ανέλαβε το χρέος της συντήρησης της οικογένειας από το εξωτερικό. Επομένως τις περισσότερες φορές θα ξαναδοκιμάσει. θα δοκιμάσει να περάσει και πάλι στην Ευρώπη ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του. Άλλωστε και η ζωή του δεν του ανήκει.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση των οικογενειών που φεύγουν πρόσφυγες από τη γη τους λόγω του ισλαμικού εξτρεμισμού. Εκεί οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Σε πολλές περιπτώσεις μεταναστεύει όλη η οικογένεια. Πόσοι θα φθάσουν στο τέλος... άγνωστο.

Η ανακοπή του κύματος της μετανάστευσης κατ´εμέ, είναι περισσότερο ζήτημα της πολιτικής που θα ασκηθεί σε εκείνες τις περιοχές από τη Διεθνή Κοινότητα και λιγότερο θέμα πώς θα αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες οι ελληνικές ή οι ευρωπαικές αρχές. Αν δεν ανακοπεί το κύμα των προσφύγων στην αρχή του, δύσκολα το περιορίζεις μετά. Επομένως αυτό που απαιτείται είναι η σταθεροποίηση στην κεντρική Ασία, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες σχετικής ασφάλειας, ώστε μέσα σε αυτές να μπορούν οι άνθρωποι να αναπτύξουν κάποια οικονομική δραστηριότητα.

@ Βλάσης

Όπως τα λές... Είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγξει μία χώρα μόνη της θαλλάσια σύνορα σαν τα δικά μας.
Ας απαντήσει κάποιος λοιπόν σε προηγούμενο ερωτήματά μου:
Ποιοι έχουν συμφέρον να εξάγουν πρόσφυγες - μετανάστες?
Ποιοί έχουν συμφέρον να εισάγουν πρόσφυγες - μετανάστες?

Ο Ζέλικο σε ποια κατηγορία μεταναστών ανήκει?

Στην αποδεκτή ή σ αυτή που θέλετε να στείλετε στο πυρ το εξώτερον?

Κατ´αρχήν ουδείς θέλει να στείλει κάποιον στο πύρ το Εξώτερον οπότε το ´εσείς´δεν στέκει.
Θα περίμενα σαφείς προτάσεις και μέ οικονομικές αναλύσεις στό κατά πόσον μπορεί να απορροφηθεί ολος ο αριθμός τών Λαθρομεταναστών πού έχουν ως κέντρο διερχομένων την Ελλάδα μέ την πλήρη Συνδρομή τής Τουρκίας..
Και φυσικα τεκμηριωμένες οικονομικές αναλυσεις και όχι τού τύπου ´να τά παρουμε απο τούς Πλούσιους και να τά δώσουμε στούς φτωχούς´γιατί αυτές παραπέμπουν σε μιάν άλλη Κοινωνία πού προς το παρόν φαντάζει Ουτοπική και Μεταφυσική.
Σήμερα ολη η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα θέμα που το δημιουργησαν οι Κυρίαρχες Τάξεις πού Ηγεμονεύουν.
Αυτο λοιπόν το θέμα ,την στιγμή πού η Οικονομία ζορίζεται πιέζει ´γηγενείς´και ´ξένους´.Και αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο..
Μέχρι νάρθει μια πιο ´δίκαιη´Κοινωνία απαιτούνται λύσεις πού νάναι ορθολογιστικές,ανθρωπιστικές και να βλάπτουν λιγότερο και τούς καταπιεσμένους ´γηγενείς´αλλά και τούς ´Ξένους´.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η Τουρκία να συμμορφωθεί στίς επιταγές τής Ε.Ε. και να απορροφήσει τούς Λαθρομετανάστες που της αναλογούν..
Και αυτό ειναι δουλειά και τού δικού μας ΥΠ.ΕΞ...
Και αυτό αλλά και τά προηγούμενα κοιμόντουσαν Υπνο Βαθύ γιά νά μήν ´χαλάσουν´την δήθεν Ελληνο-Τουρκική φιλία και δέν χρησιμοποίησαν κάν ούτε τούς υπάρχοντες Κανονισμούς τής Ε.Ε.
Αυτό είναι σημαντικότατο ζήτημα.
Οπως επίσης άλλο σημαντικό θέμα ειναι τί σκοπευει να κάνει Η Ε.Ε. για να επιβάλλει στίς Χώρες Προέλευσης νά μήν διώχνουν τούς Πολίτες τους.

Last edited:
@ Βλάσης

Όπως τα λές... Είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγξει μία χώρα μόνη της θαλλάσια σύνορα σαν τα δικά μας.
Ας απαντήσει κάποιος λοιπόν σε προηγούμενο ερωτήματά μου:
Ποιοι έχουν συμφέρον να εξάγουν πρόσφυγες - μετανάστες?
Ποιοί έχουν συμφέρον να εισάγουν πρόσφυγες - μετανάστες?

Να εξάγουν φαντάζομαι ότι συμφέρον έχουν αυτοί που τους μεταφέρουν και όσοι επιθυμούν να μειώσουν τον πληθυσμό που τους αντιτίθεται πολιτικά.

Να εισάγουν προφανώς οι επιχειρηματίες που αναζητούν φθηνά χέρια και οι πολιτικοί ως μέτρο πίεσης τον πολιτών για χαμηλούς μισθούς, μείωση απεργιών και δημιουργία ανεργίας ως μέτρο εκφοβισμού και ελέγχου. Μη ξεχνάτε ότι πολιτική και μεγάλοεπιχειρηματίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Θα μπορύσα να φανταστώ χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω πως θα ήταν ακόμα δυνατόν μεγάλοι αριθμοί μεταναστών τεχνητά να χρησιμποποιηθούν για την κάμψη του εθνικού φρονήματος και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής με στόχό εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφέροντων.

Κατ´αρχήν ουδείς θέλει να στείλει κάποιον στο πύρ το Εξώτερον οπότε το ´εσείς´δεν στέκει.
Εκφράστηκαν περισσότερες από μία απόψεις με αυτό το περιέχομενο. Ο πλυθυντικός ήταν επιβεβλημένος. Εννοείται ότι γράφηκαν και πιο συγκρατημένες απόψεις.

Θα περίμενα σαφείς προτάσεις και μέ οικονομικές αναλύσεις στό κατά πόσον μπορεί να απορροφηθεί ολος ο αριθμός τών Λαθρομεταναστών πού έχουν ως κέντρο διερχομένων την Ελλάδα μέ την πλήρη Συνδρομή τής Τουρκίας..
Και φυσικα τεκμηριωμένες οικονομικές αναλυσεις και όχι τού τύπου ´να τά παρουμε απο τούς Πλούσιους και να τά δώσουμε στούς φτωχούς´γιατί αυτές παραπέμπουν σε μιάν άλλη Κοινωνία πού προς το παρόν φαντάζει Ουτοπική και Μεταφυσική.
Και εγώ θα περίμενα.
Προσωπικά δεν έχω αρκετές γνώσεις και έτσι δεν μπορώ να τις κάνω.

Σήμερα ολη η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα θέμα που το δημιουργησαν οι Κυρίαρχες Τάξεις πού Ηγεμονεύουν.
Αυτο λοιπόν το θέμα ,την στιγμή πού η Οικονομία ζορίζεται πιέζει ´γηγενείς´και ´ξένους´.Και αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο..
Μέχρι νάρθει μια πιο ´δίκαιη´Κοινωνία απαιτούνται λύσεις πού νάναι ορθολογιστικές,ανθρωπιστικές και να βλάπτουν λιγότερο και τούς καταπιεσμένους ´γηγενείς´αλλά και τούς ´Ξένους´.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η Τουρκία να συμμορφωθεί στίς επιταγές τής Ε.Ε. και να απορροφήσει τούς Λαθρομετανάστες που της αναλογούν..
Και αυτό αλλά και τά προηγούμενα κοιμόντουσαν Υπνο Βαθύ γιά νά μήν ´χαλάσουν´την δήθεν Ελληνο-Τουρκική φιλία και δέν χρησιμοποίησαν κάν ούτε τούς υπάρχοντες Κανονισμούς τής Ε.Ε.
Οπως επίσης άλλο σημαντικό θέμα ειναι τί σκοπευει να κάνει Η Ε.Ε. για να επιβάλλει στίς Χώρες Προέλευσης νά μήν διώχνουν τούς Πολίτες τους.

Ως γνώστης αρκετών κινήσεων υπονόμευσης εκ μέρους των γειτόνων μας (2ο γραφείο Ταξιαρχεία Κομοτηνής) συμφωνώ με τα προγραφόμενα.
Συγκρίνοντας δε την πολιτική της ΕΕ εντός των κυρίαρχων μελών της με αυτή που μας υπαγόρευσαν εδώ γνωρίζω μετα βεβαιότητος ότι οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού πίνουν σήμερα νερό στο όνομά μας...
-bye- (προς όλους)

Να εξάγουν φαντάζομαι ότι συμφέρον έχουν αυτοί που τους μεταφέρουν και όσοι επιθυμούν να μειώσουν τον πληθυσμό που τους αντιτίθεται πολιτικά.

Να εισάγουν προφανώς οι επιχειρηματίες που αναζητούν φθηνά χέρια και οι πολιτικοί ως μέτρο πίεσης τον πολιτών για χαμηλούς μισθούς, μείωση απεργιών και δημιουργία ανεργίας ως μέτρο εκφοβισμού και ελέγχου. Μη ξεχνάτε ότι πολιτική και μεγάλοεπιχειρηματίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Θα μπορύσα να φανταστώ χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω πως θα ήταν ακόμα δυνατόν μεγάλοι αριθμοί μεταναστών τεχνητά να χρησιμποποιηθούν για την κάμψη του εθνικού φρονήματος και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής με στόχό εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφέροντων.

Τώρα που γράφησαν φαίνονται αυτονόητα ε?

Εγώ θα πρότεινα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδοτήσει τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών που εισέρχονται από την ελλάδα, προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστό ανάλογο με την οικονομική δύναμη της κάθε χώρας. Και αυτόματα να αποκτούν πολιτικά δικαιώματα στη χώρα αυτή.

:BDGBGDB55:

Last edited:

Εγώ θα πρότεινα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδοτήσει τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών που εισέρχονται σπό την ελλάδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστό ανάλογο με την οικονομική δύναμη της κάθε χώρας.

:BDGBGDB55:

αν υλοποιηθεί η FRONTEX, η ΕΕ θα αναλάβει το κόστος επαναπροώθησης των μεταναστών.

Επομένως λοιπόν φίλε Dalanik,βάσει τού τρίτου σου σχολίου (στο δικό μου πόστ)είναι σαφές πώς δέν πρόκειται γιά μιά γενικώς καλοπροαίρετη κίνηση πρός την Ελλάδα και μόνον..
Προσωπικά ανήκω σε αυτούς πού πιστέυουν ακράδαντα πώς οι Μετανάστες Πρώτης γενιάς και τά Παιδιά τους ,πού έχουν συνδράμει στην Χώρα επι 15ετία τουλάχιστον ,πρέπει να αποκτήσουν χωρίς δευτερη κουβέντα όλα τά δικαιώματα τού Ελληνα Πολίτη .
Γιά τούς Λαθρομετανάστες πού βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα συμμερίζομαι απολύτως τούς ανθρωπιστικούς προβληματισμούς τού Βλάσση,οτι δηλαδή ειναι πολύ ´χοντρό´να ξαποστείλεις κόσμο πίσω στίς Χώρες του με ένα διάταγμα.
Ισως σε αυτό θάπρεπε να συνδραμουν και οι λοιπές Χώρες τής Ε.Ε. και να απορροφήσουν τμήμα τους ..
Ομως απο εδώ και εμπρός χρειάζεται μιά πολιτική απο την Ε.Ε. σαφής πού να μήν επιτρέπει νέα κύματα λαθρομεταναστών..
Γι´αυτήν διατηρώ αμφιβολίες ότι θα εφαρμοστεί ποτέ..
Και αυτό αποδεικνύει πώς στην ουσία δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά συμφέροντα που οι Ισχυροί επιβάλλουν στους αδυνάτους..
Και βέβαια δεν ειδα τίποτα εκθέσεις τών διαφόρων ´αντικειμενικών´Μ.Κ.Ο γιά το τι συμβαίνει στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκες χώρες,αλλά αντιθέτως ειδα καταγγελίες γιά ´Ξενοφοβια´μόνον στην Ελλάδα.Τα ιδια δηλαδή πού ψελλίζουν και εδω κατι ´δήθεν´Παρατηρητήρια τού Ελσίνκι και λοιπές ´αθώες´οργανώσεις..
Αυτά ειναι εκ τού πονηρού.Ολες αυτές οι Μ.Κ.Ο.,οπως και κάποιες ´συνιστώσες´του Χώρου παίζουν έστω και άθελά τους το Παιχνίδι τών Βιομηχάνων.
Τα αποτελέσματα τών τελευταιων Ευροεκλογών στην Ευρώπη ειναι πολυ πιό ανησυχητικά έξω παρά στην Ελλάδα πάντως...
Μια ματιά στο ξεφύτρωμα ρατσιστικών κομμάτων οπως αυτό στην Βρεττανία και αλλού μπορεί να πείσει..

Last edited:

Συμφωνώ με τα παραπάνω σχεδόν σε όλα. Έχω όμως την εξής σημείωση. ότι και η Τουρκία είναι χώρα που δέχεται μετανάστες, κυρίως διαβατικούς. Δεν τους θέλει. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μπαίνουν στο τουρκικό έδαφος κυρίως από τις κουρδοκρατούμενες περιοχές του Ιράκ με οδηγούς Κούρδους και οι οποίοι τους περνούν από τα σύνορα και τους παραδίδουν σε άλλους Κούρδους, είτε στο Ντογού Μπαγιαζίτ, είτε στα περίχωρα του Ντιγιαρμπακίρ, είτε στην Ούρφα. Βλέπετε κάποιοι που έκαναν πόλεμο ή αντίσταση ενάντια στο τουρκικό κράτος, τώρα κάνουν εμπόριο με ανθρώπινες ζωές και κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα.

Από εκεί και πέρα λειτουργούν κυκλώματα λαθρομεταναστών (για τους έχοντες) που φέρνουν τους μετανάστες γρήγορα κοντά στη θάλασσα. Για του ς μη έχοντες υπάρχει και η μοναχική οδός της αυτόνομης πορείας προς τη Σμύρνη.