Γιώργο, όμως 7 μέτρα κορυφαίο digital interconnect ??? ούτε θέλω να σκέφτομαι την τιμή του :bigcry:
Πιστεύω ότι σε value for money για μεγάλα μήκη το Weiss Chiron είναι αχτύπητο. :award: Εφθασε το pc να παίζει καλύτερα από το transport της Emm !!! (και έγινε πολύ φανερό στη συγκέντρωση του ACA στο σπίτι μου, όπου όλοι συμφώνησαν ότι το pc έπαιζε καλύτερα και από το cd και από το αναλογικό !!!!! ) :ADFADF1:
καλα αμα το λενε στα forum....
εγω ξερω οτι με 100 Ευρω maximum παιρνεις ενα ψηφιακο καλωδιο που για να παρεις αντιστοιχης κλασης ψηφιακο σε BNC πρεπει να τα χωσεις.... συντομα θα συγκρινω την οπτικη απο το Mac στον upsampler με αντιστοιχη συνδεση BNC μεσω του Hiface και θα γραψω εδω τα συμπερασματα....
Πάντως με configuration Mac [ότι] , usb-asychronous ή firewire interfaces, σκληρούς time capsule wireles /N, itunes-amarra, ipad, είσαι jet! και για όποια απόσταση..!!!
Από την άλλη με την έλευση του ipad για χρήση ως remote-viewer αν έβαζες τον υπολογιστή κοντά δεν θα είχες ανάγκη την μεγάλη απόσταση των 7 μέτρων, αλλά θα πρέπει να αλλάξεις και player μάλλον...οπότε είναι άλλη αναδιάταξη....
Δύσκολα τα πράγματα ακόμα για το ipad είδικά για όταν μιλάμε για Windows.
Καλύτερα τα πράγματα με Tabled Pc.
Αλλά ότι και να κάνει ο Αντρέας στο τέλος το PC του θα πάει στο Rack...
χτες εκανα το πρωτο συγκριτικο μεταξυ συνδεσης με γυαλινη οπτικη απο τον Mac και σε συνδεση με BNC καλωδιο (των 10 Ευρω) μεσω HiFace. Τα πρωτα δειγματα δεν ειναι ενθαρυντικα για το Hiface αλλα θα συνεχισω τις δοκιμες για αρκετες μερες γιατι δεν ειχα πολυ χρονο χτες να ασχοληθω...
τελικα το Hiface στο Mac δεν μπορει να σταθει διπλα σε μια πολυ καλη οπτικη ινα με τιποτα. Υπαρχει σαφες πλεονεκτημα της γυαλινης οπτικης εναντι του Asychronous USB σε BNC/Coaxial μετατροπεα. Τωρα θα μπορουσαν να φταινε και οι drivers της συσκευης στο Mac και στο PC τα πραγματα να ειναι αναποδα αλλα δε μπορω να ξερω.
Όσο προσιτό & καλό κι αν είναι το hiface, υπάρχουν σαφώς καλύτερα όπως το Stello U2 περί τα 300 ευρώ...
http://www.6moons.com/audioreviews/aprilmusic5/u2.html
αλλά και το Lindeman
http://www.hemagazine.com/Lindemann_USB-DDC
περί τα 300-400 ευρώ
τα 2 παραπάνω προτιμητέα κι από το αντίστοιχο belcanto, όσο εξελίσσεται ο τομέας αυτός,
εχθρός του καλού το καλύτερο......βέβαια δείτε και τον παράγοντα κόστους, εκεί το hiface είναι το ανταγωνιστικότερο.
και φυσικά και το ποιό bnc παίζει το ρόλο του.
γιωργο αυτα ειναι τα συμπερασματα απο το συγκριτικο του τελευταιου stereophile στο οποιο δεν συμπεριελαβε το hiface. εχεις προσωπικη εμπειρια με αυτα? γιατι εχω καποιες συγκεκριμενες αποριες....
Και η Weiss όπως και τα περισσότερα studio χρησιμοποιούν διπλό AES/ EBU, ένα για το δεξί κανάλι και ένα για το αριστερό.
Συμφωνώ ότι πρέπει να εξειδικεύουμε στις περιπτώσεις αυτές. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να ρωτάμε για το ενδεικνυόμενο πρωτόκολλο και φυσικό μέσο μεταφοράς ανάλογα με τη χρήση.
Στο κάτω κάτω το consumer για παράδειγμα υστερεί και λόγο πρωτόκολλου του, ενώ υστερεί και σε άλλα σημεία ανάλογα με το φυσικό μέσο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.