H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Status
Not open for further replies.
Ολο τα ιδια λεμε ...Απλως να μην γινεται καταχρηση.Αυτο λεει η fedra.Βεβαια η καταχρηση με την λογικη χρηση απεχει λιγο και τα ορια ειναι δυσδιακριτα.Τεσπα...αλλα μην κανετε οτι αυτο που λεει ειναι και τιποτα κουφο.Αλλιως να ανταλλασουμε ολοι αποσπασματα απο το ιντερνετ.Και επειδη εσυ εισαι της μουσικης αν καποιος πλακωσει και κανει 10 reviews δισκων μονο με αποσπασματα -κριτικης απο το ιντερνετ εγω σου λεω οτι θα ενοχληθειτε καπου.

Και σε ρωταω ..αν εγω κανω αυτα τα reviews θα τα βαλεις στο index ? Γιατι στο κατω κατω για ενημερωση ειναι το index,απο οπου και αν προερχεται υποθετω.Ερωτηση κανω απλως...

Αν τα βάλεις copy-paste και αμετάφραστα, όχι.

Αν τα βάλεις σε ελεύθερη μετάφραση και αναφέρεις πηγή και συγγραφέα, φυσικά.
Είναι πληροφορίες οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν κόσμο.

Υ.Γ. : Βασικά, θα τα βάλει ο Τάσος, εγώ είμαι στην κοσμάρα μου... :flipout:

Last edited:
Αν τα βάλεις copy-paste και αμετάφραστα, όχι.

Αν τα βάλεις σε ελεύθερη μετάφραση και αναφέρεις πηγή και συγγραφέα, φυσικά.
Είναι πληροφορίες οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν κόσμο.

Τι σημαινει ακριβως ελευθερη μεταφραση ? Θα βαλω ενα αποσπασμα Ελληνα reviewer οπως εχει και θα βαλω το link της πηγης.Θα το βαλεις ?

Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Μπορεί όμως τα στοιχεία αυτά να ενδιαφέρουν κάποιον από τους συνομιλητές.

Δεν κατάλαβα, πού είναι το μεμπτό;

Ούφ πια!!!!!!!! είπαμε τις πηγές για περαιτέρω αναζήτηση και δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό.
ναι μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους αναγνώστες αλλά μπορεί και να κουράζουν και άλλους......καλά..........δεν θα γυρίσει σπίτι η Μυρτώ θα τα ακούσει καλά από μένα.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Τι σημαινει ακριβως ελευθερη μεταφραση ? Θα βαλω ενα αποσπασμα Ελληνα reviewer οπως εχει και θα βαλω το link της πηγης.Θα το βαλεις ?

Δεν είναι Έλληνες όλοι οι ριβιούερς του πλανήτη.

Άσε που κάπου εδώ, αρχίζουν και μπαίνουν τα προβλήματα με το κοπιράιτ.

Συνεπώς, απαιτείται και άδεια από το συγγραφέα και αναφορά του ονόματός του και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτο

Λέει τη γνώμη του? 'Η κάνει αυτοπροβολή της ικανότητάς του να ψάχνει το ίντερνετ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο???

Ας κανει οτι θελει...αφου θελει να παραθεσει καποια στοιχεια τι ενοχλει?

Δεν βαθμολογουμαστε αλλωστε εδω μεσα σαν να γραφουμε εκθεση ιδεων και καποιος ανοιξε το λυσαρι....

Ολοι το χρονο μας περναμε και ανταλλασουμε πληροφοριες.

Δεν είναι Έλληνες όλοι οι ριβιούερς του πλανήτη.

Άσε που κάπου εδώ, αρχίζουν και μπαίνουν τα προβλήματα με το κοπιράιτ...

Ειπα θα βαλω ενα αποσπασμα Ελληνα ριβιουερ οπως ακριβως εχει (στα ελληνικα γραμμενο το κειμενο )..και θα γραψω την πηγη.Καμμια απολυτως διαφορα απο τα αποσπασματα που μπαινουν κατα καιρους σε αλλα θεματα..αρα δεν τιθεται θεμα κοπυραιτ.

Θα το βαλεις στο index ?

Last edited:
Παιδιά συγνώμη.
Υποχρεώνει κάποιος κάποιον να διαβάζει κειμενα,παραπομπές ή σεντονιάδες???Εμένα επι παραδειγματι με ενδιαφέρουν κειμενα άλλων που παρατιθενται στο φόρουμ με αναφορά στην πηγή...
Βαριέμαι να τρέχω στά links..

Oποιος δεν θελει απλά δεν διαβάζει.
Τοσο απλό.
Μονον το κλόπυ ράϊτ απαγορευεται....
Να αντιγράφεις κάτι και να το παρουσιάζεις σαν δικό σου..

Last edited:
Αυτοπροβολή της ικανότητάς του να ψάχνει το internet;

Συγγνώμη, απαιτεί ειδικές ικανότητες η χρήση search engines; :blink:

Ειπα θα βαλω ενα αποσπασμα Ελληνα ριβιουερ οπως ακριβως εχει ..και θα γραψω την πηγη.Καμμια απολυτως διαφορα απο τα αποσπασματα που μπαινουν κατα καιρους σε αλλα θεματα..αρα δεν τιθεται θεμα κοπυραιτ.

Θα το βαλεις στο index ?

Όχι, θα κρατήσω μούτρα! :p

Θα το βάλω, αν είναι καλό κείμενο...

Όχι, θα κρατήσω μούτρα! :p

Θα το βάλω, αν είναι καλό κείμενο...

Eδώ διαφωνώ.
Εάν ειναι αυτούσιο κείμενο δισκοκριτικής δεν θάπρεπε να μπεί..

Επειδή η κουβέντα τραβάει πολύ σε μάκρος εντάξει κατάλαβαν όσοι κατάλαβαν από δω και μπρος μόνο κουβέντες για σκυλάκια του καναπέ, χρώμα κουρτινών και τεχνικές σαγήνης πεινασμένων αρσενικών στην εκτός.

Καθώς λοιπόν εγώ έχω λυκόσκυλο και μου αρέσουν πολύ οι παραθέσεις αυτούσιων κειμένων πάω αμέσως να φέρω το βιβλίο που έχω για τα λυκόσκυλα και να παραθέσω αυτούσιες τις 3 πρώτες παραγράφους οι οποίες, καθώς είναι γραμμένες από άτομα πολύ πιο καταρτισμένα από μένα, θα είναι αν μη τι άλλο, χρήσιμες σε όσους έχουν λυκόσκυλα.

Με τις υγείες μας........dusty.jpg

Σ' αυτή την περίπτωση αναθεωρώ.

Ό,τι πουν οι παλαίουρες.
Κοινώς, περνά από πιστοποίηση...

Δεν το αναφέρω λόγω παλαιότητας.
Αλλά το να μπεί στο index κάτι που υπάρχει σε ένα περιοδικό ή εφημερίδα δεν έχει νόημα..
Υποτίθεται το index δημιουργήθηκε με κείμενα ερασιτεχνών εκ των οποίων μερικοί δεν ξέρουμε κάν τεχνικούς μουσικούς όρους...
Το κειμενο ενός ριβιούερ θα μπορουσε να τοποθετηθεί με την άδειά του σε ξεχωριστή κατηγορία,επειδή πιθανώς θαχει πολύ ενδιαφέρον.
Αλλά στο index τι νόημα θαχει???
Συζήτηση κάνουμε.

Επειδή η κουβέντα τραβάει πολύ σε μάκρος εντάξει κατάλαβαν όσοι κατάλαβαν από δω και μπρος μόνο κουβέντες για σκυλάκια του καναπέ, χρώμα κουρτινών και τεχνικές σαγήνης πεινασμένων αρσενικών στην εκτός.

Καθώς λοιπόν εγώ έχω λυκόσκυλο και μου αρέσουν πολύ οι παραθέσεις αυτούσιων κειμένων πάω αμέσως να φέρω το βιβλίο που έχω για τα λυκόσκυλα και να παραθέσω αυτούσιες τις 3 πρώτες παραγράφους οι οποίες, καθώς είναι γραμμένες από άτομα πολύ πιο καταρτισμένα από μένα, θα είναι αν μη τι άλλο, χρήσιμες σε όσους έχουν λυκόσκυλα.

Με τις υγείες μας........View attachment 23780

Εχεις δίκιο τα ''παιδία παίζει''

Σ' αυτή την περίπτωση αναθεωρώ.

Ό,τι πουν οι παλαίουρες.
Κοινώς, περνά από πιστοποίηση...

Το σωστο ειναι να ΜΗΝ μπει.Γιατι για αυτη την κατηγορια εχουν δουλεψει καποιοι , την θεωρουν και κατι σαν κληρονομια στους υπολοιπους (κατα τη γνωμη μου ) και δεν θα ηταν σωστο να την ''επαγγελματοποιησουμε''.

Αρα ομως δεν μετραει τοσο η ενημερωση οσο η προσωπικη γνωμη και αναλυση ειτε ειναι δισκος ειτε ειναι θεμα.

Πραγματα απλα....οποτε η παραθεση απο το ιντερνετ κατα πως φαινεται με μετρο...τιποτα διαφορετικο απο αυτο που ειπε και η Μytrw νομιζω.

Υ.Γ Δεν τον προλαβα τον Σπυρο.

Δεν το αναφέρω λόγω παλαιότητας.
Αλλά το να μπεί στο index κάτι που υπάρχει σε ένα περιοδικό ή εφημερίδα δεν έχει νόημα..
Υποτίθεται το index δημιουργήθηκε με κείμενα ερασιτεχνών εκ των οποίων μερικοί δεν ξέρουμε κάν τεχνικούς μουσικούς όρους...
Το κειμενο ενός ριβιούερ θα μπορουσε να τοποθετηθεί με την άδειά του σε ξεχωριστή κατηγορία,επειδή πιθανώς θαχει πολύ ενδιαφέρον.
Αλλά στο index τι νόημα θαχει???
Συζήτηση κάνουμε.

Σωστά, εκτός κι αν αυτός που έγραψε την κριτική είναι ένας απλός blogger κι όχι επαγγελματίας reviewer.

Είναι λίγο ασαφή τα όρια.

Πάντως, από τη σκοπιά που το θέτεις, είναι σωστό. Βγαίνει εκτός του σκεπτικού της κατηγορίας.

Last edited:
fedra νομίζω ότι αδικείς τον εαυτό σου με το λες ότι θα έπρεπε ένα ολόκληρο forum να ρίξει το επίπεδο που το χαρακτηρίζει (όποιο και αν είναι αυτό) για να έρθει πιο κοντά στα επίπεδα κάποιων που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν...(όποιοι και αν είναι αυτοί)....

εδώ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
εδώ συνυπάρχουν γιατροί ,,δικηγόροι,,τεχνικοί παντός είδους,,,περιπτεράδες (όπως εγώ),,κάθε είδους μεροκαματιάρη και πάει λέγοντας...

οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε πράγματα σε όλους τους τομείς και να προσφέρουμε ο καθένας ότι μπορεί να προσφέρει....

ο κάθε ένας από εμάς έχει ένα συγκεκριμένο είδος γραφής το οποίο σαφώς και προϋπήρχε (δεν δημιουργήθηκε με την δημιουργία του forum)

δεν μπορείς να αναγκάσεις έναν τεχνικό για παράδειγμα να αποβάλει τους τεχνικούς όρους που κυριαρχούν στο κεφάλι του από τα χρόνια που σπούδαζε το αντικείμενο του,,όπως δεν μπορείς να απαγορεύσεις και σε έναν έναν που ψάχνεται με την ιστορία,,να μην επικαλεστεί κείμενα του Ανδρόνικου (πχ) για να τεκμηριώσει την άποψή του,,,

καλώς η κακώς υπήρχαν και κάποιοι άνθρωποι που τους έγραψε η ιστορία για τα γραπτά και τα λεγόμενά τους,,και αυτά έχουν ειπωθεί με συγκεκριμένο τρόπο (γραπτό η προφορικό)

μάλλον πρέπει όλοι εμείς που δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ,,να ανεβάσουμε επίπεδο στροφών και να κατανοήσουμε το κάθε τι που μας ενδιαφέρει....

για τα άλλα υπάρχει και η τηλεόραση χρόνια τώρα
:a0210::a0210:

Παιδιά μεταξύ μας να κάνουμε πλάκα στη Μυρτώ. Βάλτε αποσπάσματα να τα δει αύριο η Μυρτώ να φρικάρει!:flipout:

Σωστά, εκτός κι αν αυτός που έγραψε την κριτική είναι ένας απλός blogger κι όχι επαγγελματίας reviewer.

Είναι λίγο ασαφή τα όρια.

Πάντως, από τη σκοπιά που το θέτεις, είναι σωστό. Βγαίνει εκτός του σκεπτικού της κατηγορίας.

Στίς συζητήσεις που γινονται στα διαφορα μουσικά θεματα έχουν τοποθετηθεί πολλες φορές απόψεις επαγγελματιών του είδους απο πολύ σοβαρά περιοδικά..
Και παραμενουν εκεί...
Αρα στην πράξη υπάρχει και αυτό που συζητάμε...
Και πολύ συχνά δινουμε links για αυτά...
Οποτε τετοια κειμενα εμπεριέχονται στο μουσικό φορουμ..
Για το index ομως....................

Status
Not open for further replies.