Φώναξε κανείς?
![]()
Που το είδες το φάουλ? Αυτος με εσπρωξε, και μετα επεσε κατω !
================
Τα μονα αυγα που τρωω ειναι απο αλανιαρα κοτα που μου στελνει απο το χωριο η Θειά μου η Αγγελω.
Αντε και για το κεφι λιγο σε ταραμοσαλατα παρεα με την λαγανα και τον χαλβα και τον χαρταετο την Κ. Δευτερα.
Εν ολιγοις, μου ειναι της κατηγοριας μπλιαξ (σορυ)
Δεν εχω τιποτε με την τυπολοιημενη ρεγγα, απλα μου αρεσει η διαδικασια καθαρίσματος / λαδολεμονοματος της "χυμα", σε συνδιασμο με την αγωνια να ξεβρωμισουν τα χερια μου πριν πεσω στο κρεββατι
Δεν εχω λογια για τις ατζουγες φιλετο, :worshippy:εισαι μονιμως στο μυαλο και στο τραπεζι μου οταν παλευω με τις φακες :SFGSFGSF:
Υγ. Δεν εχει υποπεσει στην αντίληψή μου γκουρμε τυποποιημενη ρεγγα. Εχεις κατι υπ' οψιν σου ?))
Απο κει και πέρα,
για να ευχαριστηθείς ρέγγα πρέπει πρώτον να την καψαλίσεις στο καμινέτο(αν θες να είσαι μερακλής) και να την συνοδέψεις με ξερό κρεμμύδι το οποίο θα έχεις σπάσει με την μπουνιά σου(έθιμο)
Πφφφ... Ημιμαθείς...
Τη ρέγκα την καψαλίζεις πάνω από εφημερίδα, με βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα.
Και στο ξερό κρεμμύδι βάζεις αλάτι και ξύδι.
Τώρα, αν το "στουμπίσεις" (έτσι λέγεται) με τη γροθιά, το πλάι του μαχαιριού ή ότι άλλο σου βρίσκεται πρόχειρο, η γεύση δεν αλλάζει (εκτός αν το στουμπίσεις με κάτι που μυρίζει).
Πφφφ... Ημιμαθείς...
Τη ρέγκα την καψαλίζεις πάνω από εφημερίδα, με βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα.
Και στο ξερό κρεμμύδι βάζεις αλάτι και ξύδι.
Τώρα, αν το "στουμπίσεις" (έτσι λέγεται) με τη γροθιά, το πλάι του μαχαιριού ή ότι άλλο σου βρίσκεται πρόχειρο, η γεύση δεν αλλάζει (εκτός αν το στουμπίσεις με κάτι που μυρίζει).
Με σατανιστές δεν τα βάζω... (προφανώς αστειεύομαι Μιχάλη) :ernaehrung004:
Κι έχεις δίκιο για το καψάλισμα αλλά θεωρώ δύσκολο(ούτε καν εγώ δεν το κάνω πλέον που ζω καθημερινά πλημμυρισμένος απο ρέγγες..) να μπαίνει κανείς σ' αυτήν την διαδικασία.
Το κρεμμύδι όμως χωρίς ξύδι καθότι, το ξύδι με την ρέγγα δεν παντρεύονται!
Α... Εσύ το πας αλλού...
Βάζεις το κρεμμύδι στη ρέγκα.
Εμ τότε ούτε αλάτι δεν θέλεις προφανώς!![]()
@Afam - bykrie και λοιποί συγγενείς
Μην κάνετε chat εδώ. Γιατί θα βγει κανείς και θα σας μαλώσει ...
Καρεκλοπόδαρα ρε.......... Μια χαρά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.