Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Το αποτέλεσμα για οσους διαβάζουν το thread???? και αν γιναν καλύτεροι σε γνώσεις Μπά δεν
αλλα λογια....!!!!
τι τι κάνεις???
κουκιά σπέρνω!!!!!!
είναι σύνηθες στον χώρο
οπως πάντα

Το αποτέλεσμα για οσους διαβάζουν το thread???? και αν γιναν καλύτεροι σε γνώσεις Μπά δεν
αλλα λογια....!!!!
τι τι κάνεις???
κουκιά σπέρνω!!!!!!
είναι σύνηθες στον χώρο
οπως πάντα

κοίτα να δεις...
κάποιοι κάτι κατάλαβαν
κάποιοι άλλοι προφανώς όχι.

Μα ειναι αδυνατο να βγαλουμε ενα ασφαλες 100% σωστο συμπερασμα φιλε saitis..τα ιδια κρινοντας ηχεια κ ενα σωρο αλλα πραματα..
Εγω καταλαβα οτι αν ξερεις τι να αλλαξεις και το κανεις τοτε καλως..αν δε ξερεις γιατι, αλλα το κανεις γιατι νομιζεις οτι ξερεις, τοτε η πολυ κακως η απλα πρεπει να σαι τυχερος!

Re: Απάντηση: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Οσκόνια = Oscon = audiophile πυκνωτές της Sanyo.
Κόμης Ντάκουλας= ο αγαπητός ντακοφάγος Υπέρηχας.

ΟΚ?

Αμάν βρε Γιάννη, όταν είπες κόμης Ντάκουλας μου ήρθε στο μυαλό αυτός!

duckula.gif

Μα ειναι αδυνατο να βγαλουμε ενα ασφαλες 100% σωστο συμπερασμα φιλε saitis..τα ιδια κρινοντας ηχεια κ ενα σωρο αλλα πραματα..
Εγω καταλαβα οτι αν ξερεις τι να αλλαξεις και το κανεις τοτε καλως..αν δε ξερεις γιατι, αλλα το κανεις γιατι νομιζεις οτι ξερεις, τοτε η πολυ κακως η απλα πρεπει να σαι τυχερος!

Φυσικά και δεν μπορεί να βγεί ασφαλές συμπέρασμα
μέσα απο μιά τέτοια συζήτηση
Εγώ εχω καταλάβει κάποια άλλα πράγματα περί χεριάσματος
Οτι ο καθένας κάνει οτι θέλει και ονομάζει την κάθε επέμβαση στο μηχάνημα αναβάθμιση
ΑΛΛΑ

Αλλο το να ξέρεις που πάσχει το κάθε μηχάνημα
και να προσπαθείς να το διορθώσεις- πράγμα που δεν νομίζω να ξέρει κανένας απο εμάς

και αλλο να το χεριάζεις
μπας και σου κάτσει καλύτερα σε ήχο......

αλλα λογια....!!!!
τι τι κάνεις???
κουκιά σπέρνω!!!!!!
είναι σύνηθες στον χώρο
οπως πάντα

Οτι ο καθένας κάνει οτι θέλει και ονομάζει την κάθε επέμβαση στο μηχάνημα αναβάθμιση
ΑΛΛΑ

και να προσπαθείς να το διορθώσεις- πράγμα που δεν νομίζω να ξέρει κανένας απο εμάς

και αλλο να το χεριάζεις

διακρίνω κάποια ασυνέχεια....μήπως ?

ΑΛΛΑ

και αλλο να το χεριάζεις

Συνεχίζω να πιστεύω ότι γενικεύεις. Εδώ πιο πάνω διαχωρίσαμε πολλές περιπτώσεις.
Ότι 'χέριασμα' δε συνεπάγεται αναγκαστικά βελτίωση είναι κάτι που συμφωνούν όλοι.
Αλλά δε θα συμφωνήσουμε και στο ότι 'χέριασμα' υποχρεωτικά συνεπάγεται υποβάθμιση.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι πολλοί από εμάς ξέρουν

και αλλο να το χεριάζεις

Κι αυτό δεν είναι κακό, άμα δεν κάτσει το ξαναγυρνάς.

