Γνώμες για αγορά ακουστικών

Αν έχεις την δυνατότητα πάρε το M11 ή το M11pro.
Θα με ευχαριστήσεις αργότερα!
Από εκεί και πέρα πετάς τα λεφτά σου , πίστεψε με τα έχω ακούσει όλα.
Με την αναβάθμιση στο τελευταίο firmware το Μ11 υποστηρίζει και Google play!!!!

Επίσης ειδα στο Facebook (FiiO-philes club) οτι μόλις βγήκε και beta firmware για το Μ11 για MQA support!!!

Περίεργο που δεν το υποστήριζαν ως τώρα. Όταν είχα κάνει δοκιμή στα Fiio X5 (προηγούμενη σειρά) το υποστηριζαν και είχα ακούσει μουσικά Youtube.
Κάπου, δε θυμάμαι ακριβώς, διάβασα ότι δεν είχαν συμφωνήσει με τη Google. Ίσως οικονομικό το πρόβλημα, θέμα δικαιωμάτων...

Κανένα ιδιαίτερα. Απλά ανάμεσα σε τόσα που είμαι κάτοχος κι' έχω δοκιμάσει, θα'θελα να δοκιμάσω και Fiio, δεδομένου ότι έχω ψηλά στην εκτίμηση μου τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Γι' αυτό συγκεντρώνω γνώμες.

Λοιπόν, λοιπόν;
Για πες, για πες!
Μην τσιγκουνεύεσαι λόγια... :ears:

Σχόλιο1: Αγορά IEM's στην κατηγορία 450-700 ευρώ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κυκλοφορούν πολλά και όλα αξιόλογα. Και δεν είναι εύκολο να τα ακούσεις, πολύ περισσότερο στις μέρες μας. Εξάλλου έχω ήδη τα Audeze iSINE10. Εξαιρετικά. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι περισσότερο μπορώ να βρω στην κατηγορία.

Σχόλιο 2. Αναζητώ ζευγάρι IEM καθημερινής χρήσης, ευκολοοδήγητο, κατάλληλο για φορητές πηγές, ουδέτερο όσο δυνατόν και ευκολοφόρετο, αν γίνεται.
Σκεφτόμουν κάτι στην κατηγορία 200 ευρώ. Καλοβλέπω τα Audio Technica ATH-E70 για τις στουντιακές τους αρετές, αλλά αμφιβάλλω, αν θα βολέψουν σε καθημερινή χρήση. Έχω βάλει στα υπ'όψιν τα Final Audio Heaven IV. Και ψάχνω κάτι κοντινό. Γι' αυτό ρώτησα για τα Fiio. Τώρα αν τα FH7 αξίζουν το κάτι παραπάνω, πάλι το συζητάμε, δεν το απορρίπτουμε αλλά, εννοείται, σε άλλη βάση.

Μερικές εμπειρίες για να γίνει κατανοητό τι ψάχνω
(Ευκαιρία για κουβέντα δηλαδή.) :D

Shure SE215. Πολύ καλά! Ηχητικά από τα καλύτερα στην κατηγορία τους, όπως και όλη η σειρά της Shure. Αλλά με ενοχλεί ο τρόπος που φοριούνται. Δεν είναι για καθημερινή συνεχή χρήση. :frown:

RHA T20. Απλά απαράδεκτα. Ο χαρακτήρας τους με τονισμένα άκρα σε σχήμα U δε μου αρέσει καθόλου και μ' ενοχλεί. Άσε που φοριούνται σε στυλ Shure. Και κανένα από τα άλλα RHA δε μου άρεσε.

Focal Sphere & Focal Spark. Κανένα δε μου άρεσε. Τελεία.

Meze Audio 12 Classics Gun Metal. Αυτά μάλιστα! :smile: Ισορροπημένος, ουδέτερος ήχος, εκτεταμένη απόκριση συχνότητας, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, ευκολοοδήγητα, ευκολοφόρετα. Με βόλεψαν πλήρως. Έγιναν τα ακουστικά ημέρας και νύχτας. Αλλά από την πολύ χρήση και κατάχρηση χάλασα ένα ζευγάρι. Το αντικατέστησα. Χρήση και κατάχρηση, χάλασα και το δεύτερο. :bang:
Έ, ας πάμε τώρα για κάτι άλλο! :laugh:

Final Audio Piano Forte II. Τα ακουστικά αποκάλυψη! Στην οικονομική κατηγορία. Αλλά αξίζουν τρείς, μπορεί και παραπάνω φορές τα χρήματα τους! Ανοικτού τύπου, αν και IEM, δεν απομονώνει από το περιβάλλον. Και το χαμηλό τους απροσδόκητα εκτεταμένο και βαθύ. Ο ήχος τους πολύ ισορροπημένος, ουδέτερος, εκτεταμένη απόκριση συχνότητας, άριστη στερεοφωνική εικόνα, ευκολοοδήγητα, ευκολοφόρετα, ευαίσθητα με μεγάλη δυναμική περιοχή, κυριολεκτικά απογειώνονται, αν τα συνδέσεις με κάποιο καλό DACακι ή ενισχυτή. Σίγουρα καλύτερα από τα Meze. Ίσως και από τα Shure. Τολμώ να πω ότι προσφέρουν μία γεύση Hi-End για τον πολύ φτωχό! Αλλά... Όπως πάντα υπάρχει ένα "αλλά". Το περίβλημα τους (housing) από σκληρό πλαστικό με κουράζει όταν τα φοράω πολλές ώρες. Χρείαζομαι λοιπόν ένα ζευγάρι ακουστικών In-Ear καλύτερο από όλα τα παραπάνω, που να με βολέψει κιόλας. Να μη συνεργαστώ απλά μαζί τους, αλλά να ζήσω, να συμβιώσω μ' αυτά.
Ποιό θα μπορούσε να έιναι άραγε; :nounder:

Υ.Γ. Και σαν να μη φτάνουν όλ' αυτά, έχω μπει σε σκέψεις, σε σφοδρό πειρασμό δηλαδή, για το M11 της Fiio. Σε δουλειά να βρισκόμαστέ! :rolleyes: :laugh:

Δυστυχώς χρόνος για κουβέντα δεν υπάρχει!!!

Αν ψάχνεις ψείρα τονικά ισορροπημένη με πολύ καλή σκηνή , καθαρότητα , άριστη εφαρμογή και αμελητέο βάρος / όγκο τότε η επιλογή ακούει στο όνομα

Final Audio B3.

Καλησπέρα παιδιά μία παρένθεση!Για άτομα που δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα,η άλλους που θέλουν κατι για 2ο..Kz EDR2!!!Τα έχω στην κατοχή μου, τώρα μιλάμε για περίπου 4 η απλή εκδοση και 6 η με το μικρόφωνο.Βεβαια επειδή έγινε πάταγος,δε ξέρω αν τα βρείτε.Τα ακουστικά απλά δεν υπάρχουν!!!!!(Αν θέλετε ποσταρω και το review μου)

Καλησπέρα παιδιά μία παρένθεση!Για άτομα που δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα,η άλλους που θέλουν κατι για 2ο..Kz EDR2!!!Τα έχω στην κατοχή μου, τώρα μιλάμε για περίπου 4 η απλή εκδοση και 6 η με το μικρόφωνο.Βεβαια επειδή έγινε πάταγος,δε ξέρω αν τα βρείτε.Τα ακουστικά απλά δεν υπάρχουν!!!!!(Αν θέλετε ποσταρω και το review μου)
Και βέβαια! Έχουμε και σχετικό νήμα. :a0210:

Δυστυχώς χρόνος για κουβέντα δεν υπάρχει!!!

Αν ψάχνεις ψείρα τονικά ισορροπημένη με πολύ καλή σκηνή , καθαρότητα , άριστη εφαρμογή και αμελητέο βάρος / όγκο τότε η επιλογή ακούει στο όνομα

Final Audio B3.
Η πρόταση σου ήδη λήφθηκε πολύ σοβαρά υπ' όψη!

Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

παιδια ήρθαν τα ακουστικά σήμερα τα AKG 361 αλλά όχι τO FIIO K3. οποτε τα συνέδεσα με τον υπολογιστή και έβαλα μερικά τραγούδια από spotify (απλή συνδρομή). Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι θα ήθελα λίγο μπάσο παραπάνω και ότι οι ψηλές ακούγονταν κάπως πιο δυνατά (σχεδόν ¨τρυπητές¨). Και κάτι άλλο που παρατήρησα είναι το γεγονός ότι από το μπροστά input Του κουτιού του υπολογιστή ο ήχος είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τη θύρα της μητρικής. Υποψιάζομαι λοιπόν πως η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής είναι τελείως για τα μπάζα.
Με το κινητό πάλι ο ήχος δεν μου άρεσε και θα ήθελα λίγη ένταση παραπάνω.
Δεν ξέρω πόση διαφορά θα δω με το fiio k3, αλλά ελπίζω να είναι μεγάλη...:BXVZCBXZ6:
Θα κάνω με μία premium συνδρομη στο spotify να έχω κάπως καλύτερη ποιότητα τραγουδιών.

Πρώτα από όλα δώσε τους λίγο χρόνο , είναι καινούργια ακόμη.
Αυτό για τις υψηλές μου φαίνεται περίεργο γιατί από μια μέτρηση που είδα δεν το λες και λαμπρό
το ακουστικό , μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Υποψιάζομαι ότι πέρα από την κακή ποιότητα της μητρικής , ζορίζεται και παραμορφώνει.
Υπομονή μέχρι να έρθει το FiiO.