Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Τότε μακρυά από ασήμια μάναμ!

BTW, επειδή θυμάμαι ότι η διαφορά στον ήχο όταν αλλάζαμε την έξοδο του ενισχυτή από τα 8Ω στα 4Ω ήταν πολύ μεγάλη... Έχεις παίξει καθόλου με τις εξόδους; Ο Primaluna σου δίνει αυτή την δυνατότητα κατ' αρχάς;

Φυσικά. Και αλλαγή on the fly από τρίοδο σε πέντοδο και auto bias και δέχεται πέντε-έξι διαφορετικού τύπου λάμπες. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιες πιο εξωτικές από τις ελ34 και κτ88, όπως ας πούμε τις 6λ6 κλπ. Οι οποίες νομίζω είναι πολύ μουσικές λάμπες. Αξίζει όμως κανείς να δοκιμάσει με καλής ποιότητας καθότι ο ενισχυτής είναι "στημένος" πάνω στις δικές του λάμπες.

Λοιπόν. Παίζοντας μανιωδώς από χτες, σε ένα ατελείωτο tube rolling, έφτασα σε ένα τυχαίο αποτέλεσμα απίστευτο, υπέροχο, μανιφίκ:

- άλλαξα τις προενισχύτριες του Primaluna με αυτές.
-έβγαλα τις 5751 από το πλέιερ και έβαλα τις 12ax7 που πήρα από τον primaluna.
-τέλος αντικατέστησα τις el-34 του πρ. με τις kt-88.
Βουαλά!

Προς Διονύση. Επειδή έχεις τον Jadis και η γνώμη σου με ενδιαφέρει, θα ήθελα μια μέρα αν έχεις όρεξη για καφέ (μακάρι να είναι μαζί και το άλλο αφεντικό ο Tzimisce ή οποιοσδήποτε άλλος κάνει κέφι) να έρθετε από το σπίτι για ακρόαση και κουβέντα. Με μεγάλη μου χαρά θα σας δεχτώ. Και τσίπουρο και ουίσκυ και γκαζόζα σερβίρουμε! Στην εξωτική Νέα Σμύρνη.

Λοιπόν. Παίζοντας μανιωδώς από χτες, σε ένα ατελείωτο tube rolling, έφτασα σε ένα τυχαίο αποτέλεσμα απίστευτο, υπέροχο, μανιφίκ:

Μπράβο φιλαράκι! Τέτοια να ακούω!
Πριν βάλουμε το χέρι στην τσέπη πρέπει να εξαντλούμε πρώτα το υπάρχων σύστημα!
Ειδικά όταν έχει μία κούτα λάμπες!
Το έψαξες πρώτα αν όλες οι αλλαγές που έκανες είναι σωστές ή θα ψήσεις καμιά μπριζόλα καμιά μέρα; :Banane0:

Το έψαξες πρώτα αν όλες οι αλλαγές που έκανες είναι σωστές ή θα ψήσεις καμιά μπριζόλα καμιά μέρα; :Banane0:

Τώρα έριξα το αυγό και βλέπω ότι ψήνεται μια χαρά. Για τις μοσχαρίσιες φοβάμαι μήπως είναι σκληρές κι αργήσουν. Αν είναι να σας κάνω το τραπέζι με κρεατικά θα δοκιμάσω τις κτ-88 στο πλέιερ. :music-smiley-005:

(όλα τσεκαρισμένα. :award:)

Παρακολουθώ τις μεταμορφώσεις του συστήματος και σκέφτομαι πόσο κοντά είναι η κόλαση και ο παράδεισος σ' αυτό το χόμπυ. Πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες, όταν μια επαναδιαπραγμάτευση και μόνο των υπαρχόντων σε βγάζει στο ξέφωτο.

Από τις σπάνιες φορές που με κατακλύζει η χαρά, καθότι σ' αυτή την υπόθεση το μεγαλύτερο διάστημα ζούμε συνήθως με το ανικανοποίητο.
Μα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι παίζει έτσι το ταπεινό μου. Σαν να άνοιξαν διάπλατα τα παράθυρα, σαν να έστρωσαν τα καλώδια, να έστρωσαν οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων. Μπήκε ήλιος στο σπίτι. Ανάσταση πριν τα Χριστούγεννα. Μακάρι να κρατήσει αυτή η αίσθηση- δεν προλαβαίνω να αλλάζω cd.:driver:

(μόνο μη με ματιάσετε αδέρφια.)

Αυτή η 5751, τη θυμάσαι Δημήτρη, είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ζημιάρικια. Εννοείται ότι έχεις ανοιχτή πρόσκληση για όποτε...

Αυτή η 5751, τη θυμάσαι Δημήτρη, είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ζημιάρικια. Εννοείται ότι έχεις ανοιχτή πρόσκληση για όποτε...

τη θυμάμαι ....
ευχαριστώ για την πρόσκληση και φυσικά ανταποδίδω (το ξέρεις άλλωστε :ernaehrung004:)

Απάντηση: Re: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

- άλλαξα τις προενισχύτριες του Primaluna με αυτές.
-έβγαλα τις 5751 από το πλέιερ και έβαλα τις 12ax7 που πήρα από τον primaluna.
-τέλος αντικατέστησα τις el-34 του πρ. με τις kt-88.
Βουαλά!

Προς Διονύση. Επειδή έχεις τον Jadis και η γνώμη σου με ενδιαφέρει, θα ήθελα μια μέρα αν έχεις όρεξη για καφέ (μακάρι να είναι μαζί και το άλλο αφεντικό ο Tzimisce ή οποιοσδήποτε άλλος κάνει κέφι) να έρθετε από το σπίτι για ακρόαση και κουβέντα. Με μεγάλη μου χαρά θα σας δεχτώ. Και τσίπουρο και ουίσκυ και γκαζόζα σερβίρουμε! Στην εξωτική Νέα Σμύρνη.

Χαίρομαι που τα κατάφερες να χαρείς τις μουσικές σου!Παίξε κι άλλο με τις προενισχύτριες τώρα.Φθηνές είναι.Πού ξέρεις....

Ναί μέσα,ευχαρίστως να το κανονίσουμε για την επίσκεψη.

Mάλιστα...Αρκετά μεγάλος, ακόμα κι αν υπολογίσεις οτι η πόρτα θα είναι κλειστή. Γνώμη μου πάντως ειναι, μια και προτίθεσαι να επενδύσεις αρκετά χρήματα εφόσον αλλάξεις ηχεία, να κάνεις και μια δοκιμή με ακριβό και καλό transistor(Symphonic Line, Naim, Ηegel κλπ). Τουλάχιστο, θα ξέρεις μέχρι πού φθάνουν τα ηχεία σου.
+1

...και μπραβο που το εφερες στα μετρα σου...αντε καλες ακροασεις...και οταν φθασεις και στο επομενο σκαλι-απαιτήσεων...καλως να ανεβείς

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη στήριξη.
Διονύση και λοιπά τέκνα, θα σας στείλω μήνυμα σύντομα, αφού ολοκληρώσω κάποιες εργασίες εδώ στο σπίτι που είναι καινούριο.

(Btw, για ένα καλό μουσικό πλέιερ πρέπει κανένας απαραιτήτως να ανέβει στα 2,5-3 χιλιάρικα; Μου φαίνεται κρίμα κι άδικο τόσα λεφτά για τη ντιτζιτίλα... με το ρόλο του sacd αδιευκρίνιστον.
Από την άλλη να πάρεις κάτι και μετά να ξαναπάρεις...)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη στήριξη.
Διονύση και λοιπά τέκνα, θα σας στείλω μήνυμα σύντομα, αφού ολοκληρώσω κάποιες εργασίες εδώ στο σπίτι που είναι καινούριο.

(Btw, για ένα καλό μουσικό πλέιερ πρέπει κανένας απαραιτήτως να ανέβει στα 2,5-3 χιλιάρικα; Μου φαίνεται κρίμα κι άδικο τόσα λεφτά για τη ντιτζιτίλα... με το ρόλο του sacd αδιευκρίνιστον.
Από την άλλη να πάρεις κάτι και μετά να ξαναπάρεις...)

Γιατί δεν παίρνεις ένα DAC? (όχι για την πολυκάναλη ακρόαση ενός SACD βέβαια).

(Btw, για ένα καλό μουσικό πλέιερ πρέπει κανένας απαραιτήτως να ανέβει στα 2,5-3 χιλιάρικα; Μου φαίνεται κρίμα κι άδικο τόσα λεφτά για τη ντιτζιτίλα... με το ρόλο του sacd αδιευκρίνιστον. Από την άλλη να πάρεις κάτι και μετά να ξαναπάρεις...)

Tι σημαίνει "καλό και μουσικό"; :)

Αν παίξεις με την πηγή, δυο ειναι, για 'μενα, οι κατευθύνσεις:
- multimedia player και πολύ καλό DAC
- αναλογικό σύστημα(πλατώ-βραχίονας-κεφαλή-phono stage)

Το δεύτερο ειναι μεγάλη φασαρία και προϋποθέτει έρωτες με την σκοτεινή ύλη γνωστή και ως "βινύλιο". Το πρώτο έχει θεαματικά αποτελεσματα, ειδικά αν δεν σε ενοχλεί να μην "βάζεις-δισκάκια-στο-συρτάρι-του-player"

Υ.Γ. Χαίρομαι που απολαμβάνεις το σύστημά σου! Οταν το ψάχνει κανείς, αξίζει τετοιες στιγμες.

Ντακ. Χμ.
Το Μπέντσμαρκ που δοκιμάσαμε με φίλο στο advance δεν είδαμε διαφορές. Δεν επιμείναμε και πολύ βέβαια αλλά δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό (να τρέξουν οι γείτονες πι-χί φωνάζοντας: ουάου, τι έγινε εδώ ρε παιδιά, ησύχασαν τ' αυτάκια μας...)
Και δεν είναι και φτηνά πράγματα αυτά.
Από την άλλη, να πάρεις πολύ καλό ντακ + καλό μουλτιμίντια... γιατί; Θα πάρεις κάτι καλύτερο από ένα Hegel 4 φερ' ειπείν;

Με τα αναλογικά έχω μια τάση να ασχοληθώ καθότι υπάρχει μια δισκοθήκη (1500 κομάτια, αλλά πάνω από χίλια δεν ακούγονται λόγω εποχής- άντε να βάλω τώρα 80's να ακούσω, απ παπα παα). Είναι πολύ ακριβό σπορ κι αυτό, για τις δυνατότητές μου εννοείται.

Ηegel 4 II
Leema pulse ή το μεγάλο
Yamaha 1000 ή το 2000

Δεν πάω σε πιό ακριβά...

Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Ηegel 4 II
Leema pulse ή το μεγάλο
Yamaha 1000 ή το 2000

Δεν πάω σε πιό ακριβά...

Άρα απαντάς ότι πρέπει να ανέβει κανείς εκεί ψηλά στα 3+
[τα Yamaha δεν τα πολυπιστεύω... λάθος μου;]

Ντακ. Χμ.
Το Μπέντσμαρκ που δοκιμάσαμε με φίλο στο advance δεν είδαμε διαφορές. Δεν επιμείναμε και πολύ βέβαια αλλά δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό (να τρέξουν οι γείτονες πι-χί φωνάζοντας: ουάου, τι έγινε εδώ ρε παιδιά, ησύχασαν τ' αυτάκια μας...)
Και δεν είναι και φτηνά πράγματα αυτά.
Από την άλλη, να πάρεις πολύ καλό ντακ + καλό μουλτιμίντια... γιατί; Θα πάρεις κάτι καλύτερο από ένα Hegel 4 φερ' ειπείν;

Το σίγουρο ειναι οτι με multimedia player θα γλυτώσεις από τα όποια προβλήματα των transports γενικώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Άρα απαντάς ότι πρέπει να ανέβει κανείς εκεί ψηλά στα 3+
[τα Yamaha δεν τα πολυπιστεύω... λάθος μου;]

Μην πιστεύεις τίποτα.

Απλά πάρτα σιγά-σιγά σπίτι κι ακουσε.Μην αγοράσεις τίποτα χωρίς να το ακούσεις σπίτι στο σύστημά σου.

Tι σημαίνει "καλό και μουσικό"; :)

Αν παίξεις με την πηγή, δυο ειναι, για 'μενα, οι κατευθύνσεις:
- multimedia player και πολύ καλό DAC
- αναλογικό σύστημα(πλατώ-βραχίονας-κεφαλή-phono stage)

Το δεύτερο ειναι μεγάλη φασαρία και προϋποθέτει έρωτες με την σκοτεινή ύλη γνωστή και ως "βινύλιο". Το πρώτο έχει θεαματικά αποτελεσματα, ειδικά αν δεν σε ενοχλεί να μην "βάζεις-δισκάκια-στο-συρτάρι-του-player"

Υ.Γ. Χαίρομαι που απολαμβάνεις το σύστημά σου! Οταν το ψάχνει κανείς, αξίζει τετοιες στιγμες.

+1