Γνώμες για αγορά ακουστικών

Όχι δεν έτυχε.
Παρ' όλο που ξέρω ότι πολλοί τα έχουν σε εκτίμηση.
Για να είμαι ειλικρινής δεν μου ταιριάζουν και πολύ τα On-Ear ακουστικά. Π.χ. έχω τα Focal Spirit One και δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ.

Επιπλέον οι προτιμήσεις μου είναι με τα Flat, ουδέτερα και αχρωμάτιστα ακουστικά.

Πάντως με βάζεις σε πειρασμό με την ερώτηση αυτή! :devil-smiley-029:

devil-angel-young-man-shoulder-whispering-temptation-into-ear_33070-4815.jpg
Να τα πάρω, μιάς και είναι οικονομικά, για να τα προσθέσω στη συλλογή μου.
Έτσι, για να υπάρχουν! :D
Αυτό το comment

https://www.reddit.com/r/headphones/comments/fhmc7s/-/fkc28s5

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

Θα κοιτάξω και αυτό με το TIDAL. Μπορώ να κατεβάζω απο εκεί τραγούδια σε καλή ποιότητα ή μόνο να ακούω σε live streaming;

Λειτουργεί όπως το spotify. Όσο πληρώνεις μπορείς να κατεβάζεις. Όταν λήξει το πρόμο, το hifi tidal έχει 14 το μήνα -αν θυμάμαι καλά-...

Μπορεί να γίνει download μόνο για χρήση μέσω της εφαρμογής Tidal (το ίδιο ισχύει και για το spotify) για χρήση εκτός σύνδεσης.
Δεν μπορεί να γίνει αποθήκευση για αναπαραγωγή με άλλα προγράμματα.

Λοιπόν η απόφαση έχει ωριμάσει. :drummer: :guitarist:

Final Audio B3.

Ένα δίλημμα μόνο έχει μείνει πριν προχωρήσω στο διάβημα.
Πως συγκρίνονται σε σχέση με τον ανταγωνιστή τους, τα Fiio FH7

Μη μου πείτε να τ' ακούσω, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας.
Θα στηριχτώ στην εμπειρία, στη διαίσθηση, στη φήμη.

Εάν κάποιος έχει εμπειρία, παρακαλώ ας τη μεταφέρει... :ciao:

Το FH7 είναι καλύτερο.
Τονικά είναι ελαφρώς διαφορετικά αλλά σε γενικές γραμμές είναι και τα δύο τονικά ισορροπημένα.
Στην σελίδα που σου υπέδειξα πιο πριν μπορείς να τα συγκρίνεις και να σχηματίσεις άποψη.
Από εκεί και πέρα το FH7 είναι πιο γεμάτο , πιο δυναμικό με καλύτερη σκηνή και ανώτερη διαστρωμάτωση και διαχωρισμό.
Το Β3 είναι όμως σαφώς πιο άνετο και ελαφρύ , εξαφανίζεται τελείως.
Το FH7 είναι λίγο πιο ογκώδες.
Το FH7 επιτρέπει μικρές ρυθμίσεις στην τονικότητα με το σύστημα των φίλτρων και την μεγάλη επιλογή σε tips.

Το B3 είναι ένα εξαιρετικό ακουστικό της μεσαίας κατηγορίας με μικρό αποτύπωμα.

Το FH7 κοιτάει κατάματα τους παίκτες στο 1Κ.

ΟΚ;

Κανένα δεν είναι φλατ.
Φλατ ακουστικό δεν υπάρχει γιατί δεν ακούγεται!
Δεν είναι όπως στα ηχεία.
Και τα δύο είναι σωστά τονικά ακουστικά χωρίς ιδιαίτερες βυθίσεις ή κορυφώσεις το καθένα με τα ελαττώματα του.
Το δυναμικό εύρος του FH7 ειδικά στις χαμηλές δεν συγκρίνεται με αυτό του B3 το οποίο μπροστά του ακούγεται αναιμικό και λεπτόηχο.

@Sonorus
Ok, Πετρο, ευχαριστώ! Η εμπειρία και η βοήθεια σου είναι πολύτιμη! :smile:

Άλλωστε και οι δύο ανταγωνιστικές προτάσεις προήλθαν από σένα... :cool:

Λαμβάνω τα παραπάνω πολύ σοβαρά υπ' όψη.

Θα σας ενημερώσω σύντομα για τις τελικές αποφάσεις μου. -bye-

Δεν έχω το X5iii. Απλά το είχα δοκιμάσει εκτεταμένα προκειμένου να γίνει η παρουσίαση του. Η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε, διότι για κακή μας τύχη έλειπε η κατάλληλη κάρτα μνήμης.

Στα άμεσα σχέδια όμως βρίσκεται ο διάδοχος του! :crown:

Final Audio B3

Παραγγέλθηκαν!
Αναμένονται πολύ σύντομα.
Λεπτομέρεις μόλις παραληφθούν... :ciao:
Έφθασαν! :drummer:
Πρώτες εντυπώσεις; Εξαιρετικές από όλες τις απόψεις!

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία γνωριμίας, συμβίωσης και στρωσίματος. Αν και παίζουν άριστα κατ' ευθείαν, out of the box. Για τον ήχο τους έχουμε να πούμε πολλά αργότερα, με κάθε λεπτομέρεια.

Αλλά υπάρχει και η εμφάνιση. Συνήθως δεν πολυενδιαφέρει, αλλά εδώ έχουμε εξαίρεση.
Τα ακουστικά αποτελούν κόσμημα! Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που μαζί με το ασημόπλεχτο καλώδιο σχηματίζουν κομψή αλυσσίδα που φοριέται γύρω ή μπρος από το λαιμό!

Κομψοτέχνημα για να χαίρονται όλες οι αισθήσεις! :smile: