Για ποιο λόγο ακούω μουσική?
Πολλοί και διάφοροι λόγοι, που έχουν ως σκοπό την ψυχική ικανοποίηση θαρρώ...
Πολλές φορές προσεγγίζουμε κάτι οταν σκεφτούμε τι γινεται αμα μας λείπει.
Στην έλλειψη της μουσικής, λοιπόν, ταιριάζει αυτό που λεει το quote του Skakinen:
"Είναι κρίμας , αυτός ο ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης με καθηλωμένες τις αισθήσεις σε υπηρετικό επίπεδο"
Όσον αφορά το ερώτημα "τι μας προσφέρει η μουσική ή η τέχνη γενικότερα", μου έρχεται συνεχώς στο νου μια φράση του Oscar Wilde:
"All art is completely useless"
Όντως, η τέχνη είναι πρακτικά (χειροπιαστά) άχρηστη, αλλά παρ' όλα αυτά, τόσο απαραίτητη...
Κοίτα να δεις που είχα γράψει παρόμοιο κείμενο με του φίλου Skakinen,το κοψα τελευταία στιγμή.
Ναι είναι μια φυσική ανάγκη η μουσική συμφωνώ,κάτι σαν τις γυναίκες να πούμε
σε διασκεδάζει,σε ψυχαγωγει,την αγαπας,την νοιώθεις, σε συγκινεί ,σε εξιτάρει.
Η διαφορά είναι ότι ξεφορτώνεσαι πιο εύκολα ένα δίσκο από μια γυναίκα.![]()
![]()
(Να ευλογήσω λοιπόν τα γένια μου...)
Εύγε Σωτήριε!
![]()
:gossip: Καλά τα λέτε οι δυό σας αλλά τα θέλω σας τα υπηρετήτε;
καμία εικαστική τέχνη δεν είναι χειροπιαστή η πρακτική γιατί αυτή μένει και όχι οι άνθρωποι που την δημιούργησαν και με βάση πάντα των αισθήσεών μας αποχτά ταυτότητα στον χωροχρόνο.
Δεν συμφωνώ με τον Oscar Wild
αλλά επιμένω γιατί είναι απαραίτητη;
Και φορτώνεσαι μία γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή ίσως ε;
:gossip: Καλά τα λέτε οι δυό σας αλλά τα θέλω σας τα υπηρετήτε;
Γιατί ακούω μουσική;
Χμμ...
Βάζω να ακούσω τον Απόλλωνα Μουσηγέτη του Stravinsky (μια και μίλησες για μούσες παραπάνω) με ακουστικά για να απομονωθώ από το περιβάλλον και σκέφτομαι...
Ah I want to live in the dream
which intoxicates me for a long time
still
Far from gloomy winter let me slumber and inhale the rose
before shedding it of its petals
Ah' Gentle flame stay in my soul
as a sweet treasure for a long time still.
Romeo and Juliette 1867
Ah je veux vivre Walts song of Juliette= θέλω να ζήσω
by Charles Gounod
Δεν αναρωτήθηκα ποτέ γιατί ακούω μουσική . Ούτε γιατί πίνω νερό ή τρώω .
Δεν ξέρω αν φορτώνεσαι μια γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή,αυτο το μαθένεις στο τέλος υποθέτω ,εγώ είμαι ακόμα στην αρχή,πάντως δεν μπορείς απλά να την ξεφορτωθείς δεν είναι σι ντι,οι δίσκοι δεν πληγώνονται όπως οι άνθρωποι.
Δεν ξέρω αν φορτώνεσαι μια γυναίκα ακατάλληλη για μια ζωή,αυτο το μαθένεις στο τέλος υποθέτω ,εγώ είμαι ακόμα στην αρχή,πάντως δεν μπορείς απλά να την ξεφορτωθείς δεν είναι σι ντι,οι δίσκοι δεν πληγώνονται όπως οι άνθρωποι.
πάντως η αλήθεια είναι η γυναίκα πιστέει να αλλάξει ένα άνδρα, και ο άνδρας ότι η γυναίκα του θα είναι η ίδια πάντα καλό;;;:BDBDG54:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.