Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Σιγά μην είναι 50% το ρεύμα βρε Ντίνο...
Αυτό ίσως να ισχύει αν το ρεύμα που παίρνει κάποιος είναι εντελώς για τα μπάζα.

Αν ήταν έτσι με σχετικά λίγα χρήματα (σε σχέση με τα μηχανήματα) θα έστηνες το 50% τους συστήματός σου με διάφορες συσκευές (τύπου φίλτρα, μπαταρίες κτλ που κυκλοφορούν)

Νομίζω ότι στην συντριπτική πλειοψηφία μας δεν παίρνουμε τέτοιο ρεύμα, ώστε να ανάγουμε το θέμα σε κυρίαρχο θέμα. Ως συμπληρωματικό το βλέπω προσωπικά (αν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα) και αφού κλείσουμε τη γραμμή πηγή-ενισχυτής-ηχεία/χώρος (το 80% imo αυτού που ακούμε...), ναι ασχολούμαστε και με τα καλώδια και το ρεύμα του σπιτιού κτλ

Η δική μου οπτική πάντως δεν έχει να κάνει με το ακουστικό αποτέλεσμα,απλώς το σκέφτομαι ως θέμα ασφαλείας (άτιμη συνήθεια...) απ' την στιγμή που έχω δει (σε μεγαλύτερη κλίμακα βέβαια) πόσο σημαντικός είναι ένας καλός πίνακας,ένα καλώδιο της προκοπής ή η σωστή γείωση.Με αυτό το σκεπτικό μιλάω.
Τώρα αν αυτό ωφελεί και ηχητικά,κέρδος είναι.

Ωχ Νικολα μου ξεχασα να βαλω εισαγωγικα στην φραση...

Το σωστο ειναι ετσι:

"φιφτυ περ σεντ ιζ δε ελεκτρισιτι. Ντον φοργκετ δατ"

Ειναι προ της εποχης σου, (πριν το 2009 δλδ) -bye-

Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Η δική μου οπτική πάντως δεν έχει να κάνει με το ακουστικό αποτέλεσμα,απλώς το σκέφτομαι ως θέμα ασφαλείας (άτιμη συνήθεια...) απ' την στιγμή που έχω δει (σε μεγαλύτερη κλίμακα βέβαια) πόσο σημαντικός είναι ένας καλός πίνακας,ένα καλώδιο της προκοπής ή η σωστή γείωση.Με αυτό το σκεπτικό μιλάω.
Τώρα αν αυτό ωφελεί και ηχητικά,κέρδος είναι.

Βεβαιότατα Σοκ!
Αλλά αυτό δεν είναι αποκλειστικά θέμα audio, γι'αυτό το παραβλέπω στη συγκεκριμένη κουβέντα.

Αυτό είναι θέμα κοινής λογικής και ισχύει και για την ηλ κουζίνα και το κλιματιστικό!
'Οπως φροντίζουμε να μην αρπάξουμε καμιά φωτιά και τρέχουμε... θεωρώ ότι εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του σπιτιού απο θέμα ηλεκτρισμού!

Ωχ Νικολα μου ξεχασα να βαλω εισαγωγικα στην φραση...

Το σωστο ειναι ετσι:

"φιφτυ περ σεντ ιζ δε ελεκτρισιτι. Ντον φοργκετ δατ"

Ειναι προ της εποχης σου, (πριν το 2009 δλδ) -bye-

Ε να αυτά κάνεις και με μπερδεύεις ρε...

είπα και εγώ χαιέντεψε και ο data?
:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Βεβαιότατα Σοκ!
Αλλά αυτό δεν είναι αποκλειστικά θέμα audio, γι'αυτό το παραβλέπω στη συγκεκριμένη κουβέντα.

Αυτό είναι θέμα κοινής λογικής και ισχύει και για την ηλ κουζίνα και το κλιματιστικό!
'Οπως φροντίζουμε να μην αρπάξουμε καμιά φωτιά και τρέχουμε... θεωρώ ότι εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του σπιτιού απο θέμα ηλεκτρισμού!

:a0210:
Νίκο μου,καλά κάνεις και θεωρείς εσύ.
Αλλά αν έβλεπες αυτά που έχουν δει τα δικά μου μάτια σε όσα σπίτια νοίκιασα μικρός στην Αθήνα ή τα σπίτια που νοίκιασαν οι αδερφές μου (σε τυπικές πολυκατοικίες κατασκευής '70 '80) θα καταλάβαινες το μετέπειτα άγχος μου και το γιατί επέμεινα στην ηλεκτρική εγκατάσταση όταν είχα την ευκαιρία να φτιάξω το δικό μου.
(Να μην σου πω τι βρήκα μέσα σε πίνακα και πλησιάζει και ώρα φαγητού.)
Αλλά στο ότι το δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ηχητικό χαρακτήρα,έχεις δίκιο,τέλος :offtopic:

πραγματι,απο τεχνικης πλευρας,πως 5 μετρα καλωδιο διορθωνουν οτι στραβο (θεωρειται) οτι εχει μια παροχη εγκαταστασης?να φωναξεις ηλεκτρολογο να ζυγισει τα φορτια κ να ρυθμισει εναν αρχαιο πινακα το δεχομαι.Το να βαλεις καλωδιο απτον πινακα,εστω ενα απλο κοινο αγορας,μεχρι το πολυμπριζο σου κ επειτα να εχεις κ 2 μετρα 1800ε καλωδιο υπολογιστη καμουφλαρισμενο σε ακριβο πως διορθωνει το "ρευμα"?

και εστω οτι δουλευουν αιρ κοντισιον κ διαφορα αλλα διαβολικα μηχανηματα,πως κοβει η μαγιονεζα κ ΠΕΡΑ απτο τροφοδοτικο του ενισχυτη/πηγης/equalizer (που δεν υπαρχει πουθενα σε κανενα συστημα φτου φτου 666) περνανε ανωμαλιες οταν ειτε θα προκειται για γραμμικο σταθεροποιημενο τροφοδοτικο η smps?υπαρχουν καποιες διαταξεις εντος τους που ονομαζονται φιλτρα.. :violent-smiley-011:

κ τελος,εδω που φτασαμε στην Ελλαδα του 2013 και αφου ειχα 5 χρονια να γραψω στο hiend,υπαρχουν ακομη ανθρωποι που πετανε τοσα λεφτα σε χρυσοπικιλτα καλωδια χειροποιητα τυλιγμενα απο παρθενες στην κουβα?τοχω απορια..:offtopic:

φιλικα.

Last edited:
κ τελος,εδω που φτασαμε στην Ελλαδα του 2013 και αφου ειχα 5 χρονια να γραψω στο hiend,υπαρχουν ακομη ανθρωποι που πετανε τοσα λεφτα σε χρυσοπικιλτα καλωδια χειροποιητα τυλιγμενα απο παρθενες στην κουβα?τοχω απορια..:offtopic:

φιλικα.

Μιας και είχες να γράψεις 5 χρόνια στην Κατηγορία, να σε πληροφορήσω πως
έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αρχικά δεν εκφραζόμαστε έτσι, δεν δημιουργούμε flames, γιατί φεύγουμε για διακοπές
και δεύτερον δεν τυλίγονται πλέον καλώδια στην Κούβα.

Η ιδεα με τα τελευταια μετρα καλωδιου ρευματος,δεν ειναι να βελτιωσουμε τα χαλια της ΔΕΗ, αλλα να τα διατηρησουμε οσο γινεται αθικτα .Και αυτο,ναι,γινεται χωρις να κοστισει μια περιουσια.

Last edited:
Να πω και εγω δυο λογια μιας και απο εχτες κανω ακροαση με απευθειας γραμμη απο τον πινακα! Η εικονα μεγαλωσε, καθαρισε αρκετα, το νιωθω πιο γεματο με ακομα καλυτερο ελεγχο γενικα παιζει πολυ καλυτερα. Αλλα μιας και περνω απο την ιδια φαση και ειναι μονοφασικος ο πινακας δεν γλιτωσα την επαγωγη. Οταν ανοιγει ο αποροφητηρας κανει ενα τσακ απο τα ηχεια. Αργοτερα θα μπει και ενα φιλτρο και πιστευω οτι θα ειναι ακομα καλυτερο. Θα επερνα πριν το ρελε αλλα φοβαμαι!
Τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι 5 μετρα καλωδιο ηλεκτρολογικο 3χ2,5 μια 16αρα ασφαλεια ΑΒΒ και ενα απο πολυμπριζο της Legrand και καναλι μιας και εγινε εξωτερικα. Νομιζω οτι αξιζει να το κανει ο καθενας.

Να πω και εγω δυο λογια μιας και απο εχτες κανω ακροαση με απευθειας γραμμη απο τον πινακα! Η εικονα μεγαλωσε, καθαρισε αρκετα, το νιωθω πιο γεματο με ακομα καλυτερο ελεγχο γενικα παιζει πολυ καλυτερα.
...
Νομιζω οτι αξιζει να το κανει ο καθενας.

Placebo effect, ή αυθυποβολή στα ελληνικά. Χωρίς double blind test δε πιστεύουμε τίποτα.

Placebo effect, ή αυθυποβολή στα ελληνικά. Χωρίς double blind test δε πιστεύουμε τίποτα.

Αυτο το παραδεχονται και οι μεγαλυτεροι πολεμιοι τωνκαλωδιων ???

Αξιζει τον κοπο να τραβηξεις μια αποκλειστικη γραμμη ρευματος απο τον πινακα γιατι κερδιζεις αρκετα στην ποιοτητα του ηχου στο συστημα σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Φορεσε μασκα υπνου και ελα. κερναω καφε!αριστερα εχω το πολυμπριζο με την γραμμμη απο τον πινακα και δεξια το πολυμπριζο που τρεχει απο τον πινακα και περνανε απο κουζινα τα καλωδια και μετα στο συστημα!

Βασικά για ακόμη μια φορά ακούσατε τα καλώδια και τις όποιες παρακάμψεις από τυχόν ασφάλειες έχετε κάνει, και όχι την απευθείας σύνδεση με τον πινάκα.
Το περίεργο όμως είναι ότι οι περισσότεροι εκλαμβάνετε αυτές τις διαφορές ως βελτίωση.
Αν τις αμέσως επόμενες μέρες η εβδομάδες εξακολουθείτε με επαναλαμβανόμενες ακροάσεις να υποστηρίζετε αυτή την βελτίωση κάτι έγινε, αλλιώς, μια τρύπα στο νερό..

Βασικά για ακόμη μια φορά ακούσατε τα καλώδια και τις όποιες παρακάμψεις από τυχόν ασφάλειες έχετε κάνει, και όχι την απευθείας σύνδεση με τον πινάκα.
Το περίεργο όμως είναι ότι οι περισσότεροι εκλαμβάνετε αυτές τις διαφορές ως βελτίωση.
Αν τις αμέσως επόμενες μέρες η εβδομάδες εξακολουθείτε με επαναλαμβανόμενες ακροάσεις να υποστηρίζετε αυτή την βελτίωση κάτι έγινε, αλλιώς, μια τρύπα στο νερό..

Ναι οι διαφορες δεν ειναι παντα βελτιωσεις.
Αλλα ο Βαγγελης εδω μιλα για βελτιωσεις που οσοι ασχολουνται καπως με τα καλωδια ρευματος καταλαβαινουν τι λεει.
Ισχυει και αυτο που λες οτι εχουν παρακαμφθει ισως ασφαλειες κλπ αλλα αν το 3χ2.5 μμ καλωδιο που χρησιμοποιησε ειναι τουλαχιστον πιο χοντρο απο αυτο που ειχε , τοτε εχει και αυτο την συνεισφορα του στο αποτελεσμα.

Αξιζει τον κοπο να τραβηξεις μια αποκλειστικη γραμμη ρευματος απο τον πινακα γιατι κερδιζεις αρκετα στην ποιοτητα του ηχου στο συστημα σου.

Θα συμφωνήσω,το έχω ήδη κάνει!

Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Θα συμφωνήσω,το έχω ήδη κάνει!

+1
Τρυπησα το ταβανι και με 4.5 μ βρεθηκα στο πανω δωματιο :Banane0:
Μεγαλη διαφορα (βελτιωση) :ears:

Ακομα και ετσι να ειναι οτι ακουσα το καλωδιο και τις οποιες παρακαμψεις παλι κερδισα γιατι εγω και αλλοι 3 φιλοι που ασχολουνται με το αθλημα ειδαμε διαφορες προς το καλυτερο. Αν παιζει καλυτερα πως να το εκλαβω? Δεν διαφωνω οτι σε πολλα σπιτια τα οποια ειναι καινουρια και εχουν καινουριο πινακα καινουρια καλωδιωση και πολλα απο αυτα ειναι τριφασικα και η φαση η οποια τροφοδοτει το συστημα τυχαινει να μην περναει το ψυγειο λαμπες φθοριασμου κτλ. ναι δε θα δει βελτιωση γιατι ηδη ειναι καλο αυτο που εχει! Εμενα ειναι 20+ χρονια ο πινακας και καλωδια οποτε με το να βαλω ενα 3χ2,5 πολυκλωνο και χοντρο με μηκος 5 μετρα, δεν ειναι οτι θα εχω καλυτερο ρευμα το ιδιο ρευμα θα εχω με την διαφορα οτι παει κατευθειαν στον ενισχυτη.

Επειδή σκέφτομαι να τραβήξω και εγώ μια γραμμή από το πίνακα, που προτείνετε να συνδεθεί το καλώδιο στον πίνακα;
Θα βάλω επίσης επιτηρητή τάσης και αντικεραυνικό.

Αν δεν ξέρεις ήδη που μπαίνει η νέα γραμμή στον πίνακα, καλύτερα να μην μάθεις. Φώναξε ένα ηλεκτρολόγο να κάνει τη δουλειά. Εκτός αν σ' αρέσει το ζειν επικινδύνως. Συνήθως κάτω από τους πίνακες υπάρχουν κάτι σούκο μπρίζες. Βάλε εκεί μια μπαλαντέζα και κάνε τις δοκιμές σου. Μην υποτιμάς την αυθυποβολή και το placebo. Η γνώμη μου είναι αυτά δεν κάνουν τίποτα. Αν θέλεις καθαρό συνημίτονο τάσης, τότε πας σε ηλεκτρονικά ισχύος. Οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένος χρόνος και λεφτά. Το αντικεραυνικά και ο επιτηρητή τάσης, είναι για να προστατεύσουν τον εξοπλισμό από υπέρταση και υπόταση και δεν θα βελτιώσουν τον ήχο (δεν φιλτράρουν αρμονικές συχνότητες). Και δεν είναι φθηνά. Αν είναι φθηνά απλώς δεν κάνουν τη δουλειά τους. Σε εσάς που είδατε βελτίωση στον ήχο με την απευθείας γραμμή, έχετε κάνει κανένα έλεγχο να δείτε σε τι κατάσταση είναι η γείωση στο σπίτι σας ?

Last edited: