Gran Turismo 5 (PS3)

Λοιπόννννννννν... Το έβγαλα με τον Παγάνη. Το κόλπο είναι φουλ αερτομή και χαμήλωμα σαύρα. Σκλήρηνα λίγο και τα ελατήρια 2 κιλά και μαλάκωσα τα αμορτισέρ στην απόσβεση και σκλήρηνα στην επαναφορά. ΚΙβώτιο στα 420.

Χρειάστηκαν και κάποιες τακτικές Σουμάχερ αλλά ...
ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!:firstprize:

Και κάτι άλλο, που ανέφερε φίλος παραπάνω. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλα τα βοηθήματα OFF!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 5 (PS3)

ΕΧΩ ΤΗΝ DFGT, αλλά μου την έχει καρφώσει να οδηγήσω με συμπλέκτη:BDGBDGB53:

Ok. σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ πέρασα μια ίδια φάση. Πάντως να ξέρεις ότι ο συμπλέκτης στο GT5 δεν είναι προοδευτικός όπως στα αυτοκίνητα (ή ίσως και σε κάποια άλλα simulators) αλλά θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ένα ON-OFF πράγμα. Εκτός από αυτό αν δεν συγχρονιστείς καλά με το γκάζι (πρέπει να απελευθερώσεις πλήρως το γκάζι πριν βάλεις ταχύτητα) τότε σου μπλοκάρει με νεκρά, και άμα έρθει και ο πανικός τρέχα γύρευε...

Με λίγα λόγια θέλω να σου εξηγήσω ότι το πιθανότερο είναι να μην σου αρέσει η εμπειρία, αφού απέχει αρκετά από το "real thing" και να σκάσεις και ένα κάρο λεφτά για κάτι που τελικά δεν θα χρησιμοποιήσεις...

Εγώ χρησημοποιώ το συμπλέκτη μόνο όταν ρίχνω στους άλλους, τουλάχιστον, 6-7 δεύτερα τον γύρο, γιατί είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος, να κάνεις ένα τετ α κε και να βρεθείς τελευταίος... Κατεβάσματα, φυσικά, δεν προλαβαίνεις να κάνεις ταχύτητα - ταχύτητα πριν από απότομες στροφές, οπότε κατεβαίνεις και δυο και τρεις και τέσσερις μαζί, καμιά φορά!

Αν τώρα πάλι σου αρέσει τόσο πολύ η ιδέα και έχεις σκοπό να αφιερώσεις πολύ και ακόμα ποιο πολύ χρόνο για να συνηθίσεις το συμπλέκτη, τότε σίγουρα αξίζει, γιατί εκτός της ιδιαίτερης αίσθησης, οι εξπέρ δείχνουν και ελαφρός καλύτερους χρόνους. (Για μένα φοβάμαι ότι δεν θα ισχύσει ποτέ κάτι τέτοιο)

Αν ήταν διαφορετικά... σίγουρα έχει την χάρη του ο συμπλέκτης!

Απ' την άλλη το DFGT είναι σχεδόν ισάξιο όσον αφορά την αίσθηση και τη Force Feed Back (ανάδραση) και υπολίπεται κυρίως στο θέμα των πεταλιών (αρκετά). Επίσης μια τροποποίηση (όπως έκανα εγώ στο δικό μου, δες εδώ)
στο θέμα των κουμπιών που αλλάζουν τις ταχύτητες, απογειώνουν το τιμονάκι σου...:a0210:

Αυτό που πραγματικά με εκνευρίζει στην DFGT είναι η πεταλιέρα και ειδικά το φρένο που είναι δύσκολο να το δουλέψεις προοδευτικά (στα GT τουλάχιστον δεν την έχω χρησιμοποιήσει με κάτι άλλο).

Εννοείται πως και τα κουμπιά που χρησιμοποεί για τις αλλαγές των ταχυτήτων είναι επίσης εκνευριστικά, αν γυρίσεις το τιμόνι παραπάνω από 90ο ξέχνα την αλλαγή, οπότε και η λύση που προτείνεις είναι πολύ καλή.

Απλά (πες με ψώνιο) θα ήθελα κάποιο άλλο υλικό για να τις φτιάξω.
Φτου ρε γαμώτο. Τα είχε μια αδερφή μου με έναν μ...... που έφτιαχνε παπάδες από ανθρακόνημα. Θα είμαι πολύ κόπανος αν της ζητήσω να μου δώσει το τηλέφωνο?:slapface:

Δικιο εχει ο Αρης αλλα παρολα αυτα αξιζει μια G25...
Ξερει κανεις αν η ferrari f1 μπαινει στο πρωταθημα formula gran turismo...?

εγω αγορασα μια formula gran tourismo και με αυτη ετρεξα.

