Γνώμες για HDTV 37-42" με 1200 euro...

voudas

New member
28 March 2008
36
τα φώτα σας...

είμαι στο να διαλέξω lcd στην κατηγορία 37-42 ίντσες... (καινούριο σπίτι, δεν ξέρω ακόμα πως θα διαμορφώσω το χώρο, αν η απόσταση το επιτρέπει θα προτιμήσω τις 42) budget max 1200...

κοιτάζω αυτές με full HD 1920x1080, και έχω δει αυτές:

LG 37LF75 997 euro, 37"

Samsung Tulip LE37M86B 1149 euro, 37"

Sony Bravia KDL-40D3500E 1189 euro, 40"

LG 42LF75 1187 euro, 42" σαν καλύτερη από την LG 42LF65 που δε διάβασα τα καλύτερα...

για αρχή θα συνοδευτεί με κάποιο (φτηνό) dvd player με upscaling και αργότερα θα φτιάξω htpc (γι'αυτό και θέλω και full HD)...

επίσης είμαι ανάμεσα στα set: LG HT-552TH και Sony DAV-DZ230

κάποιος με εμπειρία και γνώμη και για τα 2 θεματάκια...?

υπόψην με νοιάζει προφανώς και η απόδοση σε μη HD υλικό...

Last edited:
Για το 1ο θεματακι μονο, νομιζω πως απο αυτες που αναφερεις, καλυτερη ειναι η Σονυ.

42PFL7982 (1189 Media Markt)
42PFL7962 (1199 Ηλεκτρονική Αθηνών)

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα παίζει (καλά :p) σε Full HD με το HTPC. Σύμφωνα με την Philips για Η/Υ θέλει κάτω από Full HD (μπες στο site της Philips για περισσότερες πληροφορίες). Πάντως να ξέρεις ότι για να βγάζεις τα γράμματα στο HTPC θα πρέπει να έχεις χαμηλή ανάλυση. ;)

Last edited:
Sony D3500 στα λεφτά αυτά και μόνον!
Για το Home Theater κοίτα και το Philips 335 απλό και W (wireless) στα 280 και 370 ευρώ αντίστοιχα μιας και παίζει τα πάντα, έχει USB και ΜP3 port, HDMI και digital in...

όπως και να έχει, χωρίς να έχω καθόλου εμπειρία, μου φαίνεται πιο future proof το full HD...

για τον ήχο μάλλον για το sony αν είναι να τα κάνω και set...

ερώτηση, αν βάλω nova που συνδέεται με scart, τα 5.1 αχρηστεύονται?

και καμιά παραπάνω πληροφορία/αιτιολόγηση θα ήταν σίγουρα χρήσιμη:D

Aν βάλεις ΝΟΒΑ τότε θα δεις την εμπειρία του HD...:flipout:

Για οποιοδήποτε αποτέλεσμα να ξέρεις δεν θα φταίει η Tv σου!

bro δε μου λες κάτι που δε ξέρω, αλλά αυτά έχουμε στο ελλάντα...

στο ερώτημα έχεις κάτι να συνεισφέρεις?

Γενικότερα δεν έχω σε εκτίμηση τις τηλεοράσεις της συγκεκριμένης εταιρείας,εκτός από 2 μοντέλα της,την 9632 και την πλάσμα την 5532 (δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς),τις οποίες τις είδα σε σπίτια φίλων και ομολογώ πως μου άρεσαν για τα χρήματα που έκαναν.Απλώς με όριο χρημάτων τα 1200 και για 42 ίντσες είμαι της άποψης ή να περιμένει και να μην αγοράσει τίποτα μέχρι καμιά 40W3000 να πιάσει τιμή χώμα ή να πάει σε πλάσμα.

Η σειρές 5 και 7 philips δεν είναι τόσο καλές και σες σχεση με τις 9 αλλά και σε σχέση με τις αντίστοιχες τιβι άλλων κατασκευαστών

OK. Οπότε μιλάμε ότι δεν σας αρέσουν στο μάτι. Εμένα πάντως δεν μου αρέσουν στο μάτι οι Sony. Πέρα του ότι θεωρώ την σειρά 9χχχ της Philips για τα μπάζα. Και για να καταλάβεις, είμαι διαθετημένος να δώσω και 3000 ευρώ για LCD, αλλά δεν μπορώ να βρω καμία που να τα αξίζει. Και για αυτό άλλωστε θεωρώ ως την καλύτερη αγορά την 7982. Ελπίζω η 9603 να είναι καλή και όχι για τα μπάζα και να αξίζει τα +1000 ευρώ. Αλλιώς με βλέπω να δίνω περισσότερα λεφτά για το έπιπλο της LCD, παρά για την ίδια την LCD!

ας το πάρω ανάποδα... στην 40D3500E που προτείνατε οι πιο πολλοί, τί πρόβλημα/μειονέκτημα υπάρχει? και έχει τόσο καλύτερη εικόνα ώστε να αξίζουν οι -2" από την 42" LG στα ίδια λεφτά?

Last edited:
Στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις δεν νομιζω οτι εχει καποιο μειονεκτημα σε σχεση με τις υπολοιπες. Εαν ανεβασεις το budget ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Vouda, πήγαινε σε ένα μαγαζί όπως το Media Markt, το οποίο έχει και αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και δες πια σου φαίνετε καλύτερη στο μάτι σου. Παίξε και με τις ρυθμίσεις και μετά αν θες, έλα εδώ και ρώτα αν η LCD που σου αρέσει έχει κάποιο αρνητικό (στα χαρακτηριστικά της και όχι στην εικόνα). Το να κάθεσαι να ρωτάς για το πια είναι καλύτερη, δεν σε βοηθάει. Πίστεψέ με. Εγώ για να καταλάβεις για Sony πήγαινα και τελικά κατέληξα στην Philips!!! Και να φανταστείς, επειδή είχα αρνητική εμπειρία με την Philips, στην αρχή δεν τις είχα κοιτάξει καν!!! Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με κάποιον άλλο εδώ μέσα. Οπότε μην παραξενευτείς αν πας στο μαγαζί και τελικά απογοητευτείς απ' την εικόνα της Sony. Φυσικά παίζει και να σου αρέσει. Υποκειμενικά είναι αυτά. ;)
Καλή τύχη και... καλό βόλι. :p

Edit: Γιώργο με 10 ευρώ λιγότερα αγοράζει την 7982 (Pixel Plus 3, +2500 αντίθεση, +2 HDMI, +subwoofer) απ' το Media Markt. ;)

Last edited:
τα specs στα χαρτιά τα καταλαβαίνω... στην πράξη δεν ξέρω και δε νομίζω να το μάθω στα μεγάλα μαγαζιά που παίζουν από άθλια σπλίτερς και δεν ξέρω ποιες έχουν όφελος να σπρώξουν κ άρα έχουν πιθανώς ασχοληθεί να καλιμπράρουν... τη βόλτα θα την κάνω έτσι κι αλλιώς αλλά τόσα χρόνια στα φόρουμς ξέρω ότι οι εμπειρία όσων ξέρουν γλιτώνει πολύ χρόνο... ειδικά που δεν έχουν όλοι όλα τα μοντέλα σε display...

οπότε αν κάποιος έχει δει αυτές που μπορώ να αγοράσω και σε αναλογικό και σε full ΗD και ξέρει κάτι παραπάνω, μόνο όφελος είναι...

Last edited:
OK. Οπότε μιλάμε ότι δεν σας αρέσουν στο μάτι. Εμένα πάντως δεν μου αρέσουν στο μάτι οι Sony. Πέρα του ότι θεωρώ την σειρά 9χχχ της Philips για τα μπάζα. Και για να καταλάβεις, είμαι διαθετημένος να δώσω και 3000 ευρώ για LCD, αλλά δεν μπορώ να βρω καμία που να τα αξίζει. Και για αυτό άλλωστε θεωρώ ως την καλύτερη αγορά την 7982. Ελπίζω η 9603 να είναι καλή και όχι για τα μπάζα και να αξίζει τα +1000 ευρώ. Αλλιώς με βλέπω να δίνω περισσότερα λεφτά για το έπιπλο της LCD, παρά για την ίδια την LCD!

Mα καλά με 3000 ευρώ και δεν βρίσκεις lcd? Την Χ3500 την έχεις δει? Αν και μπορει να μην σου γεμιζουν το ματι οι Sony,η συγκεκριμένη είναι πολύ καλή.