Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Αν προσπαθεις να βρεις διαφορες σε mundorf λευκους, solen, SCR, ρωσικους θα σου πάρει πολύ ωρα και ισως να εχεις δικιο
αλλα δεν μιλάμε για τετοια υλικά
με το που βαλεις κατι μετριους Aydin (καλύτερους απο τους απο πανω) με το καλήμερα θα ακουσεις κατι καλύτερο, αν βαλεις και τους supreme μετα....θα φορεσεις το χαμόγελο απο τις πρωτες νότες.
Προφανως δεν μιλάω για σοβαρες διαφορες μεταξύ των πρωτων
αλλά μιλάμε για σοβαρη διαφορα με τον τελευταίο με τη προϋπόθεση οτι τα μεγαφωνα ειναι και αυτα σοβαρα.

Για τα πηνία μιλάμε για ιδιας επαγωγής, διαφορετικής εμπεδησης και κατασκευής.
Το σωστο βεβαια ειναι οτι επειδη αλλάζεις το συνολικό Qts στα χαμηλό θα επρεπε υπολογιστει απο την αρχη στο κουτι.
Οι πυκνωτες δεν εχουν τετοια προβλήματα.

Αντιστασεις....
εχω δοκιμάσει κεραμικές, μεταλλικου οξέως, ανθρακα.
και εκει οι διαφορες ειναι αισθητες
ειδικά αν τις δουλευεις σε παραλληλο RLC ενός fullrange και ειναι κατω απο 12Ω.

και που να δειτε τι γινεται οταν τις πετάξεις και ρυθμίσεις τις σταθμες των μεγαφωνων από προενισχυτές....
πω, πω, πω χαλια ακουγονται ολες

Πολύ καλα αποτελεσματα εχεις αν βοηθήσεις τον ενισχυτη με την φαση του ηχείου
ειδικά αν εχεις λαμπες SET
τα υλικά σε αυτη τη περιπτωση εχουν αστειο κοστος
απλά δεν μπορεις να το κανεις αν δεν εχεις μετρησεις και προγραμματα

Re: Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Γιατί εξαρχής δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να το κάνουν.
Όταν όμως αργότερα διαπιστώνουν ότι ο πελάτης "τσιμπάει" με κάτι τέτοιο, γιατί να μην το προσφέρουν? επιχειρηματίες είναι, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις τάσεις της αγοράς.

σε λιγο θα μας πεις οτι ολα παιζουν το ιδιο αφου εκτος ελαχστων εξαιρεσεων

τα σχεδια ειναι λιγα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

σε λιγο θα μας πεις οτι ολα παιζουν το ιδιο αφου εκτος ελαχστων εξαιρεσεων

τα σχεδια ειναι λιγα.

Ποσώς. Τα σχέδια είναι λίγα, οι παραλλαγές τους όμως πάρα πολλές και σχεδόν καμμία δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε ήδη έτοιμη κατασκευή. Δεν μπορείς π.χ να βγάλεις έτσι απλά την αντίσταση από την κάθοδο ενός διαφορικού και να βάλης πηγή ρεύματος, γιατί θα πρέπει να αλλαχτούν και οι τάσεις τροφοδοσίας, δηλ να επέμβεις στο τροφοδοτικό, στην πόλωση του πλέγματος κλπ.

Ούτε μπορείς, πάλι π.χ. να πολώσεις έναν SS φτιγμένο σε τάξη Β με περισσότερο ρεύμα (τάξη Α μεριά), χωρίς να πειράξεις και το υπόλοιπο κύκλωμα (είναι direct coupled) και αν μη τι άλλο να βάλεις μεγαλύτερες ψύκτρες.

ακόμα και το δημοφιλέστατο tube rolling είναι ραντεβού στα τυφλά: Οι λάμπες που θα βάλεις διαφέρουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5% από αυτές που είχες, ακόμα κι αν είναι του ίδιου κατ/τή.
Εκτός αν τις ταιριάξεις με λυχνιόμετρο και βεβαιωθείς ότι και οι καινούριες "κάθονται" στο ίδιο σημείο λειτουργίας με τις παλιές, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι οι αλλαγές που ακούς δεν οφείλονται απλά στο ότι τώρα τα σημεία λειτουργίας άλλαξαν και όχι στη μάρκα της λάμπας.

