Giant Killers!!!!

Γραψτε και για κανα ηχειο βρε παιδια που ειμαστε στο ψαξιμο.

Έτσι που το έγραψε ο Dipie, όποιο ATC και να πάρεις Giant Killer θα είναι...
Νταξ, εμένα με συμφέρει να συμφωνήσω... :flipout:

Προτασεις για ηχεια:

Εως 1500 : Totem Rainmaker (βασης), Usher 6371
1500 - 5000: ATC SCM 40
5000+: Hyperion Sound 938
7000+: Hyperion Sound 968
10000+ : ATC SCM 50
20000+ : Tidal Contriva

Last edited:
Παρελειψα τα Audio Physic....

1500 - 3000: ATC SCM 40
3000 - 5000: Audio Physic Tempo
20000+ : Tidal Contriva[/QUOTE]

Κατα καιρους συνανταμε συσκευες οι οποιες αποδιδουν εξαιρετικα διπλα σε μηχανηματα πολλαπλασιας αξιας.Εχετε καποιες προτασεις που αξιζουν προσοχης? Οι δικες μου προτασεις

Digital :

ΘΕΙΚΟ Το Cambridge Audio 840C, επίσης κοντά στα χίλια το DAC v8 της Μusical Fidelity, DAC1 Benchmark (τα ίδια και τα ίδια λέμε αλλά αξίζει) ή BEL CANTO DAC 3.x (το last model).

Ηχεία: Hyperion , Proac σειρά Studio, Paradigm Signature , Aurum Cantus
+8000 Sonus Faber Cremona Floorstanding, Wilson (Giants, killers of other Giants!)

Ενισχυτής: Rogue Audio, Promitheus Audio, Opera Consonance Monoblocks.

Καλώδια: To απόλυτο giant killer του Γερμανού Auditorium23 (www.auditorium23.de , www.toneimports.com), καθώς και τα value-bests ανεξαρτήτως κατηγορίας (και πάντα για κατηγορία χάλκινων καλωδίων) τα Cardas Golden Presence, Acoustic Zen Hologram. Για interconnect καλύτερο από τα ασήμια της Acoustic Zen δεν έχω βρει στα χρήματα , αν και με το μαχαίρι στην τσέπη αλλά όχι και στην καρδία θα αγόραζα και τα πολύ φθηνότερα DH Labs Revelation. Ακόμα σε χρήματα κάτω από 300 ευρώ δεν υπάρχει πιστεύω αντίπαλος του Nanotech Golden Strada #3 είτε σε interconnect, είτε σε ρεύμα είτε σε ηχείων.

Στα ηχεία θα πρόσθετα και το Pioneer SX 1 EX(το ξέχασα).Στα χρήματα του μοιάζει ευκαιρία,άν ο ήχος τους είναι του γούστου σας.

Απάντηση: Re: Giant Killers!!!!

Ηχεία: Hyperion , Proac σειρά Studio, Paradigm Signature , Aurum Cantus
+8000 Sonus Faber Cremona Floorstanding, Wilson (Giants, killers of other Giants!)
Ξέχασες το MHI evidence που μου σύστησες γιά τον Trends (http://www.positive-feedback.com/Issue35/mhi_evidence.htm). 90db/4Ω, 4,5" midwoofer χωρίς crossover και super tweeter ribbon που παίζει από τα 10.000 ώς τα 120.000Hz. Βέβαια δεν το έχουμε ακούσει και δεν γνωρίζω (-δεν νομίζω) να εισάγεται αλλά το πακέτο σχεδίαση-υλικά-κατασκευή υπόσχεται πολλά για τα λεφτά που ζητάει (600$) και το review το εκθειάζει ως αναφοράς μέχρι τα 1000$ κι ακόμη πιο πάνω .

Στα τοσα χρονια της εμπειριας μου και της ασχολιας μου επαγγελματικα με τον χωρο εχω ερθει σε επαφη με ελαχιστους giant killers.

Αλλα αν ενα μηχανημα πραγματι ΑΞΙΖΕΙ αυτου του χαρακτηρισμου ειναι μονο ενας ενισχυτης:

SUN AUDIO SV2A3

Τα 3,5 Watt της μαγειας αυτου του ενισχυτη κυριολεκτικα σε αφηνουν ΑΝΑΥΔΟ!

Και ενα ηχειο 89-92 db ειναι υπεραρκετο! Απιστευτη οδηγηση για την ισχυ του.

Οσον αφορα τα ηχεια η αποψη μου ειναι οτι giant killers απλα δεν υπαρχουν.

Τουλαχιστον στα ηχεια οι giants θα ειναι παντα GIANTS.

Παρελειψα τα Audio Physic....

1500 - 3000: ATC SCM 40
3000 - 5000: Audio Physic Tempo
20000+ : Tidal Contriva
[/quote]

Μία μικρή διόρθωση: αντί του + στις 10000 βάλτε - .

Μία μικρή διόρθωση: αντί του + στις 10000 βάλτε - .[/QUOTE]

Κυριε Θεμη για τι τιμη μιλαμε οταν αναφερομαστε στην παθητικη εκδοση?

Μιας και είμαι της χαιφιντελιστικής θεωρείας πως υπηρετούμε το ηχείο σε ένα σύστημα θα προτείνω ηχείο/α σαν "Giant killer".Συμφωνώ πως όλη η Entry Series της ATC είναι killer αλλά όχι άνευ όρων, άρα ο κυριολεκτικός όρος πάει ψιλοπερίπατο γιατί θες πολλά χρήματα σε συνοδά...Εάν τα εξετάσουμε όμως μεμονωμένα σαν ηχεία ναι είναι καταπληκτικά στα χρήματά τους αλλά θέλουν ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να παίξουν σωστά..

