- 17 June 2006
- 49,660
Θα ηθελα να συμπληρωσω οτι πολλες φορες οι μετρησεις δεν φτανουν
για να καταληξουμε σε συμπερασματα.
Αποδειξη οτι πολλα ενισχυτικα ή ηχεια που μετρανε τελεια,
στην πραξη τα ακουσματα δεν ειναι και τοσο καλα.
Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω οτι σε ολες τις
συσκευες οπου παρακαμψαμε τον τελεστικο, σε Α-Β τεστ με ιδανικες συνθηκες ακροασης
παντα το ακουστικο αποτελεσμα ηταν πολυ υπερ της παρακαμψης.
Ιδανικες συνθηκες ακροασης εννοω οτι μετρησαμε στο συστημα μας την εισοδο του
ενισχυτη με σημα 1000hz στις πηγες, για να παιζουν ακριβως στην ιδια ενταση
Και επειδη την ιδια αποψη μοιραζονται και αλλοι μουσικοφιλοι του
κυκλου μου ισως αυτο να σημαινει οτι ανεξαρτητως μετρησεων
το αυτι, ο τελικος κριτης, προτιμα το αμεσο σημα στην εξοδο του dac
κανονικά επρεπε να πάρω και μια loopback μετρηση και να αφαιρεσω την επιδραση της κάρτας, αλλά παρόλα αυτά μια συγκριση μπορεί να γίνει εστω κι έτσι πιστεύω
Κι εγώ έτσι λέω. Η κάρτα σου δεν νομίζω να συνεισφέρει με πάνω από -90db THD. Άλλωστε, αν είδα καλά, οι στάθμες είναι μέχρι 0,5 Vrms και πρόσεξες να μην κλιπαρεις την είσοδο. Η επίδρασή της είναι αμελητέα για τους σκοπούς της σύγκρισης.
Όντως μετράει ψιλοάθλια για τελεστικό και επιπλέον "αρπάζει" και θόρυβο από το δίκτυο (κακό layout στις γειώσεις?)
Και αυτά με ΟΡΑ2134???
αυτό λέω.
Όσοι το κάνουν bypass το 5532 ή γενικά το τελικό στάδιο δεν έχουν πρόβλημα
εχει loop βρε στις γειώσεις, το agnd και το dgnd είναι συνδεδεμένα στο τροφοδοτικό , και συνδέονται ξανά πάνω στην πλακέτα...
γι' αυτό εγραψα ότι πρέπει να χωριστούν και οι γειώσεις στο τροφοδοτικό στο τροφοδοτικό 5-6 σελίδες πίσω.. για δοκίμασε να απομονώσεις το agnd από την καλωδιοταινία (ημίμετρο, αλλά από το ολότελα)..
κατα τα άλλα.. είπαμε.. είναι ασύμμετρο (ακόμα κ αν οι πυκνωτές είναι όλοι 10n, οι αντιστάσεις είναι διαφορετικές..)
πηρα πριν λιγο μια μετρηση στα 96ΚΗz και εχει μια μικρή διαφορα στα δυο καναλια πανω απο το ακουστό φασμα (0.14db @ 20KHz, 0.5db@40ΚΗz)
θα μου πεις σιγά τα ωά, γιατι όμως μπορει να συμβαίνει κάτι τετοιο? μπορει να γινει απο καμια χωρητικότητα κοντα στα tracks σηματος και γειωσης, από βρώμα η αλοιφή ή κάτι αλλο?
μισό db στους 40 χιλιόκυκλους....
αν το ακούσεις αυτό ποτέ να...μου γράψεις...![]()
στην πλακετα τροφοδοσίας πρεπει να γινει αυτό με τις γειώσεις?
τελικά εφτιαξες το συμμετρικό κυκλωμα που ελεγες?
ναι στην πλακετα τροφοδοσίας, αλλά θες +1 γέφυρα και ένα μ/τ ακόμα, για να είναι απομονωμένα τα +/-15V από τα +5V, και κόψιμο του plane που είναι στα 78/7912 από του 7805..
τώρααααα... απο το post 128 το έχω με το bessel στα 60k..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.