Γραμμάρια Δίσκων Και Inches.

Re: Γραμμάρια Δίσκων Και Intches.

Το ξύλινο έχω που είναι αμερικάνικη έκδοση.

κρατα το μικρο σεικι, εκτος και αν εχεις αρκετα μεγαλο budget

και σε λίγο καιρό πάρε ένα μεγαλο σεικι....:idea:

Πλάκα μας κάνεις; Επισκευάζεις το Marantz και κρατάς και το Micro Seiki, άντε να το κάνεις ένα service.
Πάρε το πολύ πολύ μια καλούτσικη κεφαλή και είσαι ΟΚ.

Αν θελήσεις να ξοδέψεις από 3000 και πάνω (λέμε τώρα), τότε εδώ είμαστε...

Γιατί ρε παιδειά να ξοδέψω 3000 ευρώ???
Ξέρω ότι τα πικαπάκια που έχω είναι καλά,τουλάχιστον για την οικονομική κατηγωρία που ήταν,αλλά παρόλα αυτά θέλω να πάρω κάτι λίγο ποιό καλό απο αυτά που έχω, το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω μέχρι 1500 ευρώ,αλλά ψάχνω και για μεταχειρισμένο θα δώ τώρα τι θα μου κάτσει.Βέβαια και θα φτιάξω και το άλλο μου πικάπ το marantz δεν μου κρατάει στροφές θα του αλλάξω τα καλώδια και θα του βάλω και μία κεφαλή αλλά σιγά σιγά όλα αυτά.

θα του αλλάξεις τα καλώδια?
δηλαδή?
θα του βάλεις και μιά κεφαλή?
τώρα δεν έχει ?
δεν σου κρατάει και στροφές?

Ακριβώς,κεφαλή είχε μία standon 680EE,Που θέλει άλαγμα η βελόνα,αλλά σκέφτομαι να του βάλω ποιό καλή,καλώδια θέλω να του αλλάξω γιατι αυτά που έχει είναι απο το 1975 όπως είναι και το πικάπ και έχει κάτι απλά φυσάκια,και επίσης δεν κρατάει στροφές οι στροφές του πέφτουν όταν βάζεις δίσκο να παίξει.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Έλα μου ντε άμα ήταν αυτό θα έψαχνα για άλλο...........παιδειά ακούω με ένα ταπεινό micro seiki mb 14.

Τι το ταπεινό έχουν τα micro seiki; μιά χαρά μου ακούγεται. To Marantz πάλι...αν ήταν σε καλή κατάσταση θα σου έλεγα "κράτα το" αλλά άμα χάνει στροφές, κλάφτα. Που να βρεις σέρβις τώρα (εκτός κι αν μπορεί να κάνει κάτι το μέλος vintage service)

Οταν λέω ταπεινό εντάξει δεν ήταν και απο τα πάρα πολύ καλά,αυτό ήταν καλό στην κατηγωρία που κυμενόταν βέβαια η micro seiki τον καιρό εκείνο ήταν μια απο της κορυφαίες εταιρείες της εποχής.Το marantz διορθώνεται δεν είναι κάτι, ξέρω ηλεκτρονικό για να το πάω.Και τα δύο θα τα κρατήσω μόνο και μόνο για συναισθηματικούς λόγους μην ξεχνάμε ήταν του πατέρα μου με αυτά μεγάλωσα,το micro seiki το έχω φτιάξει θα φτιάξω και το marantz αλλά σκέφτομαι να πάρω και κάτι λίγο ποιό καλό έστω και παλιό που την εποχή του ήταν τούμπανο και μέχρι σήμερα θα παραμένει καλό.

Γιατί ρε παιδειά να ξοδέψω 3000 ευρώ???
Ξέρω ότι τα πικαπάκια που έχω είναι καλά,τουλάχιστον για την οικονομική κατηγωρία που ήταν,αλλά παρόλα αυτά θέλω να πάρω κάτι λίγο ποιό καλό απο αυτά που έχω, το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω μέχρι 1500 ευρώ,αλλά ψάχνω και για μεταχειρισμένο θα δώ τώρα τι θα μου κάτσει.Βέβαια και θα φτιάξω και το άλλο μου πικάπ το marantz δεν μου κρατάει στροφές θα του αλλάξω τα καλώδια και θα του βάλω και μία κεφαλή αλλά σιγά σιγά όλα αυτά.

Καλά βρε, τι κατάλαβες; :flipout:
Για να το κάνω τάλαρα, αν θέλεις να πάρεις κάτι κάτω από 3 χιλιάρικα, δεν αξίζει τον κόπο. Μένεις με το Seiki που μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Με τα 1500 ευρώ παίρνεις phono, κεφαλή, και είσαι άρχοντας.

Καλά βρε, τι κατάλαβες; :flipout:
Για να το κάνω τάλαρα, αν θέλεις να πάρεις κάτι κάτω από 3 χιλιάρικα, δεν αξίζει τον κόπο. Μένεις με το Seiki που μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Με τα 1500 ευρώ παίρνεις phono, κεφαλή, και είσαι άρχοντας.

Κάτσε έχω δύο απωρίες που θέλω να μου λύσεις,πρώτον πιστεύεις ότι με 1500 ευρώ max ακόμα και σε παλιό δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει.Εδώ άλλοι δίνουν 100 ευρώ για να πάρουν το πλατώ και με 1500 και παραπάνω φτιάχνουν plinth αλλάζουν βραχίωνα και ισχυρίζονται ότι μπωρεί να συναγωνιστεί πικάπ πολλαπλάσιας κατηγωρίας.
Και δεύτερων το micro που έχω έντάξει δεν ήταν και η κορυφή ήταν ένα καλό πικάπ στη κατηγωρία του,δηλ.εσύ με αυτά τα λεφτά τη phono μου προτείνεις, και τη κεφαλή μπωρεί να σηκώσει το εν λόγο πικάπ για να αποδώσει τα μέγιστα.

φίλε μου
κάπου λίγο τα έχεις μπερδεμένα, κάπου μας έχεις μπερδέψει ακόμα περισσότερο

έχεις 2500 τόσα δεν ξέρω πόσα βινύλια και ακόμα ψάχνεσαι να βρεις αν θα πάρεις άλλο πικάπ ή αν θα φτιάξεις αυτά που έχεις που παίζουν δεν παίζουν με χίλια βάσανα.
Από την άλλη μιλάς για κουφά νούμερα, 1500άρια, τριχίλιαρα και δεν συμμαζεύεται.
Με 1500 δεν αγοράζεις απλά πικάπ, αγοράζεις αεροπλάνο που φυσάει.
να μη σου πω κάνε μια γύρα στις αγγελίες και θα βρεις με 400 φυσέκια.
Μην ακούς τι κάνουν οι τρελλαμένοι εδώ μέσα που είναι στημένοι με τα χρόνια πίσω από ένα 75άρι λενκο ή αρχαία emt αλλά έχουν προηγουμένως διαβάσει σελίδες στο διαδίκτυο.
Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ιδίως άν κάποιος είναι άσχετος.

Πάρε ένα πικάπ να λήξει αυτή η ιστορία.
Πάρε ακόμα και ένα entry level project και θα τσακίσει το παλιό σου seiki.
Πάρε μιά απλή κεφαλή και τελείωσες.
Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα θα περάσουν τα χρόνια και συ θα μείνεις να χαζεύεις το μαραντζ που χάνει στροφές και το μικρο και δεν θα προλάβεις να ακούσεις τα 2500 βινύλια.

Πιστεψέμε έχω ξεκινήσει είδη και έχω προλάβει να ακούσω τη μισή δισκοθήκη.Αλλά δεν μπορώ να παραλείψω και το γεγονός ότι αργά η γρήγωρα θα πρέπει να πάρω πικάπ, γιατί αυτή τη δισκοθήκη που έχω θέλω να την ακούσω και με καλήτερη αναλογική πηγή για να μπορέσω να ανακαλύψω κάποια κρυφά χαρισματά της.-bye-

Μην ακούς τι κάνουν οι τρελλαμένοι εδώ μέσα που είναι στημένοι με τα χρόνια πίσω από ένα 75άρι λενκο ή αρχαία emt αλλά έχουν προηγουμένως διαβάσει σελίδες στο διαδίκτυο.