Στα DIY μηχανήματα τα κάνουμε όλα αυτά βέβαια, αλλά εδώ μιλάμε για έτοιμη κατασκευή

Θα ηθελα να ξερω πόσοι απο εμάς είναι σε θέση να εντοπίσουν
άν σε ένα σύστημα που εχουν
για τον ταδε ή δεινα ηχο που ακουν φταίει ο ενισχυτής -τα ηχεία ή κάτι άλλο..????
Πως είναι σε θέση να κρίνουν το τι φταίει οταν αυτό που ακούμαι είναι ενα σύνολο συσκευών-καλωδίων-επίπλων κλπ
Και γιά να πω ενα προσωπικά παράγειγμα????κάποια στιγμή χέριασα ηχεια ενώ το πρόβλημα ήταν στο έπιπλο
Φιλε θα με ψιλοκουφανεις....Σε αλλο θρεντ δειατεινεσαι κ υποστηριζεις οτι ακους διαφορες απο επιπλα κ τωρα λες ποσοι ειναι σε θεση να εντοπισουν διαφορες κτλ...διακρινω μεγαλο μπερδεμα στα λεγομενα σου.
Αποκλειεται να χεριασες ηχεια με καλυτερα υλικα κ να φταιγε το επιπλο..ποιο επιπλο? που ακουμπαγε πχ ο ενυσχητης?..ελα τωρα.μη ειμαστε υπερβολικοι...

Απ' ότι κατάλαβα οι αυθυποβολές/placebo ή ότι άλλο θέλετε και αγαπάτε δεν είναι μόνο θετικές αλλά και αρνητικές.
Αναλόγως πια έχει κολλήσει... περισσότερο και πιο γερά στο μυαλό!
Και όσο μεγαλώνουμε δεν ξεκολλάνε με τίποτα οι ρημάδες.

Re: Απάντηση: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Απ' ότι κατάλαβα οι αυθυποβολές/placebo ή ότι άλλο θέλετε και αγαπάτε δεν είναι μόνο θετικές αλλά και αρνητικές.
Αναλόγως πια έχει κολλήσει... περισσότερο και πιο γερά στο μυαλό!
Και όσο μεγαλώνουμε δεν ξεκολλάνε με τίποτα οι ρημάδες.

+10000000000....
εχω μουτζωσει πολες φορες τον εαυτο μου!!:a0210:

Το καλύτερο βέβαια για σύγκριση θα ήταν να έχουμε στην κατοχή μας την μανίσια αλλα και πειραγμένη βερσιόν.
Προσωπικά σε 5' "βλέπω" τις διαφορές αν υπάρχουν.
Πάντα αυτό μου γινόταν σε συγκριτικά.
Θέλει όμως περισσότερο χρόνο και καμιά 50αρια δισκάκια για να κατασταλλάξω αν το διαφορετικό που υπερίσχυσε στο συγκριτικό, μ' αρέσει.
Γιατί μπορεί να μην μου αρέσει και τίποτα.
Άλλο δηλαδή διαφορές και άλλο γούστα.

Θα ηθελα να ξερω πόσοι απο εμάς είναι σε θέση να εντοπίσουν
άν σε ένα σύστημα που εχουν
για τον ταδε ή δεινα ηχο που ακουν φταίει ο ενισχυτής -τα ηχεία ή κάτι άλλο..????

Αν δεν μιλάς για χοντρά πράγματα, όπως το να λείπει οδήγηση, να μην παίζει κάποιο μεγάφωνο ή το να μην έχει μπει το CD player στη πρίζα τότε πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τα κομμάτια του συστήματος σου και να τα έχεις ακούσει με πολλά setup.
Προσωπικά έχω ακούσει τα ηχεία μου με δεκάδες ενισχυτές και ξέρω τα όριά τους... Αλλά ως εκεί. :)

Ο ONKAGU,Ο KRELL ,O AUDIO RECEARCH και τόσοι άλλοι ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟI
Ε κάτσε... Το να χεριάσεις έναν Ongaku το θεωρώ από χαζομάρα εως βλασφήμια...

Φιλε θα με ψιλοκουφανεις....Σε αλλο θρεντ δειατεινεσαι κ υποστηριζεις οτι ακους διαφορες απο επιπλα κ τωρα λες ποσοι ειναι σε θεση να εντοπισουν διαφορες κτλ...διακρινω μεγαλο μπερδεμα στα λεγομενα σου.
Αποκλειεται να χεριασες ηχεια με καλυτερα υλικα κ να φταιγε το επιπλο..ποιο επιπλο? που ακουμπαγε πχ ο ενυσχητης?..ελα τωρα.μη ειμαστε υπερβολικοι...

Δεν θέλω να σε κουφάνω αλλά ετσι είναι
Ναι και τα επιπλα ακούγονται
Και τα στηρικτικά ακούγονται
Και ο χώρος ακούγεται κλπ.κλπ
αν δεν το κατάλαβες λέω πόσοι απο εμάς??? είναι σε θέση ?????
να κρίνουν-χεριάσουν ενα μηχάνημα οταν αυτό που ακουμαι είναι σύνολο απο πολλά πράγματα????

Ποσοι απο εμάς??? είναι σε θέση να πουν Ναι για αυτό που ακουω θα πρέπει να χεριάσω τον ενισχυτή πχ..τα ηχεία...πχ...το cd κλπ κλπ
Αφου ελαβαν υπ οψιν επιπλα καλώδια πρίζες ασφάλειες χωρο κλπ.κλπ ???

ΥΓ Δεν εχω καμμία σχέση με ηλεκτρονικά και για αυτό πιστεύω οτι οι κατασκευαστές ξέρουν καλύτερα

Last edited:
Αν δεν μιλάς για χοντρά πράγματα, όπως το να λείπει οδήγηση, να μην παίζει κάποιο μεγάφωνο ή το να μην έχει μπει το CD player στη πρίζα τότε πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τα κομμάτια του συστήματος σου και να τα έχεις ακούσει με πολλά setup.
Προσωπικά έχω ακούσει τα ηχεία μου με δεκάδες ενισχυτές και ξέρω τα όριά τους... Αλλά ως εκεί. :)

Ε κάτσε... Το να χεριάσεις έναν Ongaku το θεωρώ από χαζομάρα εως βλασφήμια...

Δηλαδή αν χεριάσω εναν krell στα 20 χιλιάρικα υπάρχει περίπτωση να τον κάνω καλύτερο ως άσχετος απλά αλλάζοντας κάποια υλικά????

πω πω ρε φιλε μα το θεο δε παλευεσαι ε...δε μπορω να καταλαβω πραγματικα τι ψαχνεις!!! Σου λεει ο ανθρωπος οτι ειναι βλασφημια να χεριασεις εναν πανακριβο ενυσχητη κ συ του την λες κ απο πανω!! εμ δε διαβαζεις σωστα τι γραφει ο αλλος εμ σχολιαζεις..
Οχι εναν KRELL των 20.000 δεν τον αγκιζεις! Ενα cd player ομως των 500ε,η εναν ενυσχητη των 1000ε, η ενα ηχειο των 1000ε ναι το χεριαζεις! και με το ενα μη σου πω και με τα δυο χερια! ΑΡΚΕΙ ΟΠΩς ΕΙΠΑΜΕ 1000 ΦΟΡΕΣ να ξερεις τι αλλαζεις και να ΜΗΝ γινονται ΜΗ αναστρεψιμες αλλαγες!
Σταματα να τσουβαλιαζεις και να γενικολογεις!

Saitis οπως ειναι για σενα να αλλάζεις καλώδια, πολύμπριζα, χωρο (εστω επιπλωση)
το ιδιο ειναι αν το δεις λίγο διαφορετικά και να αλλάξεις και την εσωτερική καλωδίωση του ηχείου σου ή πυκνωτες στον ενισχυτη ή κτλ

Ποια ειναι η διαφορά??

Σκεψου οτι καποιοι θεωρούν χαζομάρα να εχεις 500ε/μετρο καλωδιο ενισχυτη-ηχείο και 10ε/μετρο εσωτερικά στο ηχείο
Σου αναφερω ενα παραδειγμα στο οποίο ''χεριαζεις'' και εσυ στο συστημα σου

Αλλά οπως καταλαβαινεις στη χαμηλή κατηγορία τιμής τα πραγματα ειναι πιο ευκολο να τα ''σουλουπώσεις''
οπως ακριβως σου αναφερει ο Σηφης
και γιατι δεν εχεις διευθυντη οπως λέει και ο Τζον

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Ποσώς. Τα σχέδια είναι λίγα, οι παραλλαγές τους όμως πάρα πολλές και σχεδόν καμμία δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε ήδη έτοιμη κατασκευή. Δεν μπορείς π.χ να βγάλεις έτσι απλά την αντίσταση από την κάθοδο ενός διαφορικού και να βάλης πηγή ρεύματος, γιατί θα πρέπει να αλλαχτούν και οι τάσεις τροφοδοσίας, δηλ να επέμβεις στο τροφοδοτικό, στην πόλωση του πλέγματος κλπ.

Ούτε μπορείς, πάλι π.χ. να πολώσεις έναν SS φτιγμένο σε τάξη Β με περισσότερο ρεύμα (τάξη Α μεριά), χωρίς να πειράξεις και το υπόλοιπο κύκλωμα (είναι direct coupled) και αν μη τι άλλο να βάλεις μεγαλύτερες ψύκτρες.

ακόμα και το δημοφιλέστατο tube rolling είναι ραντεβού στα τυφλά: Οι λάμπες που θα βάλεις διαφέρουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5% από αυτές που είχες, ακόμα κι αν είναι του ίδιου κατ/τή.
Εκτός αν τις ταιριάξεις με λυχνιόμετρο και βεβαιωθείς ότι και οι καινούριες "κάθονται" στο ίδιο σημείο λειτουργίας με τις παλιές, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι οι αλλαγές που ακούς δεν οφείλονται απλά στο ότι τώρα τα σημεία λειτουργίας άλλαξαν και όχι στη μάρκα της λάμπας.

Στα DIY μηχανήματα τα κάνουμε όλα αυτά βέβαια, αλλά εδώ μιλάμε για έτοιμη κατασκευή

σε αυτο συμφωνησα και εγω.

δεν μπορεις να αλλαξεις το σχεδιο μιας ετοιμης συσκευης εκτος αν την

πετσοκοψεις πραγμα δυσκολοτερο απο το να φτιαξεις κατι αλλο εξαρχης.

ωστοσο ακομα και τα υλικα απο την δικη μου εμπειρια αλλου κανουν

μεγαλες διαφορες και αλλου μικρες.

αν εννοεις οτι οι κατασκευαστες ξερουν που να ριξουν το βαρος μαλλον

εχεις δικιο για καποιους ενω για καποιους αλλους οχι.

Δηλαδή αν χεριάσω εναν krell στα 20 χιλιάρικα υπάρχει περίπτωση να τον κάνω καλύτερο ως άσχετος απλά αλλάζοντας κάποια υλικά????

Πότε είπα κάτι τέτοιο; :blink:
Σε έναν ενισχυτή των 20.000 ευρώ το πολύ πολύ να του αλλάξεις... θέση στο rack! :flipout:
Δεν μιλάω φυσικά για άτομα που θα τα έπαιρνε για τεχνικούς η ίδια η Krell αλλά για το 99% αυτών που θα αγόραζαν έναν ανάλογο ενισχυτή...
Ο MacMod π.χ. θα μπορούσε χαλαρά να χεριάσει ένα Quad και να το κάνει όντως καλύτερο... :p