Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Όσον αφορά το ερώτημα "τι μας προσφέρει η μουσική ή η τέχνη γενικότερα", μου έρχεται συνεχώς στο νου μια φράση του Oscar Wilde:

"All art is completely useless"

Όντως, η τέχνη είναι πρακτικά (χειροπιαστά) άχρηστη, αλλά παρ' όλα αυτά, τόσο απαραίτητη...

Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Για ποιο λόγο ακούω μουσική?
Πολλοί και διάφοροι λόγοι, που έχουν ως σκοπό την ψυχική ικανοποίηση θαρρώ...

Ξέρουμε όλοι μας πως πολλές φορές τα λόγια είναι φτωχά για να ερφράσουμε λόγους αιτίες αισθήματα ομως η μουσική γενικότερα ήρθε για αυτό το λόγω στη ζωή μας μήπως αυτή η εικόνα που έχεις με το όνομα μάνος ς είναι το πιστεύω σου είναι ο δρόμος για την ευτυχία την αγάπη τον έρωτα; και αν όχι τί λοιπόν ;:singer:

Κοίτα να δεις που είχα γράψει παρόμοιο κείμενο με του φίλου Skakinen,το κοψα τελευταία στιγμή.

Ναι είναι μια φυσική ανάγκη η μουσική συμφωνώ,κάτι σαν τις γυναίκες να πούμε
σε διασκεδάζει,σε ψυχαγωγει,την αγαπας,την νοιώθεις, σε συγκινεί ,σε εξιτάρει.

Η διαφορά είναι ότι ξεφορτώνεσαι πιο εύκολα ένα δίσκο από μια γυναίκα.:flipout: :flipout:

Πολλές φορές προσεγγίζουμε κάτι οταν σκεφτούμε τι γινεται αμα μας λείπει.
Στην έλλειψη της μουσικής, λοιπόν, ταιριάζει αυτό που λεει το quote του Skakinen:

"Είναι κρίμας , αυτός ο ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης με καθηλωμένες τις αισθήσεις σε υπηρετικό επίπεδο"

Πολλές φορές προσεγγίζουμε κάτι οταν σκεφτούμε τι γινεται αμα μας λείπει.
Στην έλλειψη της μουσικής, λοιπόν, ταιριάζει αυτό που λεει το quote του Skakinen:

"Είναι κρίμας , αυτός ο ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης με καθηλωμένες τις αισθήσεις σε υπηρετικό επίπεδο"

(Να ευλογήσω λοιπόν τα γένια μου...)

Εύγε Σωτήριε!
:grinning-smiley-043

Όσον αφορά το ερώτημα "τι μας προσφέρει η μουσική ή η τέχνη γενικότερα", μου έρχεται συνεχώς στο νου μια φράση του Oscar Wilde:

"All art is completely useless"

Όντως, η τέχνη είναι πρακτικά (χειροπιαστά) άχρηστη, αλλά παρ' όλα αυτά, τόσο απαραίτητη...

καμία εικαστική τέχνη δεν είναι χειροπιαστή η πρακτική γιατί αυτή μένει και όχι οι άνθρωποι που την δημιούργησαν και με βάση πάντα των αισθήσεών μας αποχτά ταυτότητα στον χωροχρόνο.
Δεν συμφωνώ με τον Oscar Wild

αλλά επιμένω γιατί είναι απαραίτητη;

Κοίτα να δεις που είχα γράψει παρόμοιο κείμενο με του φίλου Skakinen,το κοψα τελευταία στιγμή.

Ναι είναι μια φυσική ανάγκη η μουσική συμφωνώ,κάτι σαν τις γυναίκες να πούμε
σε διασκεδάζει,σε ψυχαγωγει,την αγαπας,την νοιώθεις, σε συγκινεί ,σε εξιτάρει.

Η διαφορά είναι ότι ξεφορτώνεσαι πιο εύκολα ένα δίσκο από μια γυναίκα.:flipout: :flipout:

Και φορτώνεσαι μία γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή ίσως ε;

(Να ευλογήσω λοιπόν τα γένια μου...)

Εύγε Σωτήριε!
:grinning-smiley-043

:gossip: Καλά τα λέτε οι δυό σας αλλά τα θέλω σας τα υπηρετήτε;

Re: Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

:gossip: Καλά τα λέτε οι δυό σας αλλά τα θέλω σας τα υπηρετήτε;

Αυτό είναι άλλη μεγάααααλη συζήτηση.
;)

καμία εικαστική τέχνη δεν είναι χειροπιαστή η πρακτική γιατί αυτή μένει και όχι οι άνθρωποι που την δημιούργησαν και με βάση πάντα των αισθήσεών μας αποχτά ταυτότητα στον χωροχρόνο.
Δεν συμφωνώ με τον Oscar Wild

αλλά επιμένω γιατί είναι απαραίτητη;

Nομίζω οτι τα λόγια του Wilde είναι βαθύτερα. Πρακτικά η Τέχνη δεν έχει χρηστική αξία(εξαιρείται ισως η τεχνη για τη διαφήμιση κλπ). Δεν κάνουμε
Τέχνη γιατι μας χρησιμεύει σε κάτι, ούτε πλησιάζουμε την Τέχνη γιατί θα
αποκομίσουμε κάτι χειροπιαστό. Όποιο από τα δυο γίνεται, γινεται γιατι το
ωθεί μια ανάγκη εσωτερική. Άλλοι την λένε 'σαράκι'. Ένας έλληνας συνθέτης
είχε πρόσφατα πει οτι οι ρεμπέτες άφησαν Τέχνη γιατι στη μουσική 'έβγαλαν
τα σωθικά τους'. H Tέχνη λοιπόν είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο όλοι καταθέτουν κομμάτι από το Είναι τους κι όλοι εισπράττουν κάτι που αναπόφευκτα θα διαμορφώσει το Είναι τους. Οι άνθρωποι, πολύ περισσότερο οι ευαίσθητοι, έχουν ανάγκη να πάρουν και να δώσουν πνευματικά, να διαμορφώσουν και να διαμορφωθούν. Γι αυτό ακούνε μουσική, γράφουν μουσική, γράφουν για την μουσική.

Και φορτώνεσαι μία γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή ίσως ε;

Δεν ξέρω αν φορτώνεσαι μια γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή,αυτο το μαθένεις στο τέλος υποθέτω ,εγώ είμαι ακόμα στην αρχή,πάντως δεν μπορείς απλά να την ξεφορτωθείς δεν είναι σι ντι,οι δίσκοι δεν πληγώνονται όπως οι άνθρωποι.

Γιατί ακούω μουσική;
Χμμ...

Βάζω να ακούσω τον Απόλλωνα Μουσηγέτη του Stravinsky (μια και μίλησες για μούσες παραπάνω) με ακουστικά για να απομονωθώ από το περιβάλλον και σκέφτομαι...

Ah I want to live in the dream
which intoxicates me for a long time
still
Far from gloomy winter let me slumber and inhale the rose
before shedding it of its petals

Ah' Gentle flame stay in my soul
as a sweet treasure for a long time still.

Romeo and Juliette 1867

Ah je veux vivre Walts song of Juliette= θέλω να ζήσω

by Charles Gounod

Δεν αναρωτήθηκα ποτέ γιατί ακούω μουσική . Ούτε γιατί πίνω νερό ή τρώω .

τουλάχιστον σου προσφέρει τα ίδια όπως το φαγητό η το ποτό (νερό);
γιατί τα παραπάνω είναι ανάγκη ζωής. Θα είχες πεθάνει χωρίς μουσική;
μου δίνετε μεγάλη χαρά όλοι σας:firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Δεν ξέρω αν φορτώνεσαι μια γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή,αυτο το μαθένεις στο τέλος υποθέτω ,εγώ είμαι ακόμα στην αρχή,πάντως δεν μπορείς απλά να την ξεφορτωθείς δεν είναι σι ντι,οι δίσκοι δεν πληγώνονται όπως οι άνθρωποι.

Χμ.... νομίζω ότι το ξέρεις από την αρχή αλλά ελπίζεις στα θαύματα

πάντως η αλήθεια είναι η γυναίκα πιστέει να αλλάξει ένα άνδρα, και ο άνδρας ότι η γυναίκα του θα είναι η ίδια πάντα καλό;;;:BDBDG54:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

ναι αλλά οι δίσκοι χαράζοντε και δεν ακούγοντε χμ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

πάντως η αλήθεια είναι η γυναίκα πιστέει να αλλάξει ένα άνδρα, και ο άνδρας ότι η γυναίκα του θα είναι η ίδια πάντα καλό;;;:BDBDG54:

Μπα δεν νομίζω να υπάρχει τόσο καλή γυναίκα που να μην χρειάζεται 'αλλαγές' αλλιώς χαλάει το πράμα.