H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Status
Not open for further replies.
Τότε γιατι δεν απευθύνεται στους διαχειριστες;

Δεν καταλαβες..ειπα οτι μια γενικη κουβεντα οσο αφορα την προβολη κλπ η την επιδειξη..δεν εχει νοημα.Αν το προσωποποιησεις τοτε θεωρειτε προσωπικη επιθεση.Αυτα γενικα σχολια...πανω στο θεμα που ανοιχτηκε ..

Οσο για μενα δεν εχω προβλημα κανενα..γιατι να παω στους διααχειριστες ?Αν νομιζω οτι πρεπει να απαντησω σε κατι το κανω ,πανω στη κουβεντα που γινεται φυσικα.

Εσυ που ειπες νυσαφι πια (που ομολογει οτι εχεις αγανακτησει και σε αλλη περιπτωση )..γιατι δεν απευθυνεσαι στους διαχειριστες ?

Δεν καταλαβες..ειπα οτι μια γενικη κουβεντα οσο αφορα την προβολη κλπ η την επιδειξη..δεν εχει νοημα.Αν το προσωποποιησεις τοτε θεωρειτε προσωπικη επιθεση.Αυτα γενικα σχολια...πανω στο θεμα που ανοιχτηκε ..

Οσο για μενα δεν εχω προβλημα κανενα..γιατι να παω στους διααχειριστες ?Αν νομιζω οτι πρεπει να απαντησω σε κατι το κανω ,πανω στη κουβεντα που γινεται φυσικα.

Εσυ που ειπες νυσαφι πια (που ομολογει οτι εχεις αγανακτησει και σε αλλη περιπτωση )..γιατι δεν απευθυνεσαι στους διαχειριστες ?

Kατάλαβα... Άλλα λεω, άλλα λες :grinning-smiley-043

@Στεργιος... Πάω να βαλω το Communications Breakdown ;)

+ 1

Μη δινετε σημασια...μαζευω ποστ.

Κυρια Κeller καλα ειστε ? -bye-

Οι διαχειριστές δεν είναι διαιτητικό δικαστήριο. Τώρα το να ξεμπροστιαστεί κάποιος (θεωρητικώς μιλώντας πάντα) ότι χρησιμοποιεί όρους χάριν εντυπωσιασμού και μόνο δίχως να κατέχει την έννοιά τους, δεν βλέπω να αντιτίθεται σε κανένα κανόνα.

Θυμάμαι άτομο (σε άλλο φόρουμ, μην παρεξηγηθώ) που πρέπει να αντέγραφε από κάποιο βιβλίο quotations. Ε, η αποσπασματική "γνώση" κάποια στιγμή ξεγυμνώνεται, αυτό είναι όλο.

Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Οι διαχειριστές δεν είναι διαιτητικό δικαστήριο. Τώρα το να ξεμπροστιαστεί κάποιος (θεωρητικώς μιλώντας πάντα) ότι χρησιμοποιεί όρους χάριν εντυπωσιασμού και μόνο δίχως να κατέχει την έννοιά τους, δεν βλέπω να αντιτίθεται σε κανένα κανόνα.

Θυμάμαι άτομο (σε άλλο φόρουμ, μην παρεξηγηθώ) που πρέπει να αντέγραφε από κάποιο βιβλίο quotations. Ε, η αποσπασματική "γνώση" κάποια στιγμή ξεγυμνώνεται, αυτό είναι όλο.
+1:a0210:

Αντε να υπαρξει λοιπον αυτος ο ενας.
Συμφωνω με την Mytrw οτι υπαρχουν μελη που οι απαντησεις τους ειναι του στυλ:
"οπως ειιπε και ο....." "για να θυμηθούμε και τι ειπε ο ....." "εδω ακριβως πρεπει να αναφερουμε τι ειπε ο....."
και διαφορες αλλες συναφεις εκφρασεις που οντως σε κανουν να αναρωτηθεις...
Καλα ρε φιλε ο ταδε το ειπε ...ΕΣΥ εχεις να μας πεις τιποτα επ αυτου?????
,
και βεβαια ακολουθουν στο στιβο της πληροφορησης κατεβατα απο διαφορες πηγες (συχνοτατα σε ξενη γλωσσα,δηλ ουτε καν στο κοπο να το μεταφρασει βρε αδερφε),παραπομπες επι παραπομπων και αυτουσια κλεμενα κειμενα που δεν υπαρχει ουτε καν η ευαισθησια να γινει αναφορα στο πρωτοτυπο!!!!

Ολα τα παραπανω μπορει να φαινονται (και να ειναι) μεμονεμενα, κατακριτεα, τουλαχιστον απο ενα μερος των μελων.

ΟΜΩΣ
(και παντα κατα την δικη μου αποψη)
Εχει μεγαλη σημασια πως, ποιος και σε ποια τοπικ τα γραφει .

οταν γραφονται κομψα, εμπνευσμενα,με μετρο,προς αποδειξη,προς ενημερωση τοτε ειναι θειο δωρο.

Η χρηση δανεισμενης γνωσης και κειμενων σε καθε αλλη περιπτωση, ειναι και κατακριτεα και προς αποφυγη.

Την Τετάρτη είχα δει κάποια ωραία κείμενα και ερωτήσεις στους Τετρομαγμένους σχετικά με τις ενέργειες του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς στο Μεσοπόλεμο και για την απόφαση της 5ης Ολομέλειας (της διευρυμένης). Είχα γράψει ένα κατεβατό 1000 λέξεων αλλά χάθηκε πριν ανεβεί (μου πήραν το στικάκι από τον ΗΥ). Στη συνέχεια έψαξα και βρήκα πρωτότυπα κείμενα ειδικά για τα θέματα αυτά και πήρα την άδεια των συγγραφέων τους για να τα παραθέσω στο σχετικό θέμα.

Μετά τη δική σου ένσταση περί κατεβατών και επισημάνσεων και παραπομπών, σκέφτομαι να το ακυρώσω. Μάλλον δεν χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενείς και σοβαρές δευτερογενείς πληροφορίες και άρθρα τα μέλη του φόρουμ για να μην κομπλάρουν οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να παραμείνουμε στις χαζοχαρούμενες ερωτήσεις τί κάνετε το βράδυ και τί χρώμα σκυλάκι να βάλω στο σαλόνι;

Αυτό εννοείς;

ουτε να το σκεφτεις.....

Αντε να υπαρξει λοιπον αυτος ο ενας.
Συμφωνω με την Mytrw οτι υπαρχουν μελη που οι απαντησεις τους ειναι του στυλ:
"οπως ειιπε και ο....." "για να θυμηθούμε και τι ειπε ο ....." "εδω ακριβως πρεπει να αναφερουμε τι ειπε ο....."
και διαφορες αλλες συναφεις εκφρασεις που οντως σε κανουν να αναρωτηθεις...
Καλα ρε φιλε ο ταδε το ειπε ...ΕΣΥ εχεις να μας πεις τιποτα επ αυτου?????
,
και βεβαια ακολουθουν στο στιβο της πληροφορησης κατεβατα απο διαφορες πηγες (συχνοτατα σε ξενη γλωσσα,δηλ ουτε καν στο κοπο να το μεταφρασει βρε αδερφε),παραπομπες επι παραπομπων και αυτουσια κλεμενα κειμενα που δεν υπαρχει ουτε καν η ευαισθησια να γινει αναφορα στο πρωτοτυπο!!!!

Ολα τα παραπανω μπορει να φαινονται (και να ειναι) μεμονεμενα, κατακριτεα, τουλαχιστον απο ενα μερος των μελων.

ΟΜΩΣ
(και παντα κατα την δικη μου αποψη)
Εχει μεγαλη σημασια πως, ποιος και σε ποια τοπικ τα γραφει .

οταν γραφονται κομψα, εμπνευσμενα,με μετρο,προς αποδειξη,προς ενημερωση τοτε ειναι θειο δωρο.

Η χρηση δανεισμενης γνωσης και κειμενων σε καθε αλλη περιπτωση, ειναι και κατακριτεα και προς αποφυγη.

+1

Ρε παιδια, δεν σας προλαβαινω!!!:flipout::flipout:

Υπάρχουν τουλάχιστον 60-80 άτομα στο avclub που δεν το βλέπουν ως καφενείο, αλλά ως κοινότητα και θέλουν να προσφέρουν σε αυτό. Όχι χαζομαρούλες. Δείτε τα κείμενα σε διάφορες κατηγορίες. Φυσικά υπάρχουν και παραπομπές φάουλ, αλλά και παραπομπές σε λαμπρά κείμενα εκτός φόρουμ. Και φυσικά αν θέλω να ρωτήσω κάτι και να πάρω μια ικανοποιητική απάντηση θα δεχθώ με ικανοποίηση και ένα λινκ προς κάτι επιστημονικό.

Δηλ. δεν θα έπρεπε οι τραπεζικοί ή οι νομικοί ή οι γιατροί μέλη του φόρουμ να κάνουν λινκς σε σοβαρά επιστημονικά άρθρα διότι είναι γραμμένα κάπως...

Μήπως να σταματήσουμε;

O X I

Την Τετάρτη είχα δει κάποια ωραία κείμενα και ερωτήσεις στους Τετρομαγμένους σχετικά με τις ενέργειες του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς στο Μεσοπόλεμο και για την απόφαση της 5ης Ολομέλειας (της διευρυμένης). Είχα γράψει ένα κατεβατό 1000 λέξεων αλλά χάθηκε πριν ανεβεί (μου πήραν το στικάκι από τον ΗΥ). Στη συνέχεια έψαξα και βρήκα πρωτότυπα κείμενα ειδικά για τα θέματα αυτά και πήρα την άδεια των συγγραφέων τους για να τα παραθέσω στο σχετικό θέμα.

Μετά τη δική σου ένσταση περί κατεβατών και επισημάνσεων και παραπομπών, σκέφτομαι να το ακυρώσω. Μάλλον δεν χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενείς και σοβαρές δευτερογενείς πληροφορίες και άρθρα τα μέλη του φόρουμ για να μην κομπλάρουν οι υπόλοιποι. Θα πρέπει να παραμείνουμε στις χαζοχαρούμενες ερωτήσεις τί κάνετε το βράδυ και τί χρώμα σκυλάκι να βάλω στο σαλόνι;

Αυτό εννοείς;

Αν μη τι άλλο, οι γνώσεις σου είναι πολύτιμες και αυτό δεν πρέπει να σου περνάει καν από το μυαλό...

Υπάρχουν τουλάχιστον 60-80 άτομα στο avclub που δεν το βλέπουν ως καφενείο, αλλά ως κοινότητα και θέλουν να προσφέρουν σε αυτό. Όχι χαζομαρούλες. Δείτε τα κείμενα σε διάφορες κατηγορίες. Φυσικά υπάρχουν και παραπομπές φάουλ, αλλά και παραπομπές σε λαμπρά κείμενα εκτός φόρουμ. Και φυσικά αν θέλω να ρωτήσω κάτι και να πάρω μια ικανοποιητική απάντηση θα δεχθώ με ικανοποίηση και ένα λινκ προς κάτι επιστημονικό.

Δηλ. δεν θα έπρεπε οι τραπεζικοί ή οι νομικοί ή οι γιατροί μέλη του φόρουμ να κάνουν λινκς σε σοβαρά επιστημονικά άρθρα διότι είναι γραμμένα κάπως...

Μήπως να σταματήσουμε;

Τα χρήσιμα κείμενα να τα γράψεις εννοείται αν ζητούνται για το θρέντ αλλιώς μπορείς να αναφέρεις την πηγή έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να ανατρέξει να τα διαβάσει.
Όμως δεν εννοείται να χρησιμοποιήσεις την ίδια γλώσα σε άλλου τύπου
καθημερινού προβληματισμού συζητήσεων που απευθύνονται
και σε ανθρώπους με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο.
Το διαφορετικό μην μεταφραστεί σε ανώτερο η κατώτερο
απλά διαφορετικό επίπεδο γνώσεων τίποτε άλλο.

Re: Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Όμως δεν εννοείται να χρησιμοποιήσεις την ίδια γλώσα σε άλλου τύπου
καθημερινού προβληματισμού συζητήσεων που απευθύνονται
και σε ανθρώπους με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο.
Το διαφορετικό μην μεταφραστεί σε ανώτερο η κατώτερο
απλά διαφορετικό επίπεδο γνώσεων τίποτε άλλο.

Και τι πρεπει να κανει δηλαδη??

Να κανει απολογισμο επιπεδου του φορουμ ωστε να γραψει αναλογα? Ας μιλησει οπως θελει και οποιος καταλαβε καταλαβε.

Οποιος δεν τα καταφερει υπαρχουν παντα τα νηματα για χρωμα σκυλου.

