Gladiator II

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    18
Αν επιλεξατε να μην πατε σημερα στην πρεμιερα ισως πραξατε σοφα

Ωχ, τόσο χάλια ε ; Κι ετοιμαζουν να πάω σινεμά αύριο.
Σίγουρα, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να περίμενε να δει το έπος του 2000, αλλά τόσο χάλια;

Καλά, περιμένετε ταινία της προκοπής από τον Σκοτ που έχει ραμολεψει εδώ και δεκαετίες;

Για σπίτι και πολύ θα του είναι…

Λοιπόν γύρισα πριν λίγο από το Σινεμά….μπορω να πω ότι μου άρεσε η ταινία. Έχει ρυθμό, έχει δράση, έχει ανατροπές, ωραία σκηνοθεσία και φωτογραφία, γενικά περνάς ευχάριστα 2:30 ώρες και δεν το καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα.

Οκ δεν ειναι σαφώς σαν την πρώτη καθώς έχει κάποια θεματάκια σε κάποια σημεία με το σενάριο και κάποιες υπερβολές, αλλά για μένα άξιζε, την περίμενα χειρότερη με κάποια πραγματα που είχα διαβάσει.

Ενα 7,5 από εμένα τιμιοτατη…

Λοιπόν γύρισα πριν λίγο από το Σινεμά….μπορω να πω ότι μου άρεσε η ταινία. Έχει ρυθμό, έχει δράση, έχει ανατροπές, ωραία σκηνοθεσία και φωτογραφία, γενικά περνάς ευχάριστα 2:30 ώρες και δεν το καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα.

Οκ δεν ειναι σαφώς σαν την πρώτη καθώς έχει κάποια θεματάκια σε κάποια σημεία με το σενάριο και κάποιες υπερβολές, αλλά για μένα άξιζε, την περίμενα χειρότερη με κάποια πραγματα που είχα διαβάσει.

Ενα 7,5 από εμένα τιμιοτατη…
Ευτυχώς και μια κριτική από κάποιον που είδε την ταινία! Γιατί μέχρι τώρα όλοι εκφέρουν γνώμη χωρίς να την έχουν δει!!!! Ελλαδάρα.....

Ευτυχώς και μια κριτική από κάποιον που είδε την ταινία! Γιατί μέχρι τώρα όλοι εκφέρουν γνώμη χωρίς να την έχουν δει!!!! Ελλαδάρα.....
Ισχύει, αν δεν δεις κάτι μόνος σου δεν μπορείς να έχεις άποψη μόνο και μόνο διαβάζοντας απόψεις και κριτικές.
Πάντως και στο Imdb που είδα τώρα, με λίγες βέβαια ακόμα κριτικές έχει η ταινία ένα τιμιότατο 7,1....που όπως είπα και πριν η ταινία το έχει άνετα το 7αρι και παραπάνω θα έλεγα, αν δεν είχε κάποιες υπερβολές στο σενάριο και κάποιες σεναριακές ευκολίες θα έπιανε και ευκολα ένα 8αρι.

Χοντρικά πάντως κάνοντας σύγκριση με την πρώτη ταινία αυτό που λείπει από την δεύτερη είναι το Epicenes, εννοώ ότι ενώ είναι όλα καλά μέσα στην ταινία, δεν έχει πολλές σκηνές ανθολογίας, ατάκες που σου μένουν, δεν δένεσαι να το πω αλλιώς τόσο πολύ με τους χαρακτήρες. Περνάς καλά είναι μια καλή ταινία, εξαιρετική παραγωγή, άλλα δεν είναι μια τανία που θα την θυμάσαι για καιρό ή θα την μνημονεύεις.

Last edited:
Μόλις γύρισα από το σινεμά.
Παιδιά ΔΕΝ είναι άσχημη.
Βεβαίως έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με την πρώτη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν είναι κακό όμως αυτο. Ναι υπάρχουν κάποια κενά στο continuity που δεν πείθουν και φαίνονται κάπως απότομες οι αλλαγές στο σενάριο.
Αυτός όμως που δεν πείθει είναι ο πρωταγωνιστής. Συγνώμη αλλά δεν κάνει ο άνθρωπος για τέτοιο ρόλο. Φιλότιμες προσπάθειες, την ίδρωσε την πανοπλία του , αλλά δεν πείθει. Σαν φωνή και κυρίως σαν φάτσα. Δεν ξέρω που είδε ο ριντλεϊ Σκοτ τον ιδανικό ηθοποιό.
Αν ήταν άλλος σε στυλ Ράσελ Κρόου θα ήταν 2 κλάσεις πάνω η ταινία.

Εννοείται ότι έχει επικές μάχες και σκοτωμούς , τα εφφέ πάνε κι έρχονται κι ας ήταν η εικόνα κλασσικά θολή ως συνήθως. Αν βλεπαμε στο σινεμά την καθαρότητα/οξύτητα που βλέπουμε στα σπίτια μας θα μας έπεφταν τα σαγόνια.

