H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Status
Not open for further replies.
Στέργιο εάν θυμαμαι καλά αυτό ήταν το νόημα οταν το ξεκίνησε ο Μητσος ο Παναγιωτίδης...
Ξεφευγουμε τώρα βεβαια -αλλά ετσι και αλλοιως το θεμα εναλλάσσεται μεταξυ on και off-topic διαρκώς-αλλά θαχε ενδιαφέρον οποιος θελει σε ξεχωριστή κατηγορία να παραπέμπει σε reviews έγκυρων περιοδικών μηνιαίως..

Όντως θα ήταν ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο διαβάζουν οι δικοί μας αυτά τα περιοδικά.

Ευτυχώς που το ξεκαθαρίσαμε όμως, γιατί θα χανόταν η μπάλα...

Εγώ είμαι υπερ του να χρησιμοποιεί ο καθένας ότι λεξιλόγιο θέλει επιλέγει ή του ταιριάζει σε οποιοδήποτε post.Απο εκι και πέρα ο καθένας επίσης μπορεί να θεωρεί ότι θέλει για τον καθένα και ομολογώ οτι γενικά δεν το βρίσκω ιδιαίτερα σημαντικό το να προσπαθούμε να αναλύσουμετην πρόθεση κάποιου απο την στιγμή που εχουμε την δυνατότητα να τον αγνοήσουμε αν αντιληφθούμε την ύπαρξη μη αγνών προθέσεων και σκοπιμότητας στον τρόπο έκφρασης του.

Και κάτι άλλο.Αν υποθετικά κάποιος θέλει να αυτοπροβληθεί η χρήση εξειδικευμένου λεξιλόγιου πιθανότατα να μη είναι ο μόνος τρόπος.Ενας πάρα πολύ "χύμα" λόγος θα μπορούσε να έχει και την ίδια πρόθεση.Ακόμα και η απουσία λόγου μπορεί να αποσκοπεί σε αυτοπροβολή.

Last edited:
Ρε παιδιά τι συζητάμε εδώ;

Αν εγώ ή ο οποιοσδήποτε προσπαθούμε να εξηγήσουμε ένα τεχνικό θέμα θα χρησιμοποιήσουμε την σχετική ορολογία, σε όποια γλώσσα βολεύει (a.k.a. είναι περισσότερο κατανοητό από το σχετικό κοινό).

Σιγά μην καθόμαστε να μεταφράζουμε μέσα στο μυαλό μας το CD σε ακτινοδισκόφωνο ή να δημιουργούμε ακόμα νέες ορολογίες για καινούργιους (π.χ. Αγγλικούς) όρους, οι οποίοι στον τομέα της τεχνολογίας εμφανίζονται πολύ συχνά.

Όποιος δεν καταλαβαίνει και θέλει να καταλάβει μπορεί να ψάξει και στο Google ή απλά να ρωτήσει.

Αυτά σχετικά με τους ξενόγλωσσους όρους.

Όσο αφορά το στυλ γραφής, είναι απλά αυτό, στυλ. Σε όποιους δεν αρέσει ή το βρίσκουν ακατανόητο, μπορούν απλά να περάσουν στο επόμενο post ή στο επόμενο thread.

Περιπτώσεις οι οποίες είναι υπερβολικές / κραυγαλέες συνήθως περιθωριοποιούνται μόνες τους, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Just my 2c..

Ο Ντοχερτυ δεν επαιζε απολυτως τιποτα! Ηταν απλα....ιδιοφυια,ασυναγωνιστος,μοναδικος...με εντονη την αισθηση του χιουμορ...Προκαλουσε μονο και με την παρουσια του ψευδωνυμου του...ορισμενους...
:ADFAD2:

Τετοιους ανθρωπους ...θαυμαστα "αιρετικους",δεν τους εξοστρακιζουμε....

Δεν τους ωθουμε σε αυτοεξορια....Τους "αφουγκραζομαστε".....

Συγχιστηκα τωρα...και δεν επρεπε....:bang::violent-smiley-030:

Αν σας εχει λειψει...ιδου το τωρινο πεδιο δρασης του

Και εκει βεβαια το ιδιο τροπαρι ακολουθει, μονο που εκει εχει σαφως πιο δυσκολους αντιπαλους
Ριχτε μια ματια...

http://www.avmentor.eu/forum/showthread.php?t=259

Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Αν σας εχει λειψει...ιδου το τωρινο πεδιο δρασης του

Και εκει βεβαια το ιδιο τροπαρι ακολουθει, μονο που εκει εχει σαφως πιο δυσκολους αντιπαλους
Ριχτε μια ματια...

http://www.avmentor.eu/forum/showthread.php?t=259

Aπό το πόλο το γυρίσαμε στό μπάσκετ βλέπω εκεί πέρα??

Eυχαριστω πολυ Μιχαλη για τον κοπο σου να μπεις στη διαδικασια του ψαξιματος.Καλημερα σου!:smile:

Καλημέρα σας!

Ανησύχησα βλέποντας το θέμα και την έκταση του νήματος. Ευτυχώς, διαπιστώνω ότι η συζήτηση διεξάγεται με ψυχραιμία. Παρά ταύτα, δεν συμφωνώ καθόλου με το άνοιγμα τέτοιων νημάτων.

To avclub είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει περισσότερο και λιγότερο ικανούς χειριστές του λόγου, όπως και προσεγμένα ή χαλαρότερα θέματα πολιτικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού ή καθημερινού περιεχομένου. Αν ως συνισταμένη προκύπτει ένα ποιοτικότερο επίπεδο από τα συνηθισμένα, υπερηφανευόμαστε για αυτό, δεν ανησυχούμε.

Επίσης, επειδή είμαστε άνθρωποι, υπάρχει χώρος ακόμα και για τις όποιες εμμονές ή ανασφάλειές μας. Επειδή όμως είμαστε σώφρονες, γνωρίζουμε ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούμε να τα συμπεράνουμε με ασφάλεια - ειδικά κρίνοντας από ολιγοήμερη συναναστροφή μέσω πληκτρολογίου. Αλλά ακόμα και αν είμαστε σίγουροι για τα συμπεράσματά μας, επειδή είμαστε ευγενικοί, δεν τα εκφράζουμε.

Και αν έχουμε μια διαφορετική άποψη για το πώς θα έπρεπε να διεξάγονται οι συζητήσεις στο avclub, τη δείχνουμε με τον κατ' εμάς ορθό τρόπο με τον δικό μας τρόπο γραφής - όχι κρίνοντας των άλλων.

Υ.Γ. Έχω πλήρη συναίσθηση της ειρωνείας του να υπενθυμίζω ότι δεν πρέπει να εκφέρουμε αρνητική γνώμη για θέματα... εκφέροντας αρνητική γνώμη για το τρέχον! Το άχαρον του ρόλου μου βλέπετε.

Η αλήθεια είναι πώς είναι τουλάχιστον ´άκομψο´να ανοίγονται επικριτικά-αρνητικά threads πού έχουν να κάνουν με τρόπους γραφής και σχόλια γιά το πώς δομεί ο καθείς το περιεχόμενο ενός πόστ του..
Aλλά ο τρόπος πού εξελίχθηκε το παρόν ψιλοακύρωσε την πρόθεσή του..
Μετετράπη σε σουρεαλιστικό thread παντός καιρού,που εχει απ´όλα..
Ετσι ´καλύφθηκε´ εν μέρει το θέμα..

Last edited:
Eυχαριστω πολυ Μιχαλη για τον κοπο σου να μπεις στη διαδικασια του ψαξιματος.Καλημερα σου!:smile:

Μπα..δεν ηταν κοπος....το ειχα υποψη μου εδω και πολυ καιρο απλα τωρα με την ευκαρια στο εδωσα για να το εχεις και συ υποψη σου.

Νομιζω οτι ειναι ενα καλο παραδειγμα για το παρον νημα.
Ανθρωπος ευφυέστατος, με απειρες γνωσεις, πολυδιαβασμενος και ομως....
Τα χρησιμοποιει (παντα κατα την γνωμη μου) με λαθος τροπο σε βαθμο να γινεται απεχθης!!!

Σπυρο δεν εχω αντιληφθει την αλλαγη του στα σπορ γιατι προσπερνω αβλεπει τα πιο πολλα γραπτα του.
Και δεν μπορω να τον παρακολουθησω λογω ανυπαρκτου δικου μου γνωστικου πεδιου και δεν θελω λογω δικης του συμπεριφορας.!!

Καλη εβδομαδα σε ολους .

Last edited:
Ας πω κι εγώ τώρα την αποψή μου. Αφού εγώ ξεκίνησα το "νήμα" ας γράψω κι ένα τελευταίο σχόλιο.

Δυστυχώς πολύ λίγα άτομα κατάλαβαν τι εννοούσα.

Δεν είμαι εναντίον ΚΑΝΕΝΟΣ τρόπου έκφρασης!!!! Το αντίθετο μάλιστα!! Παραείμαι φιλελεύθερο άτομο σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Απλά επειδή η εργασία μου έχει άμμεση σχέση με τα κομπιούτερς, ιντερνετ, δύκτια κ.λ.π., κ.λ.π. , κ.λ.π. είναι φυσικό να ξοδεύω αρκετές με αυτά και με ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

Έχει τύχει να ακούσω με τα ίδια μου τα αυτιά άτομα που γράφουν σε διάφορα φόρουμς να λένε "Τους κούφανα με αυτά που έγραψα!..... (συνέχιζαν και έλεγαν)". Και όταν τους είπα (δε μπορεσα να κρατηθώ) "Εσεις τι κάνετε εκεί? Αυτοθαμάζεστε ή προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με κάποιους ανθρώπους?", η απάντησή τους ήταν $%^&*** (τα σύμβολα είναι λογοκρισία. Καταλαβαίνετε τι εννοώ :flipout:).

Γι αυτό και έβαλα αυτό το θέμα, με σκοπό να δω τι πιστεύουν εδώ τα άτομα που γράφουν. Βέβαια, εγώ πήρα την απάντησή μου.

Και έτσι ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έκαναν τον κόπο να γράψουν.

Εγω ειμαι σιγουρος οτι ηθελες να τραβηξεις την προσοχη mας,και τα καταφερες...
Αλλα με λαθος τροπο κατα την γνωμη μου
Και δεν νομιζω οτι ειναι δικαιολογια αυτο περι εργασιας με computers,δικτυα,κλπ
Αν δει καποιος ολα τα Threads σου θα καταλαβει
Θα μπορουσαν να ειναι απο forum του Cosmopolitan

Γιατι αν εισαι στο Avclub μονο για να αναρωτιεσαι πως να ριξεις εναν αντρα,και ποιος εχει ντερτια και καημους μαλλον κατι αλλο τρεχει...
Λογικο μετα να σου ξυνιζει η γλωσσα που μιλανε πολλοι εδω μεσα.

Βασιλη ποιον χαρακτηρισμο?
Απλα ειπα οτι προσπαθει να προκαλεσει
και επικαλεστηκα τα θεματα που εχει ανοιξει που εμενα μου θυμιζουν καποια περιοδικα,ειμαι τοσο λαθος?

αν εννοεις το srbija do tokija δεν νομιζω να προσβαλλω κανεναν,εκτος αν εχεις φιλους στον UCK
Για την Μυρτω παλι εξακολουθω να πιστευω οτι απλα ειπα την γνωμη μου

Απλά επειδή η εργασία μου έχει άμμεση σχέση με τα κομπιούτερς, ιντερνετ, δύκτια κ.λ.π., κ.λ.π. , κ.λ.π. είναι φυσικό να ξοδεύω αρκετές με αυτά και με ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

Ποιός είναι ο τομέας της εργασίας σου Μυρτώ? Είμαστε λίγες οι γυναίκες στον τομέα και αποτελούμε μειονότητα.....ενδιαφέρομαι πολύ να μου πεις την σχέση σου με τα δίκτυα και το Δίκτυο.....

Status
Not open for further replies.