H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Εγώ επιμένω πως το θέμα έχει να κάνει με το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης.

Μπορεί να ισχύει ένας γενικότερος κανόνας που λέει ότι αν αναγκαστεί η αγορά λογισμικού από την βιομηχανία hardware προς μια κατεύθυνση (π.χ. στα 64), θα ακολουθήσει τελικά και το λογισμικό, έστω και με προσωπικές θυσίες. Πολλές φορές όμως ισχύουν και άλλοι κανόνες που καταλήγουν να έχουν πιο άμεσα και πιο σημαντικά αποτελέσματα.
Έτσι και τώρα. Το ίδιο το λειτουργικό δε μπορεί να μην ανταποκριθεί καθόλου στις νέες τεχνολογίες τόσο ριζικής αλλαγής ωστόσο δε μπορεί και να αγνοήσει τις ξεκάθαρες τάσεις της υπόλοιπης αγοράς που δείχνει αρκετά μεγάλη απροθυμία να υποστηρίξει αυτές τις αλλαγές όσο έχει έτοιμες και αρκετά αξιόπιστες και βιώσιμες λύσεις με την παλιά - ισχύουσα τεχνολογία.

Και μη ξεχνάμε ότι στη σημερινή εποχή τα πράγματα δεν είναι πια όπως στις εποχές μετάβασης από τα 16 στα 32. Θέλω να πω πως τώρα πια είναι υπερπολλαπλάσια τα προϊόντα και οι εταιρίες τους σε σχέση με τότε. Δεν είναι καθόλου "σοφό" να αγνοηθεί αυτό και να "εκβιαστεί" ο χώρος με κινήσεις τόσο απόλυτης κατεύθυνσης.

Κι εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή, ίσως όχι πολύ αργότερα, το όλο πράγμα θα "κυλίσει" προς τα 64 (καθαρά). Απλά, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ακόμα, σε μαζική εμβέλεια, τόσο μεγάλες απαιτήσεις για κάτι τέτοιο, θα ξεκινήσει όλος ο μηχανισμός όταν αυτό αρχίζει να διακρίνεται εντονότερα.

Πάντως τα 64 bit δεν είναι κάτι καινούριο. Οι επεξεργαστές Alpha της μακαρίτισσας DEC που ήταν 64 bit κυκλοφόρησαν το 1992! Ναι, ήδη έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε!!!

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της προόδου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω και κανένα σημαντικό όφελος στα 64 bit, οπότε μου φαίνεται τελείως λογική η καθυστέρηση. (Αντίθετα, για παράδειγμα, δεν βλέπω λογική στη χρήση των Windows 98 και Windows NT4! Ναι, υπάρχουν αρκετά σχολεία στην Ελλάδα με αυτά τα λογισμικά, καθώς και αρκετοί ιδιώτες.)

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να βγάλει η Microsoft την σταθερότητα που εχουν τα XP και παλιότερα τα Windows 98 δυσκολα θα καταφέρει να ξαναφτιάξει, στο Pc kai sto Laptop εχω βάλει XP service pack 3 kai ola einai mia xara. to laptop eixe Vista alla den antexontan kanan olokainourgio vaio na moizei me HP του 2000,καταφεραν το λειτουργικο να τρωει το 40% της δυναμης του υπολογιστη.

Προσφατα αγόρασα ενα Power Mac για την δουλεια μου και τα χω χασει με το λειτουργικο τους και το ποσο σταθεροι ειναι. χρησημοποιουν το Leopard η αλλιως OS Χ και ουτε Antivirus δεν χρειαζονται μιας και καταλαμβανουν το μικροτερο ποσοστο της αγορας σε χρηση και κανενας δεν ενδιαφερεται να δημιουργησει Ιους για αυτα.

Εκρηκτικες επιδοσεις , εξοφρενικη σταθερότητα και design συσκευης αλλα και λειτουργικου αλλου επιπεδου!!! κοστιζει αρκετα παραπανω εγω πληρωσα 2300 ευρω μονο για το κουτι και 400 ευρω για μια 24αρα οθονη HD αλλα για οσουν θελουν δυναμη σε Design ή Video Editing, ειναι η απολυτη λυση.

Και για τους γνώστες υπαρχουν Οpen Source να κατεβάσεις για να βάλεις λειτουργικο Αpple σε Pc, ειναι ομως λιγο περιπλοκη διαδικασια και δεν την συνιστω σε όσους δεν ξερουν με κλειστα ματια τα PC. εγω που το δοκιμασα παντως μια μέρα που πραγματικα βαριόμουν απιστευτα (γιατι παιρνει καποιες ωρες η ολη φαση) αντιμετωπισα 1 και μονο προβλημα, οτι δεν αναγνώριζε την καρτα γραφικων. κατα τα αλλα ηταν με default settings και ολα comple. τα εβγαλα ομως γιατι ηταν λιγο κρετινια να εχο 4 λειτουργικα για 3 υπολογιστες.. χιχιχιχι

Είμαι σίγουρος ότι ένα PC με Vista που κοστίζει 2300 ευρώ θα πετάει κι αυτό!

χωρις παραξηγηση............... Μην εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος...........
αν ειχες δοκιμασει ενα I-Mac που δεν ειναι του ιδιου επιπεδου με ενα συμβατικο PC τοτε θα τα λεγαμε....

Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

χωρις παραξηγηση............... Μην εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος...........
αν ειχες δοκιμασει ενα I-Mac που δεν ειναι του ιδιου επιπεδου με ενα συμβατικο PC τοτε θα τα λεγαμε....
Εγώ θα σε ρωτήσω κάτι απλό!
Πόσα περιφερειακά της παγκόσμιας αγοράς του χώρου καλείτε να αντιμετωπίσει το ένα και πόσα το άλλο λειτουργικό;!
Επίσης πόσα διαθέσιμα προγράμματα υπάρχουν για την κάθε πλατφόρμα;
Και όλα τα παραπάνω υπολογιζόμενα σε βάθος χρόνου από κατασκευής των εν λόγο λειτουργικών.

Φυσικά δεν περιμένω συγκεκριμένων αριθμών απάντηση! Πιθανότατα δε θα ήταν δυνατόν έτσι απλά!
Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι όλοι που γνωρίζουν ήδη κάπως τον χώρο, είναι σε θέση να αντιληφθούν την τεράστια διαφορά που θα είχαν οι πλήρης απαντήσεις σε απόλυτα νούμερα. Και μιλάμε για τεράστια διαφορά κυριολεκτικά.
Επεκτατικά θα μπορούσε ο καθένας, μετά από αυτό, να αναλογιστεί περίπου πόσο τεράστια διαφορά κάνει αυτό, σε επίπεδο σχεδίασης ενός λειτουργικού. Φαντάζομαι ότι είναι εύκολα αντιληπτό πια, το ότι και μόνο για τέτοιους λόγους ένα λειτουργικό γίνεται αναπόφευκτα, αισθητά πιο βαρύ σε πολλά ζητήματα.
Τί να κάνουμε;! Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα πια στον απόλυτο βαθμό.

Έπειτα, κι εγώ πιστεύω ακράδαντα πως αν ήταν κάποιος να δώσει τα αντίστοιχα χρήματα σε έναν PC based με Windows Vista Ultimate, ακόμα και με αγορασμένα όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που θα φέρει, θα είχε σχεδόν εφάμιλες επιδώσεις ενώ παράλληλα δεν θα τον απασχολούσε το ίδιο, στην πορεία, η πιθανότητα αναβάθμισης ακόμα και σε σημαντικά μέρη του υπολογιστή του.

Re: Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Πόσα περιφερειακά της παγκόσμιας αγοράς του χώρου καλείτε να αντιμετωπίσει το ένα και πόσα το άλλο λειτουργικό;!
Και όλα τα παραπάνω υπολογιζόμενα σε βάθος χρόνου από κατασκευής των εν λόγο λειτουργικών.
Εχω βαρεθει να βλεπω αυτη τη φραση. Μπορει να μην εχει Autocad για mac, και λιγα ακομα, αλλα εχει απιστευτη πληθωρα προγραμματων. Προγραμματα που στα παραθυρα δε θα τα δουμε για καιρο ακομα.

Φυσικά δεν περιμένω συγκεκριμένων αριθμών απάντηση! Πιθανότατα δε θα ήταν δυνατόν έτσι απλά!
Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι όλοι που γνωρίζουν ήδη κάπως τον χώρο, είναι σε θέση να αντιληφθούν την τεράστια διαφορά που θα είχαν οι πλήρης απαντήσεις σε απόλυτα νούμερα. Και μιλάμε για τεράστια διαφορά κυριολεκτικά.

Επεκτατικά θα μπορούσε ο καθένας, μετά από αυτό, να αναλογιστεί περίπου πόσο τεράστια διαφορά κάνει αυτό, σε επίπεδο σχεδίασης ενός λειτουργικού. Φαντάζομαι ότι είναι εύκολα αντιληπτό πια, το ότι και μόνο για τέτοιους λόγους ένα λειτουργικό γίνεται αναπόφευκτα, αισθητά πιο βαρύ σε πολλά ζητήματα.
Δεν ειναι τα προγραμματα που κανουν τα παραθυρα βαρια. Ειναι βαρια απο μονα τους. Τα διαφορα προγραμματα ερχονται και τα αποτελειωνουν. Το linux και το OS X, οπως και ολα τα unix, εχουν διαφορετικα και πιο αποτελεσματικα γραμμενο πυρηνα.
Τί να κάνουμε;! Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα πια στον απόλυτο βαθμό.

Έπειτα, κι εγώ πιστεύω ακράδαντα πως αν ήταν κάποιος να δώσει τα αντίστοιχα χρήματα σε έναν PC based με Windows Vista Ultimate, ακόμα και με αγορασμένα όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που θα φέρει, θα είχε σχεδόν εφάμιλες επιδώσεις ενώ παράλληλα δεν θα τον απασχολούσε το ίδιο, στην πορεία, η πιθανότητα αναβάθμισης ακόμα και σε σημαντικά μέρη του υπολογιστή του.
Εμμμ δε θα ειχε. Το mac το κρατας 5 χρονια και το απλο windows based laptop, 2. Βλεπεις, οταν αρχιζει και φουλαρει η registry, τα πραγματα ξεφευγουν απο τον ελεγχο και σε σωζει ενα φορματ. Στο OS X απλα δεν εχεις να ανησυχεις για τετοια πραγματα, οτι hardware και να χεις.

Μπορει η ms να εβαλε τα πισι στα σπιτια μας, αλλα εβγαλε εμας απο τα ρουχα μας, και μαλιστα πολλες φορες. Περιμενω τα παραθυρα να με κρεμασουν πολυ ευκολα. Περιμενω και απο το mac να με κρεμασει, ομως εκει κραταω backup με ενα κλικ και τσαμπα.

Τα προβλήματα που έχουν τα windows είναι κυρίως δύο ειδών: 1) κακογραμμένοι drivers, 2) διατήρηση συμβατότητας με παρελθόν.

Οι λόγοι που το 95% των χρηστών χρησιμοποιούν windows και λιγότερο από 5% mac είναι δύο ειδών: 1) όλα τα εξαρτήματα παίζουν στα windows, έστω και με κακούς drivers, 2) υπάρχει συμβατότητα με το παρελθόν, και θα υπάρχει με το μέλλον, και δεν θα πρέπει να τα κάνουμε όλα από την αρχή όποτε καπνίσει της Apple.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Εχω βαρεθει να βλεπω αυτη τη φραση. Μπορει να μην εχει Autocad για mac, και λιγα ακομα, αλλα εχει απιστευτη πληθωρα προγραμματων. Προγραμματα που στα παραθυρα δε θα τα δουμε για καιρο ακομα.
Μπορεί να έχετε βαρεθεί όντως κάποιοι αυτή τη φράση αλλά δε παύει να λέγεται επειδή απλά λέει αλήθειες. Σαφώς και υπάρχουν και κάποια προγράμματα μόνο για OS X, υπάρχουν όμως πολλά μα πάρα πολλά περισσότερα μόνο για Windows. Άλλωστε δε μίλησα μόνο για λογισμικό αλλά και για περιφερειακά.
---
Φαντάζομαι ότι είναι εύκολα αντιληπτό πια, το ότι και μόνο για τέτοιους λόγους ένα λειτουργικό γίνεται αναπόφευκτα, αισθητά πιο βαρύ σε πολλά ζητήματα.
Δεν ειναι τα προγραμματα που κανουν τα παραθυρα βαρια. Ειναι βαρια απο μονα τους. Τα διαφορα προγραμματα ερχονται και τα αποτελειωνουν. Το linux και το OS X, οπως και ολα τα unix, εχουν διαφορετικα και πιο αποτελεσματικα γραμμενο πυρηνα.
Μα δεν στάθηκα μόνο στα προγράμματα! Ωστόσο, όπως κι εσύ λες, σαφώς φέρουν και αυτά ευθύνη συχνά πυκνά, ειδικά τα βαριά.
Μπορεί όντως ο πυρήνας ενός Χ άλλου λειτουργικού να είναι πολύ καλύτερος, δυστυχώς όμως δεν αρκεί αυτό για να θεωρηθεί καλύτερο συνολικά όλο το λειτουργικό.
---
Το mac το κρατας 5 χρονια και το απλο windows based laptop, 2. Βλεπεις, οταν αρχιζει και φουλαρει η registry, τα πραγματα ξεφευγουν απο τον ελεγχο και σε σωζει ενα φορματ. Στο OS X απλα δεν εχεις να ανησυχεις για τετοια πραγματα, οτι hardware και να χεις.
Αυτό που λες για τη registry έχει μαι σοβαρή βάση. Το άλλο που λες όμως, σχετικά με την μη ανησυχία σε OS X, ουσιαστικά βασίζεται στην αναγκαστική έλλειψη μιας πραγματικά πολύ μεγάλης γκάμας επιλογών για αναβάθμιση, που ζει και βασιλεύει εδώ και χρόνια για Windows.
Τί να το κάνω εγώ αν για να έχω μεγαλύτερη υποτιθέμενη ασφάλεια, ουσιαστικά δεν μπορώ να ελιχθώ περισσότερο ελεύθερα στις επιλογές μου, σε βάθος χρόνου. Άσε που μου ακούγεται περισσότερο σα "δικαιολογία" όλο αυτό χωρίς να σημαίνει ότι δεν ισχύει στη πράξη.

Αυτά τα ολίγα σχετικά!

Για το θέμα των προγραμμάτων: σαφέστατα και υπάρχουν πολλαπλάσια προγράμματα για windows απ' ότι για οτιδήποτε άλλο. Απλώς πάτε σε ένα Παπασωτηρίου και μετρήστε πόσα προγράμματα είναι για windows και πόσα δεν είναι για windows!

Και γω σας λεω οτι υπαρχει ενα προγραμμα για καθε δουλεια που θελετε να κανετε στο mac.

Πως, κατα τη γνωμη σου, θεωρειται ενα λειτουργικο καλυτερο απο ενα αλλο? Ποια ειναι τα κριτηρια που εφαρμοζεις εσυ?

Αναγκαστικη ελλειψη? Αυτο ακριβως ειναι το πλεονεκτημα. Οτι με συγκεκριμενο hardware, και οχι οτι θελει ο καθενας, το OS X ειναι πιο σταθερο και πιο γρηγορο απο τα παραθυρα. Δεν, υπαρχουν κακογραμμενοι drivers για την καρτα γραφικων πχ, γιατι πολυ απλα οι καρτες γραφικων ειναι συγκεκριμενες, και οχι οι δεκαδες που κυκλοφορουν.

Επιλογες σε βαθος χρονου? Ποσο βαθος? Ξερω ατομο που εχει ενα powerbook εδω και 5-6 χρονια, και ομως τρεχει το Mac OS X 10.5 που ειναι 3 γενιες μετα απο το "μαμησιο" λειτουργικο του powerbook. Εχω ενα toshiba satellite, εδω και 2-2,5 χρονια. Δε τολμαω να βαλω βιστα και ο λογος ειναι προφανεστατος. Αυτο πολυ απλα, στα παραθυρα δε γινεται.

Και γω σας λεω οτι υπαρχει ενα προγραμμα για καθε δουλεια που θελετε να κανετε στο mac.

Αν είσαι απλός χρήστης που απλώς διαβάζει το web, γράφει κανένα word και στέλνει mail τότε έχεις απόλυτο δίκιο.

Εκτός βέβαια κι αν θέλεις εσύ ή το παιδί σου να παίξει τα τελευταία παιχνίδια. Τότε απλά δεν μπορείς. Ή αν θέλεις εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί σου, πάλι οι επιλογές είναι μηδαμινές. Ή αν θέλεις να μάθει υπολογιστές το παιδί σου ώστε να είναι έτοιμο για το σχολείο ή το επάγγελμά του.

Αν είσαι επαγγελματίας, τότε εξαρτάται. Τα βασικά τα βρίσκεις αλλά πολλά εξειδικευμένα δεν υπάρχουν. Αν είσαι γραφίστας ΟΚ, αλλά λογιστικά για Mac; (Τι λέω ... θεωρούνται εξειδικευμένα τα λογιστικά; Είδος πρώτης ανάγκης είναι!)

Αν πάλι το θες για βιομηχανικό σκοπό, ή για κάποια συγκεκριμένα hardware, τότε φυσικά ξέχνα το.

Δηλαδή ... ξέχνα το ένα ... ξέχνα το άλλο ... πλήρωσε και διπλά ή τριπλά ... δεν είναι περίεργο που λιγότεροι από το 5% του πληθυσμού επιθυμούν να αλυσοδεθούν έτσι!...

Εχω ενα toshiba satellite, εδω και 2-2,5 χρονια. Δε τολμαω να βαλω βιστα και ο λογος ειναι προφανεστατος. Αυτο πολυ απλα, στα παραθυρα δε γινεται.

Δώσε 22 ευρώ για 2GB RAM (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554739) και βάλε vista sp1. Να δεις που θα πηγαίνει πιο γρήγορα από το mac. Ναι, μόνο 22 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση ... ανήκουστο για mac!

Έλα μωρέ, πλάκα κάνουμε!

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι τα mac είναι όμορφα μηχανήματα και το λειτουργικό τους είναι και αυτό αρκετά όμορφο. Αν κάποιον δεν τον πειράζει να πληρώσει κάτι παραπάνω, και θέλει πράγματα που ξέρει ότι στα mac θα τα βρει, τότε είναι μια χαρά επιλογή. Και μπορεί πλέον να βάλει και dual boot για τα υπόλοιπα.

Άλλωστε και για το γενικότερο σύνολο είναι καλό να υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή. Και πλέον και μια τρίτη με το ubuntu που έχει γίνει κι αυτό όμορφο και εύκολο.