Για μια καλή μπουγάδα...(Καθαρισμός δίσκων βινυλίου)

Ε ναι, οι υπέρηχοι αρχίζουν και κάνουν τρύπες στο αλουμινόχαρτο που αρχίζουν μετά και μεγαλώνουν και καταλήγει κομφετί.
Πιο πολύ "πλάκα" έχει να το βάλεις κάθετα και όχι να επιπλέει.

Ε ναι, οι υπέρηχοι αρχίζουν και κάνουν τρύπες στο αλουμινόχαρτο που αρχίζουν μετά και μεγαλώνουν και καταλήγει κομφετί.
Πιο πολύ "πλάκα" έχει να το βάλεις κάθετα και όχι να επιπλέει.
Και κάθετα να το βάλω θα το πιάσει από κάτω ⬇️ και θα πάει προς τα πάνω ⬆️ γιατί απλούστατα εκεί είναι τοποθετημένα κάτω δηλαδή ,μαγνήτη🧲 που έβαλα είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά δεν μαγνητίζει ακόμη και δίχως νερό και αυτό είναι σημαντικό για τους δίσκους .
Υ.Σ Αυτό όταν το έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου .

Είναι τρελό χόμπι αλλά πολύ ψαγμένη λύση για τον καθαρισμό των ενυδρείων.

Η δικιά μου φιλοσοφία ήταν η εξής ….
Εύκολη και γρήγορη λύση θα ήταν να φιλτράρω το νερό από την εξαγωγή ύδρευσης του VEVOR και μέσω μια αντλίας και ενός φίλτρου το νερό να κατέληγε ξανά στην Δεξαμενή ,αλλά γιατί να το κάνω ;
Αφού υπάρχει έτοιμη 👌 λύση ειδικότερα αν ασχοληθείς με τα φίλτρα ,τι να φιλτράρεις και τι ΟΧΙ,πάντα για το βυνίλιο !!!

Ορθά και σωστά δοκιμάστηκε με το αλουμινόχαρτο ,αυτό κάνουν και κάποιοι άλλοι για να το δοκιμάσουν αν δουλεύει και το αναφέρουν και στο επίσημο σάιτ της VEVOR .
Ενδεχομένως να προκαλεί ασάφεια για το πως δουλεύει ,αλλά οι υπέρηχοι ,χρησιμοποιούνται ακόμη και στην χρήση της νανοτεχνολογίας για όσους θέλουν να μην υπάρχει καθόλου σκόνη στο συγκεκριμένο αντικείμενο .
Παλμούς δημιουργεί και ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό απο εξωτερική αντλία -φίλτρο που χρησιμοποίησα .
Φυσικά τα ρινίσματα από το αλουμινόχαρτο σήμερα το πρωί που κοίταξα δεν υπάρχει τίποτα μέσα στην δεξαμενή και αυτός είναι ο ρόλος της να καθαρίζει και όχι μόνο …
Για προσέξτε καλύτερα την φωτογραφία.

IMG_1237.jpegΚαι εδώ έχω τον πλήρη έλεγχο από τον συγκεκριμένο διακόπτη .

IMG_1236.jpeg

Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάμεσα στους 25 και 30 βαθμούς Κελσίου ,φαίνεται ξεκάθαρα ότι το φιλτράρισμα δουλεύει με χρήση ενεργού άνθρακα και ειδικών σφουγγαριών που είχε το φίλτρο.
Εδώ έχουμε βιολογικό και μηχανικό καθαρισμό με μόλις 15 λεπτά χρήσης για τρεις δίσκους .
Το πιο σημαντικό δεν εισπράττω τίποτα στις δύο βελόνες από βρομιά,πέρα το τι ακούω .
Παρόλο που έχω πικαπ με αναρρόφηση δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω καθόλου απλά σκούπισμα 🧻 με πινέλο από τρίχες κατσίκας ,ας σοβαρευτούν κάποιοι επώνυμοι που τα πουλούν …
Αλλά ας το πάρει το ποτάμι !!!
Και τέλος πανί από μικρό ίνες έχουμε εξέλιξη εδώ .
1)Πιο μαλακό .
2)Πιο χοντρό σε πάχος μεγαλύτερη απορρόφηση των υγρών.
Υ.Σ Την αντλία την έχω σε συνεχόμενη λειτουργία όλες τις μέρες και έτοιμος αν χρειαστεί να βουτήξω κανένα δίσκο 😋
Το νεράκι πεντακάθαρο .
,απλά το σκεπάζω όπως θα δείτε τις παρακάτω ⬇️ φωτογραφίες .
Υ.Σ(2) Σε κάθε λίτρο Απιονισμένο νερό 💧 15ml ισοπροπυλική αλκοόλη περίπου Και καθαρή να μην είναι τα φίλτρα θα την καθαρίσει 😉
Υ.Σ (3)Απομένει να δούμε κάποια στιγμή το αλουμινόχαρτο στα φίλτρα που μάζεψε η αντλία ,και τον καπνό που πέταξα μέσα .
Υ.Σ (4)Μου έχει παρακινήσει η περιέργεια να δω τι κάνουν τα κεραμικά φίλτρα που συνοδεύουν την αντλία (βιολογικός καθαρισμός )κάτι σαν μακαρόνια αλλά εκεί θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια συναδέλφου Χημικού .

IMG_1247.jpegIMG_1248.jpeg

Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάμεσα στους 25 και 30 βαθμούς Κελσίου ,φαίνεται ξεκάθαρα ότι το φιλτράρισμα δουλεύει με χρήση ενεργού άνθρακα και ειδικών σφουγγαριών που είχε το φίλτρο.
Εδώ έχουμε βιολογικό και μηχανικό καθαρισμό με μόλις 15 λεπτά χρήσης για τρεις δίσκους .
Το πιο σημαντικό δεν εισπράττω τίποτα στις δύο βελόνες από βρομιά,πέρα το τι ακούω .
Παρόλο που έχω πικαπ με αναρρόφηση δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω καθόλου απλά σκούπισμα 🧻 με πινέλο από τρίχες κατσίκας ,ας σοβαρευτούν κάποιοι επώνυμοι που τα πουλούν …
Αλλά ας το πάρει το ποτάμι !!!
Και τέλος πανί από μικρό ίνες έχουμε εξέλιξη εδώ .
1)Πιο μαλακό .
2)Πιο χοντρό σε πάχος μεγαλύτερη απορρόφηση των υγρών.
Υ.Σ Την αντλία την έχω σε συνεχόμενη λειτουργία όλες τις μέρες και έτοιμος αν χρειαστεί να βουτήξω κανένα δίσκο 😋
Το νεράκι πεντακάθαρο .
,απλά το σκεπάζω όπως θα δείτε τις παρακάτω ⬇️ φωτογραφίες .
Υ.Σ(2) Σε κάθε λίτρο Απιονισμένο νερό 💧 15ml ισοπροπυλική αλκοόλη περίπου Και καθαρή να μην είναι τα φίλτρα θα την καθαρίσει 😉
Υ.Σ (3)Απομένει να δούμε κάποια στιγμή το αλουμινόχαρτο στα φίλτρα που μάζεψε η αντλία ,και τον καπνό που πέταξα μέσα .
Υ.Σ (4)Μου έχει παρακινήσει η περιέργεια να δω τι κάνουν τα κεραμικά φίλτρα που συνοδεύουν την αντλία (βιολογικός καθαρισμός )κάτι σαν μακαρόνια αλλά εκεί θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια συναδέλφου Χημικού .

View attachment 243590View attachment 243591
Έχεις Πικάπ με αναρρόφηση; Ποιο;

Ένα παλιό πικαπ της dual 1219 🧑‍🔧 repair από εμένα ,σύντομα θα το ντύσω με δέρμα (περιμένω τα υλικά από το εξωτερικό )Η αναρρόφηση γίνεται από σκούπα της Karcher που σηκώνει ολόκληρο χαλί ,την αναρρόφηση των υγρών τα έχει για ψωμοτύρι .

Attachments

• IMG_1249.jpeg
    IMG_1249.jpeg
    2.8 MB · Views: 19
Ένα παλιό πικαπ της dual 1219 🧑‍🔧 repair από εμένα ,σύντομα θα το ντύσω με δέρμα (περιμένω τα υλικά από το εξωτερικό )Η αναρρόφηση γίνεται από σκούπα της Karcher που σηκώνει ολόκληρο χαλί ,την αναρρόφηση των υγρών τα έχει για ψωμοτύρι .
Έτσι που το έγραψες, νόμισα πως εννοείς Πικάπ αναπαραγωγής, με αντλία κενού για επιπεδοποίηση στραβών LP. Σ'αυτό το Dual της φωτογραφίας, πως και πού ακριβώς γίνεται η αναρρόφηση;;

Είμαι αρκετά προβληματισμένος αν θα πρέπει να τα χώσω στις εταιρίες ,άλλωστε κάποιοι από εδώ δουλεύουμε σε βαριές βιομηχανίες και έχουμε πρόσβαση στα πάντα ,ακόμη και σε χημικές αναλύσεις αν και εφόσον χρειαστεί .
Το μόνο που θα γράψω είναι να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι το χόμπι και την τρέλα μας .🆘αυτό σαν προειδοποίηση ‼️
Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω την αντλία αφού καθάρισα περίπου 25 δίσκους φυσικά σε κάθε περίπτωση το νερό 💧 έβγαινε πεντακάθαρο ,αλλά βλέπετε είναι και η παρουσίαση 😋
Το πρώτο που έκανα ήταν να αντλήσω το νερό 💧 από την δεξαμενή του VEVOR ,χρησιμοποίησα την σκούπα αναρρόφησης υγρών δεν πρόλαβα να μετρήσω ούτε ένα 1️⃣ δευτερόλεπτο .
IMG_1250.jpeg
Μετά έκλεισα τον διακόπτη της αντλίας για να την πάρω στα χέρια ,δεν χρειάζεται να βγάλουμε τους σωλήνες .

IMG_1251.jpegΥποψία ότι υπάρχει νερό 💧 στους σωλήνες ,άνοιξα ξανά τον διακόπτη ,και είχε .

IMG_1252.jpegΤην αντλία επόμου και η πρώτη εικόνα που αντίκρισα στα προ φίλτρα .

IMG_1253.jpegΤα έβγαλα όλα και το αποτέλεσμα ,ούτε στα τρελά μου όνειρα δεν περίμενα να αντικρίσω το παρακάτω ⬇️

IMG_1255.jpegΜια σκέψη ήταν που λειτουργεί …
Αφιερωμένο στις εταιρίες που πουλάνε φούμαρα περί καθαρισμού .(ΟΧΙ όλες )
Η παρακάτω ⬇️ φωτογραφία είναι συμβολική και τους την αφιερώνω 😂

IMG_1258.jpegΕδώ σε πλήρη διάταξη τα φίλτρα ,Μηχανικός και βιολογικός καθαρισμός 🧽 με ενεργό άνθρακα .Με απλό νεράκι τα ξεπλένουμε δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά έχει φροντίσει για αυτό ο άνθρακας και η αλκοόλη.

IMG_1259.jpegΠροληπτικά μιας και την ανοίξαμε ,συντήρηση 🧑‍🔧 στην αντλία και ειδικό λιπαντικό στα oring.

IMG_1262.jpegIMG_1260.jpegΕίναι τελικά ο καθαρισμός 🧽 ultrasonic cleaner στα αγαπημένα μας βυνίλια marketing ?Αν και δεν μου αρέσει να βάζω τίτλους αυτός ο καθαρισμός μαζί με την αντλία είναι High-End όπως λέει ο πιο πάνω ⬆️ τίτλος ;😋

δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου...
δουλεύει κάτι λάθος;;
δεν δουλεύει καθόλου ;;;

κάτι υπολείμματα από το αλουμινόχαρτο λογικό δεν είναι να πήγαν στα φίλτρα;;
αφού έβαλες αλουμινόχαρτο για να δεις αν κάνει δουλειά ο υπέρηχος....