Το soundtrack περιλαμβάνει τα γνωστά μέρη από την πρώτη ταινία και κατά διαστήματα αναμιγνύεται με κάποια άλλα καινούργια αλλά αδιάφορα μέρη. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σε soundtrack.

Υ.Γ. για μια άλλη φορά αισθάνθηκα αστείος που νομίζουμε ότι βλέπουμε μεγάλη εικόνα με 120 και 130 ιντσούλες. Παιδιά δεν συγκρίνονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τα 20 μέτρα πλάτος οθόνης από την 3η σειρά. Μαγεία. Χάνεσαι μέσα στην εικόνα. Αυτοί που δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εξοπλισμό για ένα σαλονακι (ναι υπάρχουν πολλοί) θα μπορούσαν να αγορασουν κινηματογραφική αίθουσα. Εγώ αυτό θα έκανα αν είχα τόσο χρήμα. Καμιά πλάκα. 1000 ευρώ το μέτρο καλώδια και 100 χιλιάδες ένα ζευγάρι ηχεία και τρίχες κατσαρές σε σαλόνι.....😁😁😁

Αυτός όμως που δεν πείθει είναι ο πρωταγωνιστής. Συγνώμη αλλά δεν κάνει ο άνθρωπος για τέτοιο ρόλο. Φιλότιμες προσπάθειες, την ίδρωσε την πανοπλία του , αλλά δεν πείθει. Σαν φωνή και κυρίως σαν φάτσα. Δεν ξέρω που είδε ο ριντλεϊ Σκοτ τον ιδανικό ηθοποιό.
Αν ήταν άλλος σε στυλ Ράσελ Κρόου θα ήταν 2 κλάσεις πάνω η ταινία.

Οτι φοβομουνα δηλαδη απο τα τρειλερ ηδη ε ?

Ο πρωταγωνιστης μακαρι να κανω λαθος απο οτι βλεπουμε αλλα μπροστα στον Ρασελ Κροου της εποχης εκεινης μοιαζει με αχυρο.

Απαθες βλεμμα, κακη χροια φωνης.....αδιαφορη παρουσια.

Αυτό που με ξένισε και μου φάνηκε πολύ περίεργο ως υπερβολικό είναι το ότι :

ένας έμπορος σκλάβων να θέλει να γίνει αυτοκράτορας ! Να σκοτώνει τους αυτοκράτορες με τόση άνεση λες και σκοτώνει περαστικούς στον δρόμο. Που είναι οι φρουροί; Για αυτοκράτορα της Ρώμης μιλάμε

Last edited:
Αυτό που με ξένισε και μου φάνηκε πολύ περίεργο ως υπερβολικό είναι το ότι :

ένας έμπορος σκλάβων να θέλει να γίνει αυτοκράτορας ! Να σκοτώνει τους αυτοκράτορες με τόση άνεση λες και σκοτώνει περαστικούς στον δρόμο. Που είναι οι φρουροί; Για αυτοκράτορα της Ρώμης μιλάμε
Ναι η αλήθεια είναι ότι το σενάριο έχει κάποιες υπερβολές, το είχα αναφέρει εξαρχής, και εκεί είναι που το έκοψα και βαθμούς, αλλιώς άνετα θα του έβαζα πάνω από 8.

Ο πρωταγωνιστής εμένα προσωπικά μου άρεσε, οκ, προφανώς δεν είναι του βεληνεκούς του Ρασελ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν και ένας ρόλος που του έδωσε και Oscar, όποιον και να βάζανε στην θέση του θα είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο και οι συγκρίσεις θα ήταν αναπόφευκτες. Οποτε για μένα την δουλειά του την έκανε ο νεαρός, όχι ίσως στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά αρνητικός, πάντα για μένα, δεν ήταν.

Όπως είπες κι εσύ αν δεν δένεσαι με τους χαρακτήρες, ειναι αποτυχημένη επιλογή.
Απλά σε αυτό φταίει και το σενάριο, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το την πρώτη ταινία, ούτε οι διάλογοι. Οπότε συνδιαστικά με τον πρωταγωνιστή που δεν είναι και αυτός στο ίδιο επίπεδο έχουμε το θέμα αυτό. Απλά επιμένω ότι δεν είναι τόσο κακός, έτσι και αλλιώς για μένα η πρωτη ταίνια είναι κορυφαία και ταινία του 9-9,5...με εξαιρετική ερμηνία από τον Ράσελ...ε ήταν αδύνατον sequel τέτοιας ταινίας να την πλησιάσει. Οπότε λαμβάνοντας αυτά υπόψην η ταινία βγήκε αρκτά καλή σαν πακέτο, πάνω από αυτό που προσδοκούσα.

Οπως διαφωνώ και αυτά που λέγονται για τον Ρίντλει Σκοτ, ναι έχει γεράσει άλλα συνεχίζει να είναι καλύτερος σκηνοθέτης από τους περισσότερους εκει έξω και σχεδόν όλες οι ταινίες του εμένα προσωπικά μου αρέσουν, βέβαια συμφωνώ ότι δεν φτιάχνει τα αριστουργήματα του παρελθόντος.