με συγχωρείς, έχεις ακούσει ποτέ ένα μοντιφαρισμένο lenco 75 ή emt; Πως ξέρεις αν αξίζει ή όχι; Πως βαφτίζεις όλους όσοι ασχολούνται με αυτά άσχετους; Ξέρεις τι έχουμε αγοράσει, δοκιμάσει και ακούσει πριν καταλήξουμε εκεί; Και τελείως πληροφοριακά, το Lenco L-75 ήταν πανάκριβο την εποχή του,το δε ΕΜΤ δεν ήταν καν διαθέσιμο για πώληση σε ιδιώτες, μόνο σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για επαγγελματική χρήση.

Αγαπητέ Δημήτρη, νομίζω ότι το σχόλιο αυτό δεν έχει θέση εδώ, τουλάχιστον αν είναι απευθυνόμενο σε εμένα, στον Κώστα και στο geovar... προσωπικά είχα πάνω από 12 καλά πικάπ με καλούς βραχίονες και κεφαλές, και δεν είμαι καθόλου άσχετος.

Και αν κατέληξα εκεί που κατέληξα αυτό είναι λόγο ανοικτού μυαλού και όχι ασχετοσύνης (ή έλλειψη χρημάτων να πάρω κάτι καλύτερο)...

Δεν υπάρχουν μόνο Project και Clearaudio... και δεν ξέρω γιατί σε αυτό το φόρουμ γίνεται μια εκστρατεία από κάποιους...

Το εξειδικευμένο φόρουμ για Lenco, κάθε άλλο από άσχετους κατοικείται..., οπότε θα σε παρακαλέσω να ανακαλέσεις...

καλά βρε, πλάκα μου κάνετε?
αμφότεροι παρεξηγήσατε
(και μου κάνει εντύπωση πως έγινε αυτό).

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ποια είναι η άποψή μου για τα lenco τα emt και για αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα όπως εσεις και ο geovar.
Και προφανώς δεν είστε εσείς οι άσχετοι.
Αλλού πήγαινε το σχόλιο.

Τι να ανακαλέσω μωρε, άμα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γράφω και γιατί το γράφω....:ADFAD2:

και btw μια και αναφέρθηκε Χρήστο

δεν γίνεται καμμιά εκστρατεία εδώ ούτε για project ούτε για clearaudio.

Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ #51 θα καταλάβεις γιατί το παρεξηγήσαμε. Δεν το εννοούσες έτσι προφανώς, αλλά είναι λίγο παρεξηγήσιμο. Το θέμα από τη μεριά μου λήγει εδώ.

Επιμένω όμως ότι ο Προμηθέας δεν χρειάζεται να αγοράσει άλλο πικάπ πέρα από το Microseiki. Aν είναι καλοσυντηρημένο δε νομίζω ότι ένα εισαγωγικό project θα τον ωφελήσει σημαντικά. Αν δε με πιστεύει μπορεί να το πάρει υπό μάλης και να ακούσει και τα δύο πικάπ σε έναν αντιπρόσωπο της επιλογής του για να σχηματίσει ο ίδιος άποψη.

Καλώς!

Ας απαντήσω λοιπόν στο αρχικό σου ποστ, παραβλέποντας την παρεξήγηση.

Πράγματι ο Προμηθέας, ψάχνεται πολύ, και όπως εξέφρασα πιο πάνω το παραψηρίζει, εδώ συμφωνούμε.

Η αρκετά μεγάλη του συλλογή κατά την άποψη μου για να την εκμεταλλευτεί, χρειάζεται ΚΑΙ ένα καλό πικάπ, αλλά ΚΑΙ ένα καλό πλυντήριο δίσκων (πράγμα που κανείς δεν του πρότεινε απόσα έχω διαβάσει μπορεί να κάνω λάθος).

Στο πόσο θέλει να ξοδέψει, δεν μπορώ να του βάλω όριο, ο ίδιος το ξέρει, αλλά αν θέλουμε πολύ καλά αποτελέσματα, πολύ καλύτερα από το MS του, και που θα τον συντροφεύει πολλά χρόνια ίσως πρέπει να πάρει κάτι καλύτερο.

Δυστυχώς οι δύο μάρκες που προανέφερα προκύπτουν πάντα μέσα στις προτάσεις που γίνονται για πικάπ, και όταν λέω πάντα είναι πράγματι πάντοτε... οι άλλες μάρκες προτείνονται κατά περίπτωση και σαν υποσημειώσεις... αυτό ας το δουν οι αρμόδιοι μοντερειτορ, απλά εγώ κάνω μια παρατήρηση/επισήμανση...

Το να επαναλαμβάνεται κάτι έστω αληθές ή όχι αληθές μετά από κάποια στιγμή αποτελεί αναμφισβήτητη αλήθεια... έτσι λειτουργεί το μυαλό του ανθρώπου... εγώ σαν ένας άνθρωπος που έχει τις εμπειρίες του και ασχολούμαι στον χώρο αρκετά, και δεν έχω κανένα μα κανένα εμπορικό συμφέρον από κανένα προϊόν, τα βλέπω όλα αυτά υπερβολικά υπέρ των δύο εταιριών που προανέφερα.

Για να μην παρεξηγηθώ είναι καλά πικάπ, απλά λέω ότι δεν είναι τα μοναδικά.

Αυτό που εμείς λέμε, (Εγώ ο Κώστας και μια μικρή μειονότητα μελών...) είναι ότι εάν κάποιος μπορεί να ασχοληθεί, δηλαδή πιάνει το χέρι του, και έχει κάποια μικρή εμπειρία, με λίγα χρήματα μπορεί να έχει ένα πικάπ hiend, αν ανακατασκευάσει ένα Lenco (ή Garrard, οι άλλες μάρκες έχουν φτάσει στα ύψη...). Αυτό λέμε, και θα συνεχίζουμε να το λέμε... δεν ξέρω γιατί εμείς είμαστε σε διαφορετική κατηγορία από εκείνους που προτείνουν, άλλες μάρκες ή άλλα πράγματα.

Αυτό που λέω είναι εμφανέστατο στις απαντήσεις... όταν λέμε για Lenco... μια σιγή στα ποστ (κανείς δεν κάνει τον κόπο ούτε να ρωτήσει...), όταν λέμε για τα άλλα δύο, οργασμός απαντήσεων...

Αυτά είχα να πω. Καμιά παρεξήγηση... (και για να μην γίνει καμιά καινούργια αυτά για τα δύο πικάπ δεν τα λέω για σένα Δημήτρη τα λέω γενικά...)

Σε ότι αφορά τα project δηλώνω ένοχος, όποτε ρωτάει κάποιος για εισαγωγικό πικάπ είναι η πρώτη επιλογή που μου έρχεται στο μυαλό, για πολλούς λόγους. Συνδυάζουν προσιτή τιμή με καλό ήχο και όμορφο ντιζάιν. Πέραν τούτου έχουν πίσω τους μιά δυνατή αντιπροσωπεία, τον Ορφέα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν καλή τεχνική υποστήριξη. Πριν λίγο καιρό ένα μέλος έψαχνε πικάπ κάτω από τα 300 ευρώ: πόσες ποιοτικές επιλογές υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία τιμής; Για μένα ή project, ή μεταχειρισμένο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για τα clearaudio τώρα: Εδώ είναι πράγματι περίεργο, ενώ η ίδια αντιπροσωπεία έχει και άλλες μάρκες στην κατηγορία τιμής (ή σωστότερα: τιμών), δεν εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα στις προτιμήσεις των μελών. Για να μη μιλήσουμε για τις αμέτρητες άλλες μάρκες πικάπ και πλατώ που υπάρχουν στην αγορά αν υπερβούμε το όριο των 1000 ευρώ...Το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.