Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

...άσε που δεν γνωρίζω ούτε μία γυναίκα που να έχει κόλλημα με τα βινύλια :nounder:
Λέτε να έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την πρώτη;

Οπως και νά'χει, Welcome Fedra :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Mα δεν φταίω εγώ. Αφού άλλα έλεγε χθές και άλλα λέει σήμερα :blink:

Αυτό εννοούσα και εγώ αναφερόμενος σε "ξαφνικές" παρουσίες εν τω μέσω της νυχτός και τα υπόλοιπα που θίχτηκε ο αγαπητός Busoni.(δεν αναφέρω την λέξη γιατί σοκάρει..)

Και εν πάσει περιπτώσει αμα είναι τόσο προσφιλές το θέμα θα μπορούσε να αναρτηθεί στην Εκτός..
Αυτά που απάντησε ο Ντοκ ,ο Σπύρος και όσα έγραψε ο Λύμπε με εκφράζουν απόλυτα.

Μόνο τα ´"Ζώδια και Μουσική" δεν αναρτήσαμε ακόμα..

Δημήτρη πιστεύεις πως το παρόν θέμα συζήτησης δέν έχει σχέση με την μουσική ; Είναι σε κατηγορία που φιλοξενούνται συζητήσεις περι μουσικής.
Που εντοπίζεται ο λόγος μεταφοράς του παρόντος θέματος στην εκτός ;

χαρακτηρίζοντας -άσχημα- ένα θέμα, εκτός οτι προσβάλλεις τον δημιουργό του, προσβάλλεις και τους συμμετέχοντες...

κι εν πάση περιπτώσει, τι είναι η κατηγορία της μουσικής που δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο θέμα?

αγιασμένη.?.?.

Να καλωσορίσω με τη σειρά μου τα νέα μέλη fedra και myrtw που στάθηκαν στο χωριουδάκι μας, της μουσικής κατηγορίας. :ernaehrung004:

Όπως θα διαπιστώσετε, εδώ μέσα δεν υπάρχουν ντροπές και πολύ συγχωριανοί μοιράζονται μαζί μας την καρδιά τους. Σας προτρέπω λοιπόν και απευθύνομαι ιδιαίτερα στο μέλος fedra που δύο από τους αυτοπροσδιορισμούς του - γέρος / βινυλιάκιας - μας καθιστούν κατά κάποιο τρόπο κοντοσειρές ;) να κάνετε το ίδιο και πέρα από τη διαμεσολάβηση του Stevie Wonder.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα, οι παλαιότεροι πιθανόν να γνωρίζουν ήδη τις απόψεις μου, από τα μηνύματα μου. Οι νεώτεροι δε θα χρειαστεί να ψάξουν πολύ. Αρκεί το σημερινό μου αφιέρωμα... :rolleyes:

Α, επί τη ευκαιρία, διαφωνώ με τους φίλους που έγραψαν πως η μουσική δεν έχει εμφανή χρησιμότητα. Έχει και παραέχει και το βλέπουμε καθημερινά. Απλά για κάποιους από μας, είναι κάτι παραπάνω. Είναι απαραίτητη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Αυτό εννοούσα και εγώ αναφερόμενος σε "ξαφνικές" παρουσίες εν τω μέσω της νυχτός και τα υπόλοιπα που θίχτηκε ο αγαπητός Busoni.(δεν αναφέρω την λέξη γιατί σοκάρει..)

Και εν πάσει περιπτώσει αμα είναι τόσο προσφιλές το θέμα θα μπορούσε να αναρτηθεί στην Εκτός..
Αυτά που απάντησε ο Ντοκ ,ο Σπύρος και όσα έγραψε ο Λύμπε με εκφράζουν απόλυτα.

Μόνο τα ´"Ζώδια και Μουσική" δεν αναρτήσαμε ακόμα..

Δημήτρη το post σου γράφτηκε ενώ είχαν γραφεί αρκετά posts με τοποθέτηση πάνω στο θέμα. Ήταν λογικό,πιστεύω, να απορήσω με το σχόλιο που έγραψες τη στιγμή που άλλοι έγραψαν σοβαρα και επι του θέματος. Επίσης, το θέμα αναρτήθηκε εδώ γιατι αφορά τη μουσική. Αν το θεωρείς αδιάφορο, μπορείς απλά να μην συμμετέχεις. Οι παραλληλισμοί όμως με ζώδια είναι υποτιμητικοί και δεν νομίζω οτι ταιριάζουν στο κλίμα της μουσικής κατηγορίας.

Στο παρελθόν και σε άλλο thread έχεις αναφερθεί στον τρόπο γραφής που πρέπει να διέπει την μουσική κατηγορία και συμφωνώ μαζί σου σε αυτό. Εδω όμως πιστεύω οτι έσφαλες...

Φιλικά,
Σωτήρης

Εδώ το φόρουμ καίγεται και εσείς..

Διακίωμά μου να κρίνω ένα θρεντ από αγνώστους,είτε θετικά είτε αρνητικά.

Εκτός αν απαγορεύεται και αυτό απ τους κανονισμούς οπότε ας διαγραφεί.
Τώρα αν Τάσο πιστεύεις οτι το "Για ποιό λόγο ακούμε Μουσική παύλα τί μας προσφέρει" είναι ζωτικό θέμα συζήτησης στην κατηγορία πάω πάσσο.Εσύ είσαι διαχειριστής.

Petran μάζεψε το ζωνάρι σου που το έχεις λυμένο για καβγά.
Κανείς δεν σε προσέβαλλε.Ούτε σου απαγόρεψε κανείς να γράφεις στην κατηγορία.

Οταν εμένα με προσβάλλανε πραγματικά εδώ μέσα δεν σε είδα να συμμετέχεις.

Εαπναλαμβάνω οτι διατύπωσα την γνώμη μου και μόνο.
Αυτά..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει

Δημήτρη το post σου γράφτηκε ενώ είχαν γραφεί αρκετά posts με τοποθέτηση πάνω στο θέμα. Ήταν λογικό,πιστεύω, να απορήσω με το σχόλιο που έγραψες τη στιγμή που άλλοι έγραψαν σοβαρα και επι του θέματος. Επίσης, το θέμα αναρτήθηκε εδώ γιατι αφορά τη μουσική. Αν το θεωρείς αδιάφορο, μπορείς απλά να μην συμμετέχεις. Οι παραλληλισμοί όμως με ζώδια είναι υποτιμητικοί και δεν νομίζω οτι ταιριάζουν στο κλίμα της μουσικής κατηγορίας.

Στο παρελθόν και σε άλλο thread έχεις αναφερθεί στον τρόπο γραφής που πρέπει να διέπει την μουσική κατηγορία και συμφωνώ μαζί σου σε αυτό. Εδω όμως πιστεύω οτι έσφαλες...

Φιλικά,
Σωτήρης

Σωτήρη μου νομίζω πως ήμουν σαφής.Καμμία μομφή.
Ισως το νεαρότερο της ηλικίας σου να σου προσδίδει έναν ενθουσιασμό παραπάνω απο τον δικό μου σε ορισμένα θέματα.
Το τί είναι όμως σοβαρό και τί όχι θα συνεχίσω να το κρίνω με την δική μου αισθητική.Και φυσικά δεν τοποθετήθηκα εκτενώς επί του θέματος.Συμφώνησα όπως έγραψα με τις τοποθετήσεις άλλων μελών.
Ούτε θα ξαναγράψω αν δεν γίνει κάποια ανφορά στο όνομά μου.
Συνεχίστε..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφ

Σωτήρη μου νομίζω πως ήμουν σαφής.Καμμία μομφή.
Ισως το νεαρότερο της ηλικίας σου να σου προσδίδει έναν ενθουσιασμό παραπάνω απο τον δικό μου σε ορισμένα θέματα.
Το τί είναι όμως σοβαρό και τί όχι θα συνεχίσω να το κρίνω με την δική μου αισθητική.Και φυσικά δεν τοποθετήθηκα εκτενώς επί του θέματος.Συμφώνησα όπως έγραψα με τις τοποθετήσεις άλλων μελών.
Ούτε θα ξαναγράψω αν δεν γίνει κάποια ανφορά στο όνομά μου.
Συνεχίστε..

Συμμετέχω στο θέμα οχι απο ενθουσιασμό, αλλά γιατί πιστεύω οτι είναι ουσιαστικό. Φυσικά και μπορείς να κρίνεις το σοβαρό ή όχι σύμφωνα με την αισθητική σου. Η αισθητική άλλωστε διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επιμένω όμως στο να μην εκφράζεσαι υποτιμητικά, όπως έκαναν και τα μέλη με των οποίων την γνώμη συμφωνείς. Δεν θέλω να να δώσω συνέχεια γιατι δεν υπάρχει λόγος.

Συγνώμη αλλά το επόμενο θέμα να είναι ´Γιατί αγαπάμε τά άνθη´.
'Ποια εποχή του χρόνου προτιμάμε??'
Μουσικές και φθινόπωρο..
Τι μουσικό δένδρο είμαστε??
Κάποτε στο avforum είχε γίνει μιά συζήτηση περί μουσικής και συναισθηματικής κατάστασης υψηλοτάτου επιπέδου που δυστυχώς χάθηκε..Η περί σιωπής και μουσικής.
Το ´γιατί ακούω μουσική´και λοιπά ...σεβαστό αλλά κατά την ταπεινή μου γνωμη,δεν προσφέρει τίποτα.
Κουόταρα την απάντηση τού Ντόκ,ακριβώς επειδή έγραψε το αυτοτνόητο χωρίς τζιριτζάντζουλες.
Καλή συνέχεια στην κουβέντα.

Εδώ το φόρουμ καίγεται και εσείς..

Διακίωμά μου να κρίνω ένα θρεντ από αγνώστους,είτε θετικά είτε αρνητικά.

Εκτός αν απαγορεύεται και αυτό απ τους κανονισμούς οπότε ας διαγραφεί.
Τώρα αν Τάσο πιστεύεις οτι το "Για ποιό λόγο ακούμε Μουσική παύλα τί μας προσφέρει" είναι ζωτικό θέμα συζήτησης στην κατηγορία πάω πάσσο.Εσύ είσαι διαχειριστής.

Petran μάζεψε το ζωνάρι σου που το έχεις λυμένο για καβγά.
Κανείς δεν σε προσέβαλλε.Ούτε σου απαγόρεψε κανείς να γράφεις στην κατηγορία.

Οταν εμένα με προσβάλλανε πραγματικά εδώ μέσα δεν σε είδα να συμμετέχεις.

Εαπναλαμβάνω οτι διατύπωσα την γνώμη μου και μόνο.
Αυτά..

φίλε Δημήτρη, δεν έχω λυμένο το ζωνάρι μου καθόλου.
εσύ μου έμαθες όταν ήμουν νιος εδώ μέσα οτι τέτοια δεν χωρούν εδώ.
το αν προσφέρει ή όχι μια συζήτηση είναι κάτι πολύ σχετικό!

δεν σου αρέσει το θέμα, μην συμμετέχεις..
αλλά άσε τους υπόλοιπους να πουν την όποια κουβέντα θέλουν χωρίς να χαρακτηρίσεις αρνητικά το θέμα που συζητούν και κατ' επέκταση τους ίδιους.

νομίζω οτι είναι πολύ απλό και κατανοητό.

εντελώς φιλικά,

Δημήτρης (ή όπως στην προκειμένη προτίμησες... Petran)

Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο ακούμε μουσική - τι μας προσφέρει;

Συγνώμη αλλά το επόμενο θέμα να είναι ´Γιατί αγαπάμε τά άνθη´.
'Ποια εποχή του χρόνου προτιμάμε??'
Μουσικές και φθινόπωρο..
Τι μουσικό δένδρο είμαστε??
Κάποτε στο avforum είχε γίνει μιά συζήτηση περί μουσικής και συναισθηματικής κατάστασης υψηλοτάτου επιπέδου που δυστυχώς χάθηκε..Η περί σιωπής και μουσικής.
Το ´γιατί ακούω μουσική´και λοιπά ...σεβαστό αλλά κατά την ταπεινή μου γνωμη,δεν προσφέρει τίποτα.
Κουόταρα την απάντηση τού Ντόκ,ακριβώς επειδή έγραψε το αυτοτνόητο χωρίς τζιριτζάντζουλες.
Καλή συνέχεια στην κουβέντα.

Σπυρο διαφωνω μαζι σου οτι δεν ωφελει ενα τετοιο θεμα. Ακομα και οι αυτονοητες απαντησεις εχουν μια αξια ακομα και για την εκφραση των συναισθηματων που νιωθει καποιος οταν ακουει μουσικη.Θεωρω ας πουμε πολυ ομορφη την απαντηση του Διονυση (που με καλυψε πληρως ..) οπως και του Busoni αλλα και των υπολοιπων.Φυσικα δεχομαι και την δικια σου ουσιαστικη σε μια γραμμη απαντηση...

Μην ξεχνας ομως οτι πολυ δεν εχουν ζησει το avforum ,οπως εγω πχ , δεν εχουν στο μυαλο τους αναλογες συζητησεις , οτι πολυ δεν εχουν τοσο βαθιες γνωσεις οπως μερικοι εδω και αναζητουν απαντησεις ακομα και σε ομορφα απλα ερωτηματα μη θεωρωντας τα δεδομενα...η εχοντας απλως την διαθεση να τα φιλοσοφησουν λιγουλακι..η απλως και μονο θελοντας ως νεα μελη να κανουν κουβεντα η να γνωριστουν με αλλα παλιοτερα μελη

Εξαλλου τοσα νεα μελη γραφονται καθημερινα στο avclub ,μακαρι να δειξουν ολοι ενδιαφερον να σηκωσουν ακομα και ενα μονο θεμα εδω στη μουσικη κατηγορια ...

Γνωμη μου απλως και χωρις διαθεση αντιπαραθεσης...

Oυδεμία αντίρρηση Meletov.
Την προσωπική μου γνώμη έγραψα..
Δεν έχω καμιά πρόθεση να ´σαμποτάρω´το θέμα.
Εξ´ού και ευχήθηκα καλή συνέχεια στην συζήτηση.

δεν εχουν στο μυαλο τους αναλογες συζητησεις , οτι πολυ δεν εχουν τοσο βαθιες γνωσεις οπως μερικοι εδω και αναζητουν απαντησεις ακομα και σε ομορφα απλα ερωτηματα μη θεωρωντας τα δεδομενα...η εχοντας απλως την διαθεση να τα φιλοσοφησουν λιγουλακι..η απλως και μονο θελοντας ως νεα μελη να κανουν κουβεντα η να γνωριστουν με αλλα παλιοτερα μελη

Εξαλλου τοσα νεα μελη γραφονται καθημερινα στο avclub ,μακαρι να δειξουν ολοι ενδιαφερον να σηκωσουν ακομα και ενα μονο θεμα εδω στη μουσικη κατηγορια ...

ακριβώς.

Κρίμα που 'χάλασε' ένα τέτοιο θέμα . . :cool:

Τι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την μουσική και αυτό που μας προσφέρει άραγε.... ;