Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Και λίγο μικρότερη ευαισθησία, δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε.
Αυτά εδώ ίσως είναι μια καλή περίπτωση.
(Τέλος, είναι φιλικά στην οδήγηση, με ονομαστική αντίσταση τα 8 Ohm ενώ παρά τα 88 db ευαισθησίας (στο 1 μέτρο και με 1 watt ισχύος) συνεργάζονται συναινετικά ακόμη και με ενισχυτές των 20 watt όπως ο Luxman L-550ii τάξης Α ή ο Sugden A21.)

Λυπάμαι που δεν μου έκατσε το Harbeth, κάτι πήγαινε λάθος στο σετάπ του ανθρώπου που τα πούλαγε (και σε καλή τιμή μάλιστα, 1500 ευρώ.)

δες και το 8.2 της ροιστερ, με 93db και 6Ω, ειναι ευκολο και πολυ σωστο ηχειο

Απάντηση: Re: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Παρακολουθώ τις μεταμορφώσεις του συστήματος και σκέφτομαι πόσο κοντά είναι η κόλαση και ο παράδεισος σ' αυτό το χόμπυ. Πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες, όταν μια επαναδιαπραγμάτευση και μόνο των υπαρχόντων σε βγάζει στο ξέφωτο.

Από τις σπάνιες φορές που με κατακλύζει η χαρά, καθότι σ' αυτή την υπόθεση το μεγαλύτερο διάστημα ζούμε συνήθως με το ανικανοποίητο.
Μα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι παίζει έτσι το ταπεινό μου. Σαν να άνοιξαν διάπλατα τα παράθυρα, σαν να έστρωσαν τα καλώδια, να έστρωσαν οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων. Μπήκε ήλιος στο σπίτι. Ανάσταση πριν τα Χριστούγεννα. Μακάρι να κρατήσει αυτή η αίσθηση- δεν προλαβαίνω να αλλάζω cd.:driver:

(μόνο μη με ματιάσετε αδέρφια.)

Κάπου έχει χαθεί η μπάλα αδέλφια...

Ο άνθρωπος είναι πλέον ευχαριστημένος,δεν ζητά νέα μηχανήματα...

Μάλλον πλέον η συζήτηση,δεν αφορά αυτόν...

Έτσι είναι Dipie, αλλά ... εν μέρει.

Δηλαδή: Ξεκινάω το θέμα λέγοντας ότι δεν με ικανοποιεί η ροή, η ταχύτητα του συστήματος, ότι είναι βιαστικό.
Και ρωτάω τη γνώμη σας για το ποια κατεύθυνση να ακολουθήσω, αυτήν της αλλαγής του player ή της αλλαγής του ηχείου.

Στην πορεία, κάνοντας διάφορες αλλαγές στις λάμπες, βλέπω το φως το αληθινό: η kt-88 που την είχα παροπλίσει, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες, μου δίνει τη ροή, την άνεση, το σβήσιμο της νότας και τελικά τη μουσική πρόταση με νόημα. Ολοκληρωμένη.
(Και ξαναγυρίζοντας σήμερα στις el-34, ξαναβρίσκω αυτό το βιαστικό πράγμα, το αγχωμένο. Εσείς που είστε και πολύπειροι, πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο ρε παιδιά; Μπορεί η el-34 να δημιουργεί αυτή την αίσθηση της βιασύνης; Μήπως τα έχουν παίξει πια;)
Επίσης σ' αυτό το διάστημα δανείστηκα το cd-1 της ayon, το οποίο ήταν συμπαθητικό αλλά κάπως άνευρο και αναποτελεσματικό, στον συγκεκριμένο συνδυασμό μου. Έβγαλα πάντως συμπεράσματα σχετικά με το player που έχω και σχετικά με το τι ευθύνεται για ποιο πράγμα.

Όμως ο Νικόλας έχει δίκιο. Τρώγομαι πολύ καιρό για αλλαγή ηχείων καθότι τα θεωρώ κι εγώ λίγα στο σεταπ που στήνεται γύρω από τον dialogue. Ναι μεν οδηγούνται άριστα αλλά ένα αναίσθητο ηχείο στη χαμηλή κατηγορία, όσες περγαμηνές και αν φέρει, δεν θα ξεδιπλώσει τις αρετές του ενισχυτή τις οποίες άλλωστε έχεις πληρώσει. Και μια σειρά από προβλήματα μπορεί να οφείλονται εκεί.
Άρα, οποιαδήποτε συμβουλή για ηχεία είναι καλοδεχούμενη. Θα ήθελα όμως αν γίνεται κάπως πιο συγκεκριμένα μοντέλα που κάποιος έχει ακούσει με λαμπάτους μέσης ισχύος όπως ο dialogue. Αυτά. Θενξ.

OK...

WLM μεγάλη γκάμα σε καλές τιμές.Παίρνεις τον ενισχυτή και πάς κι ακούς.Πάρε τηλ και κλείσε ακρόαση(Μασσέλος).

Εναλλακτικά,ακούς και κανένα απο τα...μπαούλα.

Υπάρχουν πολλές...

Εγραψα μερικές γράφω κι άλλες...

Devore,Proac,Horning.............

Εχεις δρόμο μπροστά σου ταξιδιώτη-bye-

Τα Spendor s5e πως τα επελεξες;
Το ρωταω αυτο γιατι η σειρα Classic της Spendor ειναι πολυ κοντα σ' αυτο που ψαχνεις ηχητικα. Οταν τα αγορασες δεν ακουσες τα Classic;

Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Τα Spendor s5e πως τα επελεξες;
Το ρωταω αυτο γιατι η σειρα Classic της Spendor ειναι πολυ κοντα σ' αυτο που ψαχνεις ηχητικα. Οταν τα αγορασες δεν ακουσες τα Classic;

Τα s5e τα άκουσα με τον Hegel τον H-1. Πολύ καλός συνδυασμός. 120watt ενισχυτής αλλά ιδιαίτερος, όχι τόσο ισχυρός όσο ατμοσφαιρικός, με σπάνιες χροιές. Σκέψου όμως ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα να αγοράσω το πακέτο (βάλε και το Hegel το πλέιερ). Έτσι έπαιζα με τα ροτελάκια μου. Όταν αποφάσισα να πάω σε σοβαρό ενισχυτή είχε ωριμάσει μέσα μου η ιδέα για λάμπες. (Και όσο περνάει ο καιρός τόσο κατασταλάζει μέσα μου η αντίληψη ότι είμαι εντελώς μελό τύπος.) Τελικά έκατσε ο dialougue.

Τη σειρά classic την ξέρω αλλά αφενός κοστίζει χρήματα που τότε δεν είχα (σάμπως έχω τώρα, θα μου πεις) και αφ' ετέρου είναι κατασκευές που αν τις βάλεις απέναντι να σε κοιτάνε, σκιάζεσαι! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Τα s5e τα άκουσα με τον Hegel τον H-1. Πολύ καλός συνδυασμός. 120watt ενισχυτής αλλά ιδιαίτερος, όχι τόσο ισχυρός όσο ατμοσφαιρικός, με σπάνιες χροιές. Σκέψου όμως ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα να αγοράσω το πακέτο (βάλε και το Hegel το πλέιερ). Έτσι έπαιζα με τα ροτελάκια μου. Όταν αποφάσισα να πάω σε σοβαρό ενισχυτή είχε ωριμάσει μέσα μου η ιδέα για λάμπες. (Και όσο περνάει ο καιρός τόσο κατασταλάζει μέσα μου η αντίληψη ότι είμαι εντελώς μελό τύπος.) Τελικά έκατσε ο dialougue.

Τη σειρά classic την ξέρω αλλά αφενός κοστίζει χρήματα που τότε δεν είχα (σάμπως έχω τώρα, θα μου πεις) και αφ' ετέρου είναι κατασκευές που αν τις βάλεις απέναντι να σε κοιτάνε, σκιάζεσαι! :grinning-smiley-043

Με πολυ ψαξιμο και φαντασια καταφερα ενα εκπληκτικο αποτελεσμα για τα SP2/3.
Μια βαση ξυλινη στο χρωμα του ηχειου και στο τελειωμα κωνους, να δεινουν αποτελεσμα καταπληκτικο.
Αφου και η γυναικα μου ξετρελαθηκε!
Εξαφανιστηκε το πλατος οπτικα.
Βαρος καθε βασης 35 κιλα.

Για δώσε καμιά πληροφορία συστήματος. Ή και καμιά φωτό, ακόμα καλύτερα...
Σας ζηλεύω εσάς τους τελειωμένους. :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

Με πολυ ψαξιμο και φαντασια καταφερα ενα εκπληκτικο αποτελεσμα για τα SP2/3.
Μια βαση ξυλινη στο χρωμα του ηχειου και στο τελειωμα κωνους, να δεινουν αποτελεσμα καταπληκτικο.
Αφου και η γυναικα μου ξετρελαθηκε!
Εξαφανιστηκε το πλατος οπτικα.
Βαρος καθε βασης 35 κιλα.

είναι εύκολο να δώσεις κάποες πληροφορίες ή να βαλεις καποιο link-photo?
sorry gia to off topic

Για δώσε καμιά πληροφορία συστήματος. Ή και καμιά φωτό, ακόμα καλύτερα...
Σας ζηλεύω εσάς τους τελειωμένους. :-)

Μακαρι να μπορουσα να δωσω φωτογραφιες. Ειμαι πολυ ασχετος μ'αυτα τα πραγματα.
Μπορω ομως για οποιον θελει να κανει βασεις να τον στειλω φωτογραφιες.

CDPLAYER -- ESOTERIC X-05

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ -- Tsakiridis με βελτιωσεις και εξωτερικο τροφοδοτικο.

ΤΕΛΙΚΟΙ -- apollon Tsakiridis με βελτιωσεις

ΗΧΕΙΑ -- SPENDOR Classic SP2/3E

INTERCONNECT -- Ultralink ultima MKII

ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ -- Nordost Super Gold

ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ - ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -- QED

ΧΩΡΟΣ -- 5,00 επι 8,50 αλλα το συστημα στημενο στην μεγαλη διασταση δυστυχως.

Ολα τά Classic τής Spendor αποδίδουν τά βέλτιστα εφ όσον τοποθετηθούν σέ ελαφρές καί στιβαρές βάσεις κατά προτίμηση ξύλινες. Καλό θά είναι εφ όσον δέ μπορεί νά γίνει αυτό καί βρίσκονται πάνω σέ μεταλικές , νά παρεμβάλονται μεταξύ τών ηχείων καί τής βάσης τέσσερα κομματάκια υλικού neopren.Τά ηχεία είναι σχεδιασμένα στή λογική τής "ζωντανής" καμπίνας καί οτιδήποτε βοηθάει στό "στέγνωμα" τους πρέπει νά αποφεύγεται.

Η προσωπική μου πρόταση, θα ήταν ένα άλλο cd player…

Δοκιμές σε κάποιο από τα Creek destiny, Cambridge 840, Primare cd 21, μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς, σε λιγότερα χρήματα.

Ταυτόχρονα, πιστεύω, ότι έχεις βάλει γερές βάσεις για μελλοντική αναβάθμιση ηχείου, έχοντας ένα... καθαρό "μυαλό" στο σύστημά σου.

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για τον ήχο συστήματος.

ΧΩΡΟΣ -- 5,00 επι 8,50 αλλα το συστημα στημενο στην μεγαλη διασταση δυστυχως.

δεν ειναι τοσο κακο αυτο. αν σου παρουσιαζει προβλημα, τοτε αν ειναι ευκολο βαλε τα να ισαπεχουν απο τους πλαινους τοιχους
και φερε την αποσταση της μπροστινης μπαφλας τους απο τον τοιχο πισω τους
στο ενα μετρο
τελεια θα ηταν αν μπορουσες να τα στησεις κατα "cardas" εστω και στη μεγαλη πλευρα
αν τα φερεις εκει που πρεπει, μικρη θα ειναι η διαφορα με το να τα στησεις στη μικρη διασταση:operator:

Η προσωπική μου πρόταση, θα ήταν ένα άλλο cd player…

Δοκιμές σε κάποιο από τα Creek destiny, Cambridge 840, Primare cd 21, μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς, σε λιγότερα χρήματα.

Ταυτόχρονα, πιστεύω, ότι έχεις βάλει γερές βάσεις για μελλοντική αναβάθμιση ηχείου, έχοντας ένα... καθαρό "μυαλό" στο σύστημά σου.

Όλα καλά παίζουν. Μόνο τα Hegel δεν λένε τίποτα :-)

Τι να πω. Νομίζω ότι η αναβάθμιση αυτή θα είναι σχετικά περιορισμένη. Το Creek και το Primare τα ξέρω, το cambridge το έχω στα υπόψη μου αλλά η υπερβολική τεχνολογία με αναστέλλει ελαφρώς...Θέλω κάτι πιο fluid...

Κι αυτό Dipie το έχω στα υπόψη.

To Holfi Xenia που είναι και οικονομικό το έχει ακούσει κανείς; Πανέμορφο (στα δικά μου μάτια) και διαβάζω διάφορα για κρεμώδη μεσαία και σιρόπια και κερασάκια στα ψηλά του... :-)

Όλα καλά παίζουν. Μόνο τα Hegel δεν λένε τίποτα :-)

Τι να πω. Νομίζω ότι η αναβάθμιση αυτή θα είναι σχετικά περιορισμένη. Το Creek και το Primare τα ξέρω, το cambridge το έχω στα υπόψη μου αλλά η υπερβολική τεχνολογία με αναστέλλει ελαφρώς...Θέλω κάτι πιο fluid...

Συμφωνώ απολύτως
Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά τα καινούρια cd-players δεν μπορώ να πω ότι ακούγονται όπως τα παλιότερα
π.χ. εξακολουθώ να ακούω από ένα Arcam Delta 2.9 παρ'όλο που από το σύστημα έχουν περάσει ούκ ολίγα Technics ,Nad,Marantz,Alchemist ,Pioneer

DF