Google Nexus 7 [2012]

Μεγεια και στους δυο σας!

Για τους τόνους κρατας πατημένο το πλήκτρο και βγάζει τα τονουμενα. Θα πρότεινα όμως να δοκιμάσεις κάποιο πληκτρολόγιό κάπως καλύτερό από το μαμά και κυρίως πιο παραμετροποιησιμο. Προσωπικά έχω βολευτει με smart keyboard pro. Κάποιοι άλλοι προτιμούν τον swift keyboard όμως.

Άψογο το smaty keyboard! Ευχαριστώ! Άλλες καλές μαγκιές τώρα που πήραμε φόρα?

Re: Google Nexus 7

Άψογο το smaty keyboard! Ευχαριστώ! Άλλες καλές μαγκιές τώρα που πήραμε φόρα?
Για μειλ: Κ10 (η το δωρεάν Κ9). Γρήγορο και βλέπεις ταυτόχρονα όλες τις γραμματοθυρίδες σου.
Power Toggles: συντομεύσεις για γρήγορες αλλαγές σε δεδομένα, gps, wifi χωρίς να μπαίνεις σε μενού (αν και κάποια τα έχει ήδη η 4.1.χ)
File expert: file manager με βασικό προσόν την επικοινωνία με τον υπολογιστή ασύρματα μέσω του ρούτερ.
Google calendar
Tasks

Όταν βρεθείς σε ουρά για check-in σε αεροδρόμιο και ενώ έχεις κουβαλάς τσάντες και βαλίτσες, όταν έρθει η σειρά σου το βάλεις έτσι απλά στην τσέπη του μπουφάν σου, θα καταλάβεις πόσο σημαντικο πράγμα είναι η μικρή οθόνη...!:award:

Ενταξει οκ...ετερον εκατερον...και καθε μερα ομως που θες να διαβαζεις ανετα avclub απο τον καναπε σου θα καταλαβεις και ποσο σημαντικό πραμα ειναι η μεγαλη οθονη! Το θεμα ειναι ποσο και αν χαλιεσαι απο το transition.

Ενταξει οκ...ετερον εκατερον...και καθε μερα ομως που θες να διαβαζεις ανετα avclub απο τον καναπε σου θα καταλαβεις και ποσο σημαντικό πραμα ειναι η μεγαλη οθονη! Το θεμα ειναι ποσο και αν χαλιεσαι απο το transition.
Έχω δουλέψει παράλληλα iPad3 και μία 7ίντση ταμπλέτα (όχι νέξους. Μία με την φτωχή ανάλυση 800χ480 σε μέτρια οθόνη). Το μάτι "γέμιζε" στο iPad κυρίως σε βίντεο και φωτό. Από εκεί και έπειτα για τα φόρουμ χρησιμοποιώ tapatalk και στο σερφάρισμα το κανονικό υπήρχε διαφορά αλλά μέσες άκρες ήταν οκ. Μάλιστα σε κάποια παιχνίδια το μικρότερο μέγεθος ήταν πιο βολικό για τα χέρια. Επίσης το μικρότερο βάρος είναι πολύ πιο άνετο στο χέρι. Φαντάζομαι ότι με την ανάλυση του νέξους και το βάρος του σίγουρα θα είναι μία πιο βολική κατάσταση με τον περιορισμό φυσικά της μικρότερης οθόνης. Για χρήση σπιτιού ίσως το iPAd να είναι προτιμότερο αλλά αν η ταμπλέτα είναι να βγαίνει από το σπίτι συχνά τότε νομίζω το νέξους κάνει καλά την δουλειά που πρέπει να κάνει.

Power Toggles: συντομεύσεις για γρήγορες αλλαγές σε δεδομένα, gps, wifi χωρίς να μπαίνεις σε μενού (αν και κάποια τα έχει ήδη η 4.1.χ)
File expert: file manager με βασικό προσόν την επικοινωνία με τον υπολογιστή ασύρματα μέσω του ρούτερ.
Tasks

H 4.2.1 έχει όλα τα toggles μαμισια.(χωρις όμως Power Toggle ή Restore-Reboot toggle)

Επίσης όλοι σχeδόν οι File Managers έχουν την δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας με PC σε δίκτυο.(Το ανάποδο πώς το κάνουμε?)
Προσωπικά χρησιμοποιώ Astro File Manager και λόγω του ότι το Nexus ου είναι 8GB έκανα root με stickmount βάζω stickάκια για ταινιες - σειρές.

Και το κυριότερο, MX player για video

Last edited:

4.2.2 από σήμερα (τουλάχιστον στην εδώ μεριά του Ατλαντικού). Για διαφορές μη με ρωτήσετε, δεν είδα κάτι εξώφθαλμο. Υποθέτω ότι θα διορθώνει τα γνωστά bugs (λέγε με Current) αλλά δεν τολμάω να το ξαναενεργοποιήσω, έτσι κι αλλιώς ήταν πρόγραμμα που δε χρησιμοποιούσα ποτέ.

Οποιος το έχει κάνει root στην 4.2.2 ας δώσει ένα χεράκι.

Σε 4.2.1 το έκανα με Nexus Root Toolkit v1.6.2

Λογικά τις επόμενες μέρες θα βγάλουν 1.6.3 ή κάποια files που θα τα βάζεις στην 1.6.2 και θα γίνετε.
Να ξέρεις ότι όλα γίνονται αυτόματα έσυ το μόνο που κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το app στο PC σου μαζι με κάποιους ADB drivers και να συνδέσεις το tablet σε αυτόν.

Δες μια στο youtube και θα βρείς πολλά video..
Πχ εγώ ακολούθησα αυτό
Και περισοτερες λεπτομέρειες εδώ κι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=sK9avekmA1c&list=FLcs7h-37QQUE2jN8An-2Apg&index=3

Last edited:

Και όπως λέω απο πάνω επιβεβαιωνομαι απο τον δημιουργό του app gia ροοτ se 4.2.2

Originally Posted by WugFresh.com
IMPORTANT NOTICE: Yes, I am aware that this isn’t working on 4.2.2 right now. This will be fixed in v1.6.3 which will be released ASAP (within a few days or sooner if possible). As a temporary fix you can replace the old adb/fastboot/dll files in the toolkits /data directory with the new ones: new_adb_and_fastboot.zip just download that zip and extract/unzip its contents into the toolkits /data directory and agree to overwrite those files, then proceed to use “Any Build” mode to perform subsequent operations like rooting. Again, this is just a temporary fix for those who are impatient.

Ερωτήσεις:
Τι διαφορά θα έχει το προσωρινό στο οποίο αναφέρεται;
Προτείνεις να περιμένουμε το μόνιμο;
Δεν πρέπει να κάνουμε πρώτα unlock;
Θα χαθούν δεδομένα κατά τη διαδικασία root-unlock;
Τι θα γίνει μετά με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις;

Ερωτήσεις:
Τι διαφορά θα έχει το προσωρινό στο οποίο αναφέρεται;
Προτείνεις να περιμένουμε το μόνιμο;
Δεν πρέπει να κάνουμε πρώτα unlock;
Θα χαθούν δεδομένα κατά τη διαδικασία root-unlock;
Τι θα γίνει μετά με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις;

Προσωρινο αναφερετε στο να βαλεις μονος σου τα files (που άλλαξαν με την 4.2.2) στο υπαρχον release του tool και να μην περιμενεις και καλα το "Official".

Ναι, περιμενε το νεο εφόσον θα είναι η πρώτη σου φορα.
Για unlock χρειάζεσαι το νεο file που θα προσθέσει.

Κατά το unlock - root γίνεται WIPE OUT του tablet !! Γι αυτό και ΠΡΙΝ κάνεις unlock-root με το ίδιο εργαλείο θα κάνεις BackUP το οποίο και θα επαναφέρεις στην συσκευή μετά το root.

Για μελλοντικά, αν του βάλεις -κατά το root- custom recovery (TWRP πχ ) τότε σε ΚΑΘΕ αναβάθμιση ΠΡΩΤΑ θα κάνεις UNROOT με το ίδιο tool και μετά την αναβάθμιση...
Με custom recovery μπορουμε να εγκαταστησουμε custom ROM ΧΩΡΙΣ την βοηθεια υπολογιστη.

Αν όμως ΔΕΝ βάλεις custom recovery τότε δεν έχεις θεμα με αναβαθμίσεις και θα τις παίρνεις σαν η συσκευή να είναι απείραχτη
Χωρις custom recovery μπορουμε να εγκαταστησουμε custom ROM MONO μεσω PC.

Ότι και να επιλέξεις όταν το κάνεις του ταβας και ενα Full Nandroid backup και είσαι κουκλος. Το nandroid backup είναι σαν να παιρνεις ΟΛΟ το λειτουργικο με τα παντα όλα μεσα σαν backup

Δες εδώ

Εγω το έχω ΧΩΡΙΣ custom recovery πχ αλλά ακόμα δεν εχω κάνει το update. Λεω να περιμενω μερικές μέρες να δω πώς πάει στους άλλους γιατι λένε ότι είναι minor update και δεν δίνει κατι ουσιαστικο.

Last edited:

Για να μην σου αφήσω ίχνος αμφιβολίας και επειδή πάντα με τις συσκευές μου με τρώει η περιέργεια, μόλις έκανα update σε 4.2.2 και το tablet την δέχτηκε μια χαρά.
Και το unlock - root είναι ακόμα εκει..

OXI τελικα κατι παιζει με το root.Θα το ψαξω και θα σου πω.

ZLI3dXkl.png

Last edited:

Όλα καλά πλέον αφού ξανά έκανα μόνο root με τα files που αναφέρει ο developer στο πιο πάνω quote που έκανα.

manosfp περίμενε να βγάλει το κανονικό release γιατί θα κολλήσεις (όπως κι εγω) με τον τρόπο που το έκανα....(λόγω του ότι είσαι καινούριος στο αντικείμενο)

Οκ τοτε. Θα περιμενω τον οδηγο σου μολις γινουν πιο απλα τα πραγματα! Προς το παρον το σκιζω στα mame!