Εχω και εγώ μια δωρεάν συνδρομή στο Spotify από τις αρχές του 2021 και ακούω καμμιά φορά μουσική μέσω της 55αρας LG στο σαλόνι που την έχω συνδέσει με δύο ενεργά monitor JBL LSR 25. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εδώ και δύο χρόνια δεν έχω ακούσει ούτε μια διαφήμιση στο Spotify ανάμεσα στα τραγούδια γεγονός που μου κάνει πολύ εντύπωση λόγω της δωρεάν συνδρομής. Στην αρχή έπαιζε τουλάχιστον μια διαφήμιση καθέ 5-6 τραγούδια. Λέτε να μπερδεύθηκε για κάποιο λόγο ο αλγόριθμος;
Για να καταλάβεις με έναν απλό τρόπο αν έχεις free ή premium Spotify, "μπες" σε κάποιο τραγούδι και κοίτα αν μπορείς να "τρέξεις" το κομμάτι μπροστά ή πίσω..
Επίσης, στο "free" δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις προηγούμενο τρακ.. πας μόνο στο επόμενο αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς..
Αυτά κατά καιρούς αλλάζουν..
Κάπου κάπου σου δίνουν την δυνατότητα να τα κάνεις.. μάλλον "τυράκι" για να γλυκαθείς, μπας και αλλάξεις σε premium...
Πριν γυρίσω σε premium με είχαν ταράξει στις διαφημίσεις.. μάλλον η ΑΙ τους έβλεπε ότι "σκάλιζα" πολύ την εφαρμογή, ζητούσα διάφορα περίεργα και δύσκολα είδη και άκουγα πολλές ώρες την ημέρα..
Επίσης πρόσεξα ότι τα "bonus" τα έδιναν όταν "έφευγα" από αυτούς (για 1-2-3 μέρες) και πήγαινα στο YouTube..
Μετά τα έκοβαν πάλι..
Από την άλλη και το YouTube με έβαζε σε "υποψίες" ...
Πως μου έβαζε "προτεινόμενα" κομμάτια που είχα ζητήσει στο Spotify ;;;
Και συχνά πυκνά το Spotify δεν τα είχε!!
Μακράν το YouTube είναι η πιο ενημερωμένη πλατφόρμα από τις 2 !!
Τι κάνουν το Tidal και το Qobuz δεν ξέρω.
Για παράδειγμα, ο νηματοθέτης (ο Νότης δλδ) , στις Παρουσιάσεις δίσκων - Αφιερώματα, έχει ανοίξει νήμα για μια (εξαιρετική) ελληνική μπάντα, τους Purple Overdose.
Στο Spotify είχε να ακούσω 2-3 τραγούδια τους .. μετά ότι έβγαζε ο αλγόριθμος στο είδος της μουσικής για να καλύψει την .. αδυναμία.
Στο YouTube άκουσα (και ακούω) όλα τους τα άλμπουμ και μάλιστα "μονοκοπανιά" !
"Full album" δηλαδή και όχι ένα ένα τα τρακς τους.
Νότη, σόρυ για το off topic.....