Φαιδρα ενα Σαββατο παρε την αδερφη σου και ελατε κατα Verde μερια στου Παπαγου για to know us better

ετσι θα σου δοθει η ευκαιρια να διατυπωσεις κατ ιδιαν, σε γνωστο Διαχειριστη-Συντονιστη, εκ των ιδρυτων του σωματειου προεδρεύων σε 4 επιτροπές του , της παρατηρησεις σου

επισης θα γνωρισεις εξεχοντα μελη της παροικιας μας και θα φωτογραφηθεις μαζι τους (50 ευρω η φωτογραφια) τα εσοδα των οποιων πηγαινουν στο ταμειο(ειμαι και ταμιας)

τι λες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβ

Και τι πρεπει να κανει δηλαδη??

Να κανει απολογισμο επιπεδου του φορουμ ωστε να γραψει αναλογα? Ας μιλησει οπως θελει και οποιος καταλαβε καταλαβε.

Οποιος δεν τα καταφερει υπαρχουν παντα τα νηματα για χρωμα σκυλου.

Μάλλον παρεξήγησες. Αν είναι ένα ειδικό νήμα π.χ. Μηχανική Γεννετική και βέβαια μπορεί να γράψει κανείς ότι ξέρει και οποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Αλλά αν είναι ένα νήμα του στυλ "τι γνώμη έχετε για τις καφετέριες ως τρόπο διασκέδασης" και πάει κάποιος και γράψει μια ολόκληρη στατιστική για το πόσα άτομα ξοδεύουν πόσο χρόνο εκεί και ακόμη μια στατιστική για το πόσες καταφέτριες ανοίχτηκαν τα τελευταία 10 χρόνια και ότι άλλο του κατέβει και γράψει και ένα άναλυση κοινωνιολογικού περιεχομένου για τα άτομα που διασκεδάζουν σε καφετέριες χρησιμοποιόντας όλη την ωρολογία της, πες μου τότε τι κάνει? Λέει τη γνώμη του? 'Η κάνει αυτοπροβολή της ικανότητάς του να ψάχνει το ίντερνετ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο???

Μπορεί όμως τα στοιχεία αυτά να ενδιαφέρουν κάποιον από τους συνομιλητές.

Δεν κατάλαβα, πού είναι το μεμπτό;

Φαιδρα ενα Σαββατο παρε την αδερφη σου και ελατε κατα Verde μερια στου Παπαγου για to know us better

ετσι θα σου δοθει η ευκαιρια να διατυπωσεις κατ ιδιαν, σε γνωστο Διαχειριστη-Συντονιστη, εκ των ιδρυτων του σωματειου προεδρεύων σε 4 επιτροπές του , της παρατηρησεις σου

επισης θα γνωρισεις εξεχοντα μελη της παροικιας μας και θα φωτογραφηθεις μαζι τους (50 ευρω η φωτογραφια) τα εσοδα των οποιων πηγαινουν στο ταμειο(ειμαι και ταμιας)

τι λες?

Θα το πω στη Μυρτώ αλλά κύριε Ταμεία θέλουμε ποσοστά επί των ευρώ:flipout::flipout:
Αντε πάλι θα τα κονομίσεις!!!!!!!!!!!!

Μπορεί όμως τα στοιχεία αυτά να ενδιαφέρουν κάποιον από τους συνομιλητές.

Δεν κατάλαβα, πού είναι το μεμπτό;

Ολο τα ιδια λεμε ...Απλως να μην γινεται καταχρηση.Αυτο λεει η fedra.Βεβαια η καταχρηση με την λογικη χρηση απεχει λιγο και τα ορια ειναι δυσδιακριτα.Τεσπα...αλλα μην κανετε οτι αυτο που λεει ειναι και τιποτα κουφο.Αλλιως να ανταλλασουμε ολοι αποσπασματα απο το ιντερνετ.Και επειδη εσυ εισαι της μουσικης αν καποιος πλακωσει και κανει 10 reviews δισκων μονο με αποσπασματα -κριτικης απο το ιντερνετ εγω σου λεω οτι θα ενοχληθειτε καπου.

Και σε ρωταω ..αν εγω κανω αυτα τα reviews θα τα βαλεις στο index ? Γιατι στο κατω κατω για ενημερωση ειναι το index,απο οπου και αν προερχεται υποθετω.Ερωτηση κανω απλως...

Ολο τα ιδια λεμε ...Απλως να μην γινεται καταχρηση..

Εδω γινεται καταχρηση στις ανοησιες και στις απαντησεις με ουσια κενου, στις καταχρησεις ακαδημαικων ορων θα κολλησουμε?

Status
Not open for further replies.