Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Έτσι είναι αυτά ρε συ, και ο Θεός - Δημιουργός, δημιούργησε το Σύμπαν και μετά δεν ασχολήθηκε καθόλου :D

Παντως προσφατα απο περιεργεια ειπα ν' ανοιξω εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη που εχω καμποσα χρονια (εισαγωγικο μοντελο γνωστου αγγλου κατασκευαστη). Δεν ξερω και πολλα για το σπορ βεβαια, ετσι απλα να δω τι εχει μεσα. Ειδα λοιπον καλη τροφοδοσια, κατι rubycon black gate..... NA..... με το συμπαθειο..., alps ρυθμιστικα και γενικα μια εικονα πολυ νοικοκυρεμενη και ολα τα υλικα μου φανηκαν επωνυμα και καλα.

Οπως τον ανοιξα τον ξανακλεισα και δεν ασχοληθηκα πιο πολυ... γιατι μου φανηκε αρκετα καλα φτιαγμενος (για την κατηγορια του παντα).

Ειναι προσωπική γνώμη βέβαια
και δεν αναφέρομαι σε αντικατάσταση μιάς λάμπας με μία ιδιου τύπου αλλά άλλης μάρκας
αλλά για αλλαγή μετ/των,καλωδίων,πυκτωτών κλπ
Εξακολουθώ να πιστέυω οτι τα μηχανήματα απο σοβαρές εταιρείες είναι κατασκευασμένα με τον καλύτερο τρόπο ωστε και με φθηνά υλικά να παίζουν σωστά πως να το πω??? κουρδισμένα???

Ετυχε να αγοράσω κάποια ηχεία 801 στο παρελθόν χεριασμένα στα καλώδια όπως και ενα ψηφιακό generation και αυτό χεριασμένο στα καλώδια
ανάθεμα πως ακουγόταν....
Και να ξεχωρίσουμαι κάτι .... άλλο το να ακούγεται διαφορετικά και άλλο σωστά.

Βεβαια αν ο ιδιος κατασκευαστής δίνει κάποια αναβάθμιση του προϊόντος δεν λέω οχι.

Και το θέμα μπήκε γιατί πολλοί απο εμάς αγοράζοντας μηχανήματα second hand ακούμε τον πωλητή να λέει...ξέρεις εχουν αλλαχθεί και τα καλώδια με τα...τάδε και οι πυκνωτές με τους τάδε.....
το οτι το μηχάνημα έχει γίνει ....μην πω τι ..... απλά δεν....

Τώρα για το αν θα χεριαζα τα μηχανήματα μου?
μάλλον οχι ειμαι εναντίον
απλά θα αγόραζα καλύτερα αν μπορούσα

Re: Απάντηση: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Σχετικά με τα χεριάσματα, πιστεύω πολύ σε αυτά.

Αλλά μέχρι ένα σημείο.

Το να πετάς τα εντόσθια ενός ενισχυτή και να κρατάς τα βύσματα και το κουτί μόνο δεν είναι χέριασμα.

Είναι άλλη συσκευή.

Ένας καλύτερος πυκνωτής στα πρίμα μπορεί να εκτινάξει την απόδοση των περισσοτέρων mainstream ηχείων. Βάζουμε έναν καλύτερο πυκνωτή με τα ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά.

Στα Chario Millenium II που έχω άλλαξε την εσωτερική καλωδίωση ο Κώστας ο Τσαρουχάς.
Δε βάλαμε τίποτα εξωτικό, απλά χάλκινα της northcreek με μεγαλύτερη διατομή και γνήσιο....χαλκό.
Αν μου έβαζαν να ακούσω το παλιό με το καινούργιο δίπλα-δίπλα θα έδινα άνετα άλλα 500ευρώ για να αποκτήσω το...χεριασμένο.

Και μιλάμε για ηχείο των 3000 ευρώ.

Ψηφίζω ναι στο χέριασμα, αλλά με μέτρο.

Μεγαλύτερη διατομή?????
Το κατέστρεψες στην απόκριση...

για βάλε την ίδια διατομή που είχε απο την μαμμά αλλά ακριβότερο
και τότε ισως το ακούσεις σωστά

η διατομή των καλωδίων είναι μέρος του σχεδιασμού των ηχείων

Προσωπική γνώμη βέβαια

Θα ηθελα να το θεσω αλλιως.Γιατι να <<σκαλιζουμε>> κατι ,τι στιγμη που υποτιθεται το ακουσαμε και μας εκανε το κλικ?? Δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι καλος ενισχυτης θα τον παρω και ειδικα μολις του αλλαξω τον πυκνωτη θα πεταει.Ποτε.Καταρχην δεν γνωριζουμε το αποτελεσμα.Καταδευτερον λιγοι ειναι οι πολυ ψαγμενοι diy σε επιπεδο γνωσεων και εξοπλισμου, οι οποιοι μαλλον ποτε δεν αγοραζουν καινουργια,η τα φτιαχνουν οι στην καλλυτερη περνουν μεταχειρισμενα και φτιαχνουν κατι με την δικη τους πινελια.....Ασε που οταν μας τρωει να σκαλισουμε κατι σημαινει η οτι μας τρωει η τσεπη μας η οτι κατι δεν μας αρεσει αλλα δεν τι αναγνωριζουμε,οποτε .......το βελτιωνουμε.Φυσικα σε ολα αυτα υπαρχουν παντα και οι εξερεσεις.....

