Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Ναι αυτο το λινκ μιλα κυριως για θεμα προστασιας,τα αλλα πιο πανω ομως λενε και αλλους λογους.

Δεν νομιζω οτι για τα 110 βολτ χρειαζονται διαφορετικοι τροποι σε θεματα ασφαλειας. Ο μοι γενοιτο σε περιπτωση ατυχηματος,δεν εχει και τοσο σημασια αν ειναι 110 η 220 .......το μαλλι δεν γλυτωνει....χαχαχα

Ωραια, μιας και ειμαι εντελως ασχετος απο ηχο (και τεχνικα θεματα αυτου) να δεχτω οτι οταν ενα μηχανημα παρει συγκεκριμενα τη φαση, ακουγεται καλυτερα. Απο οτι εχω καταλαβει, αυτο προκυπτει απο ακροασεις κατοχων και οχι γιατι ο κατασκευαστης μας λεει οτι για να δουλεψει καλυτερα η συσκευη του ηχητικα πρεπει να παρει εκει τη φαση.

Ομως, ποιος θα υποχρεωσει ΚΑΙ τον κατασκευαστη της συσκευης να αναγραφει ποιος πολος του φις πρεπει να παρει φαση. ? Το να ζητησω απο εναν ηλεκτρολογο να βαλει π.χ. τη φαση δεξια στην πριζα, παλι θα πρεπει εγω να κανω τραμπες το φις και υστερα με ακουστικο τεστ να καταλαβω πότε ακουω καλυτερα. Οποτε δεν εχει και πολυ νοημα να ξερω που ειναι η φαση στην πριζα. (εκτος κι αν εχω μαρκαρει εγω το φις στο παρελθον και μου χρησιμευσει οταν παω να συνδεθω σε μια νεα πριζα)

Οποτε:

1) Οσον αφορα την ηχητικη ποιοτητα ενος μηχανηματος, ο κατασκευαστης ΔΕΝ ειναι ενημερος πότε παιζει καλυτερα (αναλογως φασης) το μηχανημα του. ? Αν ναι, γιατι δεν ζητα απο τον καταναλωτη τη σωστη πολικοτητα. ? (εμενα δεν αναγραφεται τιποτε στα manual του ενισχυτη μου)

2) Οσον αφορα θεματα ασφαλειας (π.χ. ηλεκτροπληξιας ή βλαβης μηχανηματος κλπ) και παλι ειτε μιλαμε για οποιαδηποτε συσκευη (π.χ. σεσουαρ μαλιων) ειτε για καποιο μηχανημα (π.χ. ενισχυτη, cd player κλπ ) και παλι αν απαιτειται για λογους ασφαλειας, ο κατασκευαστης και παλι δεν θα πρεπει σε καποιο manual να ζητα απο τον καταναλωτη συγκεκριμενη πολικοπτητα φασης. ?

Αν υπαρχουν ηλεκτρονικες διαταξεις σε ενα οποιοδηποτε μηχανημα (ψυγειο ή ενισχυτη) οπου απαιτουν σωστη πολικοτητα για λογους ασφαλειας ή ηχητικης υπεροχης, σε αυτα τα μηχανηματα δεν πρεπει να υπαρχει καποια οδηγια που να το ζητα. ?

Παραπανω διαβασα ενα link που μιλα γενικα για κανονες ηλεκτρικης ασφαλειας σε συσκευες. Ομως δεν ξεκαθαριζει αν μιλα για συσκευες 110 V (μηπως αυτες εχουν καποιες εξτρα διαταξεις ασφαλειας και απαιτουν σωστη φαση) γιατι τυχαια ξανα ειδα στις φωτο μεσα στα Link πριζες που συνηθως βλεπουμε σε χωρες με 110V. Επισης στο αλλο link που μιλα απλα για καλυτερο ηχο, αδυνατω να καταλαβω γιατι το ανακαλυψε ο γραφων το αρθρο και δεν το ανακαλυψε ο κατασκευαστης της συσκευης αυτης. Γιατι αν το γνωριζει ο κατασκευαστης, γνωριζει επισης οτι εγω με το απλο διπολικο φις που μου εβαλε, θα το συνδεσω ειτε ετσι, ειτε αναποδα στην πριζα αν δεν με ενημερωση ως προς την πολικοτητα.

Εχουμε αναπτυξει δυο θεματα που τρεχουν παραλληλα. Ενα ως προς την ηχητικη υπεροχη και ενα ως προς την ασφαλεια (ειτε του μηχανηματος, ειτε του χρηστη)
Και στα δυο θεματα ομως δεν βλεπω κατασκευαστη να σου λεει: ΠΡΟΣΟΧΗ βαλε εδω τη φαση. (μιλω παντα για το 220V και τις δικες μας πριζες και φις στην ελλαδα)

Ωραια,.....

Ίσως να προσπέρασες παραπάνω την απάντηση και το link που ποστάρισα.
Βεβαίως και υπάρχουν κατασκευαστές που το σημειώνουν και στην συσκευή και στο manual,κι άλλοι που έχουν τοποθετήσει ειδική λυχνία που ανάβει στην λάθος φάση.
(Μια σελίδα πριν θα βρεις και το λινκ.)
Επίσης λόγος (πιο εξειδικευμένα) γίνεται και στις τελευταίες σελίδες του νήματος για το Mambo dac,στην DIY κατηγορία όπου αναφέρονται και οι τρόποι να εξακριβώσει κανείς την σωστή φάση.

Ωραια, μιας και ειμαι εντελως ασχετος απο ηχο (και τεχνικα θεματα αυτου) να δεχτω οτι οταν ενα μηχανημα παρει συγκεκριμενα τη φαση, ακουγεται καλυτερα. Απο οτι εχω καταλαβει, αυτο προκυπτει απο ακροασεις κατοχων και οχι γιατι ο κατασκευαστης μας λεει οτι για να δουλεψει καλυτερα η συσκευη του ηχητικα πρεπει να παρει εκει τη φαση.

Ομως, ποιος θα υποχρεωσει ΚΑΙ τον κατασκευαστη της συσκευης να αναγραφει ποιος πολος του φις πρεπει να παρει φαση. ? Το να ζητησω απο εναν ηλεκτρολογο να βαλει π.χ. τη φαση δεξια στην πριζα, παλι θα πρεπει εγω να κανω τραμπες το φις και υστερα με ακουστικο τεστ να καταλαβω πότε ακουω καλυτερα. Οποτε δεν εχει και πολυ νοημα να ξερω που ειναι η φαση στην πριζα. (εκτος κι αν εχω μαρκαρει εγω το φις στο παρελθον και μου χρησιμευσει οταν παω να συνδεθω σε μια νεα πριζα)

Οποτε:

1) Οσον αφορα την ηχητικη ποιοτητα ενος μηχανηματος, ο κατασκευαστης ΔΕΝ ειναι ενημερος πότε παιζει καλυτερα (αναλογως φασης) το μηχανημα του. ? Αν ναι, γιατι δεν ζητα απο τον καταναλωτη τη σωστη πολικοτητα. ? (εμενα δεν αναγραφεται τιποτε στα manual του ενισχυτη μου)

2) Οσον αφορα θεματα ασφαλειας (π.χ. ηλεκτροπληξιας ή βλαβης μηχανηματος κλπ) και παλι ειτε μιλαμε για οποιαδηποτε συσκευη (π.χ. σεσουαρ μαλιων) ειτε για καποιο μηχανημα (π.χ. ενισχυτη, cd player κλπ ) και παλι αν απαιτειται για λογους ασφαλειας, ο κατασκευαστης και παλι δεν θα πρεπει σε καποιο manual να ζητα απο τον καταναλωτη συγκεκριμενη πολικοπτητα φασης. ?

Αν υπαρχουν ηλεκτρονικες διαταξεις σε ενα οποιοδηποτε μηχανημα (ψυγειο ή ενισχυτη) οπου απαιτουν σωστη πολικοτητα για λογους ασφαλειας ή ηχητικης υπεροχης, σε αυτα τα μηχανηματα δεν πρεπει να υπαρχει καποια οδηγια που να το ζητα. ?

Παραπανω διαβασα ενα link που μιλα γενικα για κανονες ηλεκτρικης ασφαλειας σε συσκευες. Ομως δεν ξεκαθαριζει αν μιλα για συσκευες 110 V (μηπως αυτες εχουν καποιες εξτρα διαταξεις ασφαλειας και απαιτουν σωστη φαση) γιατι τυχαια ξανα ειδα στις φωτο μεσα στα Link πριζες που συνηθως βλεπουμε σε χωρες με 110V. Επισης στο αλλο link που μιλα απλα για καλυτερο ηχο, αδυνατω να καταλαβω γιατι το ανακαλυψε ο γραφων το αρθρο και δεν το ανακαλυψε ο κατασκευαστης της συσκευης αυτης. Γιατι αν το γνωριζει ο κατασκευαστης, γνωριζει επισης οτι εγω με το απλο διπολικο φις που μου εβαλε, θα το συνδεσω ειτε ετσι, ειτε αναποδα στην πριζα αν δεν με ενημερωση ως προς την πολικοτητα.

Εχουμε αναπτυξει δυο θεματα που τρεχουν παραλληλα. Ενα ως προς την ηχητικη υπεροχη και ενα ως προς την ασφαλεια (ειτε του μηχανηματος, ειτε του χρηστη)
Και στα δυο θεματα ομως δεν βλεπω κατασκευαστη να σου λεει: ΠΡΟΣΟΧΗ βαλε εδω τη φαση. (μιλω παντα για το 220V και τις δικες μας πριζες και φις στην ελλαδα)

Η φάση πρέπει ,είναι πάντα δεξιά στην πρίζα,δεν χρειάζεται κάτι άλλο αν το καλώδιο δεν είναι κατασκευασμένο στην τύχη,αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος μ'ένα κατσαβίδι δοκιμαστικό να την βρείς.

Ίσως να προσπέρασες παραπάνω την απάντηση και το link που ποστάρισα.
Βεβαίως και υπάρχουν κατασκευαστές που το σημειώνουν και στην συσκευή και στο manual,κι άλλοι που έχουν τοποθετήσει ειδική λυχνία που ανάβει στην λάθος φάση.
(Μια σελίδα πριν θα βρεις και το λινκ.)
Επίσης λόγος (πιο εξειδικευμένα) γίνεται και στις τελευταίες σελίδες του νήματος για το Mambo dac,στην DIY κατηγορία όπου αναφέρονται και οι τρόποι να εξακριβώσει κανείς την σωστή φάση.

Mα δεν ρωτω για τους κατασκευαστες που απαιτουν τη σωστη πολικοτητα φασης για οποιοδηποτε λογο.
Μιλω για τα μηχανηματα οπου ο κατασκευαστης δεν αναφερει κατι ή δεν το ζητα.
Σε αυτα τα μηχανηματα, υπαρχει καλυτερευση ηχου με αντιστροφη φασης. ?
π.χ. στον δικο μου AV ενισχυτη denon 4306 πρεπει να δοκιμασω αντιστροφή φασης ή δεν εχει νοημα. ?

Καταλαβαινω οτι ισως καποιες διαταξεις μεσα σε εναν ενισχυτη ή οπου αλλου αν επιτελουν καποιο εργο απο τον κατασκευαστη, ειναι επανω στο πρωτευων του μετασχηματιστη συνδεδεμενες και για καποιο λογο σωστης λειτουργιας αυτων χρειαζεται σωστη πολικοτητα φασης. Εστω οτι αυτες οι διαταξεις παιζουν καποιο ρολο στην καλυτερη ποιοτητα ηχου. Αυτο το καταλαβαινω.!

Ειναι ομως ορισμενες αυτες οι συσκευες και το δηλωνει/ζητα ο κατασκευαστης σωστη φαση, ή γενικα θεωρειται οτι οποιοσδηποτε ενισχυτης ή αλλη συσκευη ηχου, μονο οταν παρει σε συγκεκριμενο σημειο τη φαση ακουγεται καλυτερα. ? Αυτο δεν καταλαβα.!

Mα δεν ρωτω για τους κατασκευαστες που απαιτουν τη σωστη πολικοτητα φασης για οποιοδηποτε λογο.
π.χ. στον δικο μου AV ενισχυτη denon 4306 πρεπει να δοκιμασω αντιστροφή φασης ή δεν εχει νοημα. ?

Καταλαβαινω οτι ισως καποιες διαταξεις μεσα σε εναν ενισχυτη ή οπου αλλου αν επιτελουν καποιο εργο απο τον κατασκευαστη, ειναι επανω στο πρωτευων του μετασχηματιστη συνδεδεμενες και για καποιο λογο σωστης λειτουργιας αυτων χρειαζεται σωστη πολικοτητα φασης. Εστω οτι αυτες οι διαταξεις παιζουν καποιο ρολο στην καλυτερη ποιοτητα ηχου. Αυτο το καταλαβαινω.!

Ειναι ομως ορισμενες αυτες οι συσκευες και το δηλωνει/ζητα ο κατασκευαστης σωστη φαση, ή γενικα θεωρειται οτι οποιοσδηποτε ενισχυτης ή αλλη συσκευη ηχου, μονο οταν παρει σε συγκεκριμενο σημειο τη φαση ακουγεται καλυτερα. ? Αυτο δεν καταλαβα.!

Η γενική άποψη είναι πως ναι,όλα τα μηχανήματα ήχου ωφελούνται.
Βεβαίως υπάρχουν και ενστάσεις.Αλλά ας πούμε πως είναι μια γενική παραδοχή.
Τώρα το αν είναι ακουστή η διαφορά ή όχι,αυτό είναι θέμα που όπως πολλά άλλα άλλοι συμφωνούν κι άλλοι διαφωνούν.

Οι ενισχυτές δουλεύουν με συνεχές ρεύμα.
Δεν καταλαβαίνω πως η αλλαγή της πολικότητας στο πρωτεύον του Μ/Σ (μετασχηματιστή) επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Έτσι κι αλλιώς η ανόρθωση του ρεύματος σε συνεχές γίνεται μετά το δευτερέων του Μ/Σ με ηλεκτρονικές διατάξεις.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει ο διακόπτης της συσκευής να διακόπτει τη φάση, έτσι ώστε να μην είναι μονίμως το πρωτεύον του Μ/Σ υπό τάση. Αυτό πέρα από το θέμα της ασφάλειας, επηρεάζει και το χρόνο ζωής του τροφοδοτικού.
Πιθανόν οι κατασκευαστές των συσκευών που δεν δηλώνουν προτίμηση στη φάση να έχουν διπολικούς διακόπτες.

Η φάση πρέπει ,είναι πάντα δεξιά στην πρίζα,δεν χρειάζεται κάτι άλλο αν το καλώδιο δεν είναι κατασκευασμένο στην τύχη,αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος μ'ένα κατσαβίδι δοκιμαστικό να την βρείς.

Μα δεν καταλαβα γιατι ΠΡΕΠΕΙ να ειναι η φαση παντα δεξια στην πριζα. Τοση ωρα αυτο ρωταω. Ωραια, εγω ειμαι ας πουμε ο ηλεκτρολογος σου και σου λεω οτι σου εβαλα τη φαση δεξια στην πριζα.

Εσυ ΠΩΣ θα βαλεις το διπολικο σου φις στην πριζα. ?
Κανονικα ή αναποδα, αφου το φις δεν εχει καποια ενδειξη ως το ποιος πολος του πρεπει να παρει φαση. ?
(αν αρχισεις τραμπες στο φις, κανοντας ακροασεις για το πότε ακους καλυτερο ηχο, τοτε δεν ειχε νοημα εξ'αρχης να ειναι δεξια η φαση στην πριζα. Θα επρεπε και το φις να εχει καποιο σημαδι/συμβολο επανω του)

Επισης την απορια του ακριβως απο πανω post την εχω και εγω.!
Αν δεν υπαρχουν καποια κυκλωματα/διαταξεις που να τροφοδοτουνται απο το πρωτευων του μετασχηματιστη (και υπαρχουν για καποια βελτιωση ηχου κλπ) και να χρηζουν αναγκης σωστης πολικοτητας φασης για να δουλεψουν ορθα, τοτε απο που προκυπτει οτι το πρωτευων του μετασχηματιστη πρεπει να παρει συγκεκριμενα καπου τη φαση για να εχουμε καλυτερο ηχο. ?

Ετσι κι αλλιως, μεχρι αυτο το σημειο δεν υπαρχει πολικοτητα, προκυπτει υστερα.!

Last edited:

Πρέπει να δείς αν η φάση στην πρίζα είναι δεξιά.
Τα υπόλοιπα μπαίνουν στον αυτόματο,τό'χει προβλέψει ο κατασκευαστής.

Πρέπει να δείς αν η φάση στην πρίζα είναι δεξιά.
Τα υπόλοιπα μπαίνουν στον αυτόματο,τό'χει προβλέψει ο κατασκευαστής.

Δηλαδη αν η φαση στην πριζα ειναι δεξια, δεν εχει σημασια πως θα χωσω εγω το φις μεσα στην πριζα. ?
Εχει προβλεψει και ο κατασκευαστης πως θα τοποθετησω το φις αν αυτο δεν εχει καποια ενδειξη επανω του. ?

Δηλαδη αν η φαση στην πριζα ειναι δεξια, δεν εχει σημασια πως θα χωσω εγω το φις μεσα στην πριζα. ?
Εχει προβλεψει και ο κατασκευαστης πως θα τοποθετησω το φις αν αυτο δεν εχει καποια ενδειξη επανω του. ?

Συνήθως το προβλέπει ο κατασκευαστής.
Σαν γενικό μπούσουλα,κάνουμε τα εξής.
Βάζουμε το σούκο στην πρίζα,και κοιτάμε στο φις το θηλυκό που πάει στις συκευή-χρησιμοποιώντας το δοκιμαστικό κατσαβίδι μας-ν'ανάβει η δεξιά πλευρά,έχοντας την λεία επιφάνεια του φις να κοιτά στο πάτωμα και τις γωνίες το ταβάνι.
Αν δεν ανάβει αντιστρέφουμε το σούκο στην πρίζα και τότε θέλει δεν θέλει θ'ανάψει.

το θηλυκο φις οπως το κοιταμε φατσα στις τρυπες ή οπως το κοιταμε απο πισω οταν θα κουμπωσει στη συσκευη, θεωρειται δεξια. ?

το θηλυκο φις οπως το κοιταμε φατσα στις τρυπες ή οπως το κοιταμε απο πισω οταν θα κουμπωσει στη συσκευη, θεωρειται δεξια. ?

Φάτσα τις τρύπες πρέπει ν'ανάβει η δεξιά(άτιμες τρύπες,εσείς φταίτε για όλα)!

Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Ειπαμε πιο πανω οτι η φαση πρεπει να παει στην ασφαλεια.Ενας που θελει να ειναι ολα σωστα,απλα ανοιγει το μηχανημα ,βλεπει που ειναι η ασφαλεια και απ'εκει και περα ξερει πως παει το φις στο μηχανημα του.
Εχει κατα την γνωμη μου σημασια τοσο για λογους ασφαλειας οσο και ακουστικους. ΠΡΕΠΕΙ ομως να ξερεις και ποια ειναι η φαση στον τοιχο ωστε να καταληγει σωστα και στο μηχανημα.

Τωρα γιατι δεξια και οχι αριστερα? Οι αγγλοι εχουν την φαση δεξια,οι αμερικανοι δεξια.Αφου οι ευρωπαιοι δεν ασχολουνται ,ας παει αριστερα,φτανει να παει σωστα στο φις και στο μηχανημα και στον τοιχο.

Ολα τα ειπαμε πιο πανω νομιζω.

Μια λεπτομερεια για το αμερικανικο φις.Πολλοι νομιζουν οτι μοιαζει με το αγγλικο και κυκλοφορουν adaptors που βοηθουν ωστε ενα αμερικανικο φις να μπαινει σε αγγλικη πριζα.Λαθος ,διοτι στο αμερικανικο φις,η γειωση ειναι κατω ενω στο αγγλικο ειναι πανω.Επομενως με τα adaptors αυτα, αυτοματα,η φαση / ουδετερος αντιστρεφονται.Αυτα για φις με τρεις πολους βεβαια.

Μην ξεχναμε οτι τα πλειστα μηχανηματα εχουν το IEC για να τροφοδοτουνται και το IEC καθοριζει καθαρα ποια ειναι η φαση και ποιος ο ουδετερος.Γιατι να βαλουμε στην τυχη δηλαδη την φαση και τον ουδετεροστην πριζα η το σουκο???

Και τελος,οποιος νομιζει οτι δεν παιζει ρολο η δεν κανει διαφορα τιποτα,ας τα ενωνει οπως λαχει.Παλι θα παιζουν:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Αν ειναι IEC 3-pin εχει καθαρη ενδειξη ποιο ειναι ποιο.Αν ειναι διπλο,οπως ειπα ποιο πανω,βρισκεις που ειναι η ασφαλεια και προχωρας.....

Και το κατσαβιδι η μια απλη μετρηση μεταξυ γειωσης / φασης και ουδετερου.

Απάντηση: Re: Γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Και το κατσαβιδι η μια απλη μετρηση μεταξυ γειωσης / φασης και ουδετερου.

Σωστά,με τη μόνη διαφορά ότι το κατσαβίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα μας,χωρίς ν'απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Οποτε με λιγα λογια για να καταλαβω:

- Ο κατασκευαστης (ακομα κι αν δεν το δηλωνει καπου) θεωρει αυτονοητο οτι εσυ πρεπει να δωσεις φαση σε συγκεκριμενο σημειο του μετασχηματιστη του ενισχυτη.

- Ο κατασκευαστης, ακομη κι αν πιστευει οτι εσυ εχεις πριζα οπου η φαση ειναι παντα δεξια, εν'τουτις εχει φτιαξει ενα αρσενικο φις οπου δυναται να κουμπωσει οπως να'ναι επανω στην πριζα και αφηνει σε μενα να ψαχνω με δοκιμαστικα κατσαβιδια επανω στο θηλυκο φις του καλωδιου, ενω μπορουσε να βαλει μια ενδειξη επανω στην αρσενικη μερια του φις που θα κουμπωσει στην πριζα.

- Ο κατασκευαστης θεωρει οτι αν βαλεις σωστα τη φαση επανω στο πρωτευον του μετασχηματιστη θα εχεις καλυτερο ηχο, ενω με τους βασικους κανονες ηλεκτρολογιας δεν προκυπτει κατι τετοιο εαν ολα τα κυκλωματα βρισκονται μετα απο τον μετασχηματιστη.

Εγω προσωπικα ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι αφου ολα τα κυκλωματα βρισκονται μετα το δευτερευον και υστερα απο την ανορθωση, χρειαζομαστε σωστη πολικοτητα φασης.

Θα το καταλαβαινα ΑΝ καποιο κυκλωμα ηταν συνδεμενο παραλληλα στο πρωτευον του μετασχηματιστη (αρα 220V) και για να δουλεψει σωστα ηθελε σωστη πολικοτητα αυτο καθ'εαυτο το κυκλωμα και οχι τα υπολοιπα μερη που βρισκονται μετα το δευτερευον/ανορθωση.

Και αν υπαρχει τετοιο κυκλωμα απο τον κατασκευαστη που να τροφοδοτειται παραλληλα με το πρωτευον, θεωρω οτι ο κατασκευαστης θα το εχει επισημανει με διαφορες ενδειξεις οπως π.χ. τον densen που αναφερθηκε παραπανω και ειχε και οπτικη ενδειξη σωστης/λαθος πολικοτητας.

Απο που προκυπτει λοιπον οτι ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες εχουν κυκλωματα που εξαρτωνται απο την πολικοτητα φασης, κι αν εχουν πως ετσι χαλαρα ΔΕΝ προειδοποιουν τους χρηστες ή δεν εχουν καποια ενδειξη σωστης/λαθος πολικοτητας. ?

Ενας εντελως αδαης που δεν ξερει απο πολικοτητες και κατσαβιδια πως θα ξερει οτι πρεπει να βαλει δοκιμαστικο κατσαβιδι για να δωσει στο θηλυκο φις τη φαση δεξια, οταν ο ιδιος ο κατασκευαστης δεν εχει βαλει καμια προειδοποιηση επ'αυτου. ?

Αν παλι εννοειται οτι το μηχανημα θα δουλεψει ετσι κι αλλιως αναποδα με οποιαδηποτε πολικοτητα, και παλι, γιατι ο ιδιος ο κατασκευαστης δεν κανει λογο για καλυτερη ηχητικα αποδοση οταν υπαρξει σωστη πολικοτητα φασης και να εχει βαλει μια ενδειξη επανω στο φις πως αυτο να τοποθετηθει στην πριζα. ?

Μηπως εξαιρωντας τα μηχανηματα που για καποιο λογο χρειαζονται σωστη πολικοτητα για συγκεκριμενους λογους (και αυτα εχουν τις ενδειξεις σωστης τοποθετησης φασης) σε ολα τα υπολοιπα μηχανηματα δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο, μιας και ο κατασκευαστης αυτων, δεν εχει καποιο ιδιαιτερο κυκλωμα μεσα που να απαιτει σωστη πολικοτητα. ?

Δηλαδη εσεις σε τυφλο τεστ, γυρνατε τα φις στις πριζες και ακουτε καλυτερο/χειροτερο ηχο. ?

(θα με κανετε να τραβαω επιπλα νυχτιατικα) :flipout:

Last edited: