H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Δηλαδη αυτα που λεει η Μyrtw δεν τα εχεις παρατηρησει ποτε ? Οχι απαραιτητα σε αυτο το φορουμ , οχι απαραιτητα σε ενα φορουμ.Αλλο αν πρεπει καποιος να το θιξει η οχι ,η τι περιμενει να βγει απο αυτη την κουβεντα πχ.

Όχι στην Επι Παντός. Αντίθετα εχω παρατηρήσει απαξίωση των γραφομένων κάποιου όταν αυτά έχουν αποσπάσματα στα 'ξένα', εκτενείς συλλογισμούς, στίχους, κι ό,τι άλλο δύναται να χρωματίσει λιγο την δια λόγου επικοινωνία που έχουμε εδω.

Μυρτω ξερεις τι λενε οι Σερβοι?

Ружној девојци огледало криво

Μυρτω ξερεις τι λενε οι Σερβοι?

Ружној девојци огледало криво

Το πιονι και η γυναικα απο πισω πιανονται.Αυτο πως λεγεται στα σερβικα ?..μου το ειχε πει καποιος σκακιστης αλλα το εχω ξεχασει..:flipout:

Το πιονι και η γυναικα απο πισω πιανονται.Αυτο πως λεγεται στα σερβικα ?..μου το ειχε πει καποιος σκακιστης αλλα το εχω ξεχασει..:flipout:

χαχαχαχα καλο
δεν το ειχα ακουσει

Αυτο ακριβως εννοω.

Ο σκοπος της γνωσης και ο τροπος που τη μεταδιδεις.Αλλοι το εχουν ..αλλοι οχι.

Άσχετο..κυριολεκτικά.....και είναι εύκολο...χτύπα ένα wiki και θα το βρεις δε θέλει κόπο θέλει τρόπο ...για να ρίξουμε λίγο και το επίπεδο.....

Πάτα λίγο φρένο!!!

Δεν είπα ποτέ ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε τα λεγόμενα μεγάλων δημιουργών και σοφών ανθρώπων για να αναπτύξουμε και να ισχυροποιήσουμε την δική μας άποψη. Φτάνει όμως να έχουμε όντως άποψη και να μην αναμασάμε τα λόγια αυτών των ανθρωπών ΜΟΝΟ.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν μεγάλοι δημιουργοί προς μίμημη και μεγάλοι δημιουργοί προς αποφυγή. Το θέμα είναι να έχουμε κι εμείς ικανότητα κριτικής σκέψης και να ξεχωρίζουμε τι κρατάμε και τι πετάμε. Δηλάδη επειδή το είπε ο τάδε ή ο δείνα είναι πάντα σωστό και "ποιοι είμαστε εμείς τα ποταπά, κατώτερα ανθρωπάκια να το αμφισβητήσουμε"???

A τώρα δλδ ουσιαστικά και διακριτικά μου λες ότι χρησιμοποιώ τα λόγια των μεγάλων δημιουργών για να κρύψω τη δική μου ανικανότητα κριτικής σκέψης...

Ίσως...όλα στη ζωή είναι πιθανά...εγώ τουλαχιστον έβαλα το ρημαδομυαλό μου να δουλέψει και να διαβάσει λίγο τους μεγάλους δημιουργούς έστω και αν είναι πτωχό και δεν καταλαβαίνει ούτε κρίνει σε αντίθεση με άλλα....

Όσο για το μίμηση και αποφυγή...κάποιος κρίνεται Μεγάλος γιατί προσέφερε στο ανθρώπινο είδος....εγώ αυτό δεν το βλέπω κάτι που να αποφεύγει κανείς εκτός αν έχεις λάθος γυαλιά μυωπίας και σε πιάνει πονοκέφαλος από το διαβασμα......και το διαβάζω δεν σημαίνει δεν κρίνω...σημαίνει μαθαίνω.....´Ισως φτιάχνω και καμμιά σύναψη που και που έτσι να υπάρχει στο χάος.....

Με συγχωρείς αν σε κούρασα με την ..... ανίκανη κριτική μου σκέψη προτείνω να αγνοείς τα γραπτά μου από δω και μπρος....ο νοών νοείτο.....

Άσχετο..κυριολεκτικά.....και είναι εύκολο...χτύπα ένα wiki και θα το βρεις δε θέλει κόπο θέλει τρόπο ...για να ρίξουμε λίγο και το επίπεδο.....

Ασχετο για σενα γιατι ακομα να καταλαβεις γιατι μιλαμε . Δεν ειναι δυσκολο.. αν το κοιταξεις θα το ανακαλυψεις.Αλλα αυτη τη φορα μη σου ερθει να χτυπησεις μπουνια στην οθονη με αυτα που διαβαζεις...απλως παρεπεμψε μας κατευθειαν στην Ουνεσκο..για μι ακομη φορα.Τουλαχιστον να εβαζες και αποσπασματα..να μην καθομαστε και ψαχνουμε...γιατι ειμαστε και τεμπεληδες...:flipout:

Επισης στηνπραγματικοτητα στα λεμε ολα αυτα απο φθονο..για τις γνωσεις που εχεις αποκτησει..που εμεις δεν θα αναζητησουμε ποτε...Τωρα με τη wiki παντως θα το σκεφτω..μπορει να σκεφτω να ορθωσω το αναστημα μου.. :flipout: :flipout:

Ασχετο για σενα γιατι ακομα να καταλαβεις γιατι μιλαμε . Δεν ειναι δυσκολο.. αν το κοιταξεις θα το ανακαλυψεις.Αλλα αυτη τη φορα μη σου ερθει να χτυπησεις μπουνια στην οθονη με αυτα που διαβαζεις...απλως παρεπεμψε μας κατευθειαν στην Ουνεσκο..για μι ακομη φορα.Τουλαχιστον να εβαζες και αποσπασματα..να μην καθομαστε και ψαχνουμε...γιατι ειμαστε και τεμπεληδες...:flipout:

Επισης στηνπραγματικοτητα στα λεμε ολα αυτα απο φθονο..για τις γνωσεις που εχεις αποκτησει..που εμεις δεν θα αναζητησουμε ποτε...Τωρα με το wiki παντως θα το σκεφτω..μπορει να σκεφτω ορθωσω το αναστημα μου.. :flipout: :flipout:

Έλα ρε Meletov καταντάει κουραστικό πλέον παράτα το....μην ασχολείσαι βρε αγόρι μου.....ο καθένας ότι γνώσεις αξίζει αποκτά και είμαι σίγουρη ότι όλοι αποκτάμε ότι μας αξίζει....άστο ας μην ασχοληθούμε άλλο δε λέει.....φίλοι ο καθένας με τον τρόπο του...

Έλα ρε Meletov καταντάει κουραστικό πλέον παράτα το....μην ασχολείσαι βρε αγόρι μου.....ο καθένας ότι γνώσεις αξίζει αποκτά και είμαι σίγουρη ότι όλοι αποκτάμε ότι μας αξίζει....άστο ας μην ασχοληθούμε άλλο δε λέει.....φίλοι ο καθένας με τον τρόπο του...

Μα τα ειπαμε...μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι...μεχρι εκει φθανω εγω.

Εσυ ζοριζεσαι οπως φαινεται και επανερχεσαι.

Αλλωστε εγω το νοημα της ζωης το εχω ανακαλυψει προ πολλου..

-bye-

Αλλωστε εγω το νοημα της ζωης το εχω ανακαλυψει προ πολλου..

-bye-

Ποιό είναι? ;)

Καλύτερα να το κουράζεις,παρά να το αφήνεις να νερουλιάζει.Ο απλός και κατανοητός τρόπος διατύπωσης της άποψης-προφορικά ή γραπτά-είναι ο αποτελεσματικότερος και παράλληλα ο δυσκολότερος.

Ωστόσο παιδιά,όσο είστε νέοι να ρουφάτε την ζωή όσο μπορείτε περισσότερο.Δώστε ποιότητα στην ζωή σας.

Φεύγουνε τα χρόνια πρίν το καταλάβεις.

