Απάντηση: Re: Olflex αβλεπί (ή αβλεπτί ή αβλεπεί)
Μετά από μία υποχρεωτική διακοπή (ελέω . . . γρίπης), συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε . . .
Μετά από τηλεφώνημα μου στον Δημουλά, ο κύριος με τον οποίο μίλησα μου πρότεινε το OLFLEX − 110 CY σε σχέση με ένα άλλο καλώδιο που μου είχε προταθεί, το LiYCY. Το OLFLEX − 110 CY, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι κατάλληλο και για μεταφορά σήματος αλλά και για τροφοδοσία μηχανημάτων. Μάλιστα, όταν έκανα αναφορά στο καλώδιο με ρώτησε αν το θέλω για στερεοφωνικό!
Επίσης, μου είπε ότι επειδή το καλώδιο είναι θωρακισμένο, θα πρέπει η θωράκιση να γειωθεί μόνο στον πίνακα ενώ δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο στο φις του πολύμπριζου.
Τέλος, τόνισε ιδιαιτέρως τη σημασία της γείωσης στον πίνακα, κάτι που έχει αναφερθεί και εδώ επανειλημμένως. . . Μετά από όλα αυτά και ορμώμενος από τις προτάσεις πολλών συμφορουμιτών, προχώρησα και εγώ στην αγορά του καλωδίου αυτού.
Αυτά με το καλώδιο . . .
Τώρα, όσον αφορά τη σύνδεση του OLFLEX με το πολύμπριζο, μία εναλλακτική είναι να τερματίσει το καλώδιο σε μία πρίζα στον τοίχο και από εκεί ένα καλώδιο (υπάρχον καλώδιο και φις της ISOTEK) να τροφοδοτήσει το πολύμπριζο. Η άλλη εναλλακτική είναι το ίδιο το OLFLEX να τερματιστεί σε θηλυκό IEC 20Α και από εκεί απευθείας στο πολύμπριζο. Ποια από τις δύο λύσεις προτιμάτε; νομίζω ο απευθείας τερματισμός σε θηλυκό IEC 20Α είναι προτιμότερος, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.
Για το τέλος, θα ήθελα να ακούσω τυχόν προτάσεις σας για την ασφάλεια – ασφαλειοθήκη (εύλογου κόστους. . .) της ανεξάρτητης γραμμής που θα τοποθετηθεί στον πίνακα. Θα ήθελα να αποφύγω ασφάλεια – ασφαλειοθήκη κόστους 50 (πχ Hi–Fi tuning). Ενδεικτικά αναφέρω αυτές τις
ασφάλειες και ασφαλειοθήκες και αναμένω τις προτάσεις σας. . .
Αυτά προς το παρόν και σας ευχαριστώ για την υπομονή σας!
http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/action-smiley-069.gif