Γιατί αγοράζουμε ακόμα δίσκους, αν έχουμε μια ικανοποιητικά μεγάλη δισκοθήκη; (Ας είμαστε ειλικρινείς).

Σχετικά με τι υπηρεσίες streaming αναγνωρίζω την ευκολία που προσφέρουν στο να ακούς όπου βρίσκεσαι τα αγαπημένα σου κομμάτια χωρίς να τα κουβαλάς μαζί σου σε κάποια κασέτα ή flash drive αλλά οι υπηρεσίες αυτές δε ξέρουμε αν θα προσφέρονται στο μέλλον. Ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότερες υπηρεσίες streaming ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι όλες οι συλλογές με τα αγαπημένα μας μουσικά κομμάτια που είναι σήμερα διαθέσιμα θα υπάρχουν και στο μέλλον.
αν τους "την δώσει", μας τα κόβουν όλα....

το ίντερνετ αν πέσει, πάπαλα η μουσική...:eek:

ενώ όσο έχω 236V στις πρίζες, η βελόνα θα διαβάζει και τα ηχεία θα τραγουδάνε.... :love:

Να γίνω λίγο απαισιόδοξος και να σας θυμίσω ότι η ζωή είναι μικρή, και πολύ φοβάμαι πως όταν αυτά που φοβάστε συμβούν, τότε κανείς από μας δε θα είναι εδώ έτσι κι αλλιώς. Οπότε, ως τότε, αισιοδοξείτε, ακούστε μουσική και ζήστε. Με streaming ή με βινύλια, δεν έχει καμιά σημασία.

Να γίνω λίγο απαισιόδοξος και να σας θυμίσω ότι η ζωή είναι μικρή, και πολύ φοβάμαι πως όταν αυτά που φοβάστε συμβούν, τότε κανείς από μας δε θα είναι εδώ έτσι κι αλλιώς. Οπότε, ως τότε, αισιοδοξείτε, ακούστε μουσική και ζήστε. Με streaming ή με βινύλια, δεν έχει καμιά σημασία.
συμφωνώ!!
άλλωστε έχω και ακούω spotify και μάλιστα premium παρακαλώ..... (thanks to Tzimisce) :love:

• Love
Reactions: Tzimisce
Εχω και εγώ μια δωρεάν συνδρομή στο Spotify από τις αρχές του 2021 και ακούω καμμιά φορά μουσική μέσω της 55αρας LG στο σαλόνι που την έχω συνδέσει με δύο ενεργά monitor JBL LSR 25. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εδώ και δύο χρόνια δεν έχω ακούσει ούτε μια διαφήμιση στο Spotify ανάμεσα στα τραγούδια γεγονός που μου κάνει πολύ εντύπωση λόγω της δωρεάν συνδρομής. Στην αρχή έπαιζε τουλάχιστον μια διαφήμιση καθέ 5-6 τραγούδια. Λέτε να μπερδεύθηκε για κάποιο λόγο ο αλγόριθμος;

Εχω και εγώ μια δωρεάν συνδρομή στο Spotify από τις αρχές του 2021 και ακούω καμμιά φορά μουσική μέσω της 55αρας LG στο σαλόνι που την έχω συνδέσει με δύο ενεργά monitor JBL LSR 25. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εδώ και δύο χρόνια δεν έχω ακούσει ούτε μια διαφήμιση στο Spotify ανάμεσα στα τραγούδια γεγονός που μου κάνει πολύ εντύπωση λόγω της δωρεάν συνδρομής. Στην αρχή έπαιζε τουλάχιστον μια διαφήμιση καθέ 5-6 τραγούδια. Λέτε να μπερδεύτηκε για κάποιο λόγο ο αλγόριθμος;
Άκου και μη ερεύνα!!!

Για να σε τρομοκρατήσω περαιτέρω, θα σου πω ότι όταν ξανακύλησα προς στιγμήν πριν 3 χρόνια (αφού μετακόμισα σε μεγάλο σπίτι και, στα γεράματα, έμαθα το βινύλιο), το σύμπαν μου ξανάβαλε μυαλό με μια μικρής έκτασης διαρροή από βουλωμένο κλιματιστικό που θέρισε την (μικρή μου ευτυχώς) νέα συλλογή από βινύλια όσο ήμουν διακοπές στην Ελλάδα. Οπότε αυτό ήταν η χαριστική βολή!
Τώρα με τελείωσες..! Αμ και συ τι το ΄θελες το κλιματιστικό στην Αγγλία;🥲

Η καλύτερη θεραπεία σε αυτή την τάση από την οποία όλοι έχουμε περάσει, είναι η αλλαγή χώρας. Σε μια τέτοια κατάσταση, που εκ των πραγμάτων οι αλλαγές στη ζωή σου είναι τεράστιες, μαθαίνεις να ζεις χωρίς τις συλλογές. Και μετά, αντιλαμβάνεσαι το μάταιο της υπόθεσης.

Το streaming έχει αλλάξει τη ζωή μας, όχι απαραίτητα προς το καλύτερο βέβαια: πέρα από την ηχητική ποιότητα που είναι από οριακά έως σημαντικά κατώτερη, έρχεται και η ακουστική ποιότητα, ήτοι το πόσο χρόνο και αφοσίωση αφιερώνουμε σε ένα album που μόλις αγοράσαμε από το κατάστημα, σε σχέση με το πόσο χρόνο και αφοσίωση δίνουμε σε ένα album που μόλις είδαμε ότι υπάρχει στο Qobuz/Tidal κλπ. Αυτό το τελευταίο με έχει προβληματίσει πολύ. Ωστόσο, η άνεση του να έχεις τα πάντα προσβάσιμα χωρίς να σκονίζονται, είναι κάτι όπου δεν αλλάζω πια, δεν ξαναγυρίζω σε συλλογές που καλύπτουν ολόκληρους τοίχους. Καλώς ή κακώς.

Πολυ σωστα.

Αφηστε τα προβληματα που θα προκαλεσετε σε αυτους που πιθανον θα αφησετε τετοιες συλλογες (μακαβρια αλλα χρησιμη οδηγια)

Δεν ασχολούμαστε με κάποιο χόμπι για να αφήσουμε κληρονομιά σε κάποιον.
Για τη δική μας ψυχική ισσοροπία ασχολούμαστε.
Τα παιδιά μας ας τους βάλουν φωτιά να χορεύουν γύρω γύρω αν δεν τους αρέσουν.

Σε καμία περίπτωση!
Σιγά μη ρωτήσω τα παιδιά μου τι χόμπι θα κάνω και αν τους τρώω χώρο στο σπίτι που μπορεί να πάρουν όταν ψοφήσω.
Αν δεν τους αρέσει πουλάω το σπίτι όταν βγω στη σύνταξη και τα τρώω στις γκόμενες.

αυτό το τελευταίο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...

ενώ όσο έχω 236V στις πρίζες, η βελόνα θα διαβάζει και τα ηχεία θα τραγουδάνε.... :love:
Ετσι ακριβως!!!!!!

• Like
Reactions: quevedo
Ενώ όσο έχω 236V στις πρίζες, η βελόνα θα διαβάζει και τα ηχεία θα τραγουδάνε.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vlad66
οι δύο φορές που δεν μετάνιωσα για 'άσκοπες' αγορές σε όλα τα χόμπι μου, ήταν οι περίοδοι της... καραντίνας.

η απλούστερη και προφανέστερη απάντηση είναι: για να τους έχουμε.

Αυτοί που έχουμε σίγουρα φτάνουν για να ακούμε στην υπόλοιπη ζωή μας, χωρίς να ασχοληθούμε καν με πλατφόρμες
Αλλά το να πάρεις έναν ακόμα που τον θυμάσαι απο παλιά, δεν τον πήρες τότε, ή βγήκε επανέκδοση ή ο,τιδήποτε τέτοιο σχετικό είναι απλά για να τον έχεις.

