H σφαγή του dac...

http://www.diyhifisupply.com/catalog/99

δίνεις άλλα 45 και παίρνεις τη λαμπίτσα και τους δυό ομπλιγκάτους....

και τρία στον ταχυδρόμο.

Σου υπογράφω ότι χωρίς τους ομπλιγκάτους (φοράει άλλους ομπλιγκάτους) πέφτει σαγόνι.
Αλλά με 30 δολαριάκια ακόμα....μέλι.....

Αυτους εχεις παρει?
http://www.diyhifisupply.com/catalog/22

με τέτοιους χρυσούς έρχεται από την αρχή.
Μετά βάζεις εκείνους που εχει στο λινκ που έδωσα. Και ζυγίζουν μιάμιση φορά όσο οι χρυσοί...

Οκ ευχαριστω
Πιστευεις οτι καποιοι απο τους Obbligato μπορουν να
πεξουν πολυ καλυτερα απο ενα ζευγαρι solen 4.7uf
που εχω στην εξοδο του dac?

Οκ ευχαριστω
Πιστευεις οτι καποιοι απο τους Obbligato μπορουν να
πεξουν πολυ καλυτερα απο ενα ζευγαρι solen 4.7uf
που εχω στην εξοδο του dac?

:grandpa: αν μου επιτρεπεις ,οι solen (δεν μιλαω για tinfoil αλλα για απλους )--κατα την γνωμη μου παντα--,δεν ειναι και πολυ καλοι..δοκιμασε πορτοκαλι philips και θα καταλαβεις τι εννοω (βεβαια το ακουσμα ειναι καθαρα υποκειμενικο,αλλα με solen εγω,εχω χασει σχεδον παντα πληροφοριες)...αν παλι θες να δωσεις καποια χρηματα,κοιτα και mundorf

Last edited:
φαίνονται...
κάποιος μου είχε στείλει και συγκριτικό γιά ένα κάρο πυκνωτές και οι συγκεκριμένοι καθαρίζανε άνετα κάτι ...καλές μάρκες.

μα έχει λογότυπο της scr και τον κωδικό σειράς SY.. anyway..

το λογότυπο το έχει.
αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με τους απλούς.

Αξοn και Solen ειναι απλη σειρα scr. Οι obbligato αυτοι ειναι tin foil/teflon scr, εξ ου και το κόστος.

παιδια μια γρηγορη ερωτηση, ο τοροειδης στο δευτερευον εχει δυο πρασινα και δυο κιτρινα καλωδια. Να υποθεσω οτι ενωνοντας το μεσα πρασινο με το μεσα κιτρινο βγαζω 0, και εχω 12 0 12?

το βρήκα
ο Γιάννης μου το έστειλε...

http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html

οι σόλεν παίρνουν 6+ και οι ομπλιγκάτο 9.5 10....

και έχει και παραπάνω...

Θα μου επιτρέψετε να πω πως ένα τεστ σαν το παραπάνω δεν μας λέει και πολλά.
Όταν συγκρίνεις πυκνωτές των 10nF σε bypass με 4.7μF σε σύζευξη....
γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάμ!

Εχει νόημα, αν βρεις την ίδια τιμή, και τους βάλεις στην ίδια θέση, στο ίδιο κύκλωμα.

Και πάντα υπάρχει κάποια αμφιβολία για το αποτέλεσμα.
Πχ μάζεψα κάποτε πολλούς πυκνωτές ίδιας τιμής και κόλλα ξεκόλλα άλλαζα και ακούγαμε σε blind test. Χωρίς να βλέπει ο ένας τι γράφει ο άλλος απλά κράταγαν σημειώσεις και αξιολογούσα μετά εγώ.
Ε!!! ακόμη και έτσι όταν επανέλαβα το τεστ με τους ίδιους πυκνωτές σε ένα κουτί να μεταγαγονται με διακόπτη και να μην τους κολλάω επιτόπου τα αποτελέσματα ήταν αλλά.
Πάντως η ομάδα στο τέλος συμφωνούσε κατά 90% και πάντα έβγαζαν τα ίδια αποτελέσματα ακόμη και αν επαναλάμβανα τον ίδιο πυκνωτή.
Ο καλύτερος με διαφορά ήταν ο Jensen o copper , ακολουθούσαν με αρκετή διαφορά hovland και Jensen alu αμέσως μετά scr auricap kai sollen και μετά διάφοροι άλλοι λιγότερο επώνυμοι.
Αρκετά καλή θέση κάτω από αυτούς που ανέφερα είχαν κάποιοι bipolar από cross over και οι μακράν χειρότεροι ήταν και οι δυο mundorf που είχα στη διάθεση μου.

Θα μου επιτρέψετε να πω πως ένα τεστ σαν το παραπάνω δεν μας λέει και πολλά.
Όταν συγκρίνεις πυκνωτές των 10nF σε bypass με 4.7μF σε σύζευξη....
γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάμ!

Εχει νόημα, αν βρεις την ίδια τιμή, και τους βάλεις στην ίδια θέση, στο ίδιο κύκλωμα.

Προσέξτε να μην παρερμηνεύσουμε τα όσα έχει γράψει.

Έχω μιλήσει μαζί του (μέσω email) για το θέμα...όλο το τεστ το έχει κάνει με δοκιμές σε κροσόβερ ηχείων και συγκεκριμένα στο τμήμα του tweeter & midrange, οπότε τα αποτελέσματά του δεν είναι μεταφερόμενα για σημεία του κυκλώματος σε ενισχυτές ή dac.

Για την εμμονή του στον πυκνωτή [FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif][FONT=Verdana, sans-serif]Vishay MKP1837[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] ως bypass, δεν έχει άδικο είναι ένας αξιόλογος πυκνωτής με ακουστές αλλαγές και αξίζει να δοκιμαστεί.

Ο κάθε πυκνωτής συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με τη θέση που θες να τον βάλεις και για αυτό πρέπει να αξιολογείται για την κάθε περίπτωση. Εγώ το τεστ που έκανα το έκανα για σύζευξη και με χαμηλή τάση. Προφανώς θα άλλαζαν τα αποτελέσματα αν η τάση ήταν πχ 200βολτ και πάλι αν ήταν 400βολτ.
Καλό όμως είναι να γίνονται αυτά τα τεστ με αυστηρά κριτήρια και όχι άκουσα αυτόν τον πυκνωτή σε ένα α σύστημα και μου φαίνεται χειρότερος από τον άλλο που είχα ακούσει πέρσι σε ένα φορητό….

οι obligato που πασάρει ο Καναδός είναι παραγγελία του .. ( κατά δήλωση του .. δλδ)

η διαφορά είναι τεραστία ,, η απλά ακούγεται ακόμα και από κωφούς

ο ένας δλδ παίζει χαλαρά βιολιά και φωνές και ξύνει τα μπούτια του απο ψυχραιμία και βαρεμάρα

και ο άλλος ζορίζεται σαν δυσκοίλια γρια

Last edited:
ό,τι και να κάνετε (πιστεύω και γνώμη μου) με τελεστικούς στον κινέζο θα έχει ένα άνω όριο. Η μόνη του ελπίδα να βλετιωθεί περισσότερο από την ξερή του έξοδο είμαι σίγουρος ότι είναι η λάμπα.
;
;
Η λάμπα που βάλαμε εγώ (και ο Βασίλης που την ανακάλυψε) λειτουργεί σαν v stage ή i/v stage, ενώ το άλλο παίρνει από line έξοδο.

με το low pass όμως τι γίνεται? πώς υλοποιείται? το γράφουμε εις τα παλαιότερα?

τραμπλεσούτι..
μεχρι τωρα εχω καταφερει να παρω εναν ωραιοτατο βομβο..το κιτακι ειναι οπως ηρθε γιατι ακομα δεν εχουν ερθει τα υλικα..το λεντακι αναβει και μετα βομβος
Κοιταξα με το πολυμετρο τον τελεστικο, καθεται καλα, κοιταξα rca και coaxial καλες φαινονται

καμια ιδεα?