στις εταιρίες που πουλάνε υγρά για καθαρισμό δίσκων τα χώνεις ;;

δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου...
δουλεύει κάτι λάθος;;
δεν δουλεύει καθόλου ;;;

κάτι υπολείμματα από το αλουμινόχαρτο λογικό δεν είναι να πήγαν στα φίλτρα;;
αφού έβαλες αλουμινόχαρτο για να δεις αν κάνει δουλειά ο υπέρηχος....

στις εταιρίες που πουλάνε υγρά για καθαρισμό δίσκων τα χώνεις ;;
Εσύ βλέπεις μόνο αλουμινόχαρτο ;
Τι καταλαβαίνεις από τις φωτογραφίες ;
Υ.Σ .Το αποτέλεσμα είναι 100%ότι δεν εισπράττεις τίποτα στην βελόνα ,πέρα το τι ακούς .
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ...
Το αποτέλεσμα μετράει και δουλεύει !!!

Εσύ βλέπεις μόνο αλουμινόχαρτο ;
Τι καταλαβαίνεις από τις φωτογραφίες ;
Υ.Σ .Το αποτέλεσμα είναι 100%ότι δεν εισπράττεις τίποτα στην βελόνα ,πέρα το τι ακούς .
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ...
Το αποτέλεσμα μετράει και δουλεύει !!!
Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

• Like
Reactions: Kostas P.
Παιδιά με το συγκεκριμένο προϊόν της VEVOR είναι τόσο καλό που δες σας κρύβω ότι παράγγειλα άλλο ένα με τον ψηφιακό έλεγχο ώστε το ένα να το χρησιμοποιήσω για να πλένω εξαρτήματα με λάδια κτλ κτλ και το άλλο καθαρά χρήση με τους δίσκους .Για εμένα το δίνουν τσάμπα άσχετα αν βελτιώνεται με μια αντλία -φίλτρο που είναι μια ψαγμένη λύση για να καθαρίζουν τα ενυδρεία εδώ και τόσα χρόνια .
Δυστυχώς στο έτος 2024 θέλει ψάξιμο αγοράς γενικά με αυτά που βλέπουμε.
Να λοιπόν κάποια παραδείγματα .
1)Μόνο το μοτέρ κάποιοι το πουλούν 350 ευρώ .
2) Κάποιοι γκουρού με ένα πλαστικό το πουλούν 600 και 800 ευρώ για να δέχεται μικρούς δίσκους και φυσικά την σούπερ σταγόνα .💧
3)Κάποιοι δε άλλοι ένα πλαστικό με μια αντλία και φίλτρο του κιλού 1000 ευρώ .
4)Αναρρόφηση από 500 ευρώ και βάλε …κάτι χιλιάδες .
Γενικά όπου βλέπουν Audio το κοπανάνε ασύστολα κάποιες επώνυμες εταιρίες πέρα τα βαφτίσια κτλ κτλ .και βάζουν επώνυμους να τα παρουσιάζουν .

Και αυτό είναι το πρόβλημα ,κάναμε την δουλειά μας με μόλις 280 ευρώ μαζί με την αντλία (που είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία )και τα μεταφορικά του VEVOR .
Ορθά και σωστά μόνο το σύστημα του VEVOR θα έπρεπε να κοστίζει 2000 ευρώ όπως έγραψε ένας ,δημοσιευμένο το τελευταίο εδώ .

• Like
Reactions: trav
Το είχα γράψει …
Αφίχθη ,εντυπωσιασμένος για τα αποτελέσματα και εδώ αλλά με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής .
IMG_1275.jpeg

IMG_1272.jpegIMG_1276.jpeg