Για 2η φορά.

Όχι μόνο συνεργασία. Πολλοί ανήκουν και στα δυο μέρη μαζί... Αυτά είναι γνωστά από την εποχή που φοβόμασταν τον χωροφύλακα ακόμα, στα χρόνια των σπιούνων-bye-

Last edited:
Μια κυβέρνηση όμως ΟΦΕΙΛΕΙ να βλέπει τα πράγματα καθαρά τεχνοκρατικά και οικονομικά.

Διαφωνω μ αυτο που λες, η κυβερνηση ΔΕΝ πρεπει να ειναι 10 τεχνοκρατες κ 10 οικονομολογοι, πρεπει να ειναι ηγετες με διορατικοτητα και ΠΑΝΤΑ η πρωτη και τελευταια σκεψη τους να ειναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Μαλλον εσυ εννοουσες πως μια κυβερνηση θα πρεπε να χει και την ικανοτητα να πραττει βασιζομενη και σε ψυχρη λογικη, παιρνοντας δυσκολες αποφασεις ενιοτε, αλλα εδω απ αυτο το σημειο που ειναι κατανοητο για καποιες (ελαχιστες) περιπτωσεις, εχουμε φτασει στην πληρη αντιθεση, της απολυτης γαιδουριας και της απορριψης του ανθρωπισμου στο συνολο του.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Ειναι μαλλον προφανες οτι καποιοι ξερουν κατι παραπανω απο τους υπολοιπους για την συνεργασια ΕΛ.ΑΣ - ακροδεξιων.

Δεν ειναι απλη συνεργασια. Η ΕΛΑΣ με τη σημερινη της μορφη και πολιτικη, εχει επιτρεψει σε διαφορα ακροδεξια στοιχεια να αποτελουν τα δεκανικια και τους δορυφορους της. Ετσι πλεον μιλαμε καθαρα για 2 συγκοινωνουντα δοχεια, 2 χωρους που αλληλοβοηθιουνται και αλληλοσυμπληρωνονται ιδεολογικα.

Και οχι, μετα απο τοσα συμβαντα, δε μπορω πλεον να δεχθω το επιχειρημα της μη-ευθυνης του απλου αστυνομικου.

McZab, το ποστ σου τροποποιήθηκε. Παρεκάλεσα λίγο πιο πίσω να σταματήσουν οι προσωπικές αιχμές και αντιπαραθέσεις. Προφανώς, λόγω απουσίας δεν το διάβασες. Όπως και να έχει η συζήτηση θα συνεχιστεί με κατάθεση απόψεων και όχι ''αντικειμενικές'' αλήθειες. Όποιος θέλει να συμμετάσχει, καλώς να ορίσει, όποιος θέλει να κάνει εύκολες κρίσεις και να διαμορφώσει θέσφατα, καλό είναι ν' απέχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Δεν ειναι απλη συνεργασια. Η ΕΛΑΣ με τη σημερινη της μορφη και πολιτικη, εχει επιτρεψει σε διαφορα ακροδεξια στοιχεια να αποτελουν τα δεκανικια και τους δορυφορους της. Ετσι πλεον μιλαμε καθαρα για 2 συγκοινωνουντα δοχεια, 2 χωρους που αλληλοβοηθιουνται και αλληλοσυμπληρωνονται ιδεολογικα.

Και οχι, μετα απο τοσα συμβαντα, δε μπορω πλεον να δεχθω το επιχειρημα της μη-ευθυνης του απλου αστυνομικου.

Αγαπητε Chris ,αυτα που λες ειναι πιθανον αληθεια,αλλα δεν νομιζω οτι μπορουν να αποδειχθουν.Οτι αιωρειται σαν πιθανον,δεν νομιζω οτι αποτελει αντικειμενικη βαση συζητησεως.Αν εσυ προσωπικα εχεις απτα στοιχεια που αποδεικνυουν κατι τετοιο,ευχαριστως να αρχισουμε συζητηση

Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας. Προφανώς και συμβαίνει αυτή η.... συνεργασία, πολύ απλά επειδή στο συγκεκριμένο θέμα, όπως και σε άλλα (βλέπε συμπλοκές με μπαχαλάκηδες κλπ), οι απόψεις των ακροδεξιών συνάδουν με τις οδηγίες της αστυνομίας.

Αυτό ενώ είναι κατακριτέο, παραμένει και λογικό ωστόσο... Όσο λοιπόν επιμένουμε στην ανομία για τους μεν, τότε πρέπει να ανεχόμαστε και την ανομία των δε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Αγαπητε Chris ,αυτα που λες ειναι πιθανον αληθεια,αλλα δεν νομιζω οτι μπορουν να αποδειχθουν.Οτι αιωρειται σαν πιθανον,δεν νομιζω οτι αποτελει αντικειμενικη βαση συζητησεως.Αν εσυ προσωπικα εχεις απτα στοιχεια που αποδεικνυουν κατι τετοιο,ευχαριστως να αρχισουμε συζητηση

Δεν ειναι στοιχειο το οτι οι ακροδεξιοι βγαινουν απ τα μπλοκα της αστυνομιας σε αντιρατσιστικες διαδηλωσεις και πεταν διαφορα, δεν ειναι στοιχειο η καλυψη που προσφερει ο ενας χωρος στον αλλον, σε ολα τα ζητηματα, δεν ειναι στοιχειο οτι ποτε δεν υπηρξε συγκρουση μπατσων-ακροδεξιων, δεν ειναι στοιχειο οτι στην απαρχαιωμενη Ελλας με το Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια, εκδηλωνονται διαρκως ρατσιστικες συμπεριφορες, απο το σκισιμο του Κορανιου μεχρι ξυλοδαρμο και κακοποιηση αλλοδαπων, αποψεις και πρακτικες του ακροδεξιου χωρου?

@maestro.Δεν είναι έτσι φίλε μου. Η αστυνομία υποτίθεται ότι επιβάλει το νόμο, δεν τον παραβιάζει. Με αυτή τη λογική, επειδή και οι κοινοί διαρρήκτες παραβιάζουν το νόμο, πρέπει να ανεχόμαστε η αστυνομία να αναθέτει τη δίωξή τους σε διάφορους "βιτζιλάντε" σε στυλ Άγριας Δύσης.

ΚΑΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ -ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΠΑΣΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ- ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ "ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ" ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΛΗΞΙΣ.

απο το σκισιμο του Κορανιου

αυτό ελέγχεται.

Επειδή συμβαίνουν διάφορα "όμορφα" με την ελληνική αστυνομία, δεν σημαίνει πως πρέπει να πιστεύουμε ό,τι λέγεται από την αντίθετη πλευρά. Δεν μπορεί να είναι όλοι "συνήθεις ύποπτοι" και "αθώοι περαστικοί".

Το "κοράνι" νομίζω αποδείχθηκε χειρόγραφη προσευχή.

Τέλος. Νόμιζα ότι η εθνική, ελληνοχριστιανική παιδεία ορισμένων θα το έχει εμφυσήσει αυτό αλλά φαίνεται γελάστηκα ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΕΛΑΣΤΗΚΕΣ. ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ.

Τέλος. Νόμιζα ότι η εθνική, ελληνοχριστιανική παιδεία ορισμένων θα το έχει εμφυσήσει αυτό αλλά φαίνεται γελάστηκα ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΕΛΑΣΤΗΚΕΣ. ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ.

ανθέλληνας ο πάτερ...
κι ο άλλος ο συμφορουμίτης που έχει αλλοδαπή έγχρωμη σύζυγο..
Όνειδος:flipout::flipout::flipout:

Λυπάμαι που δεν απάντησα αμέσως στις αναμενόμενες αιχμές και αντιδράσεις στο ποστ μου. Δεν έγινε λόγω αδιαφορίας αλλά λόγω απουσίας.

Κατ' αρχήν όποιος αισθάνεται ότι προσβάλλεται προσωπικά κακώς κάνει μιας και εγώ δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε κανέναν. Τώρα αν ταυτίζεται με ιδέες και απόψεις οι οποίες είναι αντικειμενικά ρατσιστικές ή/και ξενοφοβικές αυτό είναι πρόβλημα δικό του και όχι δικό μου.
Τώρα για τη γεωγραφική κατανομή. Θέλουμε δεν θέλουμε η αφετηρία όλων των ακροδεξιών απόψεων όπως αυτές εκφράζονται επισήμως είναι η Β. Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η "συμπρωτεύουσα". Το υψηλότερο ποσοστό του ΛΑΟΣ είναι η Α' Θεσ/νίκης. Του Παπαθεμελή το ίδιο. Ο Άνθιμος είναι Θεσ/νίκης.
Και βέβαια παρατηρώ ότι οι περισσότεροι συμφορουμίτες που εκφράζουν ξενοφοβικές απόψεις του ύφους "αν μπορούσα να τους διώξω, θα το έκανα" είναι επίσης από τη Θεσ/νίκη.
Ζω (γέννημα-θρέμα) στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη κ. Μελίδη οπότε όχι απλώς έχω γενική κοινωνική άποψη αλλά έχω και καθημερινές εμπειρίες που μου επιτρέπουν να τις διατηρώ.
Και για να το λήξω θα ταχθώ 100% υπέρ της άποψης του κ. Μουκιουρούφη όπως έχω γράψει 3-4 φορές. Αρνούμαι να δω το συγκεκριμένο θέμα πρωτίστως πολιτικά αλλά μόνο ανθρώπινα. Στην ανθρώπινη πλευρά δεν χωράνε οικονομολογικές και τεχνοκρατικές αντιμετωπίσεις. Όταν ο διπλανός σου υποφέρει και πεινάει τον βοηθάς. Τέλος. Νόμιζα ότι η εθνική, ελληνοχριστιανική παιδεία ορισμένων θα το έχει εμφυσήσει αυτό αλλά φαίνεται γελάστηκα.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΘΕΩΝΑ Η ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

ΚΑΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ -ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΠΑΣΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ- ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ "ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ" ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΛΗΞΙΣ.

Αγαπητε tigergreg,ληξη σφυριζουν οι διαιτητες ,εκτος αν εχεις την εντυπωση οτι αυτα που λες αποτελουν την απολυτη -αντικειμενικη αληθεια.Εγω ,επειδη δεν ξερω την αληθεια, προσπαθω μεσα απο τις αποψεις σας να την καταλαβω.Αλλα οταν καποιος θεωρει την αποψη του <απολυτη>,εχω την υποψια οτι ειναι μαλλον υποκειμενικη,αλλα απολυτα αντικειμενικη γιαυτον.

Μπορεί να μην είναι απλώς θέμα γεωγραφικής κατανομής, αλλά και γονιδιακής προδιάθεσης, και να ρέπει η Βόρειος Ελλάδα προς τον ρατσισμό. Ή μπορεί να είναι στο γάλα, στο νερό, ποιος ξέρει. Τώρα βέβαια πώς συνδέεται η ανωτέρω ροπή της Θεσσαλονίκης με τον μητροπολίτη της, ο οποίος δεν εξελέγη από τους Θεσσαλονικείς αλλά διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο, δεν γνωρίζω, αλλά πάλι κάποια σχέση θα υπάρχει.

@maestro.Δεν είναι έτσι φίλε μου. Η αστυνομία υποτίθεται ότι επιβάλει το νόμο, δεν τον παραβιάζει. Με αυτή τη λογική, επειδή και οι κοινοί διαρρήκτες παραβιάζουν το νόμο, πρέπει να ανεχόμαστε η αστυνομία να αναθέτει τη δίωξή τους σε διάφορους "βιτζιλάντε" σε στυλ Άγριας Δύσης.

Δεν είπα ότι ορθώς συμβαίνει. Είπα πως εξηγείται (ιδεο)λογικά. Και είπα επίσης ότι όσο απαιτούμε η αστυνομία να μη συλλαμβάνει τα ζώα που καίνε τον άγνωστο στρατιώτη και το πολυτεχνείο, έτσι δε μπορούμε να απαιτούμε να συλλαμβανει τους εκάστοτε χρυσαυγίτες.

Αφού ζητάμε καθεστώς χάους, τέτοιο απολαμβάνουμε ως μπουμερανγκ...

Τους ακροδεξιούς που ξυλοφορτώνουν και δολοφονούν κόσμο ποιός θα τους κηνυγήσει τότε αφού ταυτιζόμενοι με τις αστυνομικές συστάσεις είναι υπεράνω υποψίας, "καλά παιδιά" και "νομοταγείς"?
Για ποιό λόγο μιλάς μόνιμα για "μπαχαλάκηδες" χωρίς τη παραμικρή αναφορά σε πεπραγμένα τέτοιων καθαρμάτων?

Να τους πούμε και μπουζούκια στο τέλος με τόση ταύτιση:flipout:

Εξακολουθω να περιμενω την χρηματικη συμμετοχη για βοηθεια στους αλλοδαπους,να κανουμε εργα και οχι μονο να γραφουμε στο πληκτρολογιο

Για ποιό λόγο μιλάς μόνιμα για "μπαχαλάκηδες" χωρίς τη παραμικρή αναφορά σε πεπραγμένα τέτοιων καθαρμάτων?

Βρες μου ένα ποστ στο οποίο είπα ότι τέτοια καθάρματα δεν πρέπει να συλλαμβάνονται. Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε τα αυτονόητα. Ενώ το να μη συλλαμβάνονται οι "επαναστάτες" των καμμένων μνημείων επειδή είναι "ιδεολόγοι", οι αλλοδαποί εγκληματίες επειδή είναι αλλοδαποί, αυτό ναι, αξίζει μεγάλη συζήτηση. Λέω κάτι παράλογο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Αγαπητε tigergreg,ληξη σφυριζουν οι διαιτητες ,εκτος αν εχεις την εντυπωση οτι αυτα που λες αποτελουν την απολυτη -αντικειμενικη αληθεια.Εγω ,επειδη δεν ξερω την αληθεια, προσπαθω μεσα απο τις αποψεις σας να την καταλαβω.Αλλα οταν καποιος θεωρει την αποψη του <απολυτη>,εχω την υποψια οτι ειναι μαλλον υποκειμενικη,αλλα απολυτα αντικειμενικη γιαυτον.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ Η ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΠΛΟ.