Οι ετικέτες των δίσκων βρέχονται με το VPI?
...δίσκων βινυλίου, φαντάζομαι πως οι μερακλήδες του φόρουμ θα χρησιμοποιούν κάποιο πλυντηριάκι και το αντίστοιχο υγρό. Ποιές είναι οι εμπειρίες σας;
Εγώ χρησιμοποιώ το VPI 16.5 και το συμπυκνωμένο υγρό της VPI, χωρίς αλκοόλη και είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν η αραίωση του είναι λίγο μικρότερη από τη συνιστώμενη.
Το πλυντήριο δίσκων είναι απαραίτητο όχι μόνο για μεταχειρισμένους αλλά και για εντελώς καινούριους και μάλιστα σφραγισμένους δίσκους. Ακόμη και αυτοί μετά από πλύσιμο ακόγονται καλύτερα μιας και αφαιρούνται ρινίσματα βινυλίου που έχει αφήσει η πρέσσα, με αποτέλεσμα, όταν αυτά αφαιρεθούν, να είναι καλύτερη η ανάγνωση των αυλακιών λόγω καλύτερης επαφής καθώς και η αναπαραγωγή του ήχου.
Καταλαβαίνει κανείς το πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η χρήση του πλυντηρίου για βρώμικους δίσκους και ιδίως μεταχειρισμένους.
Εγώ χρησιμοποιώ το VPI 17F. Είναι καλό να αποφεύγεται το 16.5 και όποιοδήποτε στο οποίο πρέπει να βάλει κανείς το υγρό με βούρτα με το χέρι. Είναι αδύνατο να κάνει σωστά τη δουλιά όπως την κάνει π.χ. το VPI 17 ή κάποιο άλλο, που έχει ενσωματωμένη την βούρτσα με το υγρό. Επίσης σωστό είναι να έχει και στροφές προς τα πίσω[αριστερά] και όχι μόνο προς τα δεξιά.
Επομένως αξίζει κανείς να δώσει περισσότερα χρήματα για να πάρει μια καλή έκδοση ενός πλυντηρίου δίσκων παρά μια οικονομικότερη έκδοση που θα είναι μάλλον όχι σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που θα έχει δώσει. Εξυπακούεται ότι κάποιος διαθέτει μια αξιόλογη σε αριθμό δίσκων δισκοθήκη ή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξής της και μπορεί να είναι και μικρή.
Εν ολίγοις, καλό είναι, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει τα χρήματα να το κάνει. Σίγουρα θα απολαύσει τους δίσκους του καλύτερα και μάλιστα για απεριόριστα παιξίματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι η δισκοθήκη είναι μια σοβαρή επένδυση και ότι ένα δίσκο θα τον παίξουμε πάμπολλες φορές και θα μας χαρίσει αλλεπάλληλες ικανοποιήσεις, ενώ ένα βιβλίο πιθανόν να το διαβάσουμε μόνο μια φορά. Η φροντίδα επομένως των δίσκων επιβάλλεται.Λ.Σ.[Ανάκρουσις]
Η εκτίμηση του σκόπιμου της αγοράς ενός πλυντηρίου δίσκων δεν πρέπει να γίνεται σε σύγκριση με το κόστος του πλατώ, αλλά με το κόστος της δισκοθήκης!
Σε σχέση με τα αυτόματα vs χειροκίνητα πλυντήρια, η πείρα μου από επαγγελματίες που αναλαμβάνουν καθαρισμό με keith monks, vpi 17.5, clearaudio - χωρίς να μπορώ να εκτιμήσω την ποιότητα του υγρού που χρησιμοποιούν - είναι απογοητευτική. Πολύ καλύτερα αποτελέσματα έχω λάβει μ' ένα χειροκίνητο σαν το vpi 16.5 που είμαι ελεύθερος να ρίξω όσο υγρό θέλω και να καθαρίσω τ' αυλάκια με τη βούρτσα όσο χρόνο θέλω, με όση πίεση θέλω κλπ.
Καλώς όρισες αγαπητέ Sonus Naturalis! Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας. Συμφωνώ με τα μέσα που προτείνεις. Μια μικρή παρατήρηση για τα αυτόματα πλυντήρια. Η ποσότητα του καθαριστικού υγρού και ο χρόνος παραμονής του στο δίσκο δεν είναι κοινά για όλους τους δίσκους. Εξαρτώνται από την κατάσταση του κάθε δίσκου. Γι' αυτό επιμένω στα χειροκίνητα.
Δαμιανέ όταν είχα πάρει το Mera ο Hanl,ο κατασκευαστής, με ειχε αποτρέψει να χρησημοποιήσω το L'Art du Son διότι αφρίζει με κίνδυνο για την αντλία που φέρνει το υγρό στο δίσκο.(Αν υπάρχει)Πάντως το υγρό L'Art du Son το είχα παραγγείλει και το έχω, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, γιατί έχω απόθεμα από το διάλυμα του VPI.
Γιατί απιονισμένο νερό του σούπερ μάρκετ; Το απιονισμένο νερό είναι απεσταγμένο αλλά όχι υψηλής καθαρότητας. Ειναι καλύτερα να προτιμήσεις ενέσιμο. (Χρησιμοποιείται στους ορούς των ασθενών). Μπορείς να το παραγγείλεις από οποιοδήποτε φαρμακείο και το κόστος του ανέρχεται στα 3-4 ευρώ ανά λίτρο...Δεν αγοράζω υγρό, φτιάχνω το δικό μου με 1 μέρος ισοπροπυλική αλκοόλη, 4 μέρη απιονισμένο νερό από το σούπερ μάρκετ και 1 σταγόνα υγρό πιάτων ανά 100χλ. για την επιφανειακή τάση.Τα αποτελέσματα είναι ίδια με το υγρό καθαρισμού της Nitty Gritty.
Η τιμή αυτή πως σας φαίνεται?
http://www.discobole.gr/product_info.php?cPath=24_191&products_id=165180
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.