Επίσης, συγχωρέστε με, αλλά θα πρότεινα μόνο κάτι που κάνει κάτω από 3,000 Ευρώ γιατί από εκεί και πάνω μου κάθεται κάπως για...Killer...-bye-

Παρένθεση offtopic: (Αυτό που δεν μπορώ εδώ και χρόνια να καταλάβω είναι πως όσους έχω γνωρίσει που έχουν ATC λατρεύουν την Sonus Faber και αντίστροφα, παρ'όλο που είναι εταιρίες με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.Μάλλον αυτό που λείπει στην μία υπάρχει στην άλλη και αλληλοσυμπληρώνονται...)

Last edited:
Παντως ο Sun Audio που ακουσα χτες στο Γιωργο ειναι οντως καταπληκτικο μηχανημα και giant killer! 4 βατακια νομιζω, και ο ηχος που εβγαζαν τα Kharma ανεπαναληπτος! Απο τους καλυτερους ηχους που εχω ακουσει στο Kharma και ας το ειχα και 2 χρονια!

Re: Απάντηση: Giant Killers!!!!

Παντως ο Sun Audio που ακουσα χτες στο Γιωργο ειναι οντως καταπληκτικο μηχανημα και giant killer! 4 βατακια νομιζω, και ο ηχος που εβγαζαν τα Kharma ανεπαναληπτος! Απο τους καλυτερους ηχους που εχω ακουσει στο Kharma και ας το ειχα και 2 χρονια!

Nα σε δώ με 2χ4 βατάκια να σηκώνεις το Μαρούσι στο πόδι
με τους Metallica! :aetsch::aetsch:

Στα τοσα χρονια της εμπειριας μου και της ασχολιας μου επαγγελματικα με τον χωρο εχω ερθει σε επαφη με ελαχιστους giant killers.

Αλλα αν ενα μηχανημα πραγματι ΑΞΙΖΕΙ αυτου του χαρακτηρισμου ειναι μονο ενας ενισχυτης:

SUN AUDIO SV2A3

Τα 3,5 Watt της μαγειας αυτου του ενισχυτη κυριολεκτικα σε αφηνουν ΑΝΑΥΔΟ!

Και ενα ηχειο 89-92 db ειναι υπεραρκετο! Απιστευτη οδηγηση για την ισχυ του.

Είπες ΠΟΛΥΥΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Είχε ένας αδελφικός φίλος έναν. Κάποτε (προ 4αετίας) τον φέραμε σπίτι μου και τον ακούσαμε με Proac θυμάμαι και ένα καλώδιο KCAG της Kimber . Με το που έπεσαν 2-3 tracks και θυμάμαι το ένα ήταν από το Bright S.of Life του Pat Methany και ένα Soundtrack μιας ταινίας του Almodovar πολύ καλά ηχογραφημένο πάθαμε σόκ. Βέβαια , τα ηχεία του έπεσαν βαριά στον λαιμό και clippare σε αρκετά CD με φωνές μόλις βάζαμε λίγο ένταση, αλλά και με Full Range ο ενισχυτής κάνει θαύματα.

Πώς στο καλό α.ξεθάψατε τον Sun Audio 2Α3 , β. Θυμάμαι που ο φίλος μου είπε το καλώδιο που έδεινε η εταιρία ήταν τσίμα-τσίμα για τα κόψε-κόλλα εντός του ενισχυτή και ήταν ...Hitachi των 30 λεπτών το κιλό ! Μετά από ένα διάστημα αναμονής και συναρμολόγισης του Kit, διαπιστώνει κανείς ότι αυτός ο ενισχυτής μένει -ακόμη και με λίγες νότες- αξέχαστος στην μνήμη ώς τον πιο ρεαλιστικό και γήινο ενισχυτή . Σίγουρα Giant Killer. Φανταστείτε να πάρει κανείς τα μονομπλόκ της SunAudio...

Last edited:
Nα συμπληρώσω ότι θεωρώ και τον Almarro A318B με την 6C33 οριακά 'Giant Killer' στα χρήματα που κοστίζει σήμερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Giant Killers!!!!

Nα σε δώ με 2χ4 βατάκια να σηκώνεις το Μαρούσι στο πόδι
με τους Metallica! :aetsch::aetsch:

Εισαι εγκαθετος!:flipout:

Δεν ειπα οτι θα τον παρω ρε, αλλα να εχεις για δευτερο καμια single-endedια με 20W δεν θα με χαλαγε! Για την ακριβεια 18....;)

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ , ΣΤΡΩΜΕΝΟ , NA TON ΘΑΨΕΤΕ Η ΝΑ ΤΟΝ ΞΕ-ΘΑΨΕΤΕ:

Ενα SET Monoblock custom edition που μου φτιάχνει κάποιος σχιστομάτης
και θα είναι έτοιμο εντός Σεπτεμβρίου σε ότι σύστημα θέλετε. Δεκτές ακόμα και ύβρεις εαν δεν σας αρέσει.. :) :) Bασίζεται στην 6C33 , 18W/channel.

"

Demos

Currently the amps are done and I just running them in
And the amps are done with 230Volts and with Mundorf Capacitors

"

Re: Απάντηση: Re: Giant Killers!!!!

Ρεύματος
Vitrual Dynamics Power 3

Απο που η αγορα; Ειδα στο site τους οτι εχουν factory direct τιμες 50% κατω απο dealers. Συμφερει απο Καναδα; Επισης δε καταλαβα τη διαφορα 15amp/20amp.