Εχω και εγώ μια δωρεάν συνδρομή στο Spotify από τις αρχές του 2021 και ακούω καμμιά φορά μουσική μέσω της 55αρας LG στο σαλόνι που την έχω συνδέσει με δύο ενεργά monitor JBL LSR 25. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εδώ και δύο χρόνια δεν έχω ακούσει ούτε μια διαφήμιση στο Spotify ανάμεσα στα τραγούδια γεγονός που μου κάνει πολύ εντύπωση λόγω της δωρεάν συνδρομής. Στην αρχή έπαιζε τουλάχιστον μια διαφήμιση καθέ 5-6 τραγούδια. Λέτε να μπερδεύθηκε για κάποιο λόγο ο αλγόριθμος;
Για να καταλάβεις με έναν απλό τρόπο αν έχεις free ή premium Spotify, "μπες" σε κάποιο τραγούδι και κοίτα αν μπορείς να "τρέξεις" το κομμάτι μπροστά ή πίσω..

Screenshot_20241128-012301.png

Επίσης, στο "free" δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις προηγούμενο τρακ.. πας μόνο στο επόμενο αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς..

Αυτά κατά καιρούς αλλάζουν..
Κάπου κάπου σου δίνουν την δυνατότητα να τα κάνεις.. μάλλον "τυράκι" για να γλυκαθείς, μπας και αλλάξεις σε premium...

Πριν γυρίσω σε premium με είχαν ταράξει στις διαφημίσεις.. μάλλον η ΑΙ τους έβλεπε ότι "σκάλιζα" πολύ την εφαρμογή, ζητούσα διάφορα περίεργα και δύσκολα είδη και άκουγα πολλές ώρες την ημέρα..

Επίσης πρόσεξα ότι τα "bonus" τα έδιναν όταν "έφευγα" από αυτούς (για 1-2-3 μέρες) και πήγαινα στο YouTube..
Μετά τα έκοβαν πάλι..

Από την άλλη και το YouTube με έβαζε σε "υποψίες" ...
Πως μου έβαζε "προτεινόμενα" κομμάτια που είχα ζητήσει στο Spotify ;;;
Και συχνά πυκνά το Spotify δεν τα είχε!!

Μακράν το YouTube είναι η πιο ενημερωμένη πλατφόρμα από τις 2 !!

Τι κάνουν το Tidal και το Qobuz δεν ξέρω.

Για παράδειγμα, ο νηματοθέτης (ο Νότης δλδ) , στις Παρουσιάσεις δίσκων - Αφιερώματα, έχει ανοίξει νήμα για μια (εξαιρετική) ελληνική μπάντα, τους Purple Overdose.
Στο Spotify είχε να ακούσω 2-3 τραγούδια τους .. μετά ότι έβγαζε ο αλγόριθμος στο είδος της μουσικής για να καλύψει την .. αδυναμία.
Στο YouTube άκουσα (και ακούω) όλα τους τα άλμπουμ και μάλιστα "μονοκοπανιά" !
"Full album" δηλαδή και όχι ένα ένα τα τρακς τους.

Νότη, σόρυ για το off topic.....

• Like
Reactions: Νότης
Μέσω της εφαρμογής Spotify στη LG TV με αφήνει και να τρέξω το κομμάτι μπρος πίσω και να επιλέξω next και previous track. Από το κινητό μόνο έτοιμες playlist μπορώ να ακούσω. Η συνδρομή μου πάντως είναι free.

• Wow
Reactions: vlad66
αυτό το τελευταίο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...

Ενώ αν έχεις μια διακοπή ρεύματος,το αγαπημένο σου πικάπ θα συνεχίζει να γυρίζει ε ??😛
Το ίντερνετ δεν θα πέσει ΠΟΤΈ,μη φοβού😁