Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Σε εσάς που είδατε βελτίωση στον ήχο με την απευθείας γραμμή, έχετε κάνει κανένα έλεγχο να δείτε σε τι κατάσταση είναι η γείωση στο σπίτι σας ?

Ναι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Πολύ καλά έκανες.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό από άποψη ασφάλειας. Βοηθάει επίσης στο να έχει καλύτερη ποιότητα ρεύματος στις συσκευές.
Επίσης απαγορεύεται η παράκαμψη του κεντρικού διακόπτη της γενικής ασφάλειας και του ρελέ διαρροής. Δεν το γραφω συγκεκριμένα για κάποιον, απλώς το γράφω για όσους δεν το ξέρουν.

Last edited:
Επίσης στην αρχή της γραμμής πρέπει υποχρεωτικά να μπει αντίστοιχος ασφαλειοδιακόπτης κατάλληλος για τη διατομή του καλωδίου.

Αν δεν ξέρεις ήδη που μπαίνει η νέα γραμμή στον πίνακα, καλύτερα να μην μάθεις. Φώναξε ένα ηλεκτρολόγο να κάνει τη δουλειά. Εκτός αν σ' αρέσει το ζειν επικινδύνως. Συνήθως κάτω από τους πίνακες υπάρχουν κάτι σούκο μπρίζες. Βάλε εκεί μια μπαλαντέζα και κάνε τις δοκιμές σου. Μην υποτιμάς την αυθυποβολή και το placebo. Η γνώμη μου είναι αυτά δεν κάνουν τίποτα. Αν θέλεις καθαρό συνημίτονο τάσης, τότε πας σε ηλεκτρονικά ισχύος. Οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένος χρόνος και λεφτά. Το αντικεραυνικά και ο επιτηρητή τάσης, είναι για να προστατεύσουν τον εξοπλισμό από υπέρταση και υπόταση και δεν θα βελτιώσουν τον ήχο (δεν φιλτράρουν αρμονικές συχνότητες). Και δεν είναι φθηνά. Αν είναι φθηνά απλώς δεν κάνουν τη δουλειά τους. Σε εσάς που είδατε βελτίωση στον ήχο με την απευθείας γραμμή, έχετε κάνει κανένα έλεγχο να δείτε σε τι κατάσταση είναι η γείωση στο σπίτι σας ?

1. Ηλεκτρολόγος θα τη βάλει, αλλά ζητάω τις οδηγίες για να έχω και μια άποψη συμφορουμιτών για το που πρέπει να συνδεθεί.
2. τα άλλα είναι για την προστασία όλων των συσκευών του σπιτιού, το ξέρω ότι δεν βελτιώνουν τον ήχο, ίσως να τον χαλάνε κιόλας.

ika1961, με συγχωρείς αν έγραψα σαν "εξυπνάκιας" χθες, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλώς με θέματα ασφαλείας με πιάνει το αυστηρό μου. Συγνώμη και πάλι αν σε έθιξα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν αντιδράσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
Το να θέλουμε για κάποιες συσκευές να βάλουμε καλή ασφάλεια, γείωση και ξεχωριστό καλώδιο για τη πρίζα τους είναι κακό;
Απλά θέλουμε τον σωστό τρόπο συνδεσμολογίας με τον πίνακα!
Από τη στιγμή που μπαίνουν ενεργοβόρες συσκευές σε μία πρίζα, είναι και θέμα ασφάλειας να στηθεί με αυτό τον τρόπο.

Εγώ θα έλεγα να το κάνουμε για όλες τις πρίζες του σπιτιού!
Καλή γείωση, ένα καλώδιο ικανής διατομής για κάθε πρίζα και καλής ποιότητας ασφάλεια.

Εσείς μην το κάνετε! Ψήστε τα καλώδια στον τοίχο!
Μην προσπαθείτε να αποδείξετε ότι είμαστε ηλίθιοι που μας αρέσει το παστίτσιο αφού δεν έχετε καν δοκιμάσει!
Ήμαρτον με τους σταυροφόρους...

Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν αντιδράσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
Το να θέλουμε για κάποιες συσκευές να βάλουμε καλή ασφάλεια, γείωση και ξεχωριστό καλώδιο για τη πρίζα τους είναι κακό;
Απλά θέλουμε τον σωστό τρόπο συνδεσμολογίας με τον πίνακα!
Από τη στιγμή που μπαίνουν ενεργοβόρες συσκευές σε μία πρίζα, είναι και θέμα ασφάλειας να στηθεί με αυτό τον τρόπο.

Εγώ θα έλεγα να το κάνουμε για όλες τις πρίζες του σπιτιού!
Καλή γείωση, ένα καλώδιο ικανής διατομής για κάθε πρίζα και καλής ποιότητας ασφάλεια.

Εσείς μην το κάνετε! Ψήστε τα καλώδια στον τοίχο!
Μην προσπαθείτε να αποδείξετε ότι είμαστε ηλίθιοι που μας αρέσει το παστίτσιο αφού δεν έχετε καν δοκιμάσει!
Ήμαρτον με τους σταυροφόρους...

+10000000000000000000
Πες τα,εγώ που τα είπα παραπάνω για το θέμα ασφάλειας,κόντεψα να τα ακούσω..
Τεχνικός δεν είμαι,αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου..

Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

+10000000000000000000
Πες τα,εγώ που τα είπα παραπάνω για το θέμα ασφάλειας,κόντεψα να τα ακούσω..
Τεχνικός δεν είμαι,αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου..

Για να μην πουμε οτι αν ελεγξουμε ολες τις πριζες του σπιτιου, στις πλειστες περιπτωσεις οι ηλεκτρολογοι θα εχουν σε καποιες την φαση δεξια και σε αλλες αριστερα..... ενα καλο καλωδιο και η ξεχωριστη γραμμη ειναι πολυτελεια :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Για να μην πουμε οτι αν ελεγξουμε ολες τις πριζες του σπιτιου, στις πλειστες περιπτωσεις οι ηλεκτρολογοι θα εχουν σε καποιες την φαση δεξια και σε αλλες αριστερα..... ενα καλο καλωδιο και η ξεχωριστη γραμμη ειναι πολυτελεια :laugh:

Πόσο δίκιο έχεις,γι'αυτό ένας έλεγχος με το δοκιμαστικό κατσαβίδι επιβάλλεται.
ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!!

Αυτο τι προβλημα δημιουργει ?

stel67 δεν παρεξηγήθηκα καν, το υπέθεσα ότι ήταν για να μην γίνει καμμία μ@λ@κί@ Χριστουγεννιάτικα.

URL]

Εάν πιστεύετε ότι το αυτά τα πηνία που υπάρχουν μέσα στους αυτόματους διακόπτες φορτίου, λειτουργούν παράλληλα και σαν ανεπιθύμητα φίλτρα, τότε αλλάξτε τους με ασφάλεια.

Αυτό έγραψα πριν 5-6 χρόνια το υποστηρίζω και σήμερα, σαν ένα τρόπο να βελτιώσουμε την ηλεκτρική εγκατάσταση. Το άλλο είναι ελέγχουμε όλη την εγκατάσταση και κυρίως τις όλες τις πρίζες για τυχόν στριμμένα <twisted> καλώδια τα οποία με καλή πρόθεση πάντα ο ηλεκτρολόγος προσπάθησε να συγυρίσει.
Αυτά, και σίγουρα θα πάρετε ουσιαστικότερη διάφορα παρά με τα εξωτερικά καλώδια.
1277710967638_hz-myalibaba-web6_7593.JPG

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Τουλαχιστον αξιοπιστιας και εμπιστοσυνης στον ηλεκτρολογο !!!!!
Τα υπολοιπα τα ειπαμε πολλες φορες.

Οι συσκευές που έχουν δικό τους μονο διακόπτη (πχ λαμπατέρ, τηλεοράσεις κλπ) πρέπει να ανοίγουν/κλείνουν τη φάση και όχι τον ουδέτερο. Για αυτό το λόγο είναι σωστό η φάση να είναι πάντα δεξιά (νομίζω, θα το ψάξω).
Η αλλαγή του ασφάλειαδιακόπτη με τηκτές ασφάλειες, πρέπει να γίνεται με προσοχή, γιατί η ταχύτητα διακοπής του κυκλώματος είναι σημαντική. Πρέπει η ασφάλεια να είναι ταχείας τήξης, για να πέσει νωρίτερα από την κεντρική ασφάλεια.

Έλλειψη σωστού χαμηλού,αν η φάση δεν είναι σωστή.

Θα υπήρχε θέμα αν ο ενισχυτής ήταν έτσι, και η πηγή άλλως πως.
Αν είναι και τα δυο έτσι, η και τα δυο άλλως πως, δεν τίθεται θέμα φάσης.
Μάλλον είναι περισσότερο θέμα ασφαλείας και κανονισμών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Θα υπήρχε θέμα αν ο ενισχυτής ήταν έτσι, και η πηγή άλλως πως.
Αν είναι και τα δυο έτσι, η και τα δυο άλλως πως, δεν τίθεται θέμα φάσης.
Μάλλον είναι περισσότερο θέμα ασφαλείας και κανονισμών.

:FSGSFGS4:

Ένας ηλεκτρολόγος που έχει βάλει στη τύχη τις πρίζες, έχει βάλει στη τύχη και τους διακόπτες.
Έτσι, σβήνεις το φως (ή έτσι νομίζεις) πας να αλλάξεις λάμπα και αποκτάς μία epic περμανάντ.

Γενικά όμως...
Σου εμπνέει εμπιστοσύνη μία τέτοια εγκατάσταση;