Δεν ξέρω τι μπλε χρώμα να βάψω την Ferrari μου ...:BDGBGDB55:
http://www.flickr.com/photos/marcel-lech-photography/5973468002/lightbox/
Δεν ξέρω τι μπλε χρώμα να βάψω την Ferrari μου ...:BDGBGDB55:
'Πως πάει η προπόνηση?
Να σας θυμίσω ότι αύριο έχουμε αγώνα!! Έκανα κάποιες αλλαγές, δείτε εδώ στο σχετικό νήμα!
Θα τρέξουμε αγώνα 25 γύρων με pit stops - περίπου 45λεπτά. Με ελαφριά φθορά ελαστικών - καυσίμου θα χρειαστεί ένα pit stop ενώ με υψηλή, 2 ίσως και 3! Μπορούμε να το αποφασίσουμε πριν τον αγώνα.
Να προσέξετε ιδιαίτερα όταν θα μπείτε στα pits και σας ζητηθεί η ποσότητα ανεφοδιασμού καυσίμου! Αν δεν ζητήσετε καύσιμο - θα ξεμείνετε από καύσιμο στους επόμενους γύρους και θα χάσετε τον αγώνα!
Επίσης κάποιο μικρό ρόλο, όσον αφορά την επίδοση του αυτοκινήτου, θα παίξει η ποσότητα του καυσίμου με την οποία θα ανεφοδιαστείτε, αφού θα επηρεάσει το βάρος του αυτοκινήτου. Μην κουβαλάτε περιττό βάρος! Παρατηρήστε τον ρυθμό κατανάλωσης πριν μπείτε στα pits!:antlers:
Την επίδοση του αυτοκινήτου μπορείτε να επηρεάσετε - προς το καλό - κάνοντας όσο περισσότερη προπόνηση μπορέσετε! Γιατί?
- Μα γιατί τα αυτοκίνητά μας είναι καινούργια και όσο θα γράφετε χιλιόμετρα τόσο θα στρώνει ο κινητήρας και θα ανεβαίνει η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου (μικρή αύξηση με κάποιο όριο).
- Εκτός από αυτό θα γνωρίσετε καλύτερα και την πίστα!
Θέλω ο αγώνας να γίνει όσο ποιο ρεαλιστικός γίνεται γι' αυτό προτείνω να απενεργοποιήσουμε την ώθηση και τη δύναμη επαναφοράς ολίσθησης καθώς τα βοηθήματα αυτά δεν υφίστανται στην πραγματικότητα...
Αντίθετα τα ASM, TCS και ABS είναι μέρος του ρεαλισμού και έγκειται στην κρίση του οδηγού αν θα τα ενεργοποιήσει.
Η υψηλή φθορά ελαστικών και καυσίμου ίσως να μην είναι τόσο ρεαλιστική, θα μας δώσει όμως την χαρά να κάνουμε άλλο ένα pit stop!
Ένα άλλο θέμα είναι η ρυθμίσεις των:
- Πρόσφυση εκτός ασφάλτου (χαμηλή ή πραγματική). Στην πρώτη βαθμίδα τα ελαστικά που θα πατήσουν το γρασίδι ή την άμμο θα έχουν μέτρια έως κακή πρόσφυση ενώ στη δεύτερη πολύ κακή! Προτείνω "χαμηλή"
- Ένταση Slipstream (ασθενής ή ισχυρή). Προτείνω την ασθενή καθώς ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα.
- Μηχανική βλάβη (ασθενής ή ισχυρή). Κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ισχυρή μηχανική βλάβη αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην την ενεργοποιήσουμε ακόμα σ' αυτόν τον αγώνα και να παίξουμε με την ασθενή προς το παρών. Φοβάμαι ότι κατά τις σοβαρές συγκρούσεις θα αδικηθούν αρκετά και οι μη ιθύνοντες. Από την άλλη θα μου πείτε ότι αυτό συμβαίνει και στους κανονικούς αγώνες! Εκεί υπάρχουν όμως και ποινές για τους απρόσεχτους οδηγούς! Εμείς δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για βαθμούς και ποινές...
Υπάρχει μία ρύθμιση - που δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει. Λέγεται, νομίζω, απενεργοποίηση συγκρούσεων, και υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ότι όλα τα αυτοκίνητα στην πίστα εμφανίζονται ως :hahaha:"φαντάσματα" - μπου
-Ποινές (μικρές ή μεγάλες). Προτείνω τη μικρή. Θα ισχύει και στους γύρους των κατατακτηρίων!
Όσων αφορά τα παραπάνω για τις ρυθμίσεις και συνθήκες του αγώνα είναι υπό συζήτηση φυσικά και θα ασπαστούμε τη θέληση της πλειοψηφίας. Αν δεν υπάρξει αντίρρηση θα ισχύσουν τα παραπάνω:deal:.
Καλή επιτυχία σε όλους! Ας νικήσει όμως ο καλύτερος!!!:SFGSFGSF:
ps: Επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο το online κομματι του παιχνιδιου, να πω απο πριν οτι προσπαθω ακομα να μαθω να οδηγω σωστα χωρις να εμποδιζω καποιον πιο γρηγορο απο μενα ,οποτε δειξτε κατανοηση μεχρι να εξοικειωθω και να πλησιασω στο επιπεδο μερικων απο εσας!Ελπιζω να μαζευτουμε και να περασουμε καλα αυριο!
'
ps: Επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο το online κομματι του παιχνιδιου, να πω απο πριν οτι προσπαθω ακομα να μαθω να οδηγω σωστα χωρις να εμποδιζω καποιον πιο γρηγορο απο μενα ,οποτε δειξτε κατανοηση μεχρι να εξοικειωθω και να πλησιασω στο επιπεδο μερικων απο εσας!Ελπιζω να μαζευτουμε και να περασουμε καλα αυριο!
Δεύτερον κανείς από εμάς δεν θεωρώ ότι είναι επαγγελματίας ή εστω ερασιτέχνης οδηγός αγώνων.(Αν είναι να μας το πει να τον κάνουμε kick!!!:slapface
Και τρίτον η αντίληψη της ηλεκτρονικής πραγματικότητας είναι παρασάγγας διαφορετική από την φυσική. Άν είχαμε την δυνατότητα πιστεύω ότι οι πραγματικοί χρόνοι που θα κάναμε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην Laguna Seca θα ήταν πολύ παραπάνω από τα δύo λεπτά και μόλις ολοκληρώναμε τον γύρο θα βγαίναμε από το αμάξι και θα λιποθυμάγαμε!!!
που ειναι ολες αυτες οι ρυθμισεις μονο στο Online?δεν εχω ιδεα τι ειναι η ωθηση και τι το slipstream
Τα δεδομένα άλλαξαν, έχουμε νέα entries:
Ημέρα: Τετάρτη 13
Άνοιγμα αίθουσας: 23:00
Ξεκίνημα κατατακτηρίων: 23:05
Ξεκίνημα αγώνα: 23:30
Ελαστικά: σπορ μαλακά
Βελτίωση οχημάτων: απαγορεύεται
Ποινή: ελαφριά (θα ισχύει και στους προκριματικούς)
Μηχανική βλάβη: ασθενής
Ένταση Slipstream: ασθενές
Φθορά ελαστικών/καυσίμων: ενεργή (υψηλή)
Ώθηση: απενεργοποιημένη
Δύναμη επαναφοράς ολίσθησης: απενεργοποιημένη
Χωρίς υποβοήθηση τιμονιού
Επιτρέπεται το ASM
Επιτρέπεται το TCS
Επιτρέπεται το ABS
Ερώτηση κρίσεως, μιας και που θα ενεργοποιήσουμε φθορά ελαστικών. Σπορ μαλακά η μέχρι σπορ μαλακά? Δηλαδή εγώ αν τρέξω με σπορ σκληρά για να γλιτώσω 1-2 πιτ-στοπ μπορώ?
Πάντα αυτό δουλεύει ως: μέχρι και...
Ρε πονηρέ πας να γλυτώσεις τα 30 δεύτερα του pit stop?
Δικαίωμά σου!
Να σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα - Η φθορά ελαστικών (και καυσίμου ταυτόχρονα) έχει τρεις διαβαθμίσεις. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την μεσαία.
Χτες πειραματίστηκα και τα αποτελέσματα λεν ότι τα σπορ μαλακά σε καλύπτουν για 12 με 15 γύρους, αναγκαίο δηλ. ένα pit stop στους συνολικά 25 γύρους και ίσως για κάποιους να χρειαστεί και δεύτερο. Να κερδίσεις άλλους 10 γύρους για να μην κάνεις καθόλου pitstop? Αμφιβάλω...:chinscratch:
Δες εδώ για ώθηση και εδώ
To slipstream είναι (με δικά μου λόγια) το φαινόμενο που δημιουργείται πίσω από ένα ταχέως κινούμενο όχημα και εκδηλώνεται με τη μορφή χαμηλής πίεσης - πυκνότητας του αέρα, γύρω και κυρίως πίσω από το όχημα ("σκίζει τον αέρα"). Το αποτέλεσμα είναι το όχημα που ακολουθεί να αντιμετωπίζει μικρότερη αντίσταση από τον αέρα με όλα τα καλά επακόλουθα στην ταχύτητά του, λόγο του φαινομένου αυτού. Λειτουργεί δηλ. σαν μια ρουφήχτρα!
Βέβαια στην πραγματικότητα δημιουργούνται πολλοί στροβιλισμοί και πολύ αστάθεια... πίσω από το όχημα!
Να ευχαριστήσουμε σε αυτο το σημείο τον Τάκη Πουρναρακη και να περάσουμε σε ενα ολιγολεπτο διαφημιστικό διάλειμμα ...
Από εκεί και πέρα μην αγχώνεσαι και μην μου κάνεις όπως κάποιοι που ξεκινάνε ολόκληρα κατεβατά από μουρμούρα γιατι τους χτύπησε κάποιος. Αν κάθε φορά που έτρεχα online και με κοπανάγανε εκνευριζόμουν, πίστεψέ με θα είχα σταματήσει να ασχολούμαι εδώ και πολύ καιρό.
Κυριε διαχειριστα να κλεισω την δεκαδα...?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.