H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Τι λες ρε φιλε ποιο νασ και υπσ......απο αυτα ξεκιναει ο κοσμος???.....μπες σε κανενα νημα εκτος των ταινιων να δεις πως ξεκιναει ο μεσος ορος.
Μα δεν σου είπα nas από την αρχή αλλά σκληρό δίσκο. Το ups είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να κλαις τον προβολέα ή σκληρό δίσκο σε καμία διακοπή ρεύματος. Η άγνοια είναι άλλο θέμα. Εξάλλου ενα ups έχει 50-100 δεν είναι απαγορευτικό το κόστος

Το hc κανεις δεν το πηρε σε μια μέρα.

Οπως τα εισιτήριά του σινεμα προστίθενται χρονο με το χρονο ετσι και το κοστος του hc δινεται σε δόσεις.
Θα πάρεις προβολέα και δεν θα έχεις ηχο;
Ωραίος ο βωβός κινηματογραφος αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρει και πολλούς.

Οκ θα τα πάρεις με δόσεις αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσεις. Οπότε στο έξοδα υπολόγισε και τα ηχεία pc που θα χρησιμοποιήσεις στην αρχή μέχρι να πάρεις ενισχυτή και ηχεία. Και μετά θα τα παροπλίσεις ή θα τα βγάλεις αγγελία.

Σου θυμίζω ότι μιλάμε για home cinema όχι για απλή προβολή που μπορεί να κάνει κάποιος και στο λαπτοπ/tablet

2000 ολα μεσα για αρχη. Δεν χρειαζεται να παρεις προβολεα καν για αρχη μια 55" φτανει αν καθεσαι κοντα και εχεις τον ιδιο λογο απόστασης / μεγεθους με το σινεμα.

2000 ολα μεσα για αρχη. Δεν χρειαζεται να παρεις προβολεα καν για αρχη μια 55" φτανει αν καθεσαι κοντα και εχεις τον ιδιο λογο απόστασης / μεγεθους με το σινεμα.
Ok αφού επιμένεις /4 και μετά / 48 αφού σε 4 χρόνια το πολύ θα ψάχνεις να πάρεις κάτι άλλο πχ προβολέα και καλύτερα ηχεία/ενισχυτή.

Άρα πάμε στα ίδια 10-11 εισιτήρια τον μήνα.

12 χρονια με hc ups δεν ειχα ποτε.....οπως και σχεδον οποιος αλλος ξερω.
Κακώς γιατί το 50αρικο δεν είναι απαγορευτικό και μια κακή στιγμή να κάτσει, θα χάσεις κάτι πολύ πιο ακριβό.
Το ότι δεν σου έτυχε, δεν σημαίνει ότι είναι και καλή/σοφή επιλογή.

Κακώς γιατί το 50αρικο δεν είναι απαγορευτικό και μια κακή στιγμή να κάτσει, θα χάσεις κάτι πολύ πιο ακριβό.
Το ότι δεν σου έτυχε, δεν σημαίνει ότι είναι και καλή/σοφή επιλογή.

Μα δεν βγαίνει 50 αν θες να βάλεις ένα 10πριζο πάνω φίλε μου....βγαίνει πολύ παραπάνω. Ένα setup μπορεί να έχει πολλά κομμάτια. Έχω πχ εχω av pre amp, pre amp (2ch) dac, 3 τελικους, 1 pc, 1 minipc, Ps4, projector, ενεργό sub, ενισχυτή ακουστικών κτλ.

....ακόμα και τα μισά να βγάλω έξω από την εξίσωση θέλω UPS απο τα μεγάλα....αυτά που έχουν στα mainframe στις τράπεζες. Που να πρώτο δώσω προτεραιότητα....όλα τα μηχανάκια αντίστοιχης αξίας είναι.

και άντε πες οτι βρήκα τα χρήματα και πήρα το κτήνος. Μετά θα θελω αλλο ενα για τον προβολες ξεχωριστό γιατί είναι ταβανωμένος και ρεύμα παίρνει απο την οροφή, που σημαίνει οτι θα πρέπει να ταβανώσω και το UPS.

Με τοσα λεφτα που κανει αυτη η λυση...πιο φθηνά θα μου βγει να καεί κατι και να το φτιάξω. Αλλα οπως σου ειπα. Δεν παθαίνουν ετσι εύκολα τα μηχανάκια ζημιά. Μονο σήμερα με την καταιγίδα έπεσε στιγμιαία το ρεύμα 2 φορές και φυσικά για λιγη ώρα ο προβολές έβγαλε την κλασική κόκκινη λάμπα..μετά απο λίγο άνοιξε μια χαρά.

Μα δεν βγαίνει 50 αν θες να βάλεις ένα 10πριζο πάνω φίλε μου....βγαίνει πολύ παραπάνω. Ένα setup μπορεί να έχει πολλά κομμάτια. Έχω πχ εχω av pre amp, pre amp (2ch) dac, 3 τελικους, 1 pc, 1 minipc, Ps4, projector, ενεργό sub, ενισχυτή ακουστικών κτλ.

....ακόμα και τα μισά να βγάλω έξω από την εξίσωση θέλω UPS απο τα μεγάλα....αυτά που έχουν στα mainframe στις τράπεζες. Που να πρώτο δώσω προτεραιότητα....όλα τα μηχανάκια αντίστοιχης αξίας είναι.

και άντε πες οτι βρήκα τα χρήματα και πήρα το κτήνος. Μετά θα θελω αλλο ενα για τον προβολες ξεχωριστό γιατί είναι ταβανωμένος και ρεύμα παίρνει απο την οροφή, που σημαίνει οτι θα πρέπει να ταβανώσω και το UPS.

Με τοσα λεφτα που κανει αυτη η λυση...πιο φθηνά θα μου βγει να καεί κατι και να το φτιάξω. Αλλα οπως σου ειπα. Δεν παθαίνουν ετσι εύκολα τα μηχανάκια ζημιά. Μονο σήμερα με την καταιγίδα έπεσε στιγμιαία το ρεύμα 2 φορές και φυσικά για λιγη ώρα ο προβολές έβγαλε την κλασική κόκκινη λάμπα..μετά απο λίγο άνοιξε μια χαρά.
Δεν χρειάζεται να τα βάλεις όλα σε ups.

Μόνο προβολέα και τον σερβερ/pc ή σκληρό δίσκο.

Για όλα τα άλλα βάζεις ένα πολύπριζο με τυπική προστασία, 30-50 .

Δεν χρειάζεται να ταβανιασεις το ups, ούτε καν χρειάζονταν να κάνεις πρίζα στο ταβάνι. Βάζεις το ups όπου θέλεις και με κανάλι ή μέσα στην ψευδοροφη περνάς το καλώδιο τροφοδοσίας.

Last edited:
Ok αφού επιμένεις /4 και μετά / 48 αφού σε 4 χρόνια το πολύ θα ψάχνεις να πάρεις κάτι άλλο πχ προβολέα και καλύτερα ηχεία/ενισχυτή.

Άρα πάμε στα ίδια 10-11 εισιτήρια τον μήνα.

Ρε συ auteur....φυσικα και αν θες να αναβαθμιζεις για παντα ...το κοστος ειναι μεγαλο. Ειναι σαν να σου λεω παρε αμαξι γιατι με το ταξι δεν βγαινεις και συ να μου λες ναι αλλα αν μετα τουχρονου θελω να δωσω το fiat να παρω merc.....δεν βγαινει ακρη ετσι.

Τσαμπα διαφωνουμε...αφου και συ σαν εμενα εισαι. Κανονικα αν δεν ειχες κόλλημα με τα κουλτουροεργα ουτε καν θα πατουσες... αφου στο προβολεα σου βλεπεις καθε μερα μια ταινια και οι φορες που πας στο σινεμα ειναι κτα 80% στα φεστιβάλ.

Αντικειμενικά δεν γινεται να συγκριθεί το σινεμά και να βγει ανώτερο απο οποιαδήποτε άποψη. Εδώ γράφω 3 μέρες χειροπιαστά επιχειρήματα και μέχρι τώρα ο αντίλογος είναι , ουσιαστικά, οτι κάποιος άλλος αρεσει την αναμονή στην ουρά για το ποπ κορν και η κουβεντούλα πριν σβήσουν τα φώτα. Άλλος μου λεει, ´φίλε ή το νιώθεις ή δεν το νιώθεις.....αφού δεν το νιώθεις άστο....

Ο Μάνος μου λέει για Θειες κοινωνίες, και οτι έχει πιο ψηλο ταβάνι οι αίθουσα του σινεμά (μα φυσικά εχει αφού το HC στο σπιτι φιλοξενεί μέχρι 2-3 άτομα και η αίθουσα 200-300 οπότε εχει μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο η αναλογία είναι ιδια και καλύτερη στο σπιτι)

Ο Ανδρέας έγραψε για το οτι ολα μπορούν να γίνουν και από το σπιτι....ναι συμφωνώ, θα βγω από το σπιτι για να κανω κατι που μπορω να κανω μονο εξω. Γυναικα σπιτι δεν βρισκεις, οποτε πας εξω (το να πάρεις call girl δεν είναι το ιδιο), ψάρι δεν ξέρω να φτιάχνω σπιτι γιαυτο την κυριακη παω για τσιπουρο (μακαρονάδα τρώω στο σπιτι) κ.ο.κ.

Ολη η κουβεντα δεν εχει νόημα, είμαι ένας εναντίων όλων οπότε οτι και να πω εφόσον εσείς συμφωνείτε μεταξύ σας ολοι δεν έχει νόημα...

Last edited:
Δεν χρειάζεται να τα βάλεις όλα σε ups.

Μόνο προβολέα και τον σερβερ/pc ή σκληρό δίσκο.

Για όλα τα άλλα βάζεις ένα πολύπριζο με τυπική προστασία, 30-50 .

Δεν χρειάζεται να ταβανιασεις το ups, ούτε καν χρειάζονταν να κάνεις πρίζα στο ταβάνι. Βάζεις το ups όπου θέλεις και με κανάλι ή μέσα στην ψευδοροφη περνάς το καλώδιο τροφοδοσίας.

Ποια ψευδοροφη? Πλάκα εχω απο πάνω μου.

Γιατί αν μου καεί ο προενισχυτής είναι οκ? 'Η εχεις προστασία ή δεν εχεις. Μην κοιτας εσυ που το κοστος του JVC ειναι μεγαλύτερο απο οτι όλα τα άλλα μαζι οποτε για τα άλλα δεν σου καίγεται καρφί.

Ρε συ auteur....φυσικα και αν θες να αναβαθμιζεις για παντα ...το κοστος ειναι μεγαλο. Ειναι σαν να σου λεω παρε αμαξι γιατι με το ταξι δεν βγαινεις και συ να μου λες ναι αλλα αν μετα τουχρονου θελω να δωσω το fiat να παρω merc.....δεν βγαινει ακρη ετσι.

Τσαμπα διαφωνουμε...αφου και συ σαν εμενα εισαι. Κανονικα αν δεν ειχες κολλυμα με τα κουλτουροεργα ουτε καν θα πατουσες... αφου στο προβολεα σου βλεπεις καθε μερα μια ταινια και οι φορες που πας στο σινεμα ειναι κτα 80% στα φεστιβάλ.

Αντικειμενικά δεν γινεται να συγκριθεί το σινεμά και να βγει ανώτερο απο οποιαδήποτε άποψη. Εδώ γράφω 3 μέρες χειροπιαστά επιχειρήματα και μέχρι τώρα ο αντίλογος είναι , ουσιαστικά, οτι κάποιος άλλος αρεσει την αναμονή στην ουρά για το ποπ κορν και η κουβεντούλα πριν σβήσουν τα φώτα. Άλλος μου λεει, ´φίλε ή το νιώθεις ή δεν το νιώθεις.....αφού δεν το νιώθεις άστο....

Ο Μάνος μου λέει για Θειες κοινωνίες, και οτι έχει πιο ψηλο ταβάνι οι αίθουσα του σινεμά (μα φυσικά εχει αφού το HC στο σπιτι φιλοξενεί μέχρι 2-3 άτομα και η αίθουσα 200-300 οπότε εχει μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο η αναλογία είναι ιδια και καλύτερη στο σπιτι)

Ο Ανδρέας έγραψε για το οτι ολα μπορούν να γίνουν και από το σπιτι....ναι συμφωνώ, θα βγω από το σπιτι για να κανω κατι που μπορω να κανω μονο εξω. Γυναικα σπιτι δεν βρισκεις, οποτε πας εξω (το να πάρεις call girl δεν είναι το ιδιο), ψάρι δεν ξέρω να φτιάχνω σπιτι γιαυτο την κυριακη παω για τσιπουρο (μακαρονάδα τρώω στο σπιτι) κ.ο.κ.

Ολη η κουβεντα δεν εχει νόημα, είμαι ένας εναντίων όλων οπότε οτι και να πω εφόσον εσείς συμφωνείτε μεταξύ σας ολοι δεν έχει νόημα...
Άλλο λέμε. Ότι δεν θα κάτσεις με τα ηχεία του pc και ότι θα αναγκαστείς να πάρεις ηχεία και ενισχυτή.. Αν πχ πάρεις προβολέα.

Αν πάλι πάρεις 55" tv θα θέλεις μετά προβολέα εκτός και αν δεν το επιτρέπει ο χώρος σου. Home cinema μπορεί κάποιος να θεωρεί και τις 24" του monitor αν κάτσει στα 40cm.

Δεν μιλάω να αλλάζεις ενισχυτή καθε χρόνο, αυτό το έγραψα για τα 8-10 χρόνια που θα έχουν αλλάξει τα φόρμα και θα θέλεις να αναβαθμίσεις ολη την αλυσίδα.

Ποια ψευδοροφη? Πλάκα εχω απο πάνω μου.

Γιατί αν μου καεί ο προενισχυτής είναι οκ? 'Η εχεις προστασία ή δεν εχεις. Μην κοιτας εσυ που το κοστος του JVC ειναι μεγαλύτερο απο οτι όλα τα άλλα μαζι οποτε για τα άλλα δεν σου καίγεται καρφί.
Έχει νήματα δίπλα για προστασία av ενισχυτών και σχεδόν όλοι τα βάζουν σε ενα καλο πολύπριζο, δεν έχει νόημα το ups γιατί το κόστος είναι μεγάλο.

Σου έγραψα που χρειάζεται ups. Και δεν είναι θέμα ακριβού ή όχι προβολέα καθώς αυτά έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια.

Ups παιρνεις στον προβολεα γιατι εαν πεσει το ρευμα την ωρα που προβαλεις,πρεπει να δουλεψει ο ανεμιστηρας να ψυξεις την λαμπα,θεμα 1λεπτου ειναι,δεν χρειαζεσαι το superduper ups,στα υπολοιπα βαζεις πολυμπριζο με προστασια υπερτασης κλπ

Θα πάρεις προβολέα και δεν θα έχεις ηχο;
Ωραίος ο βωβός κινηματογραφος αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρει και πολλούς.

Οκ θα τα πάρεις με δόσεις αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσεις. Οπότε στο έξοδα υπολόγισε και τα ηχεία pc που θα χρησιμοποιήσεις στην αρχή μέχρι να πάρεις ενισχυτή και ηχεία. Και μετά θα τα παροπλίσεις ή θα τα βγάλεις αγγελία.

Σου θυμίζω ότι μιλάμε για home cinema όχι για απλή προβολή που μπορεί να κάνει κάποιος και στο λαπτοπ/tablet

Γιατι ειπα εγώ οτι δεν θα χει ηχεία?

Να στο γράψω απλα. Με ενα receiver των 400ε + ηχεία 150ε X5 +300e sub + 950e για μια oled 1080p είσαι κάτω από 2500ε. Αυτά τα αγοράζεις σταδιακά και ολοι ξεκινάμε απο κάπου, εγώ το hc το έφτιαξα στην μορφή που είναι τώρα σε μια 10 ετια και θα είναι πάντα ενα work in progress γιατί ειμαι βλαμμένος.....δεν είναι όλοι βλαμμένοι.

Φυσικα και αν δεν εχεις τίποτα και βλέπεις από μια crt και σου πει ο άλλος τι προτιμάς: 5ε εισιτήριο ή 2000ε + σε μια δόση για hc...όλοι θα προτιμήσουνε το εισιτήριο...αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Εδω κουβεντιάζουμε με άτομα που έχουν ήδη HC και ακόμα λένε οτι "αλλο πράμα το σινεμά όμως"

Σε οτι σινεμα και να χω παει ο ηχος ειναι αθλιος και το βαζουν στο τερμα σε σημείο επικίνδυνο για την ακοή και η εικόνα είναι απο μέτρια προς καλή έως καλή. Μετα βλεπω την ιδια ταινια στο σπιτι και απορω γιατι πηγα μεχρι εκει.

Οταν πιτσιρικάς πηγαινα σινεμα....επεστρεφα σπιτι με τα σαγονια στο πατωμα.....γιατι πολυ απλα την εποχη οπου η sony trinitron των μολις 26" ηταν οτι καλύτερο μπορούσες να χεις.....το να παω να ακούσω surround ηχο σε 1000" ήταν μαγικό. Τώρα γινεται το αντιθετο ακριβώς.

Μπορεί αν πάω σινεμά στο L.A. να αλλάξω γνώμη....προς το παρόν όμως από το ster είμαι πιο καλά..... σορυ.

Last edited:
Ups παιρνεις στον προβολεα γιατι εαν πεσει το ρευμα την ωρα που προβαλεις,πρεπει να δουλεψει ο ανεμιστηρας να ψυξεις την λαμπα,θεμα 1λεπτου ειναι,δεν χρειαζεσαι το superduper ups,στα υπολοιπα βαζεις πολυμπριζο με προστασια υπερτασης κλπ

Δεν κάνουν δουλειά FInix. Έχω δοκιμάσει τα κλασσικά του εμπορίου πλαίσιο το γνωστό 10 πριζο και κατι belkin αλλα ο ηλεκτρολόγος μου μου λέει οτι αυτά δεν κάνουν δουλειά.....αν αρχίσει να βροντάει ο ουρανός δεν κάνουν δουλειά. Ξες κανένα καλό να προτείνεις μέχρι 70-80 ευρω? Θέλω να πάρω ένα που να αντεχει την καταιγίδα της βίβλου :flipout:

Γιατι ειπα εγώ οτι δεν θα χει ηχεία?

Να στο γράψω απλα. Με ενα receiver των 400ε + ηχεία 150ε X5 +300e sub + 950e για μια oled 1080p είσαι κάτω από 2500ε. Αυτά τα αγοράζεις σταδιακά και ολοι ξεκινάμε απο κάπου, εγώ το hc το έφτιαξα στην μορφή που είναι τώρα σε μια 10 ετια και θα είναι πάντα ενα work in progress γιατί ειμαι βλαμμένος.....δεν είναι όλοι βλαμμένοι.

Φυσικα και αν δεν εχεις τίποτα και βλέπεις από μια crt και σου πει ο άλλος τι προτιμάς: 5ε εισιτήριο ή 2000ε + σε μια δόση για hc...όλοι θα προτιμήσουνε το εισιτήριο...αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Εδω κουβεντιάζουμε με άτομα που έχουν ήδη HC και ακόμα λένε οτι "αλλο πράμα το σινεμά όμως"
Ε τι να κάνουμε ρε teddy
Αφού είναι άλλο πράγμα...άλλη εμπειρία.

Μόνο που βγαίνεις από το σπίτι, κάθεσαι με άγνωστους δίπλα και το μέγεθος της αίθουσας και οθόνης, είναι πιο επιβλητικό από τις 120+ ίντσες και τα έπιπλα που έχει ο καθένας στον χώρο του.

Πάλι λίγα τα βγάζεις..
Η 55" oled έχει 1500 .
+Καλώδια, media player, ups, δίσκους, netflix κ.α.

Last edited:
Ακριβώς

Όπως και στο pc, για να μην καεί κανα τροφοδοτικό, μητρική ή δίσκος.
Αν έχεις σερβερ και πέσει το ρεύμα κατά το rebuild, χάνεις τα πάντα όλα από δεδομένα και ίσως και τίποτα από hardware.
Αυτοκτονία που θα είχες γλιτώσει με 50 .

Έτσι και υπολογίσω το τι έχω σκάσει όλα αυτά τα χρόνια στα τρία ως τώρα hc που έχω κάνει θα με πιάσει κατάθλιψη.
Και δεν βάζω τα ενδιάμεσα που είναι αναβαθμίσεις ( αστεία αστεία ένα 700αρι το έριξα πέρσι)
Πολύ απλά σκέφτομαι ότι έχω ρίξει τόσα ωστε να πηγαίνω σινεμά πιο ξένοιαστα.

Ε τι να κάνουμε ρε teddy
Αφού είναι άλλο πράγμα...άλλη εμπειρία.

Μόνο που βγαίνεις από το σπίτι, κάθεσαι με άγνωστους δίπλα και το μέγεθος της αίθουσας και οθόνης, είναι πιο επιβλητικό από τις 120+ ίντσες και τα έπιπλα που έχει ο καθένας στον χώρο του.

Πάλι λίγα τα βγάζεις..
Η 55" oled έχει 1500 .

https://www.skroutz.gr/s/11796288/LG-55EG9A7V.html για full hd μιλαω το 4k ειναι μαπα ακομη...δεν καταλαγιασε η σκονη με τα HDR και το 1080π υλικο το δείχνει χειρότερα απο οτι μια full hd οσο καλο scaler και να χει.

Άντε πάλι..........ναι είναι άλλο πράμα...άλλη εμπειρία.........ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