Γιατί όπως λένε πολλοί "Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο"...
Ή όπως το μεταφράζω εγώ "Επειδή μας τρώει ο... ποπός μας" :p

Προσωπικά έχω μάθει να σέβομαι την κατασκευή κάποιου επαγγελματία όταν αυτός σέβεται τα χρήματα που του δίνω...
Αν δω ότι προσπαθεί να μου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά δεν το αγοράζω.
Δεν υπάρχει Voodoo στα μηχανήματα.
Υπάρχουν σωστές σχεδιάσεις, σωστά υλικά και σωστό κούρδισμα.

Υπάρχουν μετατροπές και μετατροπές. Επιτυχημένες, αποτυχημένες, αμφιβόλου αποτελέσματος, χαμένος χρόνος.
Το θέμα είναι να μπορείς να επαναφέρεις στην αρχική κατάσταση το μηχάνημα.

Η αλλαγή καλωδίωσης βραχίονα εύκολα μπορεί να γίνει και να ξε-γινει.
Τι κάνεις όμως αν στον γεμίσουν τρυπες όπως έκανε κάποιος με τους Rega RB300 που παρουσιαζε ως βελτίωση το να τον κάνει φλογέρα ή ελβετικό τυρί emmental?
Κι αν δε ικανοποιήσει η μεταροπή? Άχρηστος μετά.

Πολύ καλά τα λέει ο φίλος Tzimisce παραπάνω.
Παίζει όπως θέλω και γι' αυτό το αγοράζω το μηχάνημα. Δε χρειάζεται να το κάνω frankenstein για να παιξει.

Last edited:
Τα ηχεία μου είχαν ήδη πολυπροπυλενίου και τους αντικατέστησα με αντίστοιχους πολύ καλλίτερης ποιότητας.

Η διαφορά κάτι παραπάνω απο θεαματική.....

Για ηλεκτρολυτικούς σε ηχείο ούτε λόγος λοιπών.

Η αλλαγή είναι πολύ εύκολη και "απογειώνει".

Η σχεδίαση είναι βασικός παράγοντας ποιότητας. Τα υλικά όσο καλά και αν είναι δεν φτάνουν. Τι να την κάνεις την αλλαγη υλικών με πολύ καλύτερα αν η σχεδίαση δεν μπορει να τα υποστηριξει?

Η σχεδίαση είναι βασικός παράγοντας ποιότητας. Τα υλικά όσο καλά και αν είναι δεν φτάνουν. Τι να την κάνεις την αλλαγη υλικών με πολύ καλύτερα αν η σχεδίαση δεν μπορει να τα υποστηριξει?

+1

Κάποιοι σχεδιαστές προτείνουν οι ίδιοι βελτιώσεις στα υλικά. Για παράδειγμα η Atmasphere έχει ένα σωρό options για καλύτερους πυκνωτές ή αντιστάσεις σε όλα της τα μηχανήματα. Ο Karsten μάλιστα συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις στο internet με κατόχους που δοκιμάζουν άλλα υλικά στις σχεδιάσεις του!

Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Κάποιοι σχεδιαστές προτείνουν οι ίδιοι βελτιώσεις στα υλικά. Για παράδειγμα η Atmasphere έχει ένα σωρό options για καλύτερους πυκνωτές ή αντιστάσεις σε όλα της τα μηχανήματα. Ο Karsten μάλιστα συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις στο internet με κατόχους που δοκιμάζουν άλλα υλικά στις σχεδιάσεις του!

Πανέξυπνος. Αντί να έχει προσωπικό που να ασχολείται το κάνουν οι πελάτες του και γουστάρουν κιόλας!

Όπως κάνει η Βέφα με τις συνταγές. Της στέλνουν από όλη την ελλάδα, αυτή τις βάζει σε ένα βιβλίο και τα κονομάει.

Σπέσιαλ.

ΥΓ: και οι Τσακιρίδηδες έχουν τέτοιες επιλογές, με καλύτερα υλικά δηλαδή.

+1000 !!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Πανέξυπνος. Αντί να έχει προσωπικό που να ασχολείται το κάνουν οι πελάτες του και γουστάρουν κιόλας!

Όπως κάνει η Βέφα με τις συνταγές. Της στέλνουν από όλη την ελλάδα, αυτή τις βάζει σε ένα βιβλίο και τα κονομάει.

Σπέσιαλ.

ΥΓ: και οι Τσακιρίδηδες έχουν τέτοιες επιλογές, με καλύτερα υλικά δηλαδή.
Είναι πολύ ψαγμένος ο ίδιος ο Ralph Karsten της Atma-sphere σε τέτοια θέματα, απλά λειτουργει δημοκρατικά σεβόμενος την άποψη που έχει κάποιος, χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετεί κάθε άποψη. Λ.Σ.

Από τη στιγμή που αγοράζουμε κάτι, έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και κομμάτια, που λέει ο λόγος. Το θέμα, κατ' εμε, δεν είναι "χεριάζω/δεν χεριάζω", αλλα γιατί το κάνω. Το να πιστεύει κανείς οτι θα βελτιώσει ενα μηχάνημα απλώς βαζοντας καλύτερα υλικά ειναι αστείο. Χρειάζεται να ξέρει και ποιά υλικά πρέπει να αλλαχθούν, και τι νόημα εχει να αλλαχθούν. Κι αυτό θέλει διάβασμα, όχι σε forums για mods αλλα σε βιβλία για ηλεκτρονικά πρώτα ωστέ να ξέρει κανείς τι κάνει κι όχι να κάνει ό,τι οι άλλοι. Απο 'κει και περα, στο χέρι του ειναι να κάνει ένα ηχείο ή εναν ενισχυτή καλύτερα ή να τα κάψει εντελώς.

Κακές ή φθηνές επιλογές σε υλικό από τους κατασκευαστές δεν σημαίνουν κακό σχεδιασμό απαραίτητα...Οι επιλογές δεν γίνονται πάντα με engineering κριτηρια(εχω δει να επιλέγουν RF υποσυστήματα για περίπλοκους WLAN επεξεργαστές τα οποία δεν είχαν ούτε documentation, οπότε...).

Από τη στιγμή που αγοράζουμε κάτι, έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και κομμάτια, που λέει ο λόγος. Το θέμα, κατ' εμε, δεν είναι "χεριάζω/δεν χεριάζω", αλλα γιατί το κάνω. Το να πιστεύει κανείς οτι θα βελτιώσει ενα μηχάνημα απλώς βαζοντας καλύτερα υλικά ειναι αστείο. Χρειάζεται να ξέρει και ποιά υλικά πρέπει να αλλαχθούν, και τι νόημα εχει να αλλαχθούν. Κι αυτό θέλει διάβασμα, όχι σε forums για mods αλλα σε βιβλία για ηλεκτρονικά πρώτα ωστέ να ξέρει κανείς τι κάνει κι όχι να κάνει ό,τι οι άλλοι. Απο 'κει και περα, στο χέρι του ειναι να κάνει ένα ηχείο ή εναν ενισχυτή καλύτερα ή να τα κάψει εντελώς.

Κακές ή φθηνές επιλογές σε υλικό από τους κατασκευαστές δεν σημαίνουν κακό σχεδιασμό απαραίτητα...Οι επιλογές δεν γίνονται πάντα με engineering κριτηρια(εχω δει να επιλέγουν RF υποσυστήματα για περίπλοκους WLAN επεξεργαστές τα οποία δεν είχαν ούτε documentation, οπότε...).

Συμφωνώ μαζί σου
Πρώτα ο σχεδιασμός
τα υλικά μετά

Συμφωνώ μαζί σου
Πρώτα ο σχεδιασμός
τα υλικά μετά
+1.Αρχή της μηχανικής επιστήμης είναι ο σχεδιασμός.Το υλικό έρχεται και μπαίνει στο τέλος λόγω της σχεδίασης.

Ξέρω οτι φαίνεται περίεργο αλλα...

οσο καλυτερο ειναι ενα μηχανημα τοσο λιγοτερα απομενουν που μπορη να

βελτιωθουν.

παντως οι περιπτωσεις που ο κατασκευαστης εχει λαβη υποψην του το φτηνο

υλικο ειναι ελαχιστες.

ακομα και τοτε ομως υπαρχουν λυσεις.

π.χ.

αλλαζοντας εναν ηλεκτρολυτικο με πλαστικο σε ενα ηχειο μπορη να χαλαση η

αποκριση αλλα βαζοντας μια μικρη αντιστασουλα σε σειρα με τον νεο πυκνωτη

διατηρουμε το dcr και δεν χαλαη η αποκριση.

οσο για το λογο που οδηγη σε βελτιωσεις ειναι πολυ απλος.

σε αυτο το χομπυ η συνηθεια εχει τεραστια σημασια.

οταν βαρεθουμε καποια συσκευη αντι να την αλλαξουμε αλλαζουμε λιγο τον

ηχο της.

νομιζω οτι αν οι αλλαγες ειναι αναστρεψιμες δεν υπαρχη κατι κακο σε αυτο

αλλα και να μην ειναι αν δεν μας νοιαζη η αξια μεταπωλησης τοτε ειναι

δικαιωμα μας.