Για μια καλή μπουγάδα...(Καθαρισμός δίσκων βινυλίου)

Σωστά...γλυτώνω και τα χρήματα για το zero dust που είναι αρκετά (30 - 40 ευρώ περίπου από ebay)
Το γλυκοκοιτούσα...:grinning-smiley-043

Βουρτσάκι DISCWASHER και υγρό λιπαντικό-καθαριστικό WD-40.

Στατικός=0
Scratch=0
Φθορά=0
Θόρυβος επιφανείας=σχεδόν cd
Zημιά σε κεφαλή - βελόνα: εδώ και 15 μέρες που το χρησιμοποιώ=0

Μειονέκτημα: Αδοκίμαστο σε ευρεία χρήση. (Το κάνουν οι ραδιοσταθμοί στην Αμερική).

Τους δίσκους τους καθαρίζω με την διαδικασία του DISCWHASHER, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, αλλά αντί για D5 χρησιμοποιώ WD-40!

Άφθαρτο βινύλιο-βελόνα για πάντα; :party:

Re: Απάντηση: Για μια καλή μπουγάδα...(Καθαρισμός δίσκων βινυλίου)

Βουρτσάκι DISCWASHER και υγρό λιπαντικό-καθαριστικό WD-40.

Στατικός=0
Scratch=0
Φθορά=0
Θόρυβος επιφανείας=σχεδόν cd
Zημιά σε κεφαλή - βελόνα: εδώ και 15 μέρες που το χρησιμοποιώ=0

Μειονέκτημα: Αδοκίμαστο σε ευρεία χρήση. (Το κάνουν οι ραδιοσταθμοί στην Αμερική).

Τους δίσκους τους καθαρίζω με την διαδικασία του DISCWHASHER, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, αλλά αντί για D5 χρησιμοποιώ WD-40!

Άφθαρτο βινύλιο-βελόνα για πάντα; :party:
καλα μπορει καποιος να επιβεβαιωσει οτι ισχυει για το αντισκωριακο?:slapface:

Απο την εμπειρια μου θα σου πω οτι για το κοστος του δεν παιζεται...

Μιλαμε για το knosti αν δεν κανω λαθος ετσι? Αυτο πρεπει να το χρησιμοποιουν πλεον παρα πολλοι εδω μεσα και υπαρχουν και πολλες σχετικες αναφορες.

Acoustics, το Knosti έχει δοκιμαστεί απο ορισμένους, όπως εχουμε ηδη γραψει στο παρόν thread. Δεν είναι άσχημο, εντούτοις δεν καθαρίζει βαθεια και τα χημικά του έχουν αναθυμιάσεις.

Το Knosti στα λεφτά του είναι ότι καλύτερο...
Δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με κάτι που έχει την 5απλάσια αξία φυσικά!

Προσωπικά έχω καταλήξει στο Knosti για τα χοντρά και στο βουρτσάκι της Roksan και το Zerodust για το απλό καθάρισμα βινυλίου/κεφαλής...

Το KNOSTI κάνει καλή δουλειά μεν και είναι άριστο για τα λεφτά του.
Αλλά, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα κανονικά πλυντήρια με αναρρόφηση ΙΜΗΟ.
Φυσικά και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ πάντοτε για *πολύ* βρόμικους δίσκους με χώμα-λάσπη-κοκτέιλ-κολλώδη υλικά, πριν το πλυντήριο.

Το KNOSTI κάνει καλή δουλειά μεν και είναι άριστο για τα λεφτά του.
Αλλά, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα κανονικά πλυντήρια με αναρρόφηση ΙΜΗΟ.
Φυσικά και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ πάντοτε για *πολύ* βρόμικους δίσκους με χώμα-λάσπη-κοκτέιλ-κολλώδη υλικά, πριν το πλυντήριο.

δισκους να πηγαινουνε για κρος σε χωμα και λασπη και μετα να πινουν και ενα κοκτειλ πρωτη φορα ακουω :guitarist:

:flipout::flipout::flipout:

Έχουν περάσει διάφορα από τα χέρια μου.
Φίλος μου έφερε πρόσφατα μια σακούλα γεμάτη παλιούς ελληνικούς δίσκους χωρίς εξώφυλλα και μες τη λάσπη, από πλημύρα σε υπόγειο.
Όσο για κοκτέιλ στους δίσκους… ρωτά κάνα φίλο σου DJ… και εγώ έχω την απορία πως τα καταφέρνανε σε κάποια μαγαζιά να σοροπιάζουν τους δίσκους :-) Χειρότερη ζημία να φανταστώ μόνο με κομπόστα κανεις – αλλα αυτό δεν το έχω δεί.

Γενικά, μη ξεχνάμε ότι τα καθαριστικά / πλυντήρια κτλ. βολεύουν πάρα πολύ όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένους δίσκους. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εμάς θα έχουν αγοράσει βρόμικο παλιό δίσκο – σε τιμή παραπάνω από προκλητική.

έχω δει δίσκους με σταγόνες από κερί (αυτό βγήκε εύκολα), πασαλειμένους με κόκα κόλα και έναν με στάμπα χειλιών από κραγιόν (αυτό δε βγήκε ούτε σε επαγγελματικό πλυντήριο, ο δίσκος πετάχτηκε στα σκουπίδια). Συμφωνώ απόλυτα με τον tmuju, τίποτα δε συγκρίνεται με ένα καλό πλυντήριο δίσκων, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν κοστίζει δα και εκατομμύρια. Κανά τετρακοσάρι ευρώ κάνει, το υγρό το φτιάχνεις μόνος σου, και ο νοών νοείτω.:grandpa: Αντισκωριακά υγρά τύπου SW 40, δε θέλω καν να σκέφτομαι τι μπορεί να κάνουν στο βινύλιο σε δέκα, είκοσι χρόνια. Όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει ένα πλυντήριο δίσκων μόνος του, όπως κάναν αυτοί οι κύριοι

http://www.instructables.com/id/Make-your-own-professional-record-cleaning-machine/

http://www.diamondcut.com/vforum/showthread.php?t=3296

Και ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα πλυντήρια αναρρόφησης (που έχετε δοκιμάσει) με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα?

Αυτό το Nitty Gritty 2.5Fi Mk.II δείχνει ενδιαφέρον.

Βλέπω στο Internet κάπως "τσιμπημένες" τιμές για τα VPI 16.5 και Nitty Gritty (για αποστολή από το εξωτερικό).

Εδώ στην Ελλάδα που τα βρίσκει κάποιος?

Ωραίο αυτό το Clearaudio!

O αντιπρόσωπος εδώ το έχει 2350 Euro!
http://www.orpheusaudio.gr/

Εάν πας να το φέρεις από τη Γερμανία θα σου έρθει στα μισά λεφτά (μαζί με τα εισιτήρια και μία διανυκτέρευση).

Last edited: