Γνώμες για Κλιματιστικά...

σκέφτομαι για αγορά αφυγραντήρα για φέτος τον χειμώνα (έχουν αρχίσει και πονάνε οι κλειδώσεις πλέον)...πιστεύω το τόπικ να σηκώνει τέτοια συζήτηση...

είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα...αλλά σαν κατεύθυνση πάω προς τα meaco και μάλλον με ζεόλιθο...

τετραγωνικά κάλυψης 60, 30 ενιαίος χώρος και τα υπόλοιπα σε 2 υπνοδωμάτια και 1 χωλάκι 2τμ που συνδέει όλους τους χώρους
περιοχή με έντονη υγρασία, όταν η θέρμανση είναι κλειστή η υγρασία το χειμώνα πάει 70-80 σύμφωνα με ένα υγρόμετρο του (_Χ_)....με θέρμανση είναι περίπου 10 μονάδες κάτω.
η θέρμανση είναι κυρίως με ενεργειακό τζάκι και εάν με το κακό τελειώσουν τα ξύλα ή ο χειμώνας τραβήξει αρκετά...με 2 κλιματιστικά.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ighlight=%C1%F6%F5%E3%F1%E1%ED%F4%E7%F1%E1%F2

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ighlight=%C1%F6%F5%E3%F1%E1%ED%F4%E7%F1%E1%F2

παιδια, πως σας φαινεται η χρηση του κλιματιστικου για αφυγρανση (απο θεμα αποτελεσματικοτητας, κοστους κτλ)?
εχει αντιστοιχη λειτουργια, αλλα δεν ετυχε ποτε να το δοκιμασω?
μιλαμε βεβαιως για την υγρασια της ατμοσφαιρας, εδω στα βορεια, το σπιτι ειναι Οκ απο υγρασιες σε τοιχοςυ κτλ
α...και αγορα αφυγραντηρα ΔΕΝ προκειται να γινει

Απάντηση: Re: Γνώμες για Κλιματιστικά...

παιδια, πως σας φαινεται η χρηση του κλιματιστικου για αφυγρανση (απο θεμα αποτελεσματικοτητας, κοστους κτλ)?
εχει αντιστοιχη λειτουργια, αλλα δεν ετυχε ποτε να το δοκιμασω?
μιλαμε βεβαιως για την υγρασια της ατμοσφαιρας, εδω στα βορεια, το σπιτι ειναι Οκ απο υγρασιες σε τοιχοςυ κτλ
α...και αγορα αφυγραντηρα ΔΕΝ προκειται να γινει
Κανει δουλεια, αλλα βγαζει κρυο...
Ειναι χρησιμη λειτουργεια για το καλοκαιρι. Το χειμωνα δεν θελεις να τη χρησιμοποιησεις.

αχα...στεκει λογικα...για να αφαιρεσεις την υγρασια απο κατι πρεπει να το κρυωσεις, ωστε να αυξηθει ο κορεσμος
επρεπε να το καταλαβω μονος μου
ευχαριστω

δηλαδή για να καταλάβω και εγώ...είναι χειμώνας νύχτα,έχει ας πούμε 10 βαθμούς έξω, έχεις καταφέρει με την θέρμανσή σου να έχεις μέσα στο σπίτι 18-20....έχεις κάτι πόνους στις κλειδώσεις και κοιτάς στο υγρασιόμετρο και βλέπεις 70+ υγρασία....και τότε για να κατεβάσεις την υγρασία θα βάλεις το κλιματιστικό στο dry ή στο ψυχρό?

Στην αφυγρανση το βαζεις. Θα εχεις στιγμιαια μια ανεπαισθητη πτωση στη θερμοκρασια τοπικα, αλλα πλεον σε μια πιο ξηρη ατμοσφαιρα, η δουλεια της θερμανσης θα ειναι πολυ πιο ευκολη. Αυτο που λιγοι λαμβανουν υπ'οψιν και καλο ειναι να το δειτε, ειναι η συνολικη καταναλωση σε ρευμα. Αν ο αφυγραντης δουλευει πολλες ωρες καθε μερα να ειστε προετοιμασμενοι για τσιμπημενο λογαριασμο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλοί μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν εκφράσει γραπτώς τις αντιρρήσεις τους στην χρήση αφυγραντήρα όταν υπάρχει κλιματιστικο στο σπίτι Στέργιο.

Πολλοί μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν εκφράσει γραπτώς τις αντιρρήσεις τους στην χρήση αφυγραντήρα όταν υπάρχει κλιματιστικο στο σπίτι Στέργιο.
υπάρχει κάποιο link για διάβασμα?

Ενδιαφέρον.
Δώσε περισσότερες πληροφορίες αν μπορείς.

Θέλει ψάξιμο.
Υπάρχει θέμα στο michanikos.gr περί αφυγραντηρων κι εκεί διάβασα αυτό που είπα πριν.
Θα το βρω και θα το ανεβάσω.

Αυτό είναι μια γενικότητα που υπο προϋποθέσεις μπορεί να ισχύει. Όταν έχεις πρόβλημα με υγρασία όμως το κλιματιστικό δεν επαρκεί. Η λειτουργία της αφύγρανσης των κλιματιστικών βγάζει κρύο αέρα στο χώρο κάτι που δεν είναι επιθυμητό κατά τους χειμερινούς μήνες (τότε που το πρόβλημα της υγρασίας είναι και μεγαλύτερο).

Θέλει ψάξιμο.
Υπάρχει θέμα στο michanikos.gr περί αφυγραντηρων κι εκεί διάβασα αυτό που είπα πριν.
Θα το βρω και θα το ανεβάσω.

ευχαριστώ, το έχω διαβάσει το νήμα εκεί πέρα ....και δεν με κάλυψαν τα λεγόμενα σχετικά με την μη αναγκαιότητα του αφυγραντήρα όταν έχεις και κλιματιστικό.

για μένα μετράει περισσότερο η εμπειρία των χρηστών παρά το θεωρητικό του θέματος...και έχω μιλήσει με αρκετούς χρήστες από πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας...ακόμη και με ιστιοπλόο μίλησα ο οποίος στεγνώνει έτσι τα πανιά από το σκάφος του...

θεωρητικά το dry στο κλιματιστικό κάνει σε πολύ μικρότερο βαθμό ότι κάνει και ο αφυγραντήρας (με συμπιεστή), αλλά πόσο πρακτικό είναι να βάζεις το κλιματιστικό να σου κατεβάζει την θερμοκρασία όταν εσύ προσπαθείς να την ανεβάσεις? επίσης πόση διάρκεια έχει αυτό? δηλ. πόσο συχνά πρέπει να βάζεις το κλιματιστικό να κάνει dry...

να κάνει αφύγρανση το κλιματιστικό τους φθινοπωρινούς ή τους ανοιξιάτικους μήνες άντε να το δεχτώ...αλλά το χειμώνα όταν το πρωί μέσα στο σπίτι έχεις 10 βαθμούς και ξεκινάς να το ζεσταίνεις και μετά από αρκετές ώρες έχει πάει στους 20 βαθμούς...εσύ θα το βάζεις στο dry περιοδικά για να σου κάνει αφύγρανση?...δεν ξέρω (θα το δοκιμάσω βέβαια και αυτό πριν την αφορά αφυγραντήρα για να έχω καλύψει όλες τις καταστάσεις)...μου φαίνεται κάπως...και εγώ αρχικά όταν άρχισα να το ψάχνω το θέμα ήμουν πεπεισμένος ότι το όλο θέμα είναι marketing...αλλά μετά από 1 χρόνο ψάξιμο έχω αλλάξει πιστεύω.

να το τραβηξω το θεμα λιγο παραπανω?

αφυγραντηρας και καλοριφερ....Αν υποθεσουμε οτι κρατουμε την θρεμοκρασια στους 19-20 βαθμους, πως θα επηρεασει ο αφυγραντηρας την θερμανση?

Απάντηση: Re: Γνώμες για Κλιματιστικά...

να το τραβηξω το θεμα λιγο παραπανω?

αφυγραντηρας και καλοριφερ....Αν υποθεσουμε οτι κρατουμε την θρεμοκρασια στους 19-20 βαθμους, πως θα επηρεασει ο αφυγραντηρας την θερμανση?

Ενισχυτικα!
Ειτε ως αισθηση ειτε ως πραγματικα.

Λοιπον. Μετα απο 6 μηνες συμβιωσης με το inventor life pro 16.000btu εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος ως προς την αποδοση και την καταναλωση. Αφου δοκιμάστηκε το καλοκαιρι με συνεχη χρηση ακομη και 24/7 για 1 εβδομαδα καυσωνα(27 βαθμους και αυτοματες λειτουργιες) και τωρα τον χειμωνα με 15 ωρες χρηση καθε μερα απο τον Οκτωβριο(21 βαθμους) , δηλωνω οτι θα αγοραζα παλι το ιδιο για τον χωρο μου.
Πλεον βγαινει και wifi στα ιδια χρηματα. Μιλαμε για εναν χωρο 8.5x6 μετρα με ανοιχτη σκαλα προς τους επανω οροφους, κακη μονωση και τζακι που μπαζει.

Μολις μου ηρθε ο Λογαριασμος της ΔΕΗ με καταναλωση 1871Kwh απο 18/9 εως 16/1. Συνολικες πληρωμες εναντι και εκκαθαριστικος 427 οταν την αντιστοιχη περιοδο πέρσι ( μετα χοντρα κρυα ) απο την λειτουργια του λεβητα το ρευμα ηρθε συνολικα για 1239Kwh 285 .

Δεν θεωρω σημαντικη την επιβαρυνση των 142 γιατι στο περσινο 4μηνο θα πρεπει να προσθεσουμε και το κοστος 1.5 τονου πετρελαιου.

Τα αρνητικα. Ζεσταινεις μονο εναν χωρο, τα μπανια ειναι κρυα και χανω και το ζεστο νερο απο το Boiler . Ακομη ομως και με τον θερμοσίφωνα που αναβαμε, παλι ειναι φτηνοτερα. Ωστόσο περσι για οικονομια ειχα ανοικτα τα καλοριφερ μονο στη σαλονοκουζινα, την κρεβατοκαμαρα και τα δυο μπανια και αυτο συνολικα μου κοστισε 1300 .

Δεν ξερω το κοστος βεβαια αν περνουσα τις 2.000kwh , αλλα μηπως τελικα το ρευμα ειναι αρκετα φτηνο , ακομη, σε σχεση με το πετρελαιο;

Επισης σε σχεση με τον αντιστοιχο εκκαθαριστικο του 2017 βλεπω οτι οι χρεωσεις ΥΚΩ εχουν διπλασιαστει. Πχ αντι να χρεωθω 14 χρεωνομαι 28 και αν το ψαξω λιγο ακομη θα δω οτι η διαφορα με την περσινη καταναλωση ειναι μικροτερη απο τα 140 λόγω αυξησεων της ΔΕΗ.

Δεν βλέπω να έχει ρύθμιση της τάσης αποκοπής, έχει;
Ρωτάω γιατί αν είσαι σε περιοχή με μεγάλο σκαμπανέβασμα μπορείς να βρεθείς στο άλλο άκρο και ο επιτηρητής αν είναι ευαίσθητος να ανοιγοκλείνει συνεχώς.