H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

ω ναι σε απατά !
το 2,6 δεν χρειαζόταν math-co για να τρέξει !
από την έκδοση 9 και μετά χρειαζόταν και όταν έβαζες τον emulator του math-co τότε τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα !

Γεια σου βρε Kokar που τα θυμάσαι!
:grinning-smiley-043

Χεχε... το R10 για να το τρέχω είχα πάνω και 80287 :)

Αλλιώς.. δεν..
:a0210:
Δουλεύοντας πιτσιρικάς τέλη 80 αρχές 90 σε διάφορα κομπιουτεράδικα είχα παρατηρήσει ότι όταν άκουγε ο μαγαζάτορας autocad έτριβε τα χέρια του.
Τότες οι αρχιτέκτονες ήταν από τους λίγους σταθερά καλούς πελάτες. Οι μόνοι που ζητούσαν οθονάρες, συνεπεξεργαστές, controlers κ.ο.κ.
Μετά μπήκαν και οι λογιστές με τα novel… και τις πιστιρίκες που περνούσαν τιμολόγια.

Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Εδώ άλλα funboys υποστηρίζουν οτι όλη η αναπτυξη των υπολογιστών ακόμη και του internet οφείλεται στην MS...:flipout:
Που αν θυμάσαι τότε δεν πίστευε στην ανάπτυξη του, και γιαυτό κυκλοφόρησε ο explorer αρκετά καθυστερημένα.

Ευτυχώς δηλαδή που τα Mac είχαν το Safari και δεν περίμεναν την Microsoft να τους φτιάξει Internet Explorer, ε; -bye-

Πάντως είπαμε: χάλια η Microsoft που επικράτησε, ακόμη πιο χάλια η Apple που ευτυχώς δεν επικράτησε και παρέμεινε μια υποσημείωση στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών.

Ας ελπίσουμε ότι το GNU/Linux θα συνεχίσει να αναπτύσσεται γιατί είναι το μόνο που στηρίζεται σε κάποια ηθική βάση και όχι στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος όπως οι Microsoft/Apple.

Απάντηση: Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Ας ελπίσουμε ότι το GNU/Linux θα συνεχίσει να αναπτύσσεται γιατί είναι το μόνο που στηρίζεται σε κάποια ηθική βάση και όχι στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος όπως οι Microsoft/Apple.
"GNU/Linux";;!!
Τί είναι αυτό; Κάνα πρόγραμμα των Windows;!:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Πάντως αν θέλουμε να σοβαρολογούμε, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας έναν από τους γενικότερους άτυπους κανόνες του εμπορίου.
Καθετί που βρίσκει τον τρόπο να "απλωθεί" σε μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ακόμα και χωρίς οικονομικά οφέλη (τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα), κάποια στιγμή όλο και κάποιοι βρίσκουν τον τρόπο να το "χειραγωγήσουν" κάτω από κάποιου είδους κανονικής οικονομικής εκμετάλλευσης.

Με λίγα λόγια, μην ελπίζουμε σε "ηθικές βάσεις", σε προϊόντα που τελικά εξαπλώνονται σημαντικά στον πολύ τον κόσμο. Ακόμα κι αν έτσι ξεκίνησαν, μόλις "μεγαλώσουν" πραγματικά, θα ενταχθούν με κάποιο τρόπο στο γνωστό οικονομικό αλισβερίσι.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι πάντα θεμιτός από όλους μας γιατί τελικά είναι και η σημαντικότερη πηγή εξέλιξης, σχεδόν με ότι μεθόδους κι αν προκύπτει!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Πάντως αν θέλουμε να σοβαρολογούμε, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας έναν από τους γενικότερους άτυπους κανόνες του εμπορίου.
Καθετί που βρίσκει τον τρόπο να "απλωθεί" σε μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ακόμα και χωρίς οικονομικά οφέλη (τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα), κάποια στιγμή όλο και κάποιοι βρίσκουν τον τρόπο να το "χειραγωγήσουν" κάτω από κάποιου είδους κανονικής οικονομικής εκμετάλλευσης.

Με λίγα λόγια, μην ελπίζουμε σε "ηθικές βάσεις", σε προϊόντα που τελικά εξαπλώνονται σημαντικά στον πολύ τον κόσμο. Ακόμα κι αν έτσι ξεκίνησαν, μόλις "μεγαλώσουν" πραγματικά, θα ενταχθούν με κάποιο τρόπο στο γνωστό οικονομικό αλισβερίσι.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι πάντα θεμιτός από όλους μας γιατί τελικά είναι και η σημαντικότερη πηγή εξέλιξης, σχεδόν με ότι μεθόδους κι αν προκύπτει!

LAMP :idea::HTEHETH63:
Δεν χειραγωγείτε εύκολα ο τεχνικός / μηχανικός
Δες πόσα διαγράμματα για ενισχυτές υπάρχουν στο διαδίκτυο…
Το linux κ.ο.κ. είναι κάτι αντίστοιχο.

Εδώ δε χειραγωγούνται οι μάγειρες και ανεβάζουν συνταγές στο διαδίκτυο…
Θα χειραγωγηθούν τα geeks?
:flipout::flipout::flipout:
Δε νομίζω

Μα ήδη, μπορει το linux να είναι free, αλλά οι σοβαρές εφαρμογές για linux είναι εμπορικές... Και πολλοί χρήστες linux παρακαλούν να βγεί το photoshop γιά linux κι ας το αγοράσουν... Αλλοι λένε ότι ας βγούν οι αγαπημένες τους εφαρμογές και θα τις αγοράσουν και θα φύγουν από τα windows... Τίποτα δεν θα είναι αθώο λοιπόν αν το linux φτάσει να έχει ρεύμα...

Καθετί που χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη υποστήριξη, χρειάζεται και κάποιους να την κάνουν επίσημα π.χ. μια εταιρία που φυσιολογικά θα έχει την ευχέρεια να την οργανώσει και να την παρέχει παγκοσμίως.
Αυτή η εταιρία θα πρέπει να μπορεί να αυτοσυντηρήται και φυσικά να έχει και κάποιο ουσιαστικό κέρδος ώστε να το αναλάβει.
Έτσι πάνε τα πράγματα ή έστω έτσι δικαιολογούνται επισήμως.
Δεν μπορούν τόσα εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και άλλες πόσες χιλιάδες εταιρίες και ιδιαίτερα οι εκατοντάδες από αυτές που είναι αντικειμενικά μεγάλες να βασιστούν σε "αέρα" υποστήριξη. Και δε μιλώ αποκλειστικά και μόνο για τις αναβαθμίσεις που μπορεί να προκύπτουν γενικότερα κάπως.

Μα ήδη, μπορει το linux να είναι free, αλλά οι σοβαρές εφαρμογές για linux είναι εμπορικές... Και πολλοί χρήστες linux παρακαλούν να βγεί το photoshop γιά linux κι ας το αγοράσουν... Αλλοι λένε ότι ας βγούν οι αγαπημένες τους εφαρμογές και θα τις αγοράσουν και θα φύγουν από τα windows... Τίποτα δεν θα είναι αθώο λοιπόν αν το linux φτάσει να έχει ρεύμα...

Χρήστες linux (το οποίο δεν είναι απλά free, αλλά ανοικτό) που να παρακαλάνε να βγει το photoshop για να το αγοράσουν δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως χρήστες των Windows που παρακαλάνε να βγει το photoshop ή και άλλα προγράμματα εξειδικευμένα προγράμματα (π.χ autocad) ώστε και αυτοί να παρατήσουν τα Windows.
Τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο...

Όλα όσα αναφέρετε είναι λογικά
Και χρήστες που παρακαλάνε για εμπορικές εφαρμογές – άλλωστε πολλοί αγοράζουν oracle, matlab και σίγουρα θα γόραζαν και Photoshop
Και εταιρίες που προσφέρουν support υπάρχουν και θα υπάρχουν

Η μονή μου ένσταση ήταν περί ‛χειραγώγησης’

Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Η μονή μου ένσταση ήταν περί ‛χειραγώγησης’
Επειδή εγώ χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο, να διευκρινίσω πως περισσότερο με μεταφορική σημασία το έκανα κι αυτό γιατί ουσιαστικά, ένα από τα αποτελέσματα μιας οικονομικής εκμετάλλευσης ενός προϊόντος από κάποιους, οδηγεί πολύ σύντομα και "μαθηματικά αποδεδειγμένα", προς τον απόλυτο έλεγχο από αυτούς, όλης τελικά της παραγωγής, της συντήρησης και της διάθεσης του.
Πρακτικά δηλαδή το πέρνουν "επ' όμου", δεδομένου ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν άλλωστε να είναι και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό που θα διαθέτουν με οικονομικές απαιτήσεις στους πελάτες τους.
Πέρα λοιπόν από την όποια λογική ερμηνεία της όλης διαδικασίας, το αποτέλεσμα δεν διαφέρει και πολύ από τον όρο που χρησιμοιήσα, άσχετα με το αν γίνεται για "καλό" ή απλώς για στενά οικονομικά συμφέροντα.

τότε που όλος ο κόσμος θα είναι διακοπές ??? :flipout::flipout::flipout:

E όχι και όλος! Μαύρο καλοκαίρι έρχεται!

Το τελευταίο της χαρτί παίζει η Microsoft κατά τη γνώμη μου. Αν και η επόμενη έκδοση είναι κάτι ανάλογο των Vista , σε βάθος 5 χρόνων θα υποστεί μεγάλη ζημιά, όσον αφορά το μερίδιό της.

Απαίτιση, χρηστών, εταιριών είναι το "όσο περισσότερο δωρεάν"!

Η MS χρόνια προετοιμάζετε για την πιθανότητα να χάσει μερίδιο αγοράς σε home user OS. Η λύση του μάγου Bill ήταν να εμπλακεί η MS σε πολλά πεδία πέραν του OS. Ξεκινόντας με office και στη συνέχεια σε πλατφόρμες sql / servers / services.
Το θηρίο θα επιβιώσει ακόμα και χάνοντας τα προνόμια του home user OS.

Gallery - A History of Microsoft Windows
http://www.wired.com/gadgets/pcs/multimedia/2007/01/wiredphotos31

Τα σενάρια (ως συνήθως) είναι πολλά!
Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξει η "κυριαρχία" της MS, ιδιαίτερα στο θέμα λειτουργικού συστήματος στους κλασικούς υπολογιστές των απλών χρηστών για πολλά τουλάχιστον χρόνια ακόμα, σίγουρα πολύ πάνω των πέντε που ειπώθηκαν πριν.
Επειδή όμως η αγορά που βασίζεται σε μηχανήματα με υπολογιστικό υπόβαθρο, όλο και "απλώνει" σε κατηγορίες και εφαρμογές, θεωρώ πάρα πολύ πιθανό εκεί, να "χάσει τη μπάλα" κυρίως λόγω της πιο εξειδικευμένης υλοποίησης που θα χρειάζεται σε κάθε τέτοια περίπτωση καθώς και από το ότι πρακτικά δεν έχει κάτι αξιόλογο για πιο "ελαφριές" εγκαταστάσεις, πράγμα που π.χ. το linux έχει κάνει ήδη "θαύματα"!

Ιδού ένα πολύ αναλυτικό preview των Windows 7

http://www.winsupersite.com/win7/win7_preview.asp

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πολύ καλή δουλειά. Ο Thurrott λέει ότι τα Windows 7 είναι τα Vista φτιαγμένα σωστά! Επίσης λέει ότι τα Windows 7 είναι για τα Vista ότι τα XP ήταν για τα 2000. Πάντως εμένα με έπεισε ότι του χρόνου η Microsoft θα μας δώσει ένα πολύ καλό προϊόν.

Χρήστες linux (το οποίο δεν είναι απλά free, αλλά ανοικτό) που να παρακαλάνε να βγει το photoshop για να το αγοράσουν δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως χρήστες των Windows που παρακαλάνε να βγει το photoshop ή και άλλα προγράμματα εξειδικευμένα προγράμματα (π.χ autocad) ώστε και αυτοί να παρατήσουν τα Windows.
Τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο...
Αυτό δεν είναι ακριβές. Έχω Linux στο desktop (ατόφιο, όχι partition δίπλα σε windows) και η έλλειψη του photoshop με αναγκάζει να έχω το laptop σε XP (να μην είμαι υπερβολικός: photoshop συν μερικά άλλα για τα οποία δεν έχει drivers για Linux). Είναι φοβερά άβολο - πχ έχω προτίμηση σε εκτυπωτές Canon αλλά Canon και Linux γιόκ. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό 500Μ για την επικοινωνία ανάμεσά στα δυο OS. Tώρα πριν δυο εβδομάδες μας διέρρηξαν το διαμέρισμα και έφυγαν με το laptop μου. Ψάχνω να αγοράσω, βρήκα, αλλά δεν θέλω Vista - θέλω XP. Ο π...ς ο Bill δεν μ'αφήνει. Όπως μου είπε στ' Αγγλικά: Pare afto pou sou leo ego kai skase.