Μερικά "χεριάσματα" είναι μη αναστρέψιμα γι' αυτό προσοχή.
Αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε ή δεν πιάνουν τα χέρια μας, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Θα ηθελα να ξερω πόσοι απο εμάς είναι σε θέση να εντοπίσουν
άν σε ένα σύστημα που εχουν
για τον ταδε ή δεινα ηχο που ακουν φταίει ο ενισχυτής -τα ηχεία ή κάτι άλλο..????
Πως είναι σε θέση να κρίνουν το τι φταίει οταν αυτό που ακούμαι είναι ενα σύνολο συσκευών-καλωδίων-επίπλων κλπ
Και γιά να πω ενα προσωπικά παράγειγμα????κάποια στιγμή χέριασα ηχεια ενώ το πρόβλημα ήταν στο έπιπλο
Και κάτι ακόμα
οταν πολλοί απο εμάς είναι σε θέση να χεριάσουν κάτι λόγω γνώσεων
γιατί δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν κάτι καλύτερο????
Που θέλω να καταλήξω

Ο ONKAGU,Ο KRELL ,O AUDIO RECEARCH και τόσοι άλλοι ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟI

ή ξερω τα φτιάξω κάτι καλύτερο η απλά δεν το χεριάζω
το ίδιο βεβαια ισχυει γιά ολες τις συσκευές ηχεία..cd...πικάπ κλπ
Αυτή είναι η γνώμη μου

τα εχεις μπερδεψη λιγο τα πραγματα.

ειπαμε οτι μερικα μηχανηματα δεν βελτιωνονται γιατι οι κατασκευαστες τους

δεν εχουν τσιγκουνευτη στην κατασκευη.

αυτο ειναι το χεριασμα.

αν ειναι παρης ενα μηχανακι και να του αλλαξεις το σχεδιο καλυτερα να

φτιαξεις ενα εξαρχης.

ωστοσο υποτιμας αυτους που μπορουν να πειραξουν ενα μηχανημα οπως

υπερτιμας και την απλοχερια των κατσκευαστων.

εδω υπαρχουν τοσοι κατασκευαστες που προσφερουν οι ιδιοι βελτιωσεις

για τα μηχανημα τα τους με se εκδοσεις με ακριβοτερα μοντελα που εχουν

μονο καλυτερα υλικα και αλλα παραδειγματα.

γιατι δεν το εκαναν εξαρχης αφου αυτοι τα ξερουν ολα;

Στο 99% των περιπτώσεων, το πείραγμα εργοστασιακής κατασκευής είναι από άχρηστο (στην καλύτερη περίπτωση) ως επιζήμιο (κλασσικό παράδειγμα η τοποθέτηση μεγαλύτερου μετ/τή σε solid state ενισχυτές: Στά "γκάζια" ο μεγάλος έχει μικρότερη πτώση τάσης, τα τρανζίστορ εξόδου βγαίνουν από το soar -βοηθούντως και πιθανώς δύσκολου φορτίου- και μπουμ).

Προσωπικά την αλλαγή πυκνωτών και τελεστικών τη θεωρώ "βουντού" και μέχρι να ακούσω κάτι που να με πείσει, θα την κατατάσω στις ψυχολογικές βελτιώσεις.
Η απέχθειά μου άλλωστε για τα παντός είδους "audiophile" εξαρτήματα, που κάποιος αυθαίρετα τα βάφτισε έτσι, παραμένει ακλόνητη με τα χρόνια.

Παραδείγματα άπειρα: Αλλαγή πυκνωτών με MKP αντί MKT. Άχρηστη. Διαφορά υπάρχει σε συχνότητες 10άδων μεγακύκλων μόνο.
Ηλεκτρολυτικοί πολύ χαμηλού esr: Λογικό σε παλμοτροφοδοτικά των 200kHz που δουλεύουν 24/7, παντελώς περιττό σε ακουστικές συχνότητες.

Αλλαγές πραγματικα ακουστές επιτυγχάνονται μόνο με μετατροπή της τοπολογίας, πράγμα που σε έτοιμη συσκευή δεν μπορεί να γίνει.

Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

τα εχεις μπερδεψη λιγο τα πραγματα.

ειπαμε οτι μερικα μηχανηματα δεν βελτιωνονται γιατι οι κατασκευαστες τους

δεν εχουν τσιγκουνευτη στην κατασκευη.

αυτο ειναι το χεριασμα.

αν ειναι παρης ενα μηχανακι και να του αλλαξεις το σχεδιο καλυτερα να

φτιαξεις ενα εξαρχης.

ωστοσο υποτιμας αυτους που μπορουν να πειραξουν ενα μηχανημα οπως

υπερτιμας και την απλοχερια των κατσκευαστων.

εδω υπαρχουν τοσοι κατασκευαστες που προσφερουν οι ιδιοι βελτιωσεις

για τα μηχανημα τα τους με se εκδοσεις με ακριβοτερα μοντελα που εχουν

μονο καλυτερα υλικα και αλλα παραδειγματα.

γιατι δεν το εκαναν εξαρχης αφου αυτοι τα ξερουν ολα;

Γιατί εξαρχής δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να το κάνουν.
Όταν όμως αργότερα διαπιστώνουν ότι ο πελάτης "τσιμπάει" με κάτι τέτοιο, γιατί να μην το προσφέρουν? επιχειρηματίες είναι, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις τάσεις της αγοράς.

Ε τώρα μην αρχίσω να γράφω ρε συ μάρκες. Και μιλάω και για CD και για ενισχυτές.
Το τελευταίο παράδειγμα, η αλλαγή πυκνωτών στο ηχείο του Μπουλ.

Ε τώρα μην αρχίσω να γράφω ρε συ μάρκες. Και μιλάω και για CD και για ενισχυτές.
Το τελευταίο παράδειγμα, η αλλαγή πυκνωτών στο ηχείο του Μπουλ.

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, αλλά θα πειστώ αν έχουμε στη διάθεσή μας και τα δυο για καμμιά βδομάδα για να συνηθίσουμε τον ήχο τους, και μπορούμε μετά να αναγνωρίσουμε σε blind test όχι ποιό είναι ποιό, αλλά ότι γίνεται απλά και μόνο κάποια αλλαγή.
Είναι άτιμο πράγμα η ακουστική εντύπωση, επηρεάζεται από τα πάντα, ο μόνος ασφαλής τρόπος να βγάλεις συμπεράσματα είναι ο χρόνος, ο οποίος καθαρά στατιστικά εξουδετερώνει τους αστάθμητους περιβαλλοντικούς και ψυχολογικούς παράγοντες

Kαλημέρα παιδια,
ξαναγυρησα στο βορειο μερος του νησιου σημερα και εχομε δικτυο...
Κωστα αν θες μεχρι να επιστρεψω πηγαινε να μεινεις σπίτι....ειναι πιο ευκολο απο το να μεταφερουμε τα ηχεία.
δεν θα σου παρει πολύ ωρα για να καταλαβεις, εχω 4 ζευγαρια πυκνωτων και ειναι πολύ ευκολο να τα αλλαξεις.
Ή αν θες και χρησιμοποιεις φιλτρο στα φοστεξ να σου στειλω δυο πηνία, πες μου μονο αν θες πιο καθαρες μεσαιες ή καλύτερο χαμηλό.

Πιστευω οι διαφορες στα οικονομικά και μεσαιας αξιας ηχεια ειναι σημαντικές γιατι 2-3 υλικά ειναι

Σε ενισχυτες που εχω κανει επεμβασεις δεν ακουσα τοσο μεγαλες διαφορες.
Εβαλα 8 ελαιου της jensen σε ενα Τσακιρίδη, ναι ειχε περισσότερο αερα αλλά αν ημουν κατασκευαστης το κοστος των 300+ ευρω σε αυτη τη κατηγορία ισως να μην το εκανα, αλλά ενα καλωδιο σηματος με 10ευρω ηταν υποχρεωτικό.

Απάντηση: Re: Για εσένα χεριασμένο για εμένα improved

Kαλημέρα παιδια,
ξαναγυρησα στο βορειο μερος του νησιου σημερα και εχομε δικτυο...
Κωστα αν θες μεχρι να επιστρεψω πηγαινε να μεινεις σπίτι....ειναι πιο ευκολο απο το να μεταφερουμε τα ηχεία.
δεν θα σου παρει πολύ ωρα για να καταλαβεις, εχω 4 ζευγαρια πυκνωτων και ειναι πολύ ευκολο να τα αλλαξεις.
Αυτό είναι το πρόβλημα, ΘΕΛΕΙ πολύ ώρα για να καταλάβεις
Ή αν θες και χρησιμοποιεις φιλτρο στα φοστεξ να σου στειλω δυο πηνία, πες μου μονο αν θες πιο καθαρες μεσαιες ή καλύτερο χαμηλό.

Νίκο, αυτό σημαίνει πηνία με διαφορετικές τιμές, αλλάζει το πράγμα.

Πιστευω οι διαφορες στα οικονομικά και μεσαιας αξιας ηχεια ειναι σημαντικές γιατι 2-3 υλικά ειναι

Σε ενισχυτες που εχω κανει επεμβασεις δεν ακουσα τοσο μεγαλες διαφορες.
Εβαλα 8 ελαιου της jensen σε ενα Τσακιρίδη, ναι ειχε περισσότερο αερα αλλά αν ημουν κατασκευαστης το κοστος των 300+ ευρω σε αυτη τη κατηγορία ισως να μην το εκανα, αλλά ενα καλωδιο σηματος με 10ευρω ηταν υποχρεωτικό.

σόρι για το γράψιμο μέσα στο μήνυμα, αλλά ήταν για να απαντήσω απευθείας.