Ποιό είναι? ;)

Διαβασε το αλλο θεμα και θα καταλαβεις ποιο ειναι για μενα.Η μαλλον θα το συμπερανεις..Δεν ειναι αναγκη να το ασπαστουν ολοι βεβαια...

Διαβασε το αλλο θεμα και θα καταλαβεις ποιο ειναι για μενα.Η μαλλον θα το συμπερανεις..Δεν ειναι αναγκη να το ασπαστουν ολοι βεβαια...

Η ερώτηση είναι ειλικρινής...παρολαυτά σαφώς δεν είσαι και υποχρεωμένος να απαντήσεις.....ενδιαφέρομαι πραγματικά για την άποψή αλλά όπως είπα......φίλοι ο καθένας με τον τρόπο του....μπορεί να διαφωνώ με ότι λες αλλά υπερασπίζομαι με πάθος το δικαίωμά σου να το λες....κλεμμένο αλλά καλό.....

@DIPIE ο καθένας θεωρεί την ποιότητα και το 'ρούφηγμα´της ζωής διαφορετικά.....

Λοιπόν, άντε πάλι απ' την αρχή!! Αλλά το έχω βάλει πείσμα και θα απαντήσω. (Εγώ να μην αυτοπροβληθώ?? :flipout::flipout::award:)

Παράδειγματα θα σου δώσω αλλά θα είναι γενικά. Δεν θα αναφέρω κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί δεν είναι σωστό να αφερόμαστε σε άλλους όταν αυτοί δεν είναι παρόντες.

Κατ´αρχήν να διευκρινήσω πως δεν αναφέρομαι σε αυτό το site μόνο.

Δε σου έχει τύχει να δεις αναφορές σε ξενόγλωσσες πηγές που δεν είναι μεταφρασμένες? Δεν εννοώ τεχνικούς όρους, DVD, CD, hi-fi etc., αλλά σε όλοκληρες φράσεις.

Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα θέμα "ποια η γνώμη σας για την αυτοδικία? Είστε υπέρ ή κατα?". Απαντάει, ας πούμε κάποιος, με ένα ναι ή ένα όχι και στο καπάκι, βάζει και ένα ολόκληρο κατεβατό με νόμους, άρθρα, καθέτους, παραγράφους από το ελληνικό δίκαιο!!!! Και ρωτώ τώρα εγώ, "που κολλάει?". Μήπως το θέμα ήταν "Ενημερώστε με για το τι λέει το ελληνικό δίκαιο σχετικά με την αυτοδικία?"

Σχετικά με το γλωσσολογικό ύφος τώρα. Σε φόρουμς που έχουν δημιουργηθεί από ακαδημαϊκούς, ναι είναι πολύ φυσιολογικό να γράφουν σε καθαρεύουσα, αρχαία, ότι θέλουν τέλος πάντων. Αλλά σε φόρουμς που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (καλη ώρα αυτο) να γράφουν σα να έχουν αποστηθήσει όλο το λεξικό του Μπαμπινιώτη ή του Τριανταφυλλίδη το θεωρώ ανούσιο και κούτο, πρώτον αν δεν εκφράζονται έτσι στην καθημερινότητά τους, και δεύτερον ποιος ο λόγος να γράφουν έτσι άν δεν μπορούν κάποια άλλα άτομα να τους καταλάβουν? Ή μήπως, λέω μήπως, βρίσκουν ευκαιρία να προβάλουν την μόρφωσή τους και το "ανώτερο" επίπεδό τους?

Άσε το άλλο που έχω βιώσει εγώ η ίδια με κάτι "αστέρια"!! Βρε κακό που με βρήκε! Αφού αισθάνθηκα ότι εδώ γίνεται διαγωνισμός θέματος. (Αυτό το ανέφερα σαν παράδειγμα για τα απαξιωτικά σχόλια).

Συμφωνώ ότι είναι τιμή και καμάρι η μόρφωση στους ανθρώπους. Αλλά μέχρι εκεί. Αν ορισμένοι χρησιμοποιούν τη μόρφωση για να αισθανθούν ανώτεροι από τους υπόλοιπους και το κάνουν εμφανές σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, τότε διαφωνώ ριζικά.

Εγώ η "χύμα" είχα ζητήσει μια διευκρίνηση (πώς τόλμησα?) και η απάντηση που πήρα? "Τι να σου πώ? Δεν θα καταλάβεις!". (Πάλι απαξιωτικό σχόλιο).

Εν κατακλείδι :flipout:ασπάζομαι αυτό που έχει πει ο Μέγας Βασίλειος :grandpa: "Ένας άνθρωπος δεν φαίνεται κουτός από τα ελαττώματα που μπορεί να έχει, αλλά από τα προτερήματα που προσποιείται ότι έχει". Πόσο μάλλον να έχεις τα προτερήματα και να τα χρησιμοποιείς έτσι ώστε να φαίνονται σαν "ελαττώματα".

Την Τετάρτη είχα δει κάποια ωραία κείμενα και ερωτήσεις στους Τετρομαγμένους σχετικά με τις ενέργειες του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς στο Μεσοπόλεμο και για την απόφαση της 5ης Ολομέλειας (της διευρυμένης). Είχα γράψει ένα κατεβατό 1000 λέξεων αλλά χάθηκε πριν ανεβεί (μου πήραν το στικάκι από τον ΗΥ). Στη συνέχεια έψαξα και βρήκα πρωτότυπα κείμενα ειδικά για τα θέματα αυτά και πήρα την άδεια των συγγραφέων τους για να τα παραθέσω στο σχετικό θέμα.

Μετά τη δική σου ένσταση περί κατεβατών και επισημάνσεων και παραπομπών, σκέφτομαι να το ακυρώσω. Μάλλον δεν χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενείς και σοβαρές δευτερογενείς πληροφορίες και άρθρα τα μέλη του φόρουμ για να μην κομπλάρουν οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να παραμείνουμε στις χαζοχαρούμενες ερωτήσεις τί κάνετε το βράδυ και τί χρώμα σκυλάκι να βάλω στο σαλόνι;

Αυτό εννοείς;

Κάποια τρέχοντα έβαλα ήδη στο διπλανό θέμα.

Τώρα έχω 18 κείμενα (σύνολο 580 σελίδες σε .pdf, 11 μεγα), για μακεδονικές ταυτότητες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα απόλυτα πρωτότυπα κείμενα που χρησιμοποιούν μόνο τις πολύ πρόσφατες μελέτες και ανακαλύψεις. Αυτά έλεγα να τα βάλω στον σέρβερ του avclub, αλλά σκέφτομαι μήπως θεωρηθεί ότι προσπαθώ να "ταπώσω" ή οτιδήποτε άλλο θέλετε τα μέλη. Σε 3-4 κείμενα (π´χ. Μιλτιάδης Χατζόπουλος διευθυντής του Κέντρου Αρχαίων και Ρωμαικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Κουλακιώτης για τη ρωμαική αυτοκρατορική εποχή και ο Τάσος Λιβιεράτος της Εθνικής χαρτοθήκης) η γλώσσα έχει επίσης κάποιες δυσκολίες, ενώ και παραπομπές είναι πολλές. Άρα εμπίπτω απόλυτα στις ενστάσεις που διατυπώνει η Μυρτώ.

Την Τετάρτη είχα δει κάποια ωραία κείμενα και ερωτήσεις στους Τετρομαγμένους σχετικά με τις ενέργειες του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς στο Μεσοπόλεμο και για την απόφαση της 5ης Ολομέλειας (της διευρυμένης). Είχα γράψει ένα κατεβατό 1000 λέξεων αλλά χάθηκε πριν ανεβεί (μου πήραν το στικάκι από τον ΗΥ). Στη συνέχεια έψαξα και βρήκα πρωτότυπα κείμενα ειδικά για τα θέματα αυτά και πήρα την άδεια των συγγραφέων τους για να τα παραθέσω στο σχετικό θέμα.

Μετά τη δική σου ένσταση περί κατεβατών και επισημάνσεων και παραπομπών, σκέφτομαι να το ακυρώσω. Μάλλον δεν χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενείς και σοβαρές δευτερογενείς πληροφορίες και άρθρα τα μέλη του φόρουμ για να μην κομπλάρουν οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να παραμείνουμε στις χαζοχαρούμενες ερωτήσεις τί κάνετε το βράδυ και τί χρώμα σκυλάκι να βάλω στο σαλόνι;

Αυτό εννοείς;

Δεν νομιζω οτι εννοει αυτο.Ειδικα στην περιπτωση που αναφερεις ειναι απαραιτητα αυτα τα αποσπασματα και οι αναφορες και ειναι ευχης εργο που κατορθωνει καποιος να εχει προσβαση ωστε να ωφεληθουμε ολοι.Μιλαει για περιπτωσεις οπου καποιος δεν εκφραζει ποτε δικια του γνωμη αλλα συνηθως αν οχι παντα μεσω αποσπασματων, η συνεχως θα προσθετα χειροκροτει τα γραφομενα αλλων.Μπορει να το κανει για διαφορους λογους , μερικους τους ανεφερα αλλου, μερικοι ειναι δικαιολογημενοι αλλοι οχι.Ειναι κατι που συμβαινει (δεν μιλαω για εδω απαραιτητα) ..και δεν ειναι παραξενο που το επισημανε καποιος.Αυτο ειπε ..

Και οχι εσυ σιγουρα δεν.. εμπιπτεις στην περιπτωση της Μyrtw (βλεπε παραπανω..)

Αλλα μου κανει αντυπωση που ενας δεν της εδωσε και ενα μικρο δικιο (εστω μικρο ) για αυτα που λεει....

Υ.Γ Βεβαια το προβλημα ειναι οτι γενικευμενα δεν εχει νοημα , ειδικα υπαρχει προβλημα..οποτε..

Last edited:
Κάποια τρέχοντα έβαλα ήδη στο διπλανό θέμα.

Τώρα έχω 18 κείμενα (σύνολο 580 σελίδες σε .pdf, 11 μεγα), για μακεδονικές ταυτότητες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα απόλυτα πρωτότυπα κείμενα που χρησιμοποιούν μόνο τις πολύ πρόσφατες μελέτες και ανακαλύψεις. Αυτά έλεγα να τα βάλω στον σέρβερ του avclub, αλλά σκέφτομαι μήπως θεωρηθεί ότι προσπαθώ να "ταπώσω" ή οτιδήποτε άλλο θέλετε τα μέλη. Σε 3-4 κείμενα (π´χ. Μιλτιάδης Χατζόπουλος διευθυντής του Κέντρου Αρχαίων και Ρωμαικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Κουλακιώτης για τη ρωμαική αυτοκρατορική εποχή και ο Τάσος Λιβιεράτος της Εθνικής χαρτοθήκης) η γλώσσα έχει επίσης κάποιες δυσκολίες, ενώ και παραπομπές είναι πολλές. Άρα εμπίπτω απόλυτα στις ενστάσεις που διατυπώνει η Μυρτώ.

Ελπιζω να μην το εννοειτε στα σοβαρα αυτο κυριε Βλασιδη....

Υπάρχουν τουλάχιστον 60-80 άτομα στο avclub που δεν το βλέπουν ως καφενείο, αλλά ως κοινότητα και θέλουν να προσφέρουν σε αυτό. Όχι χαζομαρούλες. Δείτε τα κείμενα σε διάφορες κατηγορίες. Φυσικά υπάρχουν και παραπομπές φάουλ, αλλά και παραπομπές σε λαμπρά κείμενα εκτός φόρουμ. Και φυσικά αν θέλω να ρωτήσω κάτι και να πάρω μια ικανοποιητική απάντηση θα δεχθώ με ικανοποίηση και ένα λινκ προς κάτι επιστημονικό.

Δηλ. δεν θα έπρεπε οι τραπεζικοί ή οι νομικοί ή οι γιατροί μέλη του φόρουμ να κάνουν λινκς σε σοβαρά επιστημονικά άρθρα διότι είναι γραμμένα κάπως...

Μήπως να σταματήσουμε;

Status
Not open for further replies.