Χαιρομαι που το λες αυτο.
Να απαντησω ομως και σε καποια αλλα σημεια του ποστ σου.
Μια κεφαλη ΜΜ δεν ειναι σε καμια περιπτωση και με κανενα τροπο εκτεθημενη ωστε να πειραχτουν με οποιο δηποτε τροπο τα πηνια η το στελεχος.
Οσον αφορα τις MC,ακομη και ανοικτες τυπου Glider,ισχυει το ιδιο.Φτανει να δει καποιος τι μαζευεται γυρω απο τα πηνια και την αναρτιση,και θα διερωτηθει πως και παιζει μουσικη μια τοσο βρωμικη κεφαλη.Παιζει,απλα διοτι η βρωμια αυτη δεν την επηρεαζει ποσως.
Η βρωμια δεν μπορει να περασει σε σημεια που θα επηρεασουν την λειτουργια μιας MC.Ακομη και οι κλειστου τυπου MC,απο μεσα οταν τις δεις ειναι πολυ βρωμικες,οσο και μια ανοικτη.
Απαντω στο ποστ σου,διοτι με τον τροπο που το θετεις,νιωθω οτι καποιος ισως θεωρησει τα σχολια μου ως ανευθυνα και χωρις ενδιαφερον μηπως οι δισκοι η η κεφαλη καποιου φιλου εδω παθουν καποια ζημια.
Ελπιζω να μην εδωσα τετοια εντυπωση σε κανεναν.
Τελος,αν καποιος ανησυχει,ασφαλως και δεν πρεπει να δοκιμαζει οτι δοκιμαζουν αλλοι.
Aυτο,ισχυει για οτι δηποτε συζηταμε εδω.
κατά καιρούς έχουμε διαβάσει απίστευτα πράγματα για τον καθαρισμό δίσκων.
Εκτός από τα εξωτικά πχ υπερήχους, τα ακίνδυνα πχ αλκοόλες ή ελαφρά απορυπαντικά και απιονισμένα νερά, τα μηχανικά πχ βουρτσάκια ή ρολεράκια πρόσφατα διαβάσαμε για WD40, ξυλόκολλες και τώρα για χλωρίνη (υποχλωριώδες νάτριο). Η χλωρίνη καταστρέφει το βινύλιο (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πολυβινυλοχλωρίδιο, δηλαδή ένωση του χλωρίου), πιθανότατα όχι άμεσα, αλλά σε λανθασμένη έκθεση σ αυτό.
Επίσης η χλωρίνη σε συνδυασμό με τα άλατα του νερού (στην περίπτωση που δεν είναι πλήρως απιονισμένο το νερό ή δεν είναι καν) θα δημιουργήσει ένα σωρό παραπροβλήματα όπως δημιουργία αλάτων, με συνέπεια εκεί που πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα να δημιουργούμε άλλο.
Πιθανότατα η μέθοδος να δουλεύει.
Ακόμα και στην περίπτωση αυτή εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και επιλογή του κάθε χρήση να υποκύψει σε όλη αυτή τη διαδικασία χάριν της μουσικής απόλαυσης.
Σίγουρα η μουσική απόλαυση κάποτε ήταν χόμπυ για οικονομικά εύρωστους, πλην όμως σήμερα έχει επεκταθεί στις μάζες και δεν υπάρχει πλέον η ίδια πολυτέλεια χρόνου.
Επίσης είναι και θέμα του πόσο βρώμικοι είναι οι δίσκοι.
Εγώ επαναλαμβάνω, έχω δίσκους που είναι σχεδόν όπως τους έκανε η μάνα τους.
Ήταν πάντα σε ναυλον βγαίναν ακούγονταν και πάλι μέσα. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις αμέλειας που έμεναν πάνω σε ανοικτό πλατώ.
Εχω παροπλίσει το βινύλιο, είναι για μένα κάτι σαν το θωρηκτό Αβέρωφ, υπάρχει δηλαδή και είναι επισκέψιμο - και ενίοτε διατίθεται για κοσμικές εκδηλώσεις....-
Φυσικά δεν το πετάω, αλλά αν βρεθεί πλυντήριο ίσως πλύνω 10, άντε 50 από τους 500 μου δίσκους.
Και θα πλύνω αυτούς που υπήρχαν από τα χρόνια της εφηβείας μου που μάλιστα παίζονταν κάτω από σχεδόν άθλιες συνθήκες.
Τέλος, γιατί γίνεται (ξανά) η τοποθέτηση αυτή:
καλώς (ή κακώς για κάποιους) ο χώρος αυτός έχει αποκτήσει ένα καλό όνομα και αποτελεί μια εγγύηση για κάποιον που δεν ξέρει. Όταν καθημερινά μπαίνει κόσμος και μετά το πρώτο μήνυμα ρωτάει. πείτε μου έναν ενισχυτή στα 400 ευρώ ή μια 42άρα στα 500...σημαίνει ότι λίγο πολύ, ό,τι του πούμε μπορεί και να το κάνει.
Συνεπώς σε κάθε πρόταση
πρέπει να υπάρχει και ο αντίλογος.
Σε κάθε WD40 πρέπει να υπάρχει και ένα "αυτά είναι κομπογιαννίτικα" και σε κάθε ισχυρό καθαριστικό όπως χλωρίνη η "προσοχή στη χρήση" (ακόμα και για να καθαρίσουμε το μπάνιο...)
Στα πλαίσια αυτά γίνονται οι τοποθετήσεις...και ποτέ, (άσχετα με το τι μπορεί να πιστεύει κανείς) δεν επιβάλλονται απόψεις, ούτε τιμωρούνται απόψεις ή πρόσωπα.
:ernaehrung004: