Γυναίκες που μας σημάδεψαν μουσικά

Απάντηση: Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

.......
.............

Κλείνω με μια ερώτηση?Οταν ήμουν 9 χρονών το 1980 και πολύ πιο μπροστά απο την εποχή που κυκλοφόρησε(1974) άκουσα στο ραδιόφωνο την Μοσχολιού στο μιλώ για τα παιδιά μου και ιδρώνω και έκλαιγα για ένα ολόκληρο βράδυ και ήταν η πρώτη φορά που μου συναίβει κάτι τέτοιο με τραγούδι.Εγώ με την ευρύτερη έννοια του όρου θεωρώ οτι με σημάδεψε αλλά είναι γεγονός οτι ούτε μετανάστης ήμουν ποτέ ούτε είχα αφήσει παιδιά σε κάποια χώρα και δούλευα σε άλλη(τουλάχιστον εως τώρα).Αρα με σημάδεψε ή όχι?

Το ακούς τώρα αυτό το τραγούδι;
Πάντως είναι από τα μέτρια που έχει τραγουδήσει η Μοσχολιού. Η καλύτερη εποχή της ήταν η δεκαετία του 60.
Υπάρχει ένα τραγούδι της (των Γκάτσου-Ξαρχάκου) "Η Νύχτα" ηχογραφημένο το 66.
Μοσχολιού άκουγα ήδη μέσα από την κοιλιά της μάνας μου το 64. Κάπου τότε πρέπει να ηχογράφησε τραγούδι για πρώτη φορά. Αυτό ακριβώς που ακούσαμε-είδαμε στο προηγούμενο video που ανέβασε ο φίλος beavis.
Μουσική και κυρίως ελληνικά τραγούδια άκουγα ασταμάτητα σε όλη την παιδική μου ηλικία, από 0 έως 12χρονών. Ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας στο σπίτι.
Από το 76 και μετά "μάγκεψα" και έπαψα να ακούω ελληνικά. Τα θεωρούσα "δεύτερη" μουσική, το μπουζούκι τούρκικο όργανο και άλλες τέτοιες "μοντέρνες" σαχλαμάρες.
Έκανα τους κύκλους μου και επέστρεψα δειλά δειλά περίπου 7 ή 8 χρόνια μετά και άρχισα από την αρχή να ανακαλύπτω ξανά τους θησαυρούς της παιδικής μου ηλικίας που για χρόνια είχα σχεδόν παντελώς αγνοήσει.
Την Μοσχολιού την ξαναανακάλυψα αργότερα το 88 όταν την άκουσα να τραγουδά τρία από τα "Θαλασσινά Φεγγάρια" που ο Νίκος Γκάτσος εμπιστεύτηκε αυτή την φορά στον Μίκη Θεοδωράκη να τα μελοποιήσει. Ηχογραφήθηκαν το 1967, φυσικά απαγορεύτηκαν !!!;;; και τυπώθηκαν τελικά σε βινύλιο το 74. Είναι από τους αγαπημένους μου δίσκους.
Το 1990 (νύχτα ανοιξιάτικη) άκουσα τυχαία την "Νύχτα". Ενώ δεν θυμόμουν καν την ύπαρξη του τραγουδιού άρχισα να σιγοτραγουδώ έκπληκτος τα λόγια. Το τραγούδι, ένα από τα πιο τρυφερά που έχει τραγουδήσει ποτέ η Βίκυ, έκανε το στομάχι μου να δεθεί σε ένα κόμπο λύπης και την φωνή μου να τρέμει. Σπάνια και ελάχιστες φορές έχω συγκινηθεί και συνεχίζω να συγκινούμαι τόσο έντονα από τραγούδι.
Δεν ξέρω αν και με τι τρόπο με σημάδεψε η Μοσχολιού. Στο ερημονήσι όμως αν μπορούσα να διαλέξω μία γυναικεία φωνή να μου τραγουδά αυτή θα ήταν της Βίκυς.
Θα προτιμούσα φυσικά να έχω μαζί μου και την Φαραντούρη και άλλες....

Και κάποια που να ξέρει να μαγειρεύει ίσως.......-bye-

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Ο τίτλος είναι σαφέστατος. ΜΟΥΣΙΚΑ.
Το πως το εννοεί ο καθένας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Μην αναλύουμε τα πάντα.
Αυθόρμητα.
Χαλαρώστε, αφεθείτε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

βεβαίως αυτη που δημιουργεί ο Φοίβος και η εταιρεία του "παραδείσου".
Και το λέω αυτό και μιας και μιλάμε για γυναίκες σε αυτό το thread να πω πως πριν πολλά χρόνια σε μια εκπομπή με αφιέρωμα στην Σώτια Τσώτου έκανε μια απο τις πρώτες της εμφανίσεις η Δέσποινα Βανδή έχοντας τότε μια φωνή το μέταλλο της οποίας άγγιζε σχεδόν αυτό της Μαρινέλλας στα νειάτα της,για να μετατραπεί πολύ σύντομα με την βοήθεια της μηχανής του κιμά που λέγεται Φοίβος αλλά και της τεράστιας ματαιοδοξίας της σε μία απο τις μεγαλύτερες κότες του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού.

Γιωργο, κι αυτο που περιεγραψες, συναισθημα ειναι :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί όποιον λόγο θέλει, για όποια μουσική θέλει, ότι του προκαλεί τα οποιαδήποτε συναισθήματα. Φυσικά και δεν χρειάζεται ούτε να αναφέρει τους λόγους, ούτε να απολογηθεί για αυτό.
Αν κατάλαβα καλά όμως, δεν συζητάμε για αυτό το "δικαίωμα" του καθενός αλλά για το πώς ο καθένας ερμήνευσε το θέμα. Αν κάνω λάθος Γιώργο, διόρθωσέ με.

Δεν νομιζω οτι τιθετε τετοιο θεμα.

Ειμαι σιγουρος οτι οταν ειδαμε "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ", να μπαινουν απο αλλους συνφορουμητες, δεν μας εκανε εντυπωση και το καταλαβαμε αμεσα.

Οταν ειδαμε ομως καποιες που δες, εκει μας βγηκε το ...."γιατι" ! -bye-

Απάντηση: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ.

agnetha2.jpg

agnetha1.jpg

Aυτές μάλιστα!!!

Ετσι μπράβο! :award:

Ποιες "αυτές" βρε; Η ίδια είναι.
Ότι γλυκύτερο να το ...ρουφάς:HTEHEH56:
Αλλά και να την ακούω δε με χαλάει.:operator:

Ποιες "αυτές" βρε; Η ίδια είναι.
:operator:

Σωστά! Αλλά καθ' ότι fan των ΑΒΒΑ δεν περίμενα καν να φορτώσουν οι φωτογραφίες! Και ξέρεις με το modem πόσο γρήγορα φορτώνουν οι ιστοσελίδες. Πάτησα κατευθείαν το quote θεωρώντας ότι πιο κάτω θα ήταν και η φωτογραφία της Frida και όχι μόνο της Agnetha...