Last edited by a moderator:
Ξερει κανεις αν η ferrari f1 μπαινει στο πρωταθημα formula gran turismo...?

Και οι δύο Ferrari F1, ΔΕΝ μπαίνουν σε αγώνες A-spec και B-spec !! :violent-smiley-030: Τουλάχιστον μέχρι τώρα..

Ανοίγω ένα ενδιαφέρον θέμα .

Ποιες είναι οι μέγιστες ιπποδυνάμεις που έχετε πουσάρει τα αυτοκίνητα .?

Αρχίζω προς το παρόν με μερικά από τα δικά μου super αγαπημένα.

Corvette ΖR1 – racing 918 HP

Pagani Zonda R 970 HP

Toyota Minolta 1055 HP

Audi R10 TDI 817 HP

Peugeot 908 935 HP

Formula GT 918 HP.

Κορυφαίο αυτοκίνητο στο παιχνίδι μέχρι τώρα – εκτός των τύπου formula – ψηφίζω το Peugeot 908 . Δεν υπάρχει event που να μην παίρνει το χρυσό με διαφορά .

Με ενδιαφέρουν οι ιπποδυνάμεις σε full των Chaparal 2J , Mazda 987, Gt by Citroen Racing. .

Ακόμα κάτι – παίζει κανείς σε 3D .? Αξίζει τίποτα. ?

Last edited:
Ανοίγω ένα ενδιαφέρον θέμα .

Ποιες είναι οι μέγιστες ιπποδυνάμεις που έχετε πουσάρει τα αυτοκίνητα .?

Αρχίζω προς το παρόν με μερικά από τα δικά μου super αγαπημένα.

Corvette ΖR1 – racing 918 HP

Pagani Zonda R 970 HP

Toyota Minolta 1055 HP

Audi R10 TDI 817 HP

Peugeot 908 935 HP

Formula GT 918 HP.

Κορυφαίο αυτοκίνητο στο παιχνίδι μέχρι τώρα – εκτός των τύπου formula – ψηφίζω το Peugeot 908 . Δεν υπάρχει event που να μην παίρνει το χρυσό με διαφορά .

Με ενδιαφέρουν οι ιπποδυνάμεις σε full των Chaparal 2J , Mazda 987, Gt by Citroen Racing. .

Ακόμα κάτι – παίζει κανείς σε 3D .? Αξίζει τίποτα. ?

Ωραίο θέμα!:a0210: Αλλά δυστυχώς πρέπει το PS3 να είναι ανοιχτό ή να έχεις πολύ καλή μνήμη, Και δυστυχώς δεν μπορώ να έχω το PS3 ανοιχτό στη δουλειά.

... Τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορώ να φέρω το PS3 στη δουλειά (δυστυχώς, γιατί ούτως ή άλλως δεν έχει δουλειά)

από τα απλά καθημερινά αυτοκίνητα (ο θεός να τα κάνει απλα και καθημερινά δηλ) και όχι τα αγωνιστικά η bugatti veyron που έχω ειναι στους 1234 ίππους,η ferrari italia στους 707 ίππους και η murcielago στους 800 κάτι ίππους.

Παιδιά μπορείς κάποιος να μου λύσει τις εξής απορίες :
- Είμαι στο aspec στο επίπεδο 21, και δε ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο ότι ένω σε κάθε αυτοκίνητο έχω αγοράσει και τοποθετήσει το φουλ κιβώτιο ταχυτήτων, μου επιτρέπει από τις ρυθμίσεις να αλλάζω μόνο την τελική ταχύτητα και όχι να προσαρμόζω την κάθε ταχύτητα όπως επιθυμώ.
- Επίσης ενώ πάλι έχω αγοράσει όλα τα σετ ελαστικών που θέλω , αν πάω να τα αλλάξω και να βάλω κάποιο άλλο σετ από αυτό που φορά εκείνη τη στιγμή , δε μπορώ να το κάνω.
Είναι κάτι που δε γνωρίζω στα παραπάνω, έτσι που να μπορώ να ρυθμίσω ανάλογα;
Τέλος , πως μπορώ με το τελευταίο update που έγινε και δίνει τη δυνατότητα, αν καταλαβα καλά, να κάνω save, τη πρόοδο του παιχνιδιού που έχω κάνει μέχρι τώρα;

Με την πρὠτη ευκαιρία, να πάρεις Toyota GT-One Race Car (ένα κόκκινο είναι), Nissan Race Car του 89 ή 92 και Sauber C9 (δεν θυμάμαι το υπόλοιπο)..
Είναι ίδιου ύφους αυτοκίνητα με το Peugeot, αλλά μακράν καλύτερα από τα υπόλοιπα σε τελική ταχύτητα και κράτημα..

Επίσης, όπως είπε και ο Ηλίας, αυτού του είδους τα αυτοκίνητα (όπως επίσης και η Formula Gran Turismo), μπαίνουν σε αρκετούς αγώνες και έτσι μιλάμε για εύκολες νίκες!! Ειδικά στο 'Like the Wind", πατάς Χ, στρίβεις στις 4 στροφές για 5 γύρους (στον 4ο τους ρίχνεις και έναν) και έτσι ανεβάζεις τα χρήματά σου...

Ενας φιλος θελει να αγορασει αυτοκινητο τυπου LE MANS και προσανατολίζεται στο Audi R10. Να το παρει ή εχετε να προτείνετε κατι καλύτερο στα ιδια λεφτα παντα?

Ενας φιλος θελει να αγορασει αυτοκινητο τυπου LE MANS και προσανατολίζεται στο Audi R10. Να το παρει ή εχετε να προτείνετε κατι καλύτερο στα ιδια λεφτα παντα?

Στα πόσα λεφτά δηλαδή? Μετρητοίς ή με χρηματοδότηση? Τέλη κυκλοφορίας πόσα πληρώνει? Κατανάλωση?

:flipout::flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα και επειδή δεν έχω φτάσει σε τέτοιο level που να μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο (δεν θυμάμαι και σε ποιο level μπορείς εδώ που τα λέμε) αν στοιχίζει λιγότερο από το 50% της αξίας ενός F1 car να το αγοράσει. Σε αυτήν την κατηγορία Pescarolo, Peugeot, Audi και BMW είναι εφάμιλλα με μικρές διαφορές, οπότε είναι θέμα γούστου.

Άσχετο ίσως. Έχει δοκιμάσει κανείς να εισάγει δική του μουσική στο GT5?
Κάπου νομίζω το διάβασα ότι μπορεί να γίνει τουλάχιστον για τη μουσική που παίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν θυμάμαι που.

Anybody?

Απάντηση: Re: Gran Turismo 5 (PS3)

Παιδιά μπορείς κάποιος να μου λύσει τις εξής απορίες :
- Είμαι στο aspec στο επίπεδο 21, και δε ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο ότι ένω σε κάθε αυτοκίνητο έχω αγοράσει και τοποθετήσει το φουλ κιβώτιο ταχυτήτων, μου επιτρέπει από τις ρυθμίσεις να αλλάζω μόνο την τελική ταχύτητα και όχι να προσαρμόζω την κάθε ταχύτητα όπως επιθυμώ.
- Επίσης ενώ πάλι έχω αγοράσει όλα τα σετ ελαστικών που θέλω , αν πάω να τα αλλάξω και να βάλω κάποιο άλλο σετ από αυτό που φορά εκείνη τη στιγμή , δε μπορώ να το κάνω.
Είναι κάτι που δε γνωρίζω στα παραπάνω, έτσι που να μπορώ να ρυθμίσω ανάλογα;
Τέλος , πως μπορώ με το τελευταίο update που έγινε και δίνει τη δυνατότητα, αν καταλαβα καλά, να κάνω save, τη πρόοδο του παιχνιδιού που έχω κάνει μέχρι τώρα;

Δυστυχώς, το φουλ κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπει, προς το παρόν, να αλλάζεις μόνο την τελική ταχύτητα:furious3:

Όταν θα αγοράζεις λάστιχα (και οτιδήποτε ανταλλακτικά - βελτιώσεις) θα ζητάς να στα φοράει επί τόπου (ένα πάνω στο άλλο) αλλιώς στα ρίχνει στο κουτί με τα αντικείμενα (για άνοιγμα και χρήση σε όποιο αμάξι θες - νομίζω).

Για το update θα το ψάξω και θα σου πω, με ενδιαφέρει και μένα, μην καούμε και δεύτερη φορά...

Re: Απάντηση: Re: Gran Turismo 5 (PS3)

Δυστυχώς, το φουλ κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπει, προς το παρόν, να αλλάζεις μόνο την τελική ταχύτητα:furious3:

Όταν θα αγοράζεις λάστιχα (και οτιδήποτε ανταλλακτικά - βελτιώσεις) θα ζητάς να στα φοράει επί τόπου (ένα πάνω στο άλλο) αλλιώς στα ρίχνει στο κουτί με τα αντικείμενα (για άνοιγμα και χρήση σε όποιο αμάξι θες - νομίζω).

Για το update θα το ψάξω και θα σου πω, με ενδιαφέρει και μένα, μην καούμε και δεύτερη φορά...
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δε κατάλαβα αυτό με τα λάστιχα και το κουτί με τα αντικείμενα. Πως μπορώ να βάλω μετά ένα άλλο σετ ελαστικών, αφου το έχω αγοράσει, αλλά δε το έχω τοποθετήσει αμέσως;
Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλλύτερα.