Γνώμες για HDTV 37-42" με 1200 euro...

μια πρόσθετη ερώτηση επειδή δεν είχα home cinema... το hdmi είναι αμφίδρομο μεταξύ της tv και του home cinema? δλδ όταν παίζει η ΤV απλή αναλογική τηλεόραση, έχει έξοδο ήχου από τα 5.1? (κ ας παίζουν τα ηχεία το ίδιο πράγμα (dolby prologic κλπ), δεν εννοώ να το κάνει 6 κάναλο). ή θέλει + εξτρα scart?

και τέλος, με 40D3500 http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=40D3500 το skroutz βρίσκει 3 διαφορετικά, 40D3500, 40D3500Ε, 40D3500ΑΕP... η sony δε βλέπω να έχει επίσημη διαφοροποίηση, είναι των καταστημάτων για να μην βγαίνουν στην ίδια σύγκριση τιμών?

Last edited:
Η Χ3500 έχει "ψεύτικη" εικόνα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα. Μου θυμίζει κάτι παλιές Philips. Γενικά αυτό που δεν μου αρέσει στις Sony είναι η επεξεργασία εικόνας. Η εικόνα στις Philips μου φαίνετε πολύ καλύτερη.

Η Χ3500 έχει "ψεύτικη" εικόνα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα. Μου θυμίζει κάτι παλιές Philips. Γενικά αυτό που δεν μου αρέσει στις Sony είναι η επεξεργασία εικόνας. Η εικόνα στις Philips μου φαίνετε πολύ καλύτερη.

Απαντησες μονος σου .........σου φαινετε , οπως και μενα μου φαινετε Θεα η eva mendez με την ελια στο μαγουλο ..........

και οι ερωτήσεις δεν τελειώνουν:D

υπάρχει άλλο μοντέλο που να αξίζει με ΛΙΓΑ πιο πάνω? μπαίνω σε πειρασμό αν αξίζει αλλά δε νομίζω να με παίρνει... απλά μην είναι κ μάπα...

πχ το έχει καμιά ουσιαστική διαφορά πέρα από την οπτική έξοδο ήχου κ το 3ο hdmi?

Η επεξεργασια στις Sony γινεται με σκοπο να ειναι φυσικη η εικονα ,στις Philips γινεται με σκοπο την τεχνητη αυξηση της ευκρινειας με την χρηση μπολικης μπλε αποχρωσης.

Γι αυτο και δεν καλιμπραρονται με τιποτα οι Philips , τα χρωματα δεν ερχονται με τιποτα κοντα στα προτυπα.

μια πρόσθετη ερώτηση επειδή δεν είχα home cinema... το hdmi είναι αμφίδρομο μεταξύ της tv και του home cinema? δλδ όταν παίζει η ΤV απλή αναλογική τηλεόραση, έχει έξοδο ήχου από τα 5.1? (κ ας παίζουν τα ηχεία το ίδιο πράγμα (dolby prologic κλπ), δεν εννοώ να το κάνει 6 κάναλο). ή θέλει + εξτρα scart?

και τέλος, με 40D3500 http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=40D3500 το skroutz βρίσκει 3 διαφορετικά, 40D3500, 40D3500Ε, 40D3500ΑΕP... η sony δε βλέπω να έχει επίσημη διαφοροποίηση, είναι των καταστημάτων για να μην βγαίνουν στην ίδια σύγκριση τιμών?

το AEP είναι γερμανικός κωδικός επειδή το digitalo τις φέρνει από κει.οι άλλες δύο ίδιες

thx man...

πήγα μια βόλτα media markt να τις δω να παίζουν... τις 37" τις απορίπτω, είναι λίγες...

οπτικά το μόνο που καταλαβαίνει το απαίδευτο μάτι μου είναι το μάλλον αδύναμο tuner των samsung... οι LG στα αναλογικά μου άρεσαν, ακόμα και οι φτηνότερες 42LF66 και 42LY95 που είχε, HD έπαιζαν μόνο σε κάτι sharp κ κάτι ακριβές philips οπότε δεν ξέρω...

philips δεν τρελάθηκα αλλά και πάλι δεν είδα κάτι άσχημο...

την SONY 40D3500 δε την είχε, ούτε την LG 42LF75... είχε όμως την ακριβότερη SONY 40V3000 που να πω την αλήθεια μου στα αναλογικά που έκανα ζάπινγκ δε κατάλαβα τρελή διαφορά, μόνο ότι έχει πιο παλ χρώματα, όχι τόσο έντονα δλδ... αλλά και πάλι μιλάμε για ότι ρυθμίσεις να´ναι σε σπλίτερ κλπ...

τρελό μπέρδεμα... πρέπει να δω live τις 42lf75 & 40d3500...

έχει δει κάποιος την LG 42LF75 από κοντά, σε σπίτι φίλου κλπ? θα με ενδιέφερε άποψη... το hitech την έχει μαζί με ακριβότερα μοντέλα στο συγκριτικό, δεν κατουρήθηκα με τη sony, μήπως άξιζουν περισσότερο οι +2" από μια μικρή διαφορά που θα δει μόνο κάποιο πολύ έμπειρο μάτι...

Last edited:
thx man...

πήγα μια βόλτα media markt να τις δω να παίζουν... τις 37" τις απορίπτω, είναι λίγες...

οπτικά το μόνο που καταλαβαίνει το απαίδευτο μάτι μου είναι το μάλλον αδύναμο tuner των samsung... οι LG στα αναλογικά μου άρεσαν, ακόμα και οι φτηνότερες 42LF66 και 42LY95 που είχε, HD έπαιζαν μόνο σε κάτι sharp κ κάτι ακριβές philips οπότε δεν ξέρω...

philips δεν τρελάθηκα αλλά και πάλι δεν είδα κάτι άσχημο...

την SONY 40D3500 δε την είχε, ούτε την LG 42LF75... είχε όμως την ακριβότερη SONY 40V3000 που να πω την αλήθεια μου στα αναλογικά που έκανα ζάπινγκ δε κατάλαβα τρελή διαφορά, μόνο ότι έχει πιο παλ χρώματα, όχι τόσο έντονα δλδ... αλλά και πάλι μιλάμε για ότι ρυθμίσεις να´ναι σε σπλίτερ κλπ...

τρελό μπέρδεμα... πρέπει να δω live τις 42lf75 & 40d3500...

έχει δει κάποιος την LG 42LF75 από κοντά, σε σπίτι φίλου κλπ? θα με ενδιέφερε άποψη... το hitech την έχει μαζί με ακριβότερα μοντέλα στο συγκριτικό, δεν κατουρήθηκα με τη sony, μήπως άξιζουν περισσότερο οι +2" από μια μικρή διαφορά που θα δει μόνο κάποιο πολύ έμπειρο μάτι...
Στα carrefour Ιλίου έχει δίπλα δίπλα της lg 42lf65 & lg 42lf75 καθώς και άλλες 42άρες ή 40άρες samsung & sony. Έχουν τόσες διαφορές σε τηλεοπτικό σήμα (προφανώς λόγω κακών συνδέσεων και ρυθμίσεων), που δεν μπορεί να βγεί κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Πάντως ανάμεσα στις δύο lg δεν είδα διαφορά. Εντυπωσιακή είναι στις 42 ίντσες η philips 7962d (αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο με το amplifier δύο καναλιών) στα 1190,00€ (και μάλιστα σε 24 άτοκες δόσεις) αλλά έπαιζε blue ray, και όχι τηλεοπτικό σήμα όπως οι άλλες. Η άποψή μου είναι μόνο βλέποντας την εικόνα που παίζουν οι τηλεοράσεις στα μαγαζιά, δυστηχώς δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα που θα δει σπίτι του.

Στα carrefour Ιλίου έχει δίπλα δίπλα της lg 42lf65 & lg 42lf75 καθώς και άλλες 42άρες ή 40άρες samsung & sony. Έχουν τόσες διαφορές σε τηλεοπτικό σήμα (προφανώς λόγω κακών συνδέσεων και ρυθμίσεων), που δεν μπορεί να βγεί κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Πάντως ανάμεσα στις δύο lg δεν είδα διαφορά. Εντυπωσιακή είναι στις 42 ίντσες η philips 7962d (αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο με το amplifier δύο καναλιών) στα 1190,00 (και μάλιστα σε 24 άτοκες δόσεις) αλλά έπαιζε blue ray, και όχι τηλεοπτικό σήμα όπως οι άλλες. Η άποψή μου είναι μόνο βλέποντας την εικόνα που παίζουν οι τηλεοράσεις στα μαγαζιά, δυστηχώς δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα που θα δει σπίτι του.

Και ειδικα οταν αυτες παιζουν μπλε δισκακια να συμπληρωσω εγω .

Στα carrefour Ιλίου έχει δίπλα δίπλα της lg 42lf65 & lg 42lf75 καθώς και άλλες 42άρες ή 40άρες samsung & sony. Έχουν τόσες διαφορές σε τηλεοπτικό σήμα (προφανώς λόγω κακών συνδέσεων και ρυθμίσεων), που δεν μπορεί να βγεί κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Πάντως ανάμεσα στις δύο lg δεν είδα διαφορά. Εντυπωσιακή είναι στις 42 ίντσες η philips 7962d (αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο με το amplifier δύο καναλιών) στα 1190,00 (και μάλιστα σε 24 άτοκες δόσεις) αλλά έπαιζε blue ray, και όχι τηλεοπτικό σήμα όπως οι άλλες. Η άποψή μου είναι μόνο βλέποντας την εικόνα που παίζουν οι τηλεοράσεις στα μαγαζιά, δυστηχώς δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα που θα δει σπίτι του.

ωραίος...

μπορείς να δώσεις πιο πολλές ίνφο για το πως σου φάνηκε η lg 42lf75? έστω κ αν είναι υποκειμενικό τελείως...

πωωω πρέπει να πάρω τους δρόμους...

(και για την LE40M86BD διαβάζω καλά λόγια):nounder:
Η Samsung κανει μαζικη επιθεση φετος και προφανως θελει να εκμεταλευτει στο επακρο τα αθλητικα γεγονοτα οπως Euro ,ολυμπιακοι αγωνες και ανανεωνει πληρως ολη την γκαμα της .
Ετσι θα υπαρξουν καποιες αρκετα καλες προσφορες μιας και θα σταματησει ολη την υπαρχουσα γκαμα της ( για τις F δεν θυμαμε τι γραφτηκε) .
Και επειδη ως γνωστον το μεγαλο οπλο της εταιρειας ειναι το βαλιου φορ μανευ δεν θα προτινα αμμεση αγορα τωρα.
Αλλωστε ολες οι εταιρειες θα θελησουν να εκμεταλευτουν τα 2 μεγαλα αθλητικα event και πιστευω οτι θα υπαρξει συμπιεση προς τα κατω στα low & mid range μοντελα παντα.
Η Μ καλη ειναι αναλογα του ποσο την παιρνεις .
εξω αγγιξε σχεδον τα 950 ευρω πλεον και η F τα 1200
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/676122_-le-40m86bd-samsung.html
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/805833_-le-40f86bd-samsung.html

Η Samsung κανει μαζικη επιθεση φετος και προφανως θελει να εκμεταλευτει στο επακρο τα αθλητικα γεγονοτα οπως Euro ,ολυμπιακοι αγωνες και ανανεωνει πληρως ολη την γκαμα της .
Ετσι θα υπαρξουν καποιες αρκετα καλες προσφορες μιας και θα σταματησει ολη την υπαρχουσα γκαμα της ( για τις F δεν θυμαμε τι γραφτηκε) .
Και επειδη ως γνωστον το μεγαλο οπλο της εταιρειας ειναι το βαλιου φορ μανευ δεν θα προτινα αμμεση αγορα τωρα.
Αλλωστε ολες οι εταιρειες θα θελησουν να εκμεταλευτουν τα 2 μεγαλα αθλητικα event και πιστευω οτι θα υπαρξει συμπιεση προς τα κατω στα low & mid range μοντελα παντα.
Η Μ καλη ειναι αναλογα του ποσο την παιρνεις .
εξω αγγιξε σχεδον τα 950 ευρω πλεον και η F τα 1200
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/676122_-le-40m86bd-samsung.html
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/805833_-le-40f86bd-samsung.html

ναι έχει λογική το σκεπτικό σου... όμως όπως και στην αγορά των υπολογιστών όσο περιμένεις πάντα θα παίρνεις κάτι πιο καλό κ πιο φτηνά... όμως δε νομίζω να το καθυστερήσω...

κάποιο σχόλιο για lg 42lf75 vs sony 40d3500?:smash:

ωραίος...

μπορείς να δώσεις πιο πολλές ίνφο για το πως σου φάνηκε η lg 42lf75? έστω κ αν είναι υποκειμενικό τελείως...

πωωω πρέπει να πάρω τους δρόμους...
Λοιπόν, δε μπορώ να πω πως με ενθουσίασε η lg 42lf75, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις άλλες 42 που είδα (όλες συνδεμένες με τηλεοπτικό σήμα). Χωρίς να είμαι ειδικός, φοβάμαι ότι χωρίς καλό σήμα (ή κάποιο dvd ή blue ray να παίζει) ο απλός τηλεορασομανής θα απογοητευθεί από την ποιότητα απεικόνησης. Σίγουρα η crt panasonic (32in των 100hz με digital comb filter) που έχω δείχνει καλύτερη στο τηλεοπτικό σήμα από κάθε lcd (ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν είμαι έτοιμος να την αλλάξω ακόμη). Και κακά τα ψέματα, οι τηλεοράσεις παίζουν πάνω από 80% του χρόνου τους τηλεοπτικό σήμα ή nova (που δεν έχουν όλα τα κανάλια της καλή ποιότητα), οπότε η απογοήτευση σε σχέση με τις crt είναι δεδομένη. Βέβαια, εδώ υπάρχει και ο παράγοντας μέγεθος που ασφαλώς μεγενθύνει τις ατέλειες του σήματος (αλλά και της συσκευής).

έλπιζα να τις έχει στο media γτ λόγω δουλειάς δεν έχω την πολυτέλεια να τρέχω...

τα sony dz230 τα απορρίπτω... σωστή η παρατήρηση για την είσοδο ήχου... από τα philips που είπε ένας φίλος προτιμώ τα LG HT-552TH που έδειξα. είναι κ όμορφα... ελπίζω μόνο να έχουν ικανοποιητική ένταση κλπ...

για τις tv ανάμεσα σε lg 42lf75 vs sony 40d3500 ψυχολογικά γέρνω στην lg χωρίς να τις έχω δει προσωπικά ακόμα (έχω ακούσει κ περίεργα για το sony service (αχρείαστο να´ναι έτσι κ αλλιώς))

η μαλκία είναι δε βρίσκω κ κανα σοβαρό review tων μονέλων αυτών...

Κοίτα και τα ψηφιακά κανάλια. Γιατί αν θυμάμαι καλά, είχα δει κάποια ή κάποιες LCD από LG ή Toshiba (δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια) και δεν έδειχναν σε Full οθόνη το Σπορ+ (το έχω δει σε αρκετές LCD αυτό το "πρόβλημα"), ενώ αν θυμάμαι καλά έτρωγαν και ένα μέρος (μικρό) των άλλων ψηφιακών καναλιών και επειδή φοβάμαι για ασυμβατότητα Ελληνικών ψηφιακών καναλιών στο μέλλον, προτίμησα την 7982. Επίσης θυμάμαι ότι οι συγκεκριμένες LCD δεν έδειχναν καλά το EPG. Δλδ έτσι όπως το έδειχναν, δεν μπορούσες να διαβάσεις ολόκληρο τον τίτλο. Φυσικά εσύ μπορεί να μην θεωρείς αρνητικό αυτό το πράγμα, πάντως να το έχεις υπόψη σου. Αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν LG ή Toshiba. Αλλά θυμάμαι πως είχα δει και τις LG, αλλά τις είχα απορρίψει για κάποιο λόγο. :p Φυσικά αυτά που θεωρώ εγώ αρνητικά, εσύ μπορεί να μην τα θεωρείς ως αρνητικά. Οπότε… :p
Με απλά λόγια, καλό είναι να κοιτάξεις όλες τις επιλογές και τις δυνατότητες της LCD (τουλάχιστον όσες μπορείς), να δεις τα θετικά και τα αρνητικά (γιατί σίγουρα θα έχουν και αρνητικά) και ανάλογα με τις ανάγκες σου και τα πιστεύω σου να διαλέξεις. ;)
Αν δεν έχεις όρεξη ή χρόνο, πάρε την πρώτη καλύτερη που θα δεις. Αλλά ρώτα και εδώ πρώτα για καλό και για κακό. Γιατί μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα. ;)

Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. Πάντως μην πας σε κάποιο μαγαζί μόνο και μόνο για τα ψηφιακά, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ήταν LG. Παίζει να είναι και Toshiba. Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να έχουν και οι 2 το ίδιο "πρόβλημα". :p

Καλές αγορές και καλοξόδευτα.

Last edited:
Toshiba θα ήταν γιατί το κάνει και στην δικιά μου 46ZF.... σπαστικό μεν αλλά το συνολικό πακέτο μαμ@ει ....

... δε βρίσκω κ κανα σοβαρό review tων μονέλων αυτών...

Σοβαρό για την LF75 ούτε εγώ βρίσκω ... έχει ένα σύντομο στο γερμανικό Chip εδώ μεταφρασμένο από google:

http://translate.google.com/transla...tid1=9227&tid2=0&langpair=de|en&hl=en&ie=UTF8

Εδώ ένα κάπως πιο αναλυτικό για την D3500:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/02/24/Sony-Bravia-KDL-40D3500-40in-LCD-TV/